|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=D5rLsb3M0hk To nie jego wina, że praktycznie całą rundę leczył kontuzje. I jak teraz słyszę, że po jednym słabszym meczu "kibice" już by Patryka sprzedawali to krew się we mnie gotuję i najchętniej bym im sprzedawał plaskacza, jeden po drugim, tak na otrzeźwienie. Ja rozumiem posadzić zawodnika na ławkę , niech walczy o miejsce w 1 zespole, ale sprzedawać? Po jednym meczu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Gdyby po zmianie jak profesjonalny piłkarzy przybiłby piątkę z trenerem Moskalem i usiadł na ławce nie byłoby takiej krytyki .Krytyki która jest jak najbardziej uzasadniona .Jeżeli tak zachowałby się Marko, Osman czy o matko Jaliens to wszyscy tutaj domagaliby się dyscyplinarnego zwolnienia a, że postąpił tak bożyszcze kibiców Patryk Małecki to część tutaj o dziwo jeszcze się dziwi krytyce. Prawdziwy Wiślak taki jak Moskal mieszkał z żoną i małym dzieckiem w jednym pokoiku i dawał z siebie wszystko a jak finansowo było krucho poszedł do Lecha ratować byt finansowy Wisły .Małecki to rozkapryszony gówniarz o wyolbrzymionym mniemaniu .Czasami strzele ważne bramki ? Fajnie , ciesze się bo w końcu strzela dla Wisły ale to nie znaczy , że haj zrobi głupotę jak ostatnio ma nie być poddany krytyce . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@Boruc
Dobrze kombinujesz, mam podobne spostrzeżenia od blisko pół roku. Genkov posiada swoje atuty, ale nie jest to typ zawodnika który będzie strzelał po 2-3 bramki na mecz. Owszem od czasu do czasu uda mu się coś wepchnąć do bramki, ale raczej nie będziemy wygrywać wysoko z takim napastnikiem. Najlepiej by było znaleźć miejsce dla obu na boisku, wszak Dudu pokazał że wystarczy zostawić mu kilka metrów wolnego placu by zalazł miejsce w bramce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dokładnie. I nie tylko górne. Potrafi dokładnie odegrać w tempo, zastawić się obrócić się z obrońcą na plecach. Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka? Natomiast w grze kolektywnej dużo mu do Cvetana brakuje.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Oni powinni grać razem w taktyce 442. Świetnie się uzupełniają. W dodatku obaj grają dobrze głową. Takiej pary napastników to nie mieliśmy od zestawienia Żurawski-Kuźba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Dajmy popracować Moskalowi, nie wiem jakie są jego preferencje taktyczne, ale jeżeli chciałby nawiązać do poprzednich sukcesów Wisły, to 4-4-2 jest kwestią czasu. Inna sprawa, że raczej rezerwowego napastnika nie mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze słowo o Małeckim. Ostatnim zachowaniem zasłużył na wygodne miejsce na ławie i Moskal mu pewnie takie znajdzie ale trzeba pomyśleć jak dotrzeć do niego. Mam wrażenie że Patryk uważa sie za lidera drużyny razem z Meliksonem, Stąd te strzały z 35 metrów, próby dryblingów jak ma granie na klepę, chęć zagrania ostatniego podania nawet z połowy kiedy wychodzimy z kontrą. Może to mieć związek z niepodpisanym nowym kontraktem. W głowie mu się ubzdurało że musi pokazać jaki ważny jest dla drużyny. I ja uważam że jest ważny, tym ważniejszy im mniej stara się to udowodnić. Ktoś mu powinien wytłumaczyć że czasami zwykłe odegranie na pięć metrów w odpowiednim momencie przynosi więcej pożytku niż silenie sie na efektowne zagrania. Panie Małecki nie staraj sie udowodnić że jesteś lepszy niż inni w drużynie to od razu przyjdą efekty. Nawet sie Pan zdziwisz jakie. Zamiast biegać w koszulce ze zdjęciem naszego papieża, przeczytaj kilka jego książek wtedy może nabędziesz trochę kultury, bo ostatni popis był straszny. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Z Małym jest taki problem, że gra bardzo przeciętnie, wtedy go wszyscy niemal linczują, ale raz do roku zdarzy mu się strzelić jakiegoś pięknego ważnego gola i wtedy go wszyscy noszą na rękach. Na dłuższą metę tak się nie da i myślę, że nawet dla samego Małeckiego lepiej będzie jak odejdzie gdzieś na zachód. W Wiśle nie wróżę mu wielkiej przyszłości. Ale kto wie, może się mylę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...chuligani.html
słyszałem że za śnieżki też się wezmą ... http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...dnie,id,t.html
Ostatnio edytowane przez Piettras : 18.02.2012 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ja uważam wręcz odwrotnie. W Wiśle ma jeszcze kilku zwolenników z powodu prowadzenia dopingu, jakiegoś tatuaża, no i ogólnej ambicji. Widać, że ten klub nie jest mu obojętny (pomijam już kwestię, czy to zwykły pic na wodę - moim zdaniem po części tak...). Na Zachodzie jednak każdy z tych argumentów odejdzie na bok, przemówią argumenty stricte piłkarskie. A w takiej sytuacji Małecki leży. Bo jest zwyczajnie słaby, piłkarsko i mentalnie (przede wszystkim), nawet w polskiej lidze nie wybija się zupełnie niczym... Z czym do ludzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Właśnie o to chodzi, aby pojechał na zachód i pokazał co ma do zaoferowania piłkarsko. Niech potrenuje sezon czy dwa na europejskim poziomie i albo się wybije, albo wróci do jakiejś Lechii czy innych Śląsków. Ta jego piłkarska bylejakość w Wiśle do niczego go nie zaprowadzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
,, Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka?"
Zastanów się co piszesz bo obydwa stwierdzenia to głupota na miarę tekstu ,, Maor najlepszym piłkarzem w historii Wisły". ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w rewanżu zagramy ofensywnie, z 1 tylko defensywnym pomocnikiem Wilkiem, Ilievem i Kirmem n skrzydłach i Bitonem w ataku, bo ewidentnie Standard się gubił, gdy zaczęliśmy grać szybką techniczną piłkę i to jeszcze w osłabieniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja moge stwierdzic ze Maor jest najlepszym technicznie graczem w erze Cupiala. Ale czy najlepszym ? Tego bym nie powiedzial.
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Analiza spotkania Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=waScv...ature=youtu.be |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Biton większość bramek zdobył z odległości nie większej niż 10 metrów od bramki, jest to mniemam łatwiejsze niż gole zdobywane z odległości umożliwiającej bramkarzowi reakcję. Pamiętam tylko dwie z za pola karnego. Fulham i z lewej nogi po długim winklu. A pytanie "co to za sztuka" miało uzmysłowić że główną zasługę w takich bramkach należy przypisać podającym. Bądź indolencji obrońców. Choć może faktycznie nie najszczęśliwiej to ująłem. Reasumując z dobrym przeciwnikiem na strzały z okolic piątki nie ma co liczyć i efektywność napastnika o takiej charakterystyce znacznie wtedy spada.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 18.02.2012 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Przypisujecie gówno warte zasługi Genkowowi, a deprecjonujecie dokonania Bitona. To jest śmieszne. Jak gość nie potrafi strzelić gola, to i tak go bronicie, bo się zastawia, odgrywa kolegom i walczy w powietrzu. Czy Biton tego samego nie robi? Oczywiście, że robi plus strzela bramki! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z Łks na 2:1, z Bełchatowem, z Twente na wyjeździe, z Fulham u siebie. Ile Genkov strzelilł bramek z dalszej odległości?
Genkov faktycznie jest lepszy grze kombinacyjnej ale deprecjonowanie bramek Biton z tego względu, że strzela je z bliskiej odległości jest chore. Inzaghi, Van Nistelrooy to chu jowi napastnicy bo większość swoich goli strzelili z bliskiej odległości? "Choć może faktycznie nie najszczęśliwiej to ująłem. Reasumując z dobrym przeciwnikiem na strzały z okolic piątki nie ma co liczyć " Genkov ze Standardem z jakiej odległości strzelił? Do Lechista69, nawet technicznie nie jest najlepszy bo do dezertera Uche trochę mu brakuje. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Genkov sam nic nie zdziała, a gole w poprzednim sezonie strzelał głownie dzięki geniuszowi Meliksona.Warto zaznaczyć, że Biton na podania Meliksona nie mógł liczyć, bo Maor był kontuzjowany, kiedy on wygrywał Wiśle mecze.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie mamy nic do stracenia wiec trzeba bedzie od poczatku atakowac a pokazalismy w pierwszym meczu, ze Wisla Moskala potrafi a bedzie co bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem Wam Panie i Panowie że ten nasz Garguła coraz bardziej się rozkręca. Jest szansa że niedługo będzie grał tak jak grał w Bełchatowie. Czego sobie i Wam życzę.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|