The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2012, 21:11
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Gość jest słaby. Wczoraj w ogóle niewidoczny. Nie wiem jak można na niego stawiać, mając bramkostrzelnego Bitona.
Chyba nie ten mecz oglądałem.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2012, 21:19
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na serio?
Na meczu był? Tym i kilkudziesięciu poprzednich? Wklej jeszcze link jak wpakował bramkę APOELowi i rozgrzesz go za niezliczoną ilość idiotycznych zagrań, masę niecelnych podań, notoryczne ignorowanie lepiej ustawionych partnerów i niekończące się fochy.

Bo kiedyś wymienił klepkę z Meliksonem. Ręce opadają.
A na tym mecz był? Skakał po golu Małeckiego?

http://www.youtube.com/watch?v=D5rLsb3M0hk

To nie jego wina, że praktycznie całą rundę leczył kontuzje. I jak teraz słyszę, że po jednym słabszym meczu "kibice" już by Patryka sprzedawali to krew się we mnie gotuję i najchętniej bym im sprzedawał plaskacza, jeden po drugim, tak na otrzeźwienie. Ja rozumiem posadzić zawodnika na ławkę , niech walczy o miejsce w 1 zespole, ale sprzedawać? Po jednym meczu?
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.02.2012, 21:32
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A na tym mecz był? Skakał po golu Małeckiego?

http://www.youtube.com/watch?v=D5rLsb3M0hk

To nie jego wina, że praktycznie całą rundę leczył kontuzje. I jak teraz słyszę, że po jednym słabszym meczu "kibice" już by Patryka sprzedawali to krew się we mnie gotuję i najchętniej bym im sprzedawał plaskacza, jeden po drugim, tak na otrzeźwienie. Ja rozumiem posadzić zawodnika na ławkę , niech walczy o miejsce w 1 zespole, ale sprzedawać? Po jednym meczu?
Nawet piłkarz o inteligencji ameby powinien zdawać sobie sprawę ,że słaba gra = utrata miejsca w pierwszej 11 bądź zmiana a nie obrażać się na trenera i cały Boży świat .

Gdyby po zmianie jak profesjonalny piłkarzy przybiłby piątkę z trenerem Moskalem i usiadł na ławce nie byłoby takiej krytyki .Krytyki która jest jak najbardziej uzasadniona .Jeżeli tak zachowałby się Marko, Osman czy o matko Jaliens to wszyscy tutaj domagaliby się dyscyplinarnego zwolnienia a, że postąpił tak bożyszcze kibiców Patryk Małecki to część tutaj o dziwo jeszcze się dziwi krytyce.

Prawdziwy Wiślak taki jak Moskal mieszkał z żoną i małym dzieckiem w jednym pokoiku i dawał z siebie wszystko a jak finansowo było krucho poszedł do Lecha ratować byt finansowy Wisły .Małecki to rozkapryszony gówniarz o wyolbrzymionym mniemaniu .Czasami strzele ważne bramki ? Fajnie , ciesze się bo w końcu strzela dla Wisły ale to nie znaczy , że haj zrobi głupotę jak ostatnio ma nie być poddany krytyce .
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 17.02.2012, 21:55
Moim zdaniem Genkov jest nam potrzebny w grze kombinacyjnej (zgrywanie piłek, zastawianie się), jednak nie zagwarantuje nam on regularnego strzelania bramek. W tym powinien pomóc Biton, który grałby na szpicy i byłoby do kogo kierować prostopadłe podania. Widziałbym dwa warianty:
DP: Wilk - Nunez
OP: Iliev (Garguła, bo Ivica nie wytrzyma 90 min) - Melikson
Z przodu bardziej cofnięty Genkov i wysunięty Biton.

Oraz wariant bardziej ofensywny, w którym zostawiamy na DP samego Czarka, natomiast przed nim trójka ofensywnych pomocników (Garguła, Melikson, Iliev (Kirm). Z przodu j.w.

Chyba jednak coś takiego jest mało prawdopodobne, w żadnym sparingu Moskal nie próbował takiego ustawienia, więc raczej nie podziela mojej opinii
Z drugiej strony, jeśli w Liege trzeba będzie gonić wynik, to może postawi na Genkova z Dudu w napadzie.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 17.02.2012, 22:20
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
P.S Marzy mi się powtórka z Schalke 1-1 u siebie i 1-4 na wyjeździe!
Ale było by pięknie
Jak Melikson podchodził do wolnego to powiedziałem znajomym: "Jak jebniemy teraz bramę to skończy się tak jak w Schalke na wyjeździe"

Coś jest na rzeczy. Ta LE nas jak widać potrzebuje w tym sezonie.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 17.02.2012, 22:26
@Boruc
Dobrze kombinujesz, mam podobne spostrzeżenia od blisko pół roku. Genkov posiada swoje atuty, ale nie jest to typ zawodnika który będzie strzelał po 2-3 bramki na mecz. Owszem od czasu do czasu uda mu się coś wepchnąć do bramki, ale raczej nie będziemy wygrywać wysoko z takim napastnikiem. Najlepiej by było znaleźć miejsce dla obu na boisku, wszak Dudu pokazał że wystarczy zostawić mu kilka metrów wolnego placu by zalazł miejsce w bramce.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.02.2012, 23:22
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie zawodnik meczu to Genkov nie dlatego że gola strzelił, tylko dlatego że jak by nie jego wygrane górne piłki to myślę że z 60% mniej akcji ofensywnych by było.
Dokładnie. I nie tylko górne. Potrafi dokładnie odegrać w tempo, zastawić się obrócić się z obrońcą na plecach. Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka? Natomiast w grze kolektywnej dużo mu do Cvetana brakuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2012, 23:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. I nie tylko górne. Potrafi dokładnie odegrać w tempo, zastawić się obrócić się z obrońcą na plecach. Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka? Natomiast w grze kolektywnej dużo mu do Cvetana brakuje.
Oni powinni grać razem w taktyce 442. Świetnie się uzupełniają. W dodatku obaj grają dobrze głową. Takiej pary napastników to nie mieliśmy od zestawienia Żurawski-Kuźba.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.02.2012, 00:04
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Oni powinni grać razem w taktyce 442. Świetnie się uzupełniają. W dodatku obaj grają dobrze głową. Takiej pary napastników to nie mieliśmy od zestawienia Żurawski-Kuźba.
Za Małeckiego... Ivica z Maorem na skrzydłach, Dudu z Cvetanem i jedziemy!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.02.2012, 00:50
Tylko, że Genkov nie strzela takich bramek jak Biton.
Dajmy popracować Moskalowi, nie wiem jakie są jego preferencje taktyczne, ale jeżeli chciałby nawiązać do poprzednich sukcesów Wisły, to 4-4-2 jest kwestią czasu. Inna sprawa, że raczej rezerwowego napastnika nie mamy.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.02.2012, 08:14
Cytat:
En accord avec le médecin du club, Geoffrey MUJANGI BIA sera laissé au repos demain et est donc retiré du noyau à prendre en compte pour la rencontre au Wisla Krakow.
wróci na rewanż?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.02.2012, 08:53
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że mogłoby to ciekawie wyglądać, zwłaszcza w lidze kiedy trzeba będzie strzelać bramki przez okna autobusu. Dobrze by było mieć jakiegoś napadziora na dorobku, może być junior żeby się od nich uczył.

Jeszcze słowo o Małeckim. Ostatnim zachowaniem zasłużył na wygodne miejsce na ławie i Moskal mu pewnie takie znajdzie ale trzeba pomyśleć jak dotrzeć do niego. Mam wrażenie że Patryk uważa sie za lidera drużyny razem z Meliksonem, Stąd te strzały z 35 metrów, próby dryblingów jak ma granie na klepę, chęć zagrania ostatniego podania nawet z połowy kiedy wychodzimy z kontrą. Może to mieć związek z niepodpisanym nowym kontraktem. W głowie mu się ubzdurało że musi pokazać jaki ważny jest dla drużyny. I ja uważam że jest ważny, tym ważniejszy im mniej stara się to udowodnić. Ktoś mu powinien wytłumaczyć że czasami zwykłe odegranie na pięć metrów w odpowiednim momencie przynosi więcej pożytku niż silenie sie na efektowne zagrania.

Panie Małecki nie staraj sie udowodnić że jesteś lepszy niż inni w drużynie to od razu przyjdą efekty. Nawet sie Pan zdziwisz jakie. Zamiast biegać w koszulce ze zdjęciem naszego papieża, przeczytaj kilka jego książek wtedy może nabędziesz trochę kultury, bo ostatni popis był straszny.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2012, 10:19
Z Małym jest taki problem, że gra bardzo przeciętnie, wtedy go wszyscy niemal linczują, ale raz do roku zdarzy mu się strzelić jakiegoś pięknego ważnego gola i wtedy go wszyscy noszą na rękach. Na dłuższą metę tak się nie da i myślę, że nawet dla samego Małeckiego lepiej będzie jak odejdzie gdzieś na zachód. W Wiśle nie wróżę mu wielkiej przyszłości. Ale kto wie, może się mylę.
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.02.2012, 10:26
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...chuligani.html

słyszałem że za śnieżki też się wezmą ...

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...dnie,id,t.html
Ostatnio edytowane przez Piettras : 18.02.2012 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2012, 10:30
Gercu napisał(a):Wyświetl post
że nawet dla samego Małeckiego lepiej będzie jak odejdzie gdzieś na zachód. W Wiśle nie wróżę mu wielkiej przyszłości.
To myślisz, że "karierę" zrobi prędzej na zachodzie ?

Ja uważam wręcz odwrotnie. W Wiśle ma jeszcze kilku zwolenników z powodu prowadzenia dopingu, jakiegoś tatuaża, no i ogólnej ambicji. Widać, że ten klub nie jest mu obojętny (pomijam już kwestię, czy to zwykły pic na wodę - moim zdaniem po części tak...). Na Zachodzie jednak każdy z tych argumentów odejdzie na bok, przemówią argumenty stricte piłkarskie. A w takiej sytuacji Małecki leży. Bo jest zwyczajnie słaby, piłkarsko i mentalnie (przede wszystkim), nawet w polskiej lidze nie wybija się zupełnie niczym... Z czym do ludzi.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2012, 10:36
felipe napisał(a):Wyświetl post
Na Zachodzie jednak każdy z tych argumentów odejdzie na bok, przemówią argumenty stricte piłkarskie. A w takiej sytuacji Małecki leży. Bo jest zwyczajnie słaby, piłkarsko i mentalnie (przede wszystkim), nawet w polskiej lidze nie wybija się zupełnie niczym... Z czym do ludzi.
Właśnie o to chodzi, aby pojechał na zachód i pokazał co ma do zaoferowania piłkarsko. Niech potrenuje sezon czy dwa na europejskim poziomie i albo się wybije, albo wróci do jakiejś Lechii czy innych Śląsków. Ta jego piłkarska bylejakość w Wiśle do niczego go nie zaprowadzi.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2012, 10:50
,, Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka?"
Zastanów się co piszesz bo obydwa stwierdzenia to głupota na miarę tekstu ,, Maor najlepszym piłkarzem w historii Wisły".
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.02.2012, 11:02
Mam nadzieję, że w rewanżu zagramy ofensywnie, z 1 tylko defensywnym pomocnikiem Wilkiem, Ilievem i Kirmem n skrzydłach i Bitonem w ataku, bo ewidentnie Standard się gubił, gdy zaczęliśmy grać szybką techniczną piłkę i to jeszcze w osłabieniu.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.02.2012, 11:13
Ja moge stwierdzic ze Maor jest najlepszym technicznie graczem w erze Cupiala. Ale czy najlepszym ? Tego bym nie powiedzial.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.02.2012, 11:17
Analiza spotkania Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=waScv...ature=youtu.be
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.02.2012, 11:50
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
,, Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka?"
Zastanów się co piszesz bo obydwa stwierdzenia to głupota na miarę tekstu ,, Maor najlepszym piłkarzem w historii Wisły".
Biton większość bramek zdobył z odległości nie większej niż 10 metrów od bramki, jest to mniemam łatwiejsze niż gole zdobywane z odległości umożliwiającej bramkarzowi reakcję. Pamiętam tylko dwie z za pola karnego. Fulham i z lewej nogi po długim winklu. A pytanie "co to za sztuka" miało uzmysłowić że główną zasługę w takich bramkach należy przypisać podającym. Bądź indolencji obrońców. Choć może faktycznie nie najszczęśliwiej to ująłem. Reasumując z dobrym przeciwnikiem na strzały z okolic piątki nie ma co liczyć i efektywność napastnika o takiej charakterystyce znacznie wtedy spada.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.02.2012, 12:00
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Ja moge stwierdzic ze Maor jest najlepszym technicznie graczem w erze Cupiala. Ale czy najlepszym ? Tego bym nie powiedzial.
Nawet w erze Cupiała nie jest najlepszy. Patrz -> Uche.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 18.02.2012, 12:02
Biton większość bramek zdobył z odległości nie większej niż 10 metrów od bramki, jest to mniemam łatwiejsze niż gole zdobywane z odległości umożliwiającej bramkarzowi reakcję. Pamiętam tylko dwie z za pola karnego. Fulham i z lewej nogi po długim winklu. A pytanie "co to za sztuka" miało uzmysłowić że główną zasługę w takich bramkach należy przypisać podającym. Bądź indolencji obrońców. Choć może faktycznie nie najszczęśliwiej to ująłem. Reasumując z dobrym przeciwnikiem na strzały z okolic piątki nie ma co liczyć i efektywność napastnika o takiej charakterystyce znacznie wtedy spada.
majaczysz.A Bramka z Standardem była efektem świetnej wrzutki Meliksona i błędu obrony Belgów, każdy by to strzelił.A w zasadzie Genkov nie strzelał , ta piłka sie od niego odbiła.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 18.02.2012 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.02.2012, 12:12
Bo Genkov wali jak Żurawski zza szesnastki?

Przypisujecie gówno warte zasługi Genkowowi, a deprecjonujecie dokonania Bitona. To jest śmieszne. Jak gość nie potrafi strzelić gola, to i tak go bronicie, bo się zastawia, odgrywa kolegom i walczy w powietrzu. Czy Biton tego samego nie robi? Oczywiście, że robi plus strzela bramki!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 18.02.2012, 12:22
z Łks na 2:1, z Bełchatowem, z Twente na wyjeździe, z Fulham u siebie. Ile Genkov strzelilł bramek z dalszej odległości?
Genkov faktycznie jest lepszy grze kombinacyjnej ale deprecjonowanie bramek Biton z tego względu, że strzela je z bliskiej odległości jest chore. Inzaghi, Van Nistelrooy to chu jowi napastnicy bo większość swoich goli strzelili z bliskiej odległości?
"Choć może faktycznie nie najszczęśliwiej to ująłem. Reasumując z dobrym przeciwnikiem na strzały z okolic piątki nie ma co liczyć "
Genkov ze Standardem z jakiej odległości strzelił?

Do Lechista69, nawet technicznie nie jest najlepszy bo do dezertera Uche trochę mu brakuje.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 18.02.2012, 12:27
Genkov sam nic nie zdziała, a gole w poprzednim sezonie strzelał głownie dzięki geniuszowi Meliksona.Warto zaznaczyć, że Biton na podania Meliksona nie mógł liczyć, bo Maor był kontuzjowany, kiedy on wygrywał Wiśle mecze.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.02.2012, 12:33
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Do Lechista69, nawet technicznie nie jest najlepszy bo do dezertera Uche trochę mu brakuje.
Wydaje mi się, że jednak Kuba Błaszczykowski w erze Cupiała był najlepszym technicznie piłkarzem. To co ten chłopak robił w Pucharze UEFA w 2006 roku to bajka. http://www.youtube.com/watch?v=laMnIkW1wH0
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 18.02.2012, 12:34
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że jednak Kuba Błaszczykowski w erze Cupiała był najlepszym technicznie piłkarzem. To co ten chłopak robił w Pucharze UEFA w 2006 roku to bajka. http://www.youtube.com/watch?v=laMnIkW1wH0
nie zapominajcie też o Frankowskim, który miażdżył Polska ligę sprytem i techniką, każde przyjęcie piłki miał na milimetry.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.02.2012, 12:35
Nie mamy nic do stracenia wiec trzeba bedzie od poczatku atakowac a pokazalismy w pierwszym meczu, ze Wisla Moskala potrafi a bedzie co bedzie.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 18.02.2012, 12:39
Powiem Wam Panie i Panowie że ten nasz Garguła coraz bardziej się rozkręca. Jest szansa że niedługo będzie grał tak jak grał w Bełchatowie. Czego sobie i Wam życzę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów