|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Panie Jotka ale ja piszę o polskiej scenie kibicowskiej, co mnie obchodzą Niemcy? Ba, we Włoszech dwie wrogie ekipy Lazio i Romy normalnie koło siebie maszerują na mecz. Podoba Ci się takie coś?
Zarzucasz mi to, że najbardziej Cię cieszy to, że najwięcej do powiedzenia o stosunkach nad Warta ma legionista, a sam co przed chwilą zrobiłeś? Wypowiadasz się jak to jest w Wawie. Na czym niby polega rośnięcie w siłę Polonii? Opierasz się na tym 1400 z ''derbów''? A gdzie oni są na mieście? Gdzie są na innych wyjazdach? Gdzie są jak Polonia gra spotkania u siebie? Zebrali się bo czuli się bezpiecznie, nowy stadion, obstawa policji itp. ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() A prawda jest taka, że Lechowi może (nie musi, może) wyrosnąć taka Cracovia pod nosem i później będziecie marudzić jak to mieliście szansę zohydzić w całym Poznaniu zieloną hałastrę od Playmate miesiąca, a olaliście bo to miały być tylko pikniki i stare dziady. Powód: P w Poznaniu, sorry.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 29.03.2011 o godz. 11:50.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja bym na miejscu kibiców Lecha nie lekceważył Warty. Na Lecha chodzi spora grupa pikników którzy lezą tam gdzie fajniej. Będzie fajniej na zielono ubiorą się na zielono. Stwierdzenie, że niewielu "kibiców" Lecha pójdzie na Wartę jest bezpodstawne. Tzw 'kumatych" jak ktoś napisał to jest pewnie max 5000. Przykład - mecz promocyjny. Wiem, gratis, kiełbaski itd, ale nikt mi nie wytłumaczy, że w tych 18 000 nie było 10 000 którzy parę dni wcześniej oglądali Lecha. Dodatkowo, dochodzi kwestia historyczna. Jeżeli oba kluby będą grać w I lidze ( nie uznaje nowomowy w stylu "ekstraklasa" choćby dlatego, że do "ekstra" za dużo jej brakuje) nie jeden docelowo wybierze klub który nie ma historii współdzielonej z Amicą.
Inną sprawą jak chcą sobie w Poznaniu poukładać stosunki. Czy neutralnie czy nie . Ale to już nie moja piaskownica nie moje zabawki.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.03.2011 o godz. 08:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
To że na Warte chodzi teraz tyle kibiców jest to zasługa darmowych biletow szalików i kiełbasek.
Skącza się bilety za darmo i będzie przychodzic po 2 tysieca na mecz . W łodzi było tylko 20 kibiców warty ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Baza treningowa Polonii Waraszawa robi wrażenie
![]() http://www.fakt.pl/Tak-trenuje-ekstr...y,99726,1.html |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 29.03.2011 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Pomijając fakt, że sama nawierzchnia prezentuje się gorzej od całego zespołu Polonii, to gdyby wjechać na nią cięższym pojazdem niż maluch, to ten walec z tyłu prawdopodobnie nie wyrównałby bruzd zrobionych wcześniej.
Na nowoczesny sprzętu nie mają, to kombinują, jakąś tam kreatywnością się wykazują, w tym jako nacja jesteśmy nieźli. A Wojciechowski nie będzie wydawał kasy na sprzęt, jeżeli nie ma wyników. Jaki koń jest każdy widzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Błąd co do wielkich liter oczywisty no i właśnie wyczytałem w Wikipedii, że krakowiak to mieszkaniec okolic Krakowa, podczas gdy mieszkaniec Krakowa to krakowianin Względnie może być jeszcze Krakowiak - przedstawiciel grupy etnicznej W sumie was to razi bardziej niż ...warszawiaka
Ostatnio edytowane przez Sartre : 29.03.2011 o godz. 14:29.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W każdej chwili Warta może połączyć się z jakimś Bełchatowem i nagle pojawi się rzesza fanów. Wtedy i Warta i Amika będę mogły rywalizować jak równy z równym i to pod każdym względem
![]() A tak na serio to skończcie te rozkminy ich sprawa czy się będą kochać czy nienawidzi. Fajnie by było gdyby w Pyrlandii pojawiła się jakaś druga siła, ale szczerze w to wątpię ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Jotka i studio: mam nadzieję, że będziecie konsekwentni i na tematy związane z Legią nie będziecie się wypowiadać, bo idąc Waszym tokiem rozumowania, to nie macie pojęcia co się dzieje w Warszawie. Wyraziłem swój pogląd na dany temat i tyle.
zim zum często czytałem, że Poznań może szczycić się tym, że obok siebie mogą egzystować dwa kluby. To było niejako pozwolenie na takie coś. A teraz nagle dostrzegają problem (tak studio problem i to wśród Waszych kumatych, którzy są niezadowoleni teraz z faktu, że na Wartę niektórzy śmigają w barwach Lecha) ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Oczywiscie ze bede konsekwentny i glupot pisac nie bede, to tak odpowiadajac na Twoj post. Bo co innego komentowac a co innego mowic co i jak mamy robic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież ja tylko skomentowałem sytuację jak ja ją widzę.
Każdy Twój post dotyczący Legii mogę zanegować w ten sam sposób co Ty, że piszesz głupoty. Mój post był właśnie komentarzem, dlaczego właśnie tak u Was jest a nie inaczej- wg mnie oczywiście, bo nie reprezentuję przecież środowiska kibiców Legii Nie chce mi się cofać, ale kilka Twoich wypowiedzi w stosunku do konfliktu na linii iti- kibice padło. To był komentarz czy pisanie głupot? ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Wiecej pisac mi sie nie chce, uwazam za zakonczony temat ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to mój komentarz, moja opinia. Wg Ciebie czy w taki sposób nie można czegoś skomentować? No widzisz, w nawiasie podałem polskie miasta. Mimo tego, że napisałem cały kibicowski świat, to chodziło o nasza scenę.
Znajdę trochę więcej czasu to poszukam Twoich komentarzy na temat konfliktu iti- kibice. Zobaczymy czy wtedy nazwiesz to opinia czy komentowaniem. ![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Jest też Amika POZnań, grająca gościnnie na Bułgarskiej. Młody i prężny klub o sporych sukcesach międzynarodowych, mający bardzo silny skład. I ta Amika, a nie tradycyjna poznańska Warta ściąga na stadion 20 tys. i więcej kibiców. Jaka konkurencja, ja się pytam. To jak TSV i Bayern, tylko że w tym wypadku Bayern jest z Wronek. I o jakim ruchu kibicowskim my mówimy... Żeby był ruch kibicowski z prawdziwego zdarzenia, trzeba mieć klub któremu można kibicować. Klub oparty na jakiejś tradycji, mający historię - tą chlubną i czasem trochę mniej chwalebną. Jak to bywa w ciągu 100 i więcej lat funkcjonowania klubu. Tymczasem w POZnaniu ciągle mają problem z określeniem się kim są. Nie sposób kibicować piłkarskiej quasi-hermafrodycie, przynajmniej takie jest moje zdanie. Albo się ma jedno, albo drugie. Jak są oba na raz, to w naturze jest problem ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Maciek Skorża wkur*ił się na piłkarzy
http://www.tvn24.pl/-1,1697649,0,1,b...wiadomosc.html Maciej Skorża napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I pojechał po nich w swoim stylu - motyla noga ! Pewnie się chłopaki zdenerwowały i zaraz zaczną akcję "zwalniamy Skorżę" tym razem już planowo. Wcześniej to było tak przy okazji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża nie ma jaj żeby nawet ich porządnie opieprzyć
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jego marzenia już się spełniły, więc nich nie histeryzuje
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
typy KIKS.tv na 20. kolejke Ekstraklasy:
http://kiks.tv/2011/04/20-kolejka-ek...sy-typy-kiksa/ |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Spotkanie w Gdańsku z Premiership łączył tylko... premier
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
MILA!!!!!!!!!! Lech 0:1 Śląsk
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Śląsk po kontrowersyjnym karnym prowadzi 1-0 z Lechem!
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Jak miło
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
hmm dziwna sytuacja, zawodnik jedną nogą w polu karnym drugą na jeego lini, wydaje mi się ze skoro został kopnięty w nogę która nie była w polu karnym to chyba nie powinno być karnego tylko wolny, ale to dla Śląska więc wszystko OK;d
jazda WKS! ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W ogóle chłopaki trochę wiatru w skrzydła nabrali po tej bramce, może coś być z tego meczu |
|
|