The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 07:36
Oki. Może być niewinny.
Ale postawcie się w roli przyszłych naszych sponsorów albo piłkarzy.
Gościu przejął klub tydzień temu i cisza.
W dzisiejszych czasach gdzie internet i media napierdzielają wiadomościami 24h/dobe to już dziwnie wygląda.
Brak konferencji, jakieś ogólnikowe oświadczenie, że będzie ok i nagle jeb.
Już widzę teraz te tłumy sponsorów które walą do nas drzwiami i oknami.
No chyba, że o wszystkim wiedzieli - Dzień dobry jestem Jakub Meresiński, kupie w najbliższym czasie Wisłę, zostalibyście sponsorami? Aaaaaaa, byłbym zapomniał grozi mi 10 lat na przewał na vacie, ale nic się nie przejmujcie narazie jestem tylko oskarżony. Do ew. skazania daleka droga.
Wisła Kraków
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 07:42
Jasne, ze tak. Wizerunkowo jest dramat. Warszawka ma używanie i druga strona ma uzywanie, bo przez lata budowana frustracja wreszcie znajduje od jakiegoś czasu ujście. Więc niestety każdy taki news będzie opisywany i interpretowany ze zdwojona siła.

Tym bardziej, ze spocony spaślak z lovekrakow pisał, ze w artykule umieścił tylko potwierdzone info a słyszał więcej. Wie .... wie co jeszcze wyjdzie.

Tak czy inaczej wizerunkowo i PR jest bardzo zle. Jesli nic nie wyjdzie już i uda sie zrobić jakieś rozsądne transfery to jest szansa na ugaszenie pożaru i wyciszenie sprawy medialnie + zdobędzie sie na jakieś konkrety na konferencji - jakiś sponsor, pokazanie konkretnego planu, zawodnik itp., cokolwiek. Jak wyjdzie i zacznie sadzić ogólniki to będzie najgorzej.
Ostatnio edytowane przez nesta : 06.08.2016 o godz. 07:46.
robby51
Member

Od: 02.2012

Stary 06.08.2016, 07:45
Sprawe celowo naglosniono przed Derbami a zrobil to pejsaty kundel.Cel prosty- zasiac ferment w klubie i wsrod zawodnikow.Media już Meresinskiego ukrzyzowały mimo ,ze gość w świetle prawa jest na tą chwilę osobą niewinną.Co do samej sprawy to też jest ciekawe ,ze koleś podobno wydymal Skarb Państwa na 10 mln.i wychodzi za na wolność za smieszna kaucją 70 tys.Sprawa ciagnie się juz prawie 2 lata a proces sadowy się nawet nie zaczął i nikt nie wie kiedy to nastąpi.Ciekawe ,ze bardzo podobne zarzuty dostal Marcin Dubieniecki(kierowanie grupą, która wyłudziła kilkanaście milionów z PFRON — a także pranie brudnych pieniędzy.) mąż Kaczynskiej.Gość siedzi już 10 miesięcy a sad odrzucil wniosek o wyjście za kaucja wynoszaca 600tys.
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 06.08.2016, 07:58
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
co Wy tak to przeżywacie? pamiętacie zarzuty dla B. Cupiała? nie? to Wam przypomnę, gówno mu zrobili, a też były bardzo poważne. chodziło o 65 mln zł wyłudzone z PFRON. także dajcie sobie ku...wa siana i nie szczekajcie, bo mamy już dość problemów żeby je sobie jeszcze mnożyć. teksty o tym że firma nie sprawdzona też są śmieszne, bo chyba Cupiał w tych kwestiach jest ostrożny, poza tym płaczecie jakby go skazali a on ma ledwie zarzuty. śmiech na sali.
Bogusław Cupiał dla przypomnienia miał co prawda zarzuty ale w jego przypadku chodziło głównie o warunki gdyż telefonika aby dostać tą kase z zapłaconego przez nią podatku musiała zatrudniać przez cały okres rozliczeniowy którego zwrot dotyczył jakąś tam ilość pracowników niepełnosprawnych, a weryfikacja jak również zwrot były wykonane przez PEFRON(i jeżeli były podjęte niewłaściwe decyzje to w PEFRONIEi tam najpierw należy szukać winnego, ale urzędnicy PEFRONU nie złożyli żadnego doniesienia ani nie mają roszczeń wobec telefoniki o tamte pieniądze)

W Przypadku Jakuba M. sytuacja jest inna bo on nie dokonywał faktycznie tak wielkich nabyć aby należał się mu tak ogromny zwrot z podatku VAT. W tym przypadku poszkodowanym jest Skarb Państwa(urząd Skarbowy) który to wypłacił panu Jakubowni nienależny zwrot nadpłaty podatku Vat. Tak duży zwrot z podatku przysługiwałby Jakubowi M. gdyby dokonał nabycia na kwotę około 43mln zł, a w biznesie mało kto o nim słyszał więc raczej nie posiadał odpowiedniego zaplecza które by mu pozwalało na takie transakcje. Żaden redaktorek wcześniej nie interesował się panem Jakubem bo była to postać no name, natomiast po nabyciu Wisły Kraków stał się kimś, więc siłą rzeczy dziennikarze zaczęli o niego pytać i proszę jakie efekty po tygodniu bycia na świeczniku i ciekawe czy to już wszystko.... Bardzo mi przykro bo dla Wisły ciężkie czasy dopiero nadchodzą...
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.08.2016, 08:48
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Przecież Citko ma gowno zamiast honoru.
Ten frajer uciekł z Widzewa do Legii bez mrugnięcia okiem.
Tak ja 99% innych piłkarzy by zrobiło w tamtym i obecnym okresie...
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2016, 09:07
bódyń napisał(a):Wyświetl post
A skad wiesz ile trwaly negocjacje nastepny dobrze poinformowany?
Z kaeldarza wystarczy policzyc ile dni jest od 12 lipca do 23 lipca
A porownywanie sprawy BC z PEFRON a wyludzenia vat ..........a to jest taki glupi zeby robic takie porownanie
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2016, 09:26
Mat1977 napisał(a):Wyświetl post
Z kaeldarza wystarczy policzyc ile dni jest od 12 lipca do 23 lipca
A porownywanie sprawy BC z PEFRON a wyludzenia vat ..........a to jest taki glupi zeby robic takie porownanie
A Cupiał w marcu czy kwietniu wpompował 60 baniek w spółkę, bo tak mu się uwidziało....
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2016, 09:31
Cytat:

Pewnie bedzie trzeba troche poczekac na pierwsze decyzje, mam nadzieje, ze ogarna strone marketingowa, bo to od dawna lezalo i kwiczalo - z nielicznymi wyjatkami.
Wydaje się, że stronę marketingową ogarnęli, że ho, ho

Było rzeczą oczywistą, że jeśli w miarę sprawnie sami nic o sobie nie powiedzą ludzie zaczną grzebać i wszystko wygrzebią, a zwłaszcza to, co może budzić sensację.
Albo więc są głupi (czego w sumie można spodziewać się po pokoleniu biegającym za pokemonami) albo mają to gdzieś, co oznacza, że Wisłę mają gdzieś.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.08.2016, 09:44
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj odwiedzili mnie sąsiedzi, którzy kompletnie nie interesują się piłką oraz polską ligą, nie mówiąc już o Wiśle. A pierwsza informacja od nich była taka: PODOBNO WISŁĘ KUPIŁ JAKIŚ SZEMRANY KOLEŚ, KTÓREMU GROZI 10 LAT WIĘZIENIA...

czy to prawda,że siedziba Jego hurtowni to prywatne mieszkanie ?
Ja z kolei byłem u fryzjerki która wie że jestem za Wisłą i ona do mnie "Co to będzie z tą Wisłą? Ponoć mafia kupiła do prania pieniędzy"
No niestety taka teraz mamy prase ....
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2016, 09:53
Dla mnie wymowna była tez wypowiedź Wdowczyka po derbach gdzie powiedział że o wzmocnienia trzeba pytać Marka Citko bo to On PODOBNO odpowiada za sprawy sportowe teraz. PODOBNO... czujecie jaki tam jest burdel teraz. Trener nie wie na pewno z kim gadać o transferach...
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 09:58
Jacob już dwa TT dziś dodał.. Jeden o Bońku drugi o całej sytyacji coś..

https://twitter.com/JakubMeresinski

Będzie znów wesoło dziś
marcinm
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2016, 09:59
heh ,mereś idzie na wojne.....na tłiterze
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 10:01
Tak pie..licie jak potłuczeni, na razie ma tylko zarzuty i nawet się sprawa w sadzie nie rozpoczela. Przypomne wam tez, ze pan filipiak tez miał zarzuty, ba nawet był zatrzymany prze policje.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...filipiaka.html
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.08.2016, 10:02
No tak, napierdalanie się z prezesem związku na twitterze to ewidentnie oznaka, że mamy do czynienia z poważnym człowiekiem.
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2016, 10:13
Niestety coraz gorzej to wygląda. Czemu BC wogóle wziął pod uwage takich kupców. Musiało po prostu nie być nikogo innego.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.08.2016, 10:29
Boniek zaczął
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
siemstein
Senior Member

Stary 06.08.2016, 10:34
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Boniek zaczął
Jak w przedszkolu. Mentalność PiSu, Platforma zaczęła z Trybunałem to my skończymy. Nie rozważny ten tweet...
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 06.08.2016, 10:37
To nie tak zle teraz jak mafia sedziowska zechce przewalic Wisle moze sie zastanawiam (a moze to prawda ( pzpn wkoncu na slowo uczciwosc ma uczulenie a odnosnie Bonka dziwne ze ten gosc nie kaze mowic na siebie DONN CORLEONE a WY myslicie za co Marciniak pojechal na euro pewnie za dobre sedziowanie dla legii
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 10:37
Plus chociaż taki, że się musi pewnie czuć i nie zostaniemy za tydzień bez właściciela na lodzie
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.08.2016, 10:39
Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, gdy ten pajac będzie się cieszył.

Chyba trzeba zainteresować się koszykarkami Wisły, w sumie nigdy na ich meczu nie byłem.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 06.08.2016 o godz. 10:43.
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 06.08.2016, 10:40
nesta napisał(a):Wyświetl post
Plus chociaż taki, że się musi pewnie czuć i nie zostaniemy za tydzień bez właściciela na lodzie
Dokładnie sprawa będzie trwała 10 lat a przez ten czas całą kasę wypierze u nas
Mat1977
Member

Stary 06.08.2016, 10:41
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Niestety coraz gorzej to wygląda. Czemu BC wogóle wziął pod uwage takich kupców. Musiało po prostu nie być nikogo innego.
Pisalem o tym zanim wyszlo ze 10 mln wyludzil bo sprawa byla podejrzana od poczatku ze nie bylo innych realnych kupcow. JW podobno powiedzial ze to za duzo dla niego jak na nowa zabawke i nie chodzilo o kase dla BC ale dlug wewnetrzny !!!
a dyskusja z Bonkiem na TT ....Panowie i Panie kim ....a jest JM, nie jestem wielkim fanem Bonka ale facet jest prezesem PZPN nie wspomniajac o jego przeszlosci ....a JM ma hurtownie pod czestochowa i zarzuty !!! o wyludzenie vat.
Jestesmy w czarnej dupie a jak ktokolwiek tego nie widzi to ....coz albo ma 15 lat i jest naiwny albo....slepy
Wiem ze bez sensu takie pisanie bo nic z tego nie wynika ale jak czytam pocieszanie sie ze BC tez mial zarzuty hmmmmmm czy ze Filipiak byl zatrzymany ....po 1 co to ma do rzeczy ? a po 2 BC i JF maja fimry warte miliony jak nie milardy i zarzuty byly w sumie przeciwko fimra a nie osoba a ten koles hurtownie.... i .....i tyle
Kazdy nowy scenariusz wyglada codziennie gorzej...Wisla na licytacje ? za 6 m-cy dlug wewnetrzny siegnie hmmmmm 30 mln i kto wtedy kupi
siemstein
Senior Member

Stary 06.08.2016, 10:44
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, a ten pajac będzie się cieszył.

Chyba trzeba zainteresować się koszykarkami Wisły, w sumie nigdy na ich meczu nie byłem.
Nie ma jak ferowanie wyroków kompletnie nie znając sprawy. Brawo, zajebiste podejście! Na mecze chodzisz dla właściciela?
Mat1977
Member

Stary 06.08.2016, 10:45
Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, gdy ten pajac będzie się cieszył.

dokladnie tak !! tez sie wstydze jak nigdy i to jest wlasnie najgorsze ......
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 10:53
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Boniek zaczął
Boniek może nie ma habilitacji z ekonomii, ale chłopski rozum ma. Napisał to, co każdy zdrowo myślący człowiek myśli, czyli, że jest podejrzliwy. A nasz patron i mecenas odpowiedział grubo i dosłownie.

Teraz to robi mi się autentycznie wstyd.
Ani Boniek nie jest taki biały, ani JM nie jest taki czarny. Nie przejmuj się. Wstydzić i być dumnym powinieneś być tylko w stosunku do swoich czynów, pozdrawiam.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.08.2016, 10:58
jak tak dalej pojdzie, to za pare lat po Wiśle to nam szaliki zostaną i wspomnienia...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 10:58
Pisalem o tym zanim wyszlo ze 10 mln wyludzil bo sprawa byla podejrzana od poczatku ze nie bylo innych realnych kupcow. JW podobno powiedzial ze to za duzo dla niego jak na nowa zabawke i nie chodzilo o kase dla BC ale dlug wewnetrzny !!!
a dyskusja z Bonkiem na TT ....Panowie i Panie kim ....a jest JM, nie jestem wielkim fanem Bonka ale facet jest prezesem PZPN nie wspomniajac o jego przeszlosci ....a JM ma hurtownie pod czestochowa i zarzuty !!! o wyludzenie vat.
Jestesmy w czarnej dupie a jak ktokolwiek tego nie widzi to ....coz albo ma 15 lat i jest naiwny albo....slepy
Wiem ze bez sensu takie pisanie bo nic z tego nie wynika ale jak czytam pocieszanie sie ze BC tez mial zarzuty hmmmmmm czy ze Filipiak byl zatrzymany ....po 1 co to ma do rzeczy ? a po 2 BC i JF maja fimry warte miliony jak nie milardy i zarzuty byly w sumie przeciwko fimra a nie osoba a ten koles hurtownie.... i .....i tyle
Kazdy nowy scenariusz wyglada codziennie gorzej...Wisla na licytacje ? za 6 m-cy dlug wewnetrzny siegnie hmmmmm 30 mln i kto wtedy kupi
Co do filipiaka, to miał zarzut o fałszowanie umow z piłkarzami ( tez poważny zarzut ), wiec dotyczyło to samego filipiaka. Jedyne co jest w tym wszystkim najgorsze, to ta niewiedza z kim prowadzi interesy JM i kto finansowo go wspiera ( a nie to ze podobno wyludzil 10 mln ), co powduje dużo spekulacji i niepewności. Dopuki się to nie wyjasni to będzie wielki szum. Czy dobrze ze wdal się w polemikę z bonkiem ? Ja osobiście mam mieszane uczucia, ale z drugiej strony, został sprowokowany, wiec co miał siedzieć cicho i się nie odzywac ? Boniek tez nie jest taki kryształowy jak to się niektórym wydaje i tez miał jakies podjerzenia we wloszech chyba o korupcje. Zreszta ostatnie wydazenia w UEFA tez pokazuja, ze jest to swiatek przesiakniety lewymi interesami jakos się od nich sponsoarzy nie odracaja, bo maja w tym interes. Coz zobaczymy co czas pokaze, ale na chwile obecna panuje niepokoj spowodowany niewiedza i doniesieniami medialnymi. Faktem jest tez ze wisla zawsze była drzazga w oku wielu dzinnikarzy i kazda możliwość dowalenia wisle, była przez nich wykorzystywana do granic możliwości i tak się tez teraz dzieje.
alpol34
Banita

Od: 03.2012

Stary 06.08.2016, 11:01
Moze jest dobrym Prezesem PZPN alee....
Widzimy jaka liga jest? Coraz słabsza! Widac po El.lE czy juz LM( chociasz Legia blisko).

Patrzac na transfery do Polskiej ligi! Transfer za 1 mln zl i w gaEtach rozchwyt! Ligi inne ktore kupuja pilkarzy za 5 ba 7 mlnEURO to cAsmi nie łapia sie do pierwszej 18-stki!
Wiec nie dziwie sie Ze nikt z kapitałem
Zagranicznym nie chce Zainwestowac w ta lige,,,
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 11:05
Prawda jest taka, ze musza zacząć działać. Zarząd, transfery, plan na rozwój klubu itp. Musza być konkrety wtedy ludzie sie tym zajmą.

Taki sam mechanizm jak z Abramowiczem. Wszyscy wiedza ze nakradł (zreszta jak cała oligarchia i ich wszystkie pralki, kluby na zachodzie), ale nikt słowa nie powie bo wydaje miliony na drużyne. Zanim ktoś sie przyczepi- tak wiem ze pieniądze nie porównywalne chodzi mi o samo działanie opini społecznej.
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 06.08.2016, 11:06
Doktorem z prawa nie jestem, ale jeżeli w sadzie zostanie dowiedziona teza ze JM kupił Wisłę za wyłudzone pieniądze to sąd może nakazać BC zwrotu tych pieniędzy a Panu BC zostanie pogodzić się z tym lub udowodnić , że nie znał pochodzenia tych pieniędzy , a w ostateczności walka o zwrot praw własności do klubu tylko po co mu coś co musiał sprzedać żeby jego biznes z kablami kręcił się dalej

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów