The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2014, 14:06
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Nie zasługujesz na noszenie herbu na piersi, to droga wolna. Nikt go sznurkiem do stołka nie przywiązał, zawsze można podać się do dymisji i ustąpić miejsca dla lepszych. Ale do tego trzeba mieć jaja, a nie być tylko mocnym w gębie do głoszenia populistycznych hasełek.
No więc dlatego dla nas najlepiej, żeby się nie podawał do dymisji
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.02.2014, 15:50
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Nie zasługujesz na noszenie herbu na piersi, to droga wolna. Nikt go sznurkiem do stołka nie przywiązał, zawsze można podać się do dymisji i ustąpić miejsca dla lepszych. Ale do tego trzeba mieć jaja, a nie być tylko mocnym w gębie do głoszenia populistycznych hasełek.
Ty byś zrezygnował ze świetnej kasy, gdybyś nawet kiepsko wykonywał swoją robotę, ale szef by Cię za to i tak nie chciał zwolnić? Nie chce bronić tych partaczy z Wronek, ale my też dostaliśmy pięć razy po ryju w Białym i też nie z jakimś mocarzem, tylko od przeciętnej Jagi. Każdemu się może zdarzyć, nie mniej jednak cieszy że to się zdarza konkurencji.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.02.2014, 18:23
kot napisał(a):Wyświetl post
A my krok po kroku do przodu, od bazy treningowej po akademię, wreszcie z głową i cierpliwością, aż doczekamy się i sponsorów i wszystkiego niezbędnego do powtórki z rozrywki, bo mamy czas, dzięki wam, gdyż trochę wody w Wiśle upłynie, nim spłacicie długi ITI
To Wy nie macie długu?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.02.2014, 19:03
Wszyscy mamy jakieś długi
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.02.2014, 19:14
Błąd nowicjusza popełniłem. Oglądałem Premiership najpierw teraz Legie. Jezus Maria muszę sobie tętno mierzyć co chwilę co by mi nie spadło za bardzo
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.02.2014, 19:34
Ja jednym okiem patrzyłem na mecz Widzewa. Wygląda na to, że polecą z tej ligi. Transfery Kikuta i Wasiluka tylko w tym im pomogą. Cetnarski i Mikita mieli wnieść jakość do tego zespołu ale przynajmniej w dzisiejszym meczu grali piach.

Drug mecz, przynajmniej jak na razie pierwsza połowa odrobinę lepszy obydwa zespoły coś tam próbują grać bardziej skupiając się na próbowaniu. Swoją drogą zespół legitymujacy się podobno najlepszą akademią (?) piłkarską w składzie ma aż jednego jej przedstawiciela - twardość ławki sprawdza Efir...
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.02.2014, 22:03
W dniu dzisiejszym nowymi zawodnikami Śląska Wrocław zostali czeski defensywny pomocnik Lukas Droppa (poprzednio Banik Ostrava), oraz słowacki napastnik/skrzydłowy Robert Pich (poprzednio MKS Zilina).
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.02.2014, 22:14
Paweł napisał(a):Wyświetl post
W dniu dzisiejszym nowymi zawodnikami Śląska Wrocław zostali czeski defensywny pomocnik Lukas Droppa (poprzednio Banik Ostrava), oraz słowacki napastnik/skrzydłowy Robert Pich (poprzednio MKS Zilina).

+ Mateusz Machaj.

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.02.2014, 22:30
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ale jakimi podatkami? Na skutek odłożenia wymagalności wierzytelności Legia nie uzyskała przychodu, więc nie musi płacić podatku.. A realną wartość wyceniły.... strony w ramach swobody umów.
1. Jeżeli ITI miałoby "Urealniać" wartość wierzytelności w sposób opisany powyżej przez Ciebie, to biorąc pod uwagę ich ogólną kondycję padliby od razu.....
2. Jeżeli wartość wierzytelności wynosi 100, a sprzedam ją za 20, to nabywca wobec dłużnika nadal ma prawo ściągnąć 100, wartość wierzytelności się nie zmieniła
3. konwersja długu na kapitał zapasowy - powiem jedno zajebiste know-how macie - muszę to przeanalizować jak z długu zrobić kapitał ....
4. w polskich podatkach dochodowych zwolnienie z długu jest przychodem podmiotu, który został z długu zwolniony....
Wasze rozważania i marzenia o tym, że nagle dług Legii wobec ITI wyparował to wg mnie pobożne życzenia - sprzedaż wierzytelności nie dochodzonych sądownie i nieegzekwowanych, grubo poniżej wartości jak to jeden z Was tu sugeruje, to byłaby niezła bomba,.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2014, 22:46
Miejmy nadzieję, że te transfery Śląska będą wzmocnieniami, bo na dziś to do strefy spadkowej nie mają daleko, a za momenty punkty ciach na pół i może być naprawdę nieciekawie. Dobrze, żeby już jutro zatrzymali Ruch, bo Niebieskim trochę za dobrze idzie .

Ciekaw jestem, co tak osłabiło Górnika. Brak ręki Nawałki, czy brak Mączyńskiego, Przybylskiego i przede wszystkim Olkowskiego? Na dziś wygląda na to, że wracają do szeregu. Z ósemki raczej nie wypadną, ale z taką formą kilka ekip ich przeskoczy.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.02.2014, 22:48
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
1. Jeżeli ITI miałoby "Urealniać" wartość wierzytelności w sposób opisany powyżej przez Ciebie, to biorąc pod uwagę ich ogólną kondycję padliby od razu.....
No, właśnie wręcz odwrotnie. Narobiony przez lata dług jest nieściągalny. A tak mają na szybko mniejszą kwotę, ale od razu w ręku, by zasypywać kolejne przecieki w ich holdingu.To jest mniej więcej tak jakbyś sam był wierzycielem (na 100) gościa który jest bezrobotny i ma samochód wart 10. Jego kumpel proponuje, że kupi od Ciebie tą wierzytelność za 30. Nie skusiłbyś się?

2. Jeżeli wartość wierzytelności wynosi 100, a sprzedam ją za 20, to nabywca wobec dłużnika nadal ma prawo ściągnąć 100, wartość wierzytelności się nie zmieniła
Nie zmieniła. Ale nowy podmiot (będący jednocześnie właścicielem dłużnika) może ją odpowiednio zmodyfikować zawierając umowę, że spłata długu jest odłożona o 10 lat. Albo 100 lat. Albo tysiąc lat. Albo milion lat. Myślę, że rozumiesz moje intencje. Dopóki Leśny Miodek bawi się w Legię dopóty długu nie ma. Gorzej jak przestanie się bawić, ale sądzę, że wtedy po prostu sprzedadzą akcję wraz z wierzytelnością na podobnej zasadzie kolejnemu podmiotowi. Bo znowu nie będzie się dało ściągnąć wartości nominalnej długu, a jedynie realną. A nowy właściciel, skoro dopiero co kupił klub to nie będzie przecież robił egzekucji.

3. konwersja długu na kapitał zapasowy - powiem jedno zajebiste know-how macie - muszę to przeanalizować jak z długu zrobić kapitał ....
Jak dla mnie ta opcja odpada. Po pierwsze nie odczuł jej kapitał zakładowy, a po drugie w takim przypadku Legia Warszawa miałaby przychód i musiałaby zapłacić niemały podatek od uciętego długu. O czym pieszesz w 4 punkcie, do którego w tej sytuacji nie muszę się już odnosić

sprzedaż wierzytelności nie dochodzonych sądownie i nieegzekwowanych, grubo poniżej wartości jak to jeden z Was tu sugeruje, to byłaby niezła bomba,.....
Myślę, że powinieneś przeanalizować działanie dziesiątek funkcjonujących na polskim rynku firm windykacyjnych - które w znacznie mniejszej skali, ale właśnie dokładnie na takiej zasadzie funkcjonują. A pozyskują wierzytelności od naprawdę soczystych spółek.

Poza tym ja wciąż jednego nie rozumiem. Skoro ITI podejmuje decyzję biznesową w postaci: "mamy dłużnika na 250, dostaniemy od razu X, a jakieś 150 albo i 200 i tak jest kompletnie nie ściągalne, wchodzimy w to" To w czym problem?

Wolna wola..

Jeszcze gdyby ta egzekucja o której mówisz trwała 3 lata to ok. Ale będzie trwała 15 albo i 20 i bez większych nadziei na sukces wiele większy niż wypłata jaką otrzymali. Myślisz, że skończyłoby się na nakazie zapłaty na 250 milionów?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 22.02.2014 o godz. 22:54.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2014, 13:46
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wisła i Piast w momencie rywalizacji z Karabachem finansowo nie miały startu do Azerów.
Mi sie wydaje, ze budzety Wisly i Karabachu byly bardzo zblizone w momencie rywalizacji. Co zadecydowalo o niepowodzeniu w zdecydowanej mierze, to zdemontowanie calej linii obrony i zastapienie jej pilkarzami slabymi/niedoswiadczonymi. Przed Karabachem, obrona Wisly przez wiele miesiecy byla najmocniejsza i najbardziej zgrana formacja, grajaca najczesciej w skladzie Diaz-Glowacki-Cleber(Marcelo)-Baszczu(Alvarez). Wystarczy rzucic okiem kto gral chwile pozniej przeciwko Azerom : Piotr Brozek-Mateusz Kowalski-zoltodziob Bunoza(czerwien w 1szym meczu)-Cikosz. Pomijajac juz kwestie braku zgrania, pod wzgledem czysto pilkarskim to byla gotowa recepta na katastrofe. O ile jeszcze sytuacja, w ktorej jeden slabszy obronca vide Piotr Brozek dokoptowany jest do trzech ponadprzecietnych generalnie ma szanse sie sprawdzic, o tyle sytuacja gdzie ten sam Brozek nagle urasta do roli lidera formacji konczy sie tym, ze facet w dwumeczu zawala conajmniej dwie bramki w pojedynke i jest posadzany o sabotaz.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.02.2014, 11:39
Chyba się po dwóch kolejkach wykrystalizowała czołówka. Fajnie że Wisła przynajmniej sprawia wrażenie że może zagrozić Legii. Reszta mizeria, poza Pogonią która buduje niezłą pakę jak na Polskie warunki: Hernani, Małecki, Robak, Akahoshi a teraz Murawski mogą napsuć krwi każdemu. Zapowiada się pasjonująca walka o czołową"8".

Generalnie na razie reforma Ligii bardzo mi się podoba. Normalnie na tym etapie takie Pasy, Jaga czy Śląsk nie miały by o co grać a tak walka będzie do samego końca.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2014, 09:21
Dobrze, że z tą Pogonią już graliśmy dwa razy, wydają się być mega rozpędzeni.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.02.2014, 12:41
z drugiej strony mozna powiedziec szkoda ze gralismy juz z Górnikiem
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2014, 15:32
Sąsiadka kontynuuje piękną passę 4 porażki w tym 3 w tym roku.Patrząc na ich terminarz będzie wp..ol tylko widzę dwa remisy.Life is beautiful
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.03.2014, 16:24
Idą w dół tabeli aż furczy Przy takiej grze można przypuszczać, że niedługo dołączą do Widzewa, zwłaszcza, że w grze Podbeskidzia i Zagłębia widać progres i wolę walki.
What's new?

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.03.2014, 16:26
Brawo Śląsk !

parchy mają za dużo punktów żeby spaść - 9 przewagi nad Podbeskidziem - ale po podziale punktów to kto wie... jest szansa
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2014, 16:30
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Brawo Śląsk !

parchy mają za dużo punktów żeby spaść - 9 przewagi nad Podbeskidziem - ale po podziale punktów to kto wie... jest szansa
Biorąc pod uwagę co się działo w poprzedniej rundzie rewanżowej (pogoń Podbeskidzia i BOT-u), to 9 punktów wcale nie jest taką wielką przewagą, zwłaszcza jak się dostaje w pałę co mecz.
Za to 4,5 - liczę na nich

O co zakład, że uznają reformę za spisek żeby ich zrzucić z ligi?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2014, 16:33
Na szybko jakby podział nastąpił teraz:

Jagiellonia Białystok-15
cracovia-15
Korona-14
Piast-14
Śląsk-13
Zagłębie-10
Podbeskidzie-10
Widzew-8

Nie wiem, czy dobrze policzyłem czyli jednak jest spadek możliwy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.03.2014, 16:39
Podobno parchy odpaliły racę i jakieś płótna na Millera.

Zastanawia mnie czy są tak zjebani że napiszą donos na samych siebie ...

Edit: ich na meczu w niedziele było tyle co u nas ludzi na samym C ...
Ostatnio edytowane przez Kocur : 02.03.2014 o godz. 17:17.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.03.2014, 17:00
Brawo Slask nie ma to jak po serii przegranych spotkan wygrac na parchatym terenie
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2014, 17:56
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Podobno parchy odpaliły racę i jakieś płótna na Millera.

Zastanawia mnie czy są tak zjebani że napiszą donos na samych siebie ...

Edit: ich na meczu w niedziele było tyle co u nas ludzi na samym C ...
Trans na płocie coś tam o świni i oczywiście o ubeku, do tego na trybunie sektorówka z podobizna millera ze świńskim ryjem. Oraz odpalone race. Ze dwie już zgaszone, lądują przy linii końcowej.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.03.2014, 18:21
Nie wiem czy zwrociliscie uwage na sedziowanie po starcie rundy wiosennej. Ogladalem pare meczow naszej Ekstraklasy i pierwsze co sie rzuca w oczy to to ze sedziowie nie gwizdza kazdej stykowej sytuacji przez co gra jest plynniejsza i troszke lepiej sie to oglada. Uwazam mimo wszystko ze mamy bardzo slabych sedziow, i jeszcze wiele przed nimi nauki. BO rowniez oni sa odpowiedzialni za widowisko
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2014, 18:21
Zamkną im ten kurnik w cholerę,chyba że Miller wyjdzie na ciepła ....eczke...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.03.2014, 19:03
Decyzją Biura Bezpieczeństwa Miasta Warszawa mecz został zakończony! Legla-JAga
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.03.2014, 19:09
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Trans na płocie coś tam o świni i oczywiście o ubeku, do tego na trybunie sektorówka z podobizna millera ze świńskim ryjem. Oraz odpalone race. Ze dwie już zgaszone, lądują przy linii końcowej.
http://globalultras.com/cracovia-slask-wroclaw/

Glazik napisał(a):Wyświetl post
Decyzją Biura Bezpieczeństwa Miasta Warszawa mecz został zakończony! Legla-JAga
Ładne jaja w Warszawie. Media będą miały pożywkę. Bankowo stadion zamknie wojewoda.

Zdjęcie z nc+
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.03.2014, 19:13
A co tam się działo? Atak "legionistów"? Jeśli tak, to coś czuje, że stadion zamknięty na całą rundę , zwłaszcza że to recydywa recydywy. To są właśnie "kibice"...zostaną wyjazdy słoików na wioski i robienie tam zadym.
Odpowiedz cytując
dwakroki
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 02.03.2014, 19:14
Mam nadzieję, że będzie walkower dla Jagi.
Odpowiedz cytując
pazdzioch
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 02.03.2014, 19:19
Legii mogli by dać karę jeszcze np -6 pkt ^^
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów