The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2012, 16:20
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie da się ocenić progresu gry ofensywnej Wisły na przykładzie wczorajszego meczu, ponieważ nigdy nie będziemy mieli pewności czy to my byliśmy lepsi niż jesienią czy też Standard zdecydowanie słabszy i mniej zaangażowany niż Fulham, Twente czy Odense.

Pozwoliłem sobie zacytować całe zdanie, bo wyrwanie z kontekstu fragmentu, wypacza sens wypowiedzi. Otóż ja nie chcę rozstrzygać, który z przeciwników był lepszy, który gorszy i czy byli dobrze zmotywowani. Nieśmiało tylko zwracam uwagę, że tak jak w przypadku meczu z Lechem, nasza "lepsza" dyspozycja może brać nie z poprawy stylu gry, a nisko zawieszonej poprzeczki przez przeciwnika, choć oczywiście, nie chce niczego przesądzać.

Za to na pewno mecze w ekstraklasie dostarczą nam sporo wiarygodnego materiału porównawczego i tego się trzymajmy.
Na jakiej podstawie uwazasz ze mecze w ekstraklasie dadza nam "wiarygodny materiał porównawczy", przeciez przeciwnik moze byc lepszy albo co gorsza lepiej zmotywowany niz na jesien choc nie mozna wykluczyc ze jednak bedzie slabszy i gorzej zmotywowany, mamy tez kilka wariantow posrednich.

Nie chcesz przesadzac ale tez twierdzisz ze na pewno. Zdecyduj sie
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 17.02.2012, 16:28
Merkury - Zauważ, że piłkarze Standardu mieli więcej strat, a to na pewno nie są słabi piłkarze a nawet grając w 11 na 10 nie byli w stanie się utrzymać dłużej przy piłce.Do momentu czerwonej kartki Wisła była wyraznie lepsza, pózniej tez miała przewagę.Nunez po prostu s.......ił prostą piłkę i to była kluczowa strata, która zawaliła nam ten mecz.Wez pod uwagę, ze gra w 10 przez 60 minut kosztuje masę wysiłku a tego nie było widać do końca, ze gramy bez jednego piłkarza, a przeciez to był pierwszy poważny mecz Wisły od grudnia.Jak ktoś uważa, że to nic wielkiego to niech sobie przypomni jak Fulham było bezradne grając przez godzinę w 10 w Krakowie.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.02.2012, 16:39
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Merkury - Zauważ, że piłkarze Standardu mieli więcej strat, a to na pewno nie są słabi piłkarze a nawet grając w 11 na 10 nie byli w stanie się utrzymać dłużej przy piłce.Do momentu czerwonej kartki Wisła była wyraznie lepsza, pózniej tez miała przewagę.Nunez po prostu s.......ił prostą piłkę i to była kluczowa strata, która zawaliła nam ten mecz.Wez pod uwagę, ze gra w 10 przez 60 minut kosztuje masę wysiłku a tego nie było widać do końca, ze gramy bez jednego piłkarza, a przeciez to był pierwszy poważny mecz Wisły od grudnia.Jak ktoś uważa, że to nic wielkiego to niech sobie przypomni jak Fulham było bezradne grając przez godzinę w 10 w Krakowie.

Piwo dla kolegi, szczególnie za ostatnie zdanie.

To był pierwszy mecz po przerwie zimowej, a po zespole w ogóle nie było tego widać(mimo że grali w 10!), jedyne obawy jakie mam, to że na Zagłębie nie wyjdą z nastawieniem "gramy 90 minut", mam przeczucia, że ostatni mecz był efektem mobilizacji na Ligę Europy. Tego się jedynie obawiam, jednak z drugiej strono jest Moskal, więc liczę na dobrze wykonaną "robotę" w szatni i silną motywacje na ligę.
Odpowiedz cytując
PiotrusPan
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 17.02.2012, 16:55
http://www.youtube.com/watch?v=ACq4RHmqBus-raz na jakis czas to nawet ślepej kurze trafi sie ziarno tu niechodzi o ostatni mecz Maleckiego chodzi o jego mentalnosc i o zachowanie niech sobie zrobi jeszcze jeden tatuaz z napisem WISŁA a pewnie wszyscy go pokochają?nie ma w nim za grosz skromności zupełne przeciwieństwo Czekaja do którego mam 100% szacunku Małecki to totalny gbur który psuje atmosfere w druzynie przy nim naprawde ciezko oddychac " Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. "jezeli juz nosi Reymana na ramieniu to niech chociaz udowodni i dostosuje sie do tego cytatu i tu Moskal niepowinien podac mu ręki za taką błazenade jaką odstawił wczoraj a nie on Moskalowi przepraszam ale znienawidziłem tego piłkarza i chciałbym zeby jak najszybciej w Wisle go niebyło...pewnie poleje sie na mnie fala ktytyki ale trudno przedstawiłem moje skromne zdanie.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.02.2012, 17:09
Hmm Według PS Chavezowi ,Wilkowi i Marko należy się 5 (w skali 1-10) za wczorajszy występ. Natomias po stronie Belgów dominuje ocena 6. Natomiast jakiś redaktorzyna nazwiskiem Kalita podsumowując wczorajsze mecze zapodał puentę "Efekt?Choć słaby , i tak lepszy wynik niż cały obraz meczu.Odwrotnie niż w Warszawie .

Czy ja oglądałem inny mecz czy faktycznie po prostu a -nie znam się , b - jestem zaślepiony miłością do Wisły żeby krytycznym okiem popatrzeć na jej grę ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.02.2012, 17:13
mi tam sie mecz podobał
Melikson zapierdalał aż miło
do tego najbardziej cieszy ze chłopaki sie podnieśli po straconej bramce i straconym koledze.

no ale teraz pasowało by spokojnie mecz oglądnac w TV i sprawdzic jak to wyglądało

E: jak sie nazywa ta piz** co sędziowała
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.02.2012, 17:14
Seb@. napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie uwazasz ze mecze w ekstraklasie dadza nam "wiarygodny materiał porównawczy", przeciez przeciwnik moze byc lepszy albo co gorsza lepiej zmotywowany niz na jesien choc nie mozna wykluczyc ze jednak bedzie slabszy i gorzej zmotywowany, mamy tez kilka wariantow posrednich.

Nie chcesz przesadzac ale tez twierdzisz ze na pewno. Zdecyduj sie
Od tego jest średnia. Myślę, że po rozegraniu rundy będziemy w stanie ocenić, jak to wygląda. Lepszego materiału porównawczego nie będzie.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2012, 17:17
iwan149 napisał(a):Wyświetl post
Co niektórzy obawiają się Standardu w meczu na wyjeździe i porównują to do dwumeczu z Apoelem. Ale weźcie pod uwagę jaki miał u nas przebieg pierwszy mecz z Apoelem. Goście prowadzili gre, a my tylko liczyliśmy na jakieś kontry i akcje indywidualne. Wczoraj to my rządziliśmy na boisku i to w dodatku w osłabieniu. Dziś Wisła jest inną drużyną, a i rywal jest znacznie słabszy od Cypryjczyków, więc spokojnie. Samo takie nastawienie do rewanżu, że Standard u siebie jest niewyobrażalnie mocny może źle działać na psychikę piłkarzy i spowodować bojaźń za tydzień
w czwartek. Jesteśmy lepsza drużyną i powinniśmy to udowodnić w rewanżu

Dokladnie, chcialem wlasnie to samo napisac! W meczu z APOELEM bylismy druzyna slabsza i mielismy po prostu szczesie, ze wygralismy! Standard natomiast byla wczoraj druzyna slabsza i wcale nie jest taki mocny jak niektorzy tutaj sadza. Liege mocny u siebie? Wygrali wiekszosc meczow w lidze ok, ale z jakimi druzynami? Nawet w LE mieli raczej slabsza grupe niz Wisla i na mnie to nie robi zadne wrazenie! Ogladalem mecze z Hannoverem, ktorzi nie potrafili dominowac u siebie Standard tak jak wczoraj Wisla, wiec jestem bardzo optymistyczny o awans! Nawet w nastepnej rundzie mielismy dobre szanse z 96 lub FC Brügge!

Aha, jeszcze o Maleckim: nie jest momentalnie w formie? Nie, on jest po prostu tylko przecietnym pilkarzem, ktorego nie stac na gre na tym poziomie! Dla mnie takie deklaracje, ze on "ma Wisle w sercu", "jest sam fanem klubu" i inne blabla nigdy nie mialo znaczenie! Juz dawno powinni go sprzedac...
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 17.02.2012 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 17.02.2012, 17:19
Wisła grała z sercem, i to się opłaciło/
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.02.2012, 17:21
Cytat:
Według PS
I masz odpowiedź. Ta gazeta - tak samo jak TVN i onet +wyborcza to ścierwo. Musisz wybaczyć Panu redaktorowi, był tak pochłonięty onanizowaniem się podczas meczu Legii, że zapomniał obejrzeć mecz Wisły. Uwielbiam takie deprecjonowanie Naszej drużyny, tą stronniczość polskich "obiektywnych" mediów, każdy art musi mieć jakieś pejoratywny kontekst. Rzygam tą nienawiścią zawistników z Warszawy i innych wioch. Dziennikarz powinien być kompetentny i obiektywny...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.02.2012, 17:26
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
I masz odpowiedź. Ta gazeta - tak samo jak TVN i onet +wyborcza to ścierwo. Musisz wybaczyć Panu redaktorowi, był tak pochłonięty onanizowaniem się podczas meczu Legii, że zapomniał obejrzeć mecz Wisły. Uwielbiam takie deprecjonowanie Naszej drużyny, tą stronniczość polskich "obiektywnych" mediów, każdy art musi mieć jakieś pejoratywny kontekst. Rzygam tą nienawiścią zawistników z Warszawy i innych wioch. Dziennikarz powinien być kompetentny i obiektywny...
Myślę , że większość tutaj do dzisiaj wzdycha do czasów kiedy istniało Krakowskie Tempo , super rzetelny i profesjonalny dziennik sportowy .Niestety przejęty przez...PS.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.02.2012, 17:30
Jestem optymistycznie nastawiony przed rewanżem ale zaznaczam od razu, że nie chodzi mi o pompowanie balonika.

Gra Wisły fragmentami wyglądała dobrze, parę zagrań z pierwszej piłki, trochę kombinacyjnej gry, wymienność pozycji.
Widać potencjał w tej drużynie w szczególności w ofensywie, dobrze zagrał Garguła, Melikson co raz uciekał Belgom, a Ci tylko faulami potrafili go powstrzymywać. Kolejny raz zawiódł Patryk Małecki, który wsławił się strzałem z 35 metrów i ''wzorowym zachowaniem'' po zejściu z boiska.

Szkoda, że mecz ułożył się niepomyślnie dla Nas, ta czerwona kartka pokrzyżowała nam plany w dalszej części meczu, a nie wyglądało to źle. Ciekawy jestem jaki byłby wynik tego spotkania, gdybyśmy grali w 11.

Chwała chłopakom za ambitną walkę do końca, powiem szczerze jestem miło zaskoczony - bo myślałem, że Wisła siądzie gdzieś w 70 minucie a Standard to wykorzysta - jednak myliłem się całe szczęście. Walka wynagrodzona zdobytą bramką co trochę inaczej nas stawia przed rewanżem.

Standard nic szczególnego nie pokazał, przynajmniej w moim odczuciu, grali z przewagą jednego zawodnika i nie potrafił tego wykorzystać, wydaje mi się że Belgowie są do przejścia. Mimo, że po pierwszym meczu rezultat promuje Standard.

P.S Marzy mi się powtórka z Schalke 1-1 u siebie i 1-4 na wyjeździe!
Ale było by pięknie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.02.2012, 17:33
no i w końcu wczoraj Andraża coś zagrał.
Najpierw ten sprint po którym zrobił wolnego
a potem akcja która powinna przynieśc drugą bramkę gdyby Ivica przed oddaniem strzału nie musiał zrobić 235.555 zamachów na lewą i prawą nogę.
To już kolejka akcja w tym sezonie gdzie Iliev zamiast strzelać z pierwszej piłki bawi sie w zamachy i psuje wszystko.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.02.2012, 18:16
1. Mecz duzo lepszy w wykonianiu Wisly niz sie spodziewalem.
2. Mam nadzieje ze Moskalowi jak i niektorym kibicom przejdzie zamilowanie do Polakow w skladzie Malecki i Czekaj byli zdecydowanie najslabsi na placu gry.
3. Zachowanie "kibicow" naganne.
4. Grajacy z przodu Gargula, Melikson, Iliev = duzo radosci dla nas.
5. Ciekawi mnie czy naszym wystarczy energi na cala runde.
6. Z niecierpliwoscia czekam na rewanz.

Zeby nie bylo tak kolorowo byly przestoje ale moze to dlatego ze nasi nie grali dluzszy czas.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.02.2012, 18:42
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie odnośnie transparentu "Azoty grabarzem piłkarskiej Unii" jest z tym jakaś większa afera czy tylko ot tak bo nic nie finansują piłki odpowie ktoś w temacie;>
Oni mało kiedy sponsorowali w ostatnim czasie, jeżeli na żużlowców mieli na spłatę długów ok. 1,5 mln zł to kibic Unii myślał, że drobne wynagrodzenia piłkarzy też będą
http://www.zksunia.tarnow.pl/index.p...12-02-17_17:14
Pomijając już to - Unia to klub Azotów powstały wraz z firmą. Oni tym klubem sterują, oni dali mu we władanie obiekty sportowe, które niemal od razu doprowadziły go do zapaści. Zużel, kosz opuściły klub, piłka cały czas była w nim i spadała a to z II, potem III ligi. Kiedy był prezes który chciał ruszyć ze sprzedażą terenów to go wywalili i zrobili po swojemu oddając tereny miastu za długi klubu. Obecny prezes to wiceprezes Proremu, spółki wydzielonej z ZA. Nawet część piłkarzy tam pracuje. Wszystko kręci się wokół Azotów.

Mecz był bardzo dobry w wykonaniu Wisły. Szczerze nie spodziewałem się, że będzie przeważać w 2 połowie grając w osłabieniu. Bardzo szkoda tych 100% sytuacji, bo w Liege okaże się, że gra inny Standard. Tego się boje, oby było inaczej i udało się awansować. Trzeba jednak grać do przodu, bo bronienie się nie ma sensu.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2012, 19:04
Standard okazał się słabszy, niż można było się spodziewać, a Wisła mocniejsza jako zespół.

Gdyby nie odstające od reszty, słabe punkty typu Małeckiego, śmiało można było myśleć o wygranej. Niestety, taki już urok naszej drużyny, polityki kadrowej, posunięć trenerskich (w różnych konfiguracjach(, że zawsze mamy przynajmniej kilka takich punktów.

Ale zacznę od pochwał: Melikson wraca do wysokiej formy, grał znakomicie. Podobnie Chavez, zdecydowanie drugi najlepszy Wiślak na boisku. O dziwo nie mylił się w ustawianiu do górnych piłek, nie mnożył strat w wyprowadzaniu ich, miał wiele świetnych interwencji.

Na duże pochwały zasłużył też Diaz, który rozgrywał najlepszy mecz od powrotu do Wisły. W dobrej dyspozycji był i Genkow, naprawdę przydatny drużynie. Garguła nie zachwycił, ale też i nie zaprezentował się dramatycznie źle. Szkoda, że zawiódł w sytuacjach podbramkowych.

Solidnie wyglądał Wilk, a Pareiko obronił wszystko, co było do obrony. Jovanović zaczął kiepsko, ale potem nabierał pewności i był wartościowym punktem zespołu. Ma potrzebną nie tylko formacji obronnej szybkość.

Ilieva można krytykować za zmarnowanie doskonałej okazji, ale i tak wniósł sporo dobrego do gry zespołu, zaprezentował się o klasę lepiej od bezwartościowego w czwartek Małeckiego. Kultura i inteligencja gry, którą posiada może nie przekłada się bezpośrednio na statystyki bramkowe Serba, ale daje duże możliwości w ofensywie i jest potrzebna zespołowi. Przydaje się, ma znaczenie. Np: Maor bardzo korzysta na obecności Ilieva.

Szkoda mi Nuneza, który przez większość meczu wykonywał ciężką pracę, bo 2-3 fatalne błędy bardzo rzutują na ocenę jego postawy. Mimo tych zagrań, dostrzegam postęp w jego grze. Sądzę, że wiosną może być znacznie lepszy niż w minionej rundzie. Ma potencjał, którego jeszcze w pełni nie pokazał. Gaszą go złe nawyki taktyczne.

Szkoda też Czekaja, dla którego gra na tym poziomie na razie okazała się zbyt trudna.

W rewanżu Wisła nie jest bez szans. Namawiałbym Moskala do opierania ofensywny na trójkącie Melikson-Iliev-Garguła wspieranym Genkowem lub Bitonem. Małecki za często bardzo zawodzi w ważnych meczach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.02.2012, 19:10
Kto jest winowajcą bramki dla Standardu, tzn kto podał piłkę do Pareiki, akurat wtedy rzucałem śniezkami i nie zauważyłem?
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.02.2012 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2012, 19:10
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Kto jest winowajcą bramki dla Standardu, tzn kto podał piłkę do Pareiki, akurat wtedy rzucałem śniezkami i nie zauważyłem?
Bodajże Nunez..
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 17.02.2012, 19:13
Dla mnie zawodnik meczu to Genkov nie dlatego że gola strzelił, tylko dlatego że jak by nie jego wygrane górne piłki to myślę że z 60% mniej akcji ofensywnych by było.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.02.2012, 19:21
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie zawodnik meczu to Genkov nie dlatego że gola strzelił, tylko dlatego że jak by nie jego wygrane górne piłki to myślę że z 60% mniej akcji ofensywnych by było.
Gość jest słaby. Wczoraj w ogóle niewidoczny. Nie wiem jak można na niego stawiać, mając bramkostrzelnego Bitona.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 17.02.2012, 19:36
No to chyba byliśmy na innych meczach
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2012, 19:39
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Myślę , że większość tutaj do dzisiaj wzdycha do czasów kiedy istniało Krakowskie Tempo , super rzetelny i profesjonalny dziennik sportowy .Niestety przejęty przez...PS.
Ech, to były czasy, krakowskie Tempo, nasze .. zawsze za naszymi, zawsze za Wisłą. Cóż, było i minęło, teraz mamy czas w którym mecze Wisły komentują niemal wyłącznie Ci co kibicują Legii (studio w Polsat-cie czy TVN, czy PS), bądź mają duży dystans do Wisły i po strzelonej bramce jak u komentatora A. Iwana (choć byłego naszego piłkarza), radość taka bardziej oficjalna ... hmm... takie czasy.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2012, 19:43
kot napisał(a):Wyświetl post
Nunez to mieszanka piłkarza z idiotą, niestety ale notoryczny brak koncentracji i galaktyczna wręcz nonszalancja, dyskryminują go jako piłkarza o niezłych umiejętnościach.

Moskal, wręcz brawurowo położył na szalę przyszłość swoją i Czekaja w Wiśle w pierwszym dla nich dwóch, tak ważnym meczu i niestety, ale obaj oblali egzamin z dojrzałości, gdyż w życiu tak bywa, że szanse wykorzystują tylko dobrzy pilkarze lub trenerzy, a marnują ją zazwyczaj ludzie nieodpowiedni. Wygląda na to, że to Masskant miał rację, stawiając w ważnych meczach na Jaliensa czy Diaza a nie na Czekaja niestety.Wybór Genkowa a nie Bitona, także jest słodką tajemnicą Moskala, gdzie wszystko wraz ze stastystykami, przemawia za Bitonem a bezpłodnie gra ciągle Genkow. Brawo choć, za odwagę zdjęcia z boiska, beznadziejnego Patryka pyskacza.

Ps. wynik meczu nie ma wpływu na moje zdanie, za którym przemawiają, wyłącznie fakty, szkoda że tak niekorzystne
Oj joj kolejny forumowy trener przez duże T. Panie trenerze, nie wiem czy to reklama czy tylko prowokacja,
ale wyjaśnię Panu dlaczego jest pan tylko forumowym expertam i nie pracuje na ławce trenerskiej TSW.

Otóż mądra głowa nie pomyślała, że wystawienia Genkova może wiązać się z przewagą jego warunków fizycznych, a nie statystykami? Nie pomyślał pan panie niedoszły trenerze, ze Standard ma rosłych, silnych obrońców, z którymi lepiej mógł dać sobie radę w walce silniejszy Genlov a nie Biton? Czy pan niedoszły trener wie, ze boisko weryfikuje plany?
Czy Moskal jest jasnowidzem, czarodziejem gandalfem czy może zwykłym człowiekiem, nie tak idealnym jak pan, panie niedoszły trenerze? Nie każdy jest wróżką jak pan i nie każdy potrafi przewidzieć losy meczu, które jeszcze nie są przesądzone.
Czy Kaziu był czczony min. przez Pana po wygranym meczu z holendrami, czy tam tez były jakieś błędy?

Czy Pan panie niedoszły trenerze pisał tak samo po meczu z holendrami i dendmarkami kiedy Moskal przekreślił swoją
i innych przyszłość stawiając na skład według własnego uznania? Czy to może Pan przed zakończeniem meczu osądza i prawi, kiedy piłka w grze
i wszystko może się zdarzyć (mało takich spotkań było, nie trzeba daleko szukać: Real S., PAO u siebie, Basel?)

Czy finalnie Genkov strzelił bramkę? (sam byłem zwolennikiem wystawienia Bitona w tym meczu, ale daleki jestem
od wypisywania takich głupot obrażających ludzi którzy całym sercem pracują na chwałą Wisły)

Sprawa Małeckiego: skoro trener go wystawia, musi w nim coś widzieć, czy pan panie trenerze bacznie przyglądał
sie codziennym treningom na obozach zimowych? Być może Mały lepiej sie prezentował od Ilieva czy Kirma. Skąd pan wiedział, że zagra fatalnie? Co pan mówił po pierwszym meczu z APOELem ?

Tak jak pisałem, boisko weryfikuje plany i założenia, łatwo paplać przy monitorze widząc grę po godzinie i
pouczać kto powinien grac a kto nie, bawiąc się tym samym w jasnowidza.

Każdy ma swoją koncepcję i plany, więc jeśli pan panie niedoszły trenerze jest taki doskonały to czekam, aby status pana niedoszłego trenera uległ zmianie, będziemy przyklaskiwać i chwalić Pana juz wtedy doszłego trenera, za to jakim pan jest cudotwórcą.
a pańska Wisła gra katalońską piłkę, bez błędów personalnych w wyjściowej jedenastce!
Co tam, że min. dzięki dobrze poukładanej grze i taktyce w ostatnich 2 meczach grupowych dostaliśmy prezent pod
choinkę, co tam że gra wygląda dużo lepiej niż za broniącego się przed Limanovia Maaskannta, ważne
że Czekaj, Genkov i Małecki wybiegli w podstawowej 11 otóż to decyduje o przyszłości Moskala na ławce trenerskiej :] Nie poprawa jakościowa gry, nie awans do dalszej fazy rozgrywek, nie!
Brawo! NoblA, Oskara!
Proszę, złożyć podanie na biurko Basałaja wraz z wizją gry, szkolenia czy przeprowadzania trafnych transferów, w razie niekorzystnego rozpatrzenia kandydatury, postaram się wyjaśnić co było przyczyną.

Ps.
Chciałbym jeszcze pozdrowić „sorry ziomków” z sektora C, którzy są przekumaci i dostają cudem parę złotych od rodziców na bilet, a gardzą ludźmi zasiadających na lożach VIP czy innych sektorach, nie jeżdżących z dzieciarnią pociągami tylko wolących własny transport i są nazwani NIEKUMATYMI, mimo, że robią deale jakie takiemu kumatemu rzucającemu śnieżkami sorry ziomkowi się nie śniły.

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.02.2012, 19:53
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
milosz napisał(a):Wyświetl post
Ech, to były czasy, krakowskie Tempo, nasze .. zawsze za naszymi, zawsze za Wisłą. Cóż, było i minęło, teraz mamy czas w którym mecze Wisły komentują niemal wyłącznie Ci co kibicują Legii (studio w Polsat-cie czy TVN, czy PS), bądź mają duży dystans do Wisły i po strzelonej bramce jak u komentatora A. Iwana (choć byłego naszego piłkarza), radość taka bardziej oficjalna ... hmm... takie czasy.
Jaja z tym PS'em zaczynają się już od okładki, gdzie wicemistrzostwo Polski przyznali Legii...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 17.02.2012, 19:57
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Gość jest słaby. Wczoraj w ogóle niewidoczny. Nie wiem jak można na niego stawiać, mając bramkostrzelnego Bitona.
Nie no, kaman. Mnóstwo wygranych górnych piłek, pierwszy w destrukcji i o dziwo (tego brakowało wcześniej) użyteczny od czasu do czasu w akcjach kombinacyjnych. Od Bitona gra lepiej tyłem do bramki, jest silniejszy fizycznie, lepiej gra głową.
Do tego strzelił jedynego gola, był tam gdzie powinien we właściwym czasie.
Czego byś więcej chciał?
Wespół z Meliksonem i Chavezem najlepszy na placu.

Wiosna będzie intensywna, podejrzewam, że Moskal będzie dobierał napastnika pod styl gry przeciwnika. Fajnie, że mamy taki komfort.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.02.2012, 19:58
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Otóż mądra głowa nie pomyślała, że wystawienia Genkova może wiązać się z przewagą jego warunków fizycznych, a nie statystykami? Nie pomyślał pan panie niedoszły trenerze, ze Standard ma rosłych, silnych obrońców, z którymi lepiej mógł dać sobie radę w walce silniejszy Genlov a nie Biton?
Biton - wzrost/waga-187 cm / 81 kg
Genkov - wzrost/waga-184 cm / 83 kg
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2012, 20:06
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym jeszcze pozdrowić „sorry ziomków” z sektora C, którzy są przekumaci i dostają cudem parę złotych od rodziców na bilet, a gardzą ludźmi zasiadających na lożach VIP czy innych sektorach, nie jeżdżących z dzieciarnią pociągami tylko wolących własny transport i są nazwani NIEKUMATYMI, mimo, że robią deale jakie takiemu kumatemu rzucającemu śnieżkami sorry ziomkowi się nie śniły.

Najlepszym "dealem" Twojego życia na pewno będzie wypierdalanie stąd w podskokach.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 17.02.2012, 20:09
Siła i skoczność.To nie pochodne li tylko warunków fizycznych. W tych elementach bezwzglednie Genkov>Biton.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
jism
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 17.02.2012, 20:10
Markus napisał(a):Wyświetl post
Standard okazał się słabszy, niż można było się spodziewać, a Wisła mocniejsza jako zespół.

Gdyby nie odstające od reszty, słabe punkty typu Małeckiego, śmiało można było myśleć o wygranej. Niestety, taki już urok naszej drużyny, polityki kadrowej, posunięć trenerskich (w różnych konfiguracjach(, że zawsze mamy przynajmniej kilka takich punktów.

Ale zacznę od pochwał: Melikson wraca do wysokiej formy, grał znakomicie. Podobnie Chavez, zdecydowanie drugi najlepszy Wiślak na boisku. O dziwo nie mylił się w ustawianiu do górnych piłek, nie mnożył strat w wyprowadzaniu ich, miał wiele świetnych interwencji.

Na duże pochwały zasłużył też Diaz, który rozgrywał najlepszy mecz od powrotu do Wisły. W dobrej dyspozycji był i Genkow, naprawdę przydatny drużynie. Garguła nie zachwycił, ale też i nie zaprezentował się dramatycznie źle. Szkoda, że zawiódł w sytuacjach podbramkowych.

Solidnie wyglądał Wilk, a Pareiko obronił wszystko, co było do obrony. Jovanović zaczął kiepsko, ale potem nabierał pewności i był wartościowym punktem zespołu. Ma potrzebną nie tylko formacji obronnej szybkość.

Ilieva można krytykować za zmarnowanie doskonałej okazji, ale i tak wniósł sporo dobrego do gry zespołu, zaprezentował się o klasę lepiej od bezwartościowego w czwartek Małeckiego. Kultura i inteligencja gry, którą posiada może nie przekłada się bezpośrednio na statystyki bramkowe Serba, ale daje duże możliwości w ofensywie i jest potrzebna zespołowi. Przydaje się, ma znaczenie. Np: Maor bardzo korzysta na obecności Ilieva.

Szkoda mi Nuneza, który przez większość meczu wykonywał ciężką pracę, bo 2-3 fatalne błędy bardzo rzutują na ocenę jego postawy. Mimo tych zagrań, dostrzegam postęp w jego grze. Sądzę, że wiosną może być znacznie lepszy niż w minionej rundzie. Ma potencjał, którego jeszcze w pełni nie pokazał. Gaszą go złe nawyki taktyczne.

Szkoda też Czekaja, dla którego gra na tym poziomie na razie okazała się zbyt trudna.

W rewanżu Wisła nie jest bez szans. Namawiałbym Moskala do opierania ofensywny na trójkącie Melikson-Iliev-Garguła wspieranym Genkowem lub Bitonem. Małecki za często bardzo zawodzi w ważnych meczach.
Brawo. Trafna ocena, zgadzam się niemal w 100 proc., samemu nie chciało mi się tego wszystkiego pisać

Chavez - znakomity mecz, Diaz tak samo, zaskakująco pewny, dodałbym jeszcze, że gdy był ustawiony z boku, kapitalnie podłączał się pod wyjścia skrzydłem z pierwszej piłki.
Garguła? To element najlepszej kombinacji w środku pola - tam paradoksalnie nie mamy jakiegoś demonicznego bogactwa kadrowego.
Mam wrażenie, że Biton zagra od początku w lidze. Małecki, raz jeszcze - ławka i to sam koniec. Wcześniej dostawał sygnały ostrzegawcze, dyscyplinujące...etc, ale ten człowiek po prostu nie wyciąga wniosków ze swoich błędów.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2012, 20:11
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Czego mają dowodzić powyższe dane?

Biton jest wyższy o 3cm i to ma oznaczać, że jest silniejszy?

Słowo klucz : silniejszy, lepiej trzma się na nogach, lepiej gra ciałem, lepiej przepycha.

To, że ktoś jest wyższy o 10cm oznacza, że wyżej wyskoczy?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów