The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2011, 20:01
Panie Jotka ale ja piszę o polskiej scenie kibicowskiej, co mnie obchodzą Niemcy? Ba, we Włoszech dwie wrogie ekipy Lazio i Romy normalnie koło siebie maszerują na mecz. Podoba Ci się takie coś?

Zarzucasz mi to, że najbardziej Cię cieszy to, że najwięcej do powiedzenia o stosunkach nad Warta ma legionista, a sam co przed chwilą zrobiłeś? Wypowiadasz się jak to jest w Wawie. Na czym niby polega rośnięcie w siłę Polonii? Opierasz się na tym 1400 z ''derbów''? A gdzie oni są na mieście? Gdzie są na innych wyjazdach? Gdzie są jak Polonia gra spotkania u siebie? Zebrali się bo czuli się bezpiecznie, nowy stadion, obstawa policji itp.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 28.03.2011, 22:10
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej mnie cieszy jak do powiedzenia o stosunkach w Poznaniu ma legionista
;-)
Ja juz polecialem do decyzyjnych powiedziec jak to ma byc bo Legionista pisal ze tak ma byc i koniec swiat upadl....
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.03.2011, 08:06
Cytat:
Najbardziej mnie cieszy jak do powiedzenia o stosunkach w Poznaniu ma legionista
Takie samo ma prawo do wypowiedzi na ten temat Legionista, co każdy inny Krakowiak, Gdańszczanin, Rzeszowianin czy co tam jeszcze chcesz. Wielkie mi halo, komentujemy się nawzajem, a od czego jest ten temat?

A prawda jest taka, że Lechowi może (nie musi, może) wyrosnąć taka Cracovia pod nosem i później będziecie marudzić jak to mieliście szansę zohydzić w całym Poznaniu zieloną hałastrę od Playmate miesiąca, a olaliście bo to miały być tylko pikniki i stare dziady.
Powód: P w Poznaniu, sorry.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 29.03.2011 o godz. 11:50.
Legionista
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.03.2011, 08:51
Ja bym na miejscu kibiców Lecha nie lekceważył Warty. Na Lecha chodzi spora grupa pikników którzy lezą tam gdzie fajniej. Będzie fajniej na zielono ubiorą się na zielono. Stwierdzenie, że niewielu "kibiców" Lecha pójdzie na Wartę jest bezpodstawne. Tzw 'kumatych" jak ktoś napisał to jest pewnie max 5000. Przykład - mecz promocyjny. Wiem, gratis, kiełbaski itd, ale nikt mi nie wytłumaczy, że w tych 18 000 nie było 10 000 którzy parę dni wcześniej oglądali Lecha. Dodatkowo, dochodzi kwestia historyczna. Jeżeli oba kluby będą grać w I lidze ( nie uznaje nowomowy w stylu "ekstraklasa" choćby dlatego, że do "ekstra" za dużo jej brakuje) nie jeden docelowo wybierze klub który nie ma historii współdzielonej z Amicą.
Inną sprawą jak chcą sobie w Poznaniu poukładać stosunki. Czy neutralnie czy nie . Ale to już nie moja piaskownica nie moje zabawki.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.03.2011 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.03.2011, 09:16
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ale i tak macie problem w tym Poznaniu. Pikniki nie pikniki, ale robią w sumie siarę Lechowi. Sami jednak do tego doprowadziliście (szczególnie wasi kumaci). Zamiast na każdym kroku szerzyć kosę w stosunku do rywala zza miedzy, wpajać, że to co związane z Wartą jest złe i w ogóle, to szczyciliście się tym, że Poznań jako jedyny (jest jeszcze jakieś takie inne miasto?) potrafił być neutralny i że w mieście można czuć się bezpiecznie kibicując Lechowi lub Warcie. Teraz macie tego skutki. Dopóki Warta była bez perspektyw to nikogo to w Lechu nie obchodziło, ale teraz gdy w Warcie dzieje się coś idącego w dobrym kierunku, to zaczynacie srać po gaciach. Bo w sumie to wstyd na cały kibicowski świat- standardy są takie, że rywal zza miedzy jest największą kosą (Warszawa, Łodź, Kraków, Rzeszów itp itd)
Z całym szacunkiem, ale kogo mieli kiedyś tępić na tej Warcie ? To, że raz na darmowy zlot zleciało się dużo ludzi to o niczym nie świadczy. Niech w Poznaniu nie zapomną o kosie w stosunku do Olimpii, w końcu ten klub też ma jakąś historie.
Odpowiedz cytując
robert123ml
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 29.03.2011, 12:29
To że na Warte chodzi teraz tyle kibiców jest to zasługa darmowych biletow szalików i kiełbasek.
Skącza się bilety za darmo i będzie przychodzic po 2 tysieca na mecz .
W łodzi było tylko 20 kibiców warty
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.03.2011, 12:53
Baza treningowa Polonii Waraszawa robi wrażenie

http://www.fakt.pl/Tak-trenuje-ekstr...y,99726,1.html
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.03.2011, 13:02
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Takie samo ma prawo do wypowiedzi na ten temat Legionista, co każdy inny Krakowiak, Gdańszczanin, Rzeszowianin czy co tam jeszcze chcesz. Wielkie mi halo, komentujemy się nawzajem, a od czego jest ten temat?
Chryste, jak Ty piszesz .
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 29.03.2011, 13:10
Acima napisał(a):Wyświetl post
Baza treningowa Polonii Waraszawa robi wrażenie

http://www.fakt.pl/Tak-trenuje-ekstr...y,99726,1.html
Nie ma jak stary dobry fiacik, auto o wielu zastosowaniach

Ostatnio edytowane przez JAR0 : 29.03.2011 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.03.2011, 14:16
Pomijając fakt, że sama nawierzchnia prezentuje się gorzej od całego zespołu Polonii, to gdyby wjechać na nią cięższym pojazdem niż maluch, to ten walec z tyłu prawdopodobnie nie wyrównałby bruzd zrobionych wcześniej.
Na nowoczesny sprzętu nie mają, to kombinują, jakąś tam kreatywnością się wykazują, w tym jako nacja jesteśmy nieźli.
A Wojciechowski nie będzie wydawał kasy na sprzęt, jeżeli nie ma wyników. Jaki koń jest każdy widzi.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.03.2011, 14:19
Cytat:
Chryste, jak Ty piszesz .
Przepraszam za błędy, wynikają z najzwyklejszych w świecie braków w wykształceniu

Błąd co do wielkich liter oczywisty no i właśnie wyczytałem w Wikipedii, że krakowiak to mieszkaniec okolic Krakowa, podczas gdy mieszkaniec Krakowa to krakowianin Względnie może być jeszcze Krakowiak - przedstawiciel grupy etnicznej W sumie was to razi bardziej niż ...warszawiaka
Ostatnio edytowane przez Sartre : 29.03.2011 o godz. 14:29.
Legionista
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 29.03.2011, 14:24
W każdej chwili Warta może połączyć się z jakimś Bełchatowem i nagle pojawi się rzesza fanów. Wtedy i Warta i Amika będę mogły rywalizować jak równy z równym i to pod każdym względem

A tak na serio to skończcie te rozkminy ich sprawa czy się będą kochać czy nienawidzi. Fajnie by było gdyby w Pyrlandii pojawiła się jakaś druga siła, ale szczerze w to wątpię
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 29.03.2011, 14:59
Panie Jotka i studio: mam nadzieję, że będziecie konsekwentni i na tematy związane z Legią nie będziecie się wypowiadać, bo idąc Waszym tokiem rozumowania, to nie macie pojęcia co się dzieje w Warszawie. Wyraziłem swój pogląd na dany temat i tyle.

zim zum
często czytałem, że Poznań może szczycić się tym, że obok siebie mogą egzystować dwa kluby. To było niejako pozwolenie na takie coś. A teraz nagle dostrzegają problem (tak studio problem i to wśród Waszych kumatych, którzy są niezadowoleni teraz z faktu, że na Wartę niektórzy śmigają w barwach Lecha)
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 29.03.2011, 16:30
Oczywiscie ze bede konsekwentny i glupot pisac nie bede, to tak odpowiadajac na Twoj post. Bo co innego komentowac a co innego mowic co i jak mamy robic.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 29.03.2011, 16:38
Przecież ja tylko skomentowałem sytuację jak ja ją widzę.
Każdy Twój post dotyczący Legii mogę zanegować w ten sam sposób co Ty, że piszesz głupoty.

Mój post był właśnie komentarzem, dlaczego właśnie tak u Was jest a nie inaczej- wg mnie oczywiście, bo nie reprezentuję przecież środowiska kibiców Legii

Nie chce mi się cofać, ale kilka Twoich wypowiedzi w stosunku do konfliktu na linii iti- kibice padło. To był komentarz czy pisanie głupot?
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 29.03.2011, 16:52
Sami jednak do tego doprowadziliście (szczególnie wasi kumaci). Zamiast na każdym kroku szerzyć kosę w stosunku do rywala zza miedzy, wpajać, że to co związane z Wartą jest złe i w ogóle, to szczyciliście się tym, że Poznań jako jedyny (jest jeszcze jakieś takie inne miasto?) potrafił być neutralny i że w mieście można czuć się bezpiecznie kibicując Lechowi lub Warcie. Teraz macie tego skutki. Dopóki Warta była bez perspektyw to nikogo to w Lechu nie obchodziło, ale teraz gdy w Warcie dzieje się coś idącego w dobrym kierunku, to zaczynacie srać po gaciach. Bo w sumie to wstyd na cały kibicowski świat- standardy są takie, że rywal zza miedzy jest największą kosą (Warszawa, Łodź, Kraków, Rzeszów itp itd)

Wiecej pisac mi sie nie chce, uwazam za zakonczony temat Chyba ze Jotka cos dopowie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 29.03.2011, 17:23
No to mój komentarz, moja opinia. Wg Ciebie czy w taki sposób nie można czegoś skomentować? No widzisz, w nawiasie podałem polskie miasta. Mimo tego, że napisałem cały kibicowski świat, to chodziło o nasza scenę.

Znajdę trochę więcej czasu to poszukam Twoich komentarzy na temat konfliktu iti- kibice. Zobaczymy czy wtedy nazwiesz to opinia czy komentowaniem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.03.2011, 19:24
Ale i tak macie problem w tym Poznaniu. Pikniki nie pikniki, ale robią w sumie siarę Lechowi. Sami jednak do tego doprowadziliście (szczególnie wasi kumaci). Zamiast na każdym kroku szerzyć kosę w stosunku do rywala zza miedzy, wpajać, że to co związane z Wartą jest złe i w ogóle, to szczyciliście się tym, że Poznań jako jedyny (jest jeszcze jakieś takie inne miasto?) potrafił być neutralny i że w mieście można czuć się bezpiecznie kibicując Lechowi lub Warcie. Teraz macie tego skutki. Dopóki Warta była bez perspektyw to nikogo to w Lechu nie obchodziło, ale teraz gdy w Warcie dzieje się coś idącego w dobrym kierunku, to zaczynacie srać po gaciach. Bo w sumie to wstyd na cały kibicowski świat- standardy są takie, że rywal zza miedzy jest największą kosą (Warszawa, Łodź, Kraków, Rzeszów itp itd)
Przecież tu nie ma żadnego konfliktu. Jest Warta Poznań, sympatyczny klubik drugoligowy z aspiracjami na coś więcej. Realnie może stać się średniakiem w naszej ekstraklasie, na więcej ich nie stać - chyba że znajdzie się jakiś milioner.

Jest też Amika POZnań, grająca gościnnie na Bułgarskiej. Młody i prężny klub o sporych sukcesach międzynarodowych, mający bardzo silny skład. I ta Amika, a nie tradycyjna poznańska Warta ściąga na stadion 20 tys. i więcej kibiców.

Jaka konkurencja, ja się pytam. To jak TSV i Bayern, tylko że w tym wypadku Bayern jest z Wronek.

I o jakim ruchu kibicowskim my mówimy... Żeby był ruch kibicowski z prawdziwego zdarzenia, trzeba mieć klub któremu można kibicować. Klub oparty na jakiejś tradycji, mający historię - tą chlubną i czasem trochę mniej chwalebną. Jak to bywa w ciągu 100 i więcej lat funkcjonowania klubu. Tymczasem w POZnaniu ciągle mają problem z określeniem się kim są. Nie sposób kibicować piłkarskiej quasi-hermafrodycie, przynajmniej takie jest moje zdanie. Albo się ma jedno, albo drugie. Jak są oba na raz, to w naturze jest problem
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.03.2011, 13:33
Maciek Skorża wkur*ił się na piłkarzy
http://www.tvn24.pl/-1,1697649,0,1,b...wiadomosc.html
Maciej Skorża napisał(a):
- Mam już dość przegrywania meczów w taki sposób. Macie tu na treningu zacząć to zmieniać. My ciągle gramy jak juniorzy. Albo weźmiemy sprawy w swoje ręce i damy z siebie wszystko, albo ciągle będziemy mieć problemy z wygrywaniem meczów
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2011, 14:10
Titto napisał(a):Wyświetl post
Maciek Skorża wkur*ił się na piłkarzy
http://www.tvn24.pl/-1,1697649,0,1,b...wiadomosc.html

I pojechał po nich w swoim stylu - motyla noga !

Pewnie się chłopaki zdenerwowały i zaraz zaczną akcję "zwalniamy Skorżę" tym razem już planowo. Wcześniej to było tak przy okazji.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 31.03.2011, 14:21
Skorża nie ma jaj żeby nawet ich porządnie opieprzyć
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2011, 08:02
Jego marzenia już się spełniły, więc nich nie histeryzuje .
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.04.2011, 12:57
typy KIKS.tv na 20. kolejke Ekstraklasy:
http://kiks.tv/2011/04/20-kolejka-ek...sy-typy-kiksa/
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 01.04.2011, 18:45
Spotkanie w Gdańsku z Premiership łączył tylko... premier , a tak na poważnie, to pierwsza połowa była nudna jak flaki z olejem, w drugiej mecz się ożywił.
Odpowiedz cytując
bakiagh
Member

Od: 05.2009

Stary 01.04.2011, 19:28
MILA!!!!!!!!!! Lech 0:1 Śląsk
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Stary 01.04.2011, 19:29
Śląsk po kontrowersyjnym karnym prowadzi 1-0 z Lechem!
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 01.04.2011, 19:30
Jak miło
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 01.04.2011, 19:31
Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post
Śląsk po kontrowersyjnym karnym prowadzi 1-0 z Lechem!
nio to jest remis ponieważ weWrocławiu 2 gol dla Amici padł ze spalonego..
w przyrodzie nic nie ginie
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 01.04.2011, 19:32
hmm dziwna sytuacja, zawodnik jedną nogą w polu karnym drugą na jeego lini, wydaje mi się ze skoro został kopnięty w nogę która nie była w polu karnym to chyba nie powinno być karnego tylko wolny, ale to dla Śląska więc wszystko OK;d
jazda WKS!
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Stary 01.04.2011, 19:35
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
nio to jest remis ponieważ weWrocławiu 2 gol dla Amici padł ze spalonego..
w przyrodzie nic nie ginie
To nie miało zabrzmieć jak skarga W ogóle chłopaki trochę wiatru w skrzydła nabrali po tej bramce, może coś być z tego meczu
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów