|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Merkury - Zauważ, że piłkarze Standardu mieli więcej strat, a to na pewno nie są słabi piłkarze a nawet grając w 11 na 10 nie byli w stanie się utrzymać dłużej przy piłce.Do momentu czerwonej kartki Wisła była wyraznie lepsza, pózniej tez miała przewagę.Nunez po prostu s.......ił prostą piłkę i to była kluczowa strata, która zawaliła nam ten mecz.Wez pod uwagę, ze gra w 10 przez 60 minut kosztuje masę wysiłku a tego nie było widać do końca, ze gramy bez jednego piłkarza, a przeciez to był pierwszy poważny mecz Wisły od grudnia.Jak ktoś uważa, że to nic wielkiego to niech sobie przypomni jak Fulham było bezradne grając przez godzinę w 10 w Krakowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Piwo dla kolegi, szczególnie za ostatnie zdanie. To był pierwszy mecz po przerwie zimowej, a po zespole w ogóle nie było tego widać(mimo że grali w 10!), jedyne obawy jakie mam, to że na Zagłębie nie wyjdą z nastawieniem "gramy 90 minut", mam przeczucia, że ostatni mecz był efektem mobilizacji na Ligę Europy. Tego się jedynie obawiam, jednak z drugiej strono jest Moskal, więc liczę na dobrze wykonaną "robotę" w szatni i silną motywacje na ligę. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=ACq4RHmqBus-raz na jakis czas to nawet ślepej kurze trafi sie ziarno tu niechodzi o ostatni mecz Maleckiego chodzi o jego mentalnosc i o zachowanie niech sobie zrobi jeszcze jeden tatuaz z napisem WISŁA a pewnie wszyscy go pokochają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Hmm
Według PS Chavezowi ,Wilkowi i Marko należy się 5 (w skali 1-10) za wczorajszy występ. Natomias po stronie Belgów dominuje ocena 6. Natomiast jakiś redaktorzyna nazwiskiem Kalita podsumowując wczorajsze mecze zapodał puentę "Efekt?Choć słaby , i tak lepszy wynik niż cały obraz meczu.Odwrotnie niż w Warszawie .Czy ja oglądałem inny mecz czy faktycznie po prostu a -nie znam się , b - jestem zaślepiony miłością do Wisły żeby krytycznym okiem popatrzeć na jej grę ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mi tam sie mecz podobał
Melikson zapierdalał aż miło do tego najbardziej cieszy ze chłopaki sie podnieśli po straconej bramce i straconym koledze. no ale teraz pasowało by spokojnie mecz oglądnac w TV i sprawdzic jak to wyglądało E: jak sie nazywa ta piz** co sędziowała ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() Dokladnie, chcialem wlasnie to samo napisac! W meczu z APOELEM bylismy druzyna slabsza i mielismy po prostu szczesie, ze wygralismy! Standard natomiast byla wczoraj druzyna slabsza i wcale nie jest taki mocny jak niektorzy tutaj sadza. Liege mocny u siebie? Wygrali wiekszosc meczow w lidze ok, ale z jakimi druzynami? Nawet w LE mieli raczej slabsza grupe niz Wisla i na mnie to nie robi zadne wrazenie! Ogladalem mecze z Hannoverem, ktorzi nie potrafili dominowac u siebie Standard tak jak wczoraj Wisla, wiec jestem bardzo optymistyczny o awans! Nawet w nastepnej rundzie mielismy dobre szanse z 96 lub FC Brügge! Aha, jeszcze o Maleckim: nie jest momentalnie w formie? Nie, on jest po prostu tylko przecietnym pilkarzem, ktorego nie stac na gre na tym poziomie! Dla mnie takie deklaracje, ze on "ma Wisle w sercu", "jest sam fanem klubu" i inne blabla nigdy nie mialo znaczenie! Juz dawno powinni go sprzedac...
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 17.02.2012 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Wisła grała z sercem, i to się opłaciło/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jestem optymistycznie nastawiony przed rewanżem ale zaznaczam od razu, że nie chodzi mi o pompowanie balonika.
Gra Wisły fragmentami wyglądała dobrze, parę zagrań z pierwszej piłki, trochę kombinacyjnej gry, wymienność pozycji. Widać potencjał w tej drużynie w szczególności w ofensywie, dobrze zagrał Garguła, Melikson co raz uciekał Belgom, a Ci tylko faulami potrafili go powstrzymywać. Kolejny raz zawiódł Patryk Małecki, który wsławił się strzałem z 35 metrów i ''wzorowym zachowaniem'' po zejściu z boiska. Szkoda, że mecz ułożył się niepomyślnie dla Nas, ta czerwona kartka pokrzyżowała nam plany w dalszej części meczu, a nie wyglądało to źle. Ciekawy jestem jaki byłby wynik tego spotkania, gdybyśmy grali w 11. Chwała chłopakom za ambitną walkę do końca, powiem szczerze jestem miło zaskoczony - bo myślałem, że Wisła siądzie gdzieś w 70 minucie a Standard to wykorzysta - jednak myliłem się całe szczęście. Walka wynagrodzona zdobytą bramką co trochę inaczej nas stawia przed rewanżem. Standard nic szczególnego nie pokazał, przynajmniej w moim odczuciu, grali z przewagą jednego zawodnika i nie potrafił tego wykorzystać, wydaje mi się że Belgowie są do przejścia. Mimo, że po pierwszym meczu rezultat promuje Standard. P.S Marzy mi się powtórka z Schalke 1-1 u siebie i 1-4 na wyjeździe! Ale było by pięknie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no i w końcu wczoraj Andraża coś zagrał.
Najpierw ten sprint po którym zrobił wolnego a potem akcja która powinna przynieśc drugą bramkę gdyby Ivica przed oddaniem strzału nie musiał zrobić 235.555 zamachów na lewą i prawą nogę. To już kolejka akcja w tym sezonie gdzie Iliev zamiast strzelać z pierwszej piłki bawi sie w zamachy i psuje wszystko. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
1. Mecz duzo lepszy w wykonianiu Wisly niz sie spodziewalem.
2. Mam nadzieje ze Moskalowi jak i niektorym kibicom przejdzie zamilowanie do Polakow w skladzie Malecki i Czekaj byli zdecydowanie najslabsi na placu gry. 3. Zachowanie "kibicow" naganne. 4. Grajacy z przodu Gargula, Melikson, Iliev = duzo radosci dla nas. 5. Ciekawi mnie czy naszym wystarczy energi na cala runde. 6. Z niecierpliwoscia czekam na rewanz. Zeby nie bylo tak kolorowo byly przestoje ale moze to dlatego ze nasi nie grali dluzszy czas. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
http://www.zksunia.tarnow.pl/index.p...12-02-17_17:14 Pomijając już to - Unia to klub Azotów powstały wraz z firmą. Oni tym klubem sterują, oni dali mu we władanie obiekty sportowe, które niemal od razu doprowadziły go do zapaści. Zużel, kosz opuściły klub, piłka cały czas była w nim i spadała a to z II, potem III ligi. Kiedy był prezes który chciał ruszyć ze sprzedażą terenów to go wywalili i zrobili po swojemu oddając tereny miastu za długi klubu. Obecny prezes to wiceprezes Proremu, spółki wydzielonej z ZA. Nawet część piłkarzy tam pracuje. Wszystko kręci się wokół Azotów. Mecz był bardzo dobry w wykonaniu Wisły. Szczerze nie spodziewałem się, że będzie przeważać w 2 połowie grając w osłabieniu. Bardzo szkoda tych 100% sytuacji, bo w Liege okaże się, że gra inny Standard. Tego się boje, oby było inaczej i udało się awansować. Trzeba jednak grać do przodu, bo bronienie się nie ma sensu. ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Standard okazał się słabszy, niż można było się spodziewać, a Wisła mocniejsza jako zespół.
Gdyby nie odstające od reszty, słabe punkty typu Małeckiego, śmiało można było myśleć o wygranej. Niestety, taki już urok naszej drużyny, polityki kadrowej, posunięć trenerskich (w różnych konfiguracjach(, że zawsze mamy przynajmniej kilka takich punktów. Ale zacznę od pochwał: Melikson wraca do wysokiej formy, grał znakomicie. Podobnie Chavez, zdecydowanie drugi najlepszy Wiślak na boisku. O dziwo nie mylił się w ustawianiu do górnych piłek, nie mnożył strat w wyprowadzaniu ich, miał wiele świetnych interwencji. Na duże pochwały zasłużył też Diaz, który rozgrywał najlepszy mecz od powrotu do Wisły. W dobrej dyspozycji był i Genkow, naprawdę przydatny drużynie. Garguła nie zachwycił, ale też i nie zaprezentował się dramatycznie źle. Szkoda, że zawiódł w sytuacjach podbramkowych. Solidnie wyglądał Wilk, a Pareiko obronił wszystko, co było do obrony. Jovanović zaczął kiepsko, ale potem nabierał pewności i był wartościowym punktem zespołu. Ma potrzebną nie tylko formacji obronnej szybkość. Ilieva można krytykować za zmarnowanie doskonałej okazji, ale i tak wniósł sporo dobrego do gry zespołu, zaprezentował się o klasę lepiej od bezwartościowego w czwartek Małeckiego. Kultura i inteligencja gry, którą posiada może nie przekłada się bezpośrednio na statystyki bramkowe Serba, ale daje duże możliwości w ofensywie i jest potrzebna zespołowi. Przydaje się, ma znaczenie. Np: Maor bardzo korzysta na obecności Ilieva. Szkoda mi Nuneza, który przez większość meczu wykonywał ciężką pracę, bo 2-3 fatalne błędy bardzo rzutują na ocenę jego postawy. Mimo tych zagrań, dostrzegam postęp w jego grze. Sądzę, że wiosną może być znacznie lepszy niż w minionej rundzie. Ma potencjał, którego jeszcze w pełni nie pokazał. Gaszą go złe nawyki taktyczne. Szkoda też Czekaja, dla którego gra na tym poziomie na razie okazała się zbyt trudna. W rewanżu Wisła nie jest bez szans. Namawiałbym Moskala do opierania ofensywny na trójkącie Melikson-Iliev-Garguła wspieranym Genkowem lub Bitonem. Małecki za często bardzo zawodzi w ważnych meczach. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Kto jest winowajcą bramki dla Standardu, tzn kto podał piłkę do Pareiki, akurat wtedy rzucałem śniezkami i nie zauważyłem?
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.02.2012 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie zawodnik meczu to Genkov nie dlatego że gola strzelił, tylko dlatego że jak by nie jego wygrane górne piłki to myślę że z 60% mniej akcji ofensywnych by było.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Gość jest słaby. Wczoraj w ogóle niewidoczny. Nie wiem jak można na niego stawiać, mając bramkostrzelnego Bitona.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to chyba byliśmy na innych meczach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ech, to były czasy, krakowskie Tempo, nasze .. zawsze za naszymi, zawsze za Wisłą. Cóż, było i minęło, teraz mamy czas w którym mecze Wisły komentują niemal wyłącznie Ci co kibicują Legii (studio w Polsat-cie czy TVN, czy PS), bądź mają duży dystans do Wisły i po strzelonej bramce jak u komentatora A. Iwana (choć byłego naszego piłkarza), radość taka bardziej oficjalna ... hmm... takie czasy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ale wyjaśnię Panu dlaczego jest pan tylko forumowym expertam i nie pracuje na ławce trenerskiej TSW. Otóż mądra głowa nie pomyślała, że wystawienia Genkova może wiązać się z przewagą jego warunków fizycznych, a nie statystykami? Nie pomyślał pan panie niedoszły trenerze, ze Standard ma rosłych, silnych obrońców, z którymi lepiej mógł dać sobie radę w walce silniejszy Genlov a nie Biton? Czy pan niedoszły trener wie, ze boisko weryfikuje plany? Czy Moskal jest jasnowidzem, czarodziejem gandalfem czy może zwykłym człowiekiem, nie tak idealnym jak pan, panie niedoszły trenerze? Nie każdy jest wróżką jak pan i nie każdy potrafi przewidzieć losy meczu, które jeszcze nie są przesądzone. Czy Kaziu był czczony min. przez Pana po wygranym meczu z holendrami, czy tam tez były jakieś błędy? Czy Pan panie niedoszły trenerze pisał tak samo po meczu z holendrami i dendmarkami kiedy Moskal przekreślił swoją i innych przyszłość stawiając na skład według własnego uznania? Czy to może Pan przed zakończeniem meczu osądza i prawi, kiedy piłka w grze i wszystko może się zdarzyć (mało takich spotkań było, nie trzeba daleko szukać: Real S., PAO u siebie, Basel?) Czy finalnie Genkov strzelił bramkę? (sam byłem zwolennikiem wystawienia Bitona w tym meczu, ale daleki jestem od wypisywania takich głupot obrażających ludzi którzy całym sercem pracują na chwałą Wisły) Sprawa Małeckiego: skoro trener go wystawia, musi w nim coś widzieć, czy pan panie trenerze bacznie przyglądał sie codziennym treningom na obozach zimowych? Być może Mały lepiej sie prezentował od Ilieva czy Kirma. Skąd pan wiedział, że zagra fatalnie? Co pan mówił po pierwszym meczu z APOELem ? Tak jak pisałem, boisko weryfikuje plany i założenia, łatwo paplać przy monitorze widząc grę po godzinie i pouczać kto powinien grac a kto nie, bawiąc się tym samym w jasnowidza. Każdy ma swoją koncepcję i plany, więc jeśli pan panie niedoszły trenerze jest taki doskonały to czekam, aby status pana niedoszłego trenera uległ zmianie, będziemy przyklaskiwać i chwalić Pana juz wtedy doszłego trenera, za to jakim pan jest cudotwórcą. a pańska Wisła gra katalońską piłkę, bez błędów personalnych w wyjściowej jedenastce! Co tam, że min. dzięki dobrze poukładanej grze i taktyce w ostatnich 2 meczach grupowych dostaliśmy prezent pod choinkę, co tam że gra wygląda dużo lepiej niż za broniącego się przed Limanovia Maaskannta, ważne że Czekaj, Genkov i Małecki wybiegli w podstawowej 11 otóż to decyduje o przyszłości Moskala na ławce trenerskiej :] Nie poprawa jakościowa gry, nie awans do dalszej fazy rozgrywek, nie! Brawo! NoblA, Oskara! Proszę, złożyć podanie na biurko Basałaja wraz z wizją gry, szkolenia czy przeprowadzania trafnych transferów, w razie niekorzystnego rozpatrzenia kandydatury, postaram się wyjaśnić co było przyczyną. Ps. Chciałbym jeszcze pozdrowić „sorry ziomków” z sektora C, którzy są przekumaci i dostają cudem parę złotych od rodziców na bilet, a gardzą ludźmi zasiadających na lożach VIP czy innych sektorach, nie jeżdżących z dzieciarnią pociągami tylko wolących własny transport i są nazwani NIEKUMATYMI, mimo, że robią deale jakie takiemu kumatemu rzucającemu śnieżkami sorry ziomkowi się nie śniły. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|||
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do tego strzelił jedynego gola, był tam gdzie powinien we właściwym czasie. Czego byś więcej chciał? Wespół z Meliksonem i Chavezem najlepszy na placu. Wiosna będzie intensywna, podejrzewam, że Moskal będzie dobierał napastnika pod styl gry przeciwnika. Fajnie, że mamy taki komfort. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Genkov - wzrost/waga-184 cm / 83 kg |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Siła i skoczność.To nie pochodne li tylko warunków fizycznych. W tych elementach bezwzglednie Genkov>Biton.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]() Chavez - znakomity mecz, Diaz tak samo, zaskakująco pewny, dodałbym jeszcze, że gdy był ustawiony z boku, kapitalnie podłączał się pod wyjścia skrzydłem z pierwszej piłki. Garguła? To element najlepszej kombinacji w środku pola - tam paradoksalnie nie mamy jakiegoś demonicznego bogactwa kadrowego. Mam wrażenie, że Biton zagra od początku w lidze. Małecki, raz jeszcze - ławka i to sam koniec. Wcześniej dostawał sygnały ostrzegawcze, dyscyplinujące...etc, ale ten człowiek po prostu nie wyciąga wniosków ze swoich błędów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Czego mają dowodzić powyższe dane?
Biton jest wyższy o 3cm i to ma oznaczać, że jest silniejszy? ![]() Słowo klucz : silniejszy, lepiej trzma się na nogach, lepiej gra ciałem, lepiej przepycha. To, że ktoś jest wyższy o 10cm oznacza, że wyżej wyskoczy? ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|