The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ktulu
Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2009, 20:36
Dla Arsenalu, wykorzystany przez Eduardo
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.08.2009, 20:42
Aż się płakać chce jak Kosa strzela bramy w Champions League... (ciekawe co sobie teraz myśli Boguś C. ?)
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.08.2009, 20:44
Kamil strzela brameczke i jest na najlepszej drodze do zagrania w LM .

Celtic natomiast o klase gorszy od Arsenalu, oprocz Boruca i McGeady'ego nie ma kto grac.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2009, 20:44
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Aż się płakać chce jak Kosa strzela bramy w Champions League... (ciekawe co sobie teraz myśli Boguś C. ?)
Jakaś relacja live z tego meczu, proszę?
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2009, 20:49
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie mielibyśmy dużych szans, tylko wyrównane lub niższe. Nie bylibyśmy faworytami.
Tak, tak. Po Tallinie jestem w stanie to sobie wyobrazic. Nie zmienia to jednak aktualnosci tego co napisalem dalej.
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
kicu
Member

Od: 04.2006

Stary 26.08.2009, 20:49
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post

Celtic natomiast o klase gorszy od Arsenalu, oprocz Boruca i McGeady'ego nie ma kto grac.
McGeady? On jest dobry w SPL ale w LM za bardzo wierzy w swoje możliwości. Holuje kazdą piłkę zamiast podać, zachowuje się tak jakby grał przeciwko Falkirk czy innemu St. Mirren a nie Arsenalowi.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 26.08.2009, 20:50
yogul napisał(a):Wyświetl post
Jakaś relacja live z tego meczu, proszę?
Mecz jest na "n".

Fakt,jeszcze nie w LM,ale myślę że w niej zagra.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 26.08.2009 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 26.08.2009, 20:55
Ja tez mam taka nadzieje. Fajnie bedzie poogladac 3 Polakow i Jeana Pauliste w LM .
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 26.08.2009, 20:56
Ja tez mam taka nadzieje. Fajnie bedzie poogladac 3 Polakow i Jeana Pauliste w LM .
No Jasiek to prawie jak Polak...
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2009, 21:04
bebeto napisał(a):Wyświetl post
No Jasiek to prawie jak Polak...
No to jeszcze dodajmy: Dudu w Debreczynie...
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2009, 21:05
Słyszeliście Kołtonia? w przerwie meczu wku.. mnie ten koleś wiem, że prawde mówi ale wku mnie
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.08.2009, 21:14
A słyszałeś przed meczem, jak w studiu koleś gadał, że cieszy się przyjaźnią amikowców? Najchętniej wygarnąłbym mu gdzie ma Polska kuchenkorza, i w którym miejscu w lidze lokomotiv wronki się znajduje, i na którym miejscu w lidze zakończył rozgrywki. ŻEL mi go.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2009, 21:15
No, to prawda Cie 'wku', a nie koleś.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 26.08.2009, 21:40
No to mamy Apoel w LM .

Reszta wynikow tez zgodnie z przewidywaniami.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.08.2009, 21:49
Ciekawy jestem Wolfsburga,Rubinu oraz Bordeaux jak się zaprezentują w LM,bo kadry mają se takie. No może z wyjątkiem Francuzów. I czy ****a Cypr co roku musi mieć jakąś drużynę w LM?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.08.2009, 22:20
piotr 0704 dortmund napisał(a):Wyświetl post
No to jeszcze dodajmy: Dudu w Debreczynie...
To jeszcze dodajmy że jesteśmy w szarej dupie,jak Węgrzy i Cypryjczycy mają drużyne w LM to czas umierać,nas to niestety nigdy nie spotka jak takie pajace będą w polskiej lidze a nie piłkarze którzy chcą !!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.08.2009, 22:22
Gratulacje dla Kosowskiego i Paulisty, udowodniają swoją wartość w APOEL-u. My za to mieliśmy w zamian sowicie opłacanych Niedzielana i Dawidowskiego.

Kontynuując wątek LM: oczywiście, że po przejściu Levadii Wisła byłaby niemiłosiernie krytykowana za odpadnięcie z przeciętnym Debreczynem. Byłby duży żal. Mielibyśmy rundę kwalifikacyjną LE na pocieszenie.
Po przejściu Levadii i Debreczyna Wisła byłaby niemiłosiernie krytykowana za odpadnięcie ze średniakiem Lewskim (do tego z piłkarzami w słabej formie). Byłby żal. Mielibyśmy rundę grupową LE (6 meczów) i w zasadzie możnaby podsumować występy w pucharach umiarkowanie pozytywnie.
Jeżeli talliński blamaż miał oszczędzić tych przykrości, to powiedzmy że się udało. Za to mamy kaca i zagwarantowane koszmarne wspomnienia na parę lat. Do trzeciej potęgi.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2009, 22:38
Rok temu rozwaliliśmy mistrza Izraela 5:0, teraz mistrz Izraela gra w LM. Potrafi to ktoś wyjaśnić?
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.08.2009, 23:01
A tak na marginesie, patrząc na organizację gry i przygotowanie fizyczne Arsenalu stwierdzam, że dzielą nas od nich lata świetlne. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie (a zamierzam żyć jeszcze ze 40 lat ).
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 26.08.2009, 23:05
kibic sukcesu - Ty nas nie porównuj do Arsenalu ale do APOELu albo Debreczynu. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.08.2009, 23:11
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
kibic sukcesu - Ty nas nie porównuj do Arsenalu ale do APOELu albo Debreczynu. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie
Albo zbliżasz się do kresu swych dni, albo przesadziłeś z pesymizmem
Przecież do ch.ja żyjemy w 40 milionowym kraju, w którym piłka jest najważniejszym sportem.
W końcu coś musi ruszyć.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 26.08.2009, 23:15
Gratulacje dla Kosowskiego. Żal jest, że tak dobry piłkarz w naszych warunkach mógł dalej grać u nas, no ale jeżeli większy kontrakt zagwarantowano zawodnikowi, który jest o klasę gorszy od niego, to trudno się dziwić, że to APOEL i Debrecen grają w LM, a nie My.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 26.08.2009, 23:31
Cytat:
Jeśli nasi będą częściej wykręcali takie numery jak z Levadią, to mogę już długo nie pociągnąć...
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2009, 23:54
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Przecież do ch.ja żyjemy w 40 milionowym kraju, w którym piłka jest najważniejszym sportem.
W końcu coś musi ruszyć.
Z niemal 39 milionową bandą debili. Nic nie ruszy, co najwyżej ruszy Lato po kolejną podwyżkę. Szlag mnie trafia jak widzę, że na maleńkim Cyprze może grać taki Kosowski i Żewłakow, a u nas kuźwa nie mogą.
Aż się odechciewa. Jednym słowem, brawo Kosowski - pokazałeś co znaczy mieć takiego piłkarza jak Ty, pokazałeś bandzie tych naszych włodarzy razem wziętych. Bo wziąć zawodnika w ciemno i nie wiedzieć jak się spisze - to pół biedy, ale widząc na własne oczy, jak gość ciągnie grę i wypuścić go, to zwykłe frajerstwo. Dobrze wczoraj ktoś napisał, nokautem nie było 2-8 Anderlechtu z Lyonem, nokautem był Tallin.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 26.08.2009, 23:57
Wychodzi krotkowzrocznosc dzialaczy w Polsce...wystarczylo zakontraktowac na nowo Zurawskiego, Frankowskiego i Kosowskiego, a na szanse na LM bylyby ogromne. Zeby cos ugrac, trzeba cos zainwestowac. Cypryjczykom oplacilo sie zawieranie wysokich umow.
Odpowiedz cytując
kovalsky92
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 27.08.2009, 00:16
Przestancie piepszyc .. z im by my mieli szanse a zkim nie ! Odpadlismy ze slabym Talinem !! trudno stalo sie !! ale dajmy juz spokoj i glowy do goryyyy ! Przecierz idziem na mistrza po raz trzeci z rzedu!! a o LM powalczymy za rok. Nastepny rok nalezy do wisly w LM!!
Odpowiedz cytując
Squall
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 27.08.2009, 01:59
kovalsky92 napisał(a):Wyświetl post
Przestancie piepszyc .. z im by my mieli szanse a zkim nie ! Odpadlismy ze slabym Talinem !! trudno stalo sie !! ale dajmy juz spokoj i glowy do goryyyy ! Przecierz idziem na mistrza po raz trzeci z rzedu!! a o LM powalczymy za rok. Nastepny rok nalezy do wisly w LM!!
Nie chciałbym być złośliwy ale już od kilku ładnych lat LM należy do nas. Ja tam bym się nie napalał zbytnio.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.08.2009, 08:05
Faktycznie brakło Kosowskiego aby grać w LM po prostu bez Kosy byliśmy za słabi na Levadie a rok temu na Barce.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 27.08.2009, 08:07
kovalsky92 napisał(a):Wyświetl post
hańbisz nazwisko koleś
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2009, 08:59
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie brakło Kosowskiego aby grać w LM po prostu bez Kosy byliśmy za słabi na Levadie a rok temu na Barce.
Tu nie tyle Kosowskiego brakło, co praktycznie wszystkiego. I co z tego, że rok temu wpadliśmy na wielką "Barcę", w pucharze UEFA też się było bez szans?
Najkrócej: brakuje kilku wartościowych piłkarzy, z Kosą na czele, którzy byliby w stanie mentalnie pociągnąć ten zespół do gry, brakuje konkurencji na pozycjach - i to wszystko trzeba by uzupełnić. Sprowadzać ich trzeba przed okresem przygotowawczym, a nie po, kiedy już nie mogą zostać zgłoszeni do meczu - jak taki Alvarez, który w dodatku z drużyną nie był zgrany.

Troszkę dłużej: spieprzona jest polityka finansowa i o tym rozpisywał się Markus, mówił o tym też Smuda ostatnio. Na bankierstwie to my zajedziemy co najwyżej do Tallina, bezpieczne gospodarowanie pieniędzmi miało nam zapewnić stabilny budżet, tymczasem zrobiło się 2 miliony euro dziury - to już nie lepiej, żeby ta dziura była z powodu wzmocnień? (a wtedy jest szansa, że wynikami sportowymi się spłaci.)

Najdłużej: baza treningowa, ktoś w ogóle o niej myśli? O jakiejś szkółce dobrej? Za parę lat będzie płacz, jak Frankowskiemu trzeba będzie płacić za wychowanków, albo co lepsze - będzie ich oddawał do innych klubów. U góry dziady, beton, zatwardziałe poglądy, w środku bankierstwo, a na dole część piłkarzy, którym się nie chce.
I owszem, dalej można pisać, jakie to naiwne, głupie - i dalej oglądać jak Cypr wchodzi do LM i mu zazdrościć, a naszym piłkarzom współczuć, że przegrali z mistrzem Estonii, Łotwy, Białorusi, Węgier, Bułgarii czy Rumunii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów