|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja doradzam jednak kupić co najmniej 5 godzin jazdy extra przed pierwszym egzaminem. I wykorzystać je na te elementy , w których czujesz sie gorzej. Kilka lat jeździłem bez prawa jazdy tyle , że poza Polską. Tutaj w okolicy 10 lekcji koleś powiedział, że zdam za pierwszym razem tylko żeby rutyna mnie nie zdradziła na egzaminie(takie twoje nawyki, których egzaminator nie lubi
). Sam słysząłem jak osobom mniej doświadczonym proponuje dodatkowe lekcje bo widzi kto nie ma szans zdać. Bo nie oszukujmy sie--po 30stu godzinach jazdy jesteś dupa nie kierowca, a nawet jak zdasz to dalej jestes dupa. Znam osoby ktore na manualnej skrzyni biegów potrafia na 4rce wchodzic w zakręt, a zdały za pierwszym razem.....
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 27.12.2009 o godz. 12:46.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
To, że coraz więcej osób zdaje za granicą to wina naszego państwa. Prawo jazdy jest co raz to droższe a przepisy bardziej wymagające. W takiej Anglii, Czechach, USA nie ma z tym problem i nie chodzi tutaj o to żeby każdego przepuszczać jak leci. Bo co to za różnica jeśli ktoś sobie zrobi w Polsce kurs i wykupi kilkanaście jazd a zda za granicą niż miałby się męczyć i stresować w Polsce. Skoro są inne możliwości to zawsze trzeba je rozważyć. W USA prawko to koszt 4 dolarów i na egzamin jedziesz swoim prywatnym autem w wieku bodajże 16 lat. A wypadków i pijanych kierowców zdecydowanie mniej jak w Polsce.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A powiedzcie mi taką rzecz, od 1 stycznia kursy drożeją o 22%. Czy jezeli mam urodziny w maju, to czy moge sie teraz zapisac i np. chodzic na kursy od lutego? Jak to jest?
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
U mnie w ośrodku gdzie chodzę, chłop mówił, że niektórzy żeby nie płacąc tego podatku, zapisują się już teraz i wpłacają całą kasę mimo, że będą kurs robic za kilka miesięcy. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Co do kosztów prawa jazdy to sie zgadzam---to jest chore. Niby kursy maja przygotowac do czegos i dlatego taka cena, a zdrugiej wypuszczamy rocznie paruset potencjalnych za(samo)bójców. Bo powtarzam--w 30 godzin nikt sie nie nauczy jeździć. Gdyby wprowadzic zasadę , że jezeli w ciagu roku od zdania PJ, 2 razy zlapią cię na predkości albo mijaniu na 3eciego albo omijaniu przechodniów na pasach(te wykroczenia to 99% wypadków jakie nie sa spowodowane przez pijanych) dostajesz obowiazek wykupienia 15 godzin jazdy+mandat na 500 zł to moze by sie nauczyli kultury jazdy. Ale u nas lepiej uwalac ludzi na egzaminach po kilka razy za migacze albo nieprawidlowe sprawdzenie plynu hamulcowego.Taki chory kraj.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 27.12.2009 o godz. 15:03.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jak długo będę czekał na prawo jazdy, jeśli dzisiaj - 28.12.09 r. przyjęto mój wniosek i trwa postępowanie administracyjne? Będzie do Sylwestra?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja zdałem 15 grudnia, wniosek przyjęto 18, a do odebrania mialem 23. Jeśli Ci sie spieszy to dzwon i pytaj, bo często jest tak ze na pwpw trwa postepowanie administracyjne, a juz jest do odbioru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ja czekałem równo 2 tygodnie robocze od zdania prawka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam do was pytanie w Poniedziałek zdaje po raz 4... Widać, ze za oknem zima zdawał ktoś z was w zimie?Jak się jeździ etc.?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja zdawałęm 2 lata temu w zimie, trzeba po prostu wolniej jechać i tyle oczy dookoła głowy, spokój i powodzenia !
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy jezeli zdałem niedawno kat B to zeby zdawać kat C musze jakiś okres mieć prawko na B czy odrazu można?
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
znalazłem ciekawą stronę o krakowskich szkołach jazdy, można na niej pczytać opinie kursantów itp. czyli niezła pomoc w wyborze szkoły
www.dobraelka.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co sadzicie o OSK Autostrada, na Stoku i na Teatralnym? Jakie są wsze odczucia, robiliscie tam prawko?
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
W kwietniu tamtego roku,zacząłem kurs prawa jazdy (kat.B) byłem na 2 egz na których oblałem pózniej zrobiłem jakis 7msc przerwy ,bo zacząłem pracowac w Wawie,teraz takie pytanie czy kurs przepada jakos ? wiem,ze teoria przepada po 6msc,mi chodzi czy kurs znowu będe musiał robić od nowa?
dzieki,pzdr ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeżeli jestem z 26 maja to moge zacząc kurs na prawko 26 lutego ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tak. Kurs można ropocząć mając 17 lat i 9 miesięcy.
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Czy robiac kat A musze przechodzic jeszcze raz przez CALA toerie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Na kat. A teoria nie jest tak obszerna jak na B, ale musisz ją zaliczyć. Chyba że jesteś posiadaczką A1
![]() Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ktoś poleci jakiś konkretny ośrodek z Nowej Huty lub Śródmieścia ? Jest ich dość sporo, cenowo aż tak dużej różnicy nie ma, a czasem jak się widzi jak jeżdżą z instruktorami to o zgrozo. Zależy mi też żeby jeździć taki samochodem jak na egzaminie (Toyota).
![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Poradźcie gdzie najlepiej na prawko?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ale może podaj jakąs dzielnice albo coś
![]() ![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja również dołączam sie do pytania, tylko najlepiej, żeby było w centrum
![]() ![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
![]() Fajni młodzi ludzie, przykładają się do roboty. Idę zaraz do nich chyba po jakieś honorarium za reklamę ;D |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś miał stycznosc z OSK Autostrada, OSK Kormoran OSK Alan albo OSK Student?
Poleciacie, czy nie? ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z mojej strony mogę polecic OSK STACH. http://www.stach.cracow.biz
Duża zdawalnosc, chłop na wykładach dobrze gada, instruktorzy też w porządku. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A coś w NH?
![]() I gdzie mozna wypozyczyc samochod i pojezdzic na placu? I za ile? ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|