|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No i Nas bracia z Wrocławia pogrążyli. Szkoda kontuzji Głowackiego, wyglądało to wszytko bardzo groznie. A Małecki się chyba zagotował jak mu pasy zaczęły ubliżac i wyjechał z tym faulem... Chociaż nie wiem czy to było na czerwoną kartkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tego pucharu nikt poważnie nie traktuje, tylko u nas na forum są rozkminki o zmianie trenera. Lech też odpadł i jakoś tam nikt takich problemów nie ma. Celem minimum było nie przegrać ani razu w dwumeczu z pasiakami podtrzymując passę bez porażki derbowej w XXI wieku. Cel został osiągnięty i to pasiaki mogą pluć sobie w brodę, że nie potrafili nas pokonać w 11 przeciw 8. Martwi mnie tylko kontuzja Głowackiego bo bardzo prawdopodobne, że ten sezon ma z głowy.
Eustachy, widzę po twoim podpisie, że jesteś uprzedzony do Łobo, ale przynajmniej byś goś nie obśmiewał dzisiaj bo akurat był jednym z najlepszych graczy na boisku. Bez niego to w ofensywie nic się w pierwszej połowie nie działo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie, bracia z Wrocławia - ale tylko na trybunach. Wisła w 3 meczach zdobyła z nimi 1 punkt, Polonia i Legia po komplecie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Było, oj było. Jucha ze stopy nie tryska bez powodu. Szkoda Patryka, narobili sporo ruchu na skrzydłach razem z Mączyńskim. Agresja przychodzi, agresja wychodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Estovic napisał(a):
![]() Ale chyba nie chcesz powiedziec, ze facet umie grac glowa. Ostatnio o tym pisalem i teraz jedynie delikatnie o tym przypominam, jakby nie bylo, uzbrojony w kolejna porcje argumentow. Wydaje mi sie, ze nie jest to nic wyjatkowo niestosownego. Ot zwykle nawiazanie do dyskusji z przeszlosci ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Zapomnijmy o tym meczu i poprzednim jak najszybciej. Trzeba zebrać resztki ambicji i wygrać za wszelką cenę, dwa ostatnie mecze tej rundy. Trzeba dotrzeć do piłkarzy i trenera, z przesłaniem mocy i wiary oraz odpowiedzialności.
Pocieszające jest to, że już nawet najwięksi wrogowie wzmocnień a w tym i gotówkowych, sprzed letniego okienka transferowego, doszli wreszcie do wniosku, że - wzmocnienia Wiśle mistrzowskiej i pucharowej ( Wiśle Cupiała ) - były, są i zawsze będą niezbędne. Mam nadzieje, ze RN WK weźmie na siebie, honorowo, całą winę za tą rundę, mimo , że wina jak zwykle rozkłada się, także i w mniejszym stopniu, na resztę klubu. Tuż po zakończeniu letniego okresu transferowego, apelowałem do RN WK o podanie się do dymisji, gdyż Wisła nie da rady sprostać stawianym jej celom przez Cupiała. Pisałem wtedy do wszystkich kibiców z prostym przesłaniem - chcecie mieć stabilizacje na stanowisku trenera i w ogóle w klubie, to walczcie za Skorżę o wzmocnienia, bo one są równoznaczne ze stabilizacją klubu. RN WK wyliczałem, że straty wskutek zaniechań, będą do tych zaniechań niewspólmiernie większe, a dla Wisły zadłużonej, to rzecz najważniejsza i tak się składa, że równoznaczna z sukcesami sportowymi, bez których , finanse klubu jeszcze bardziej podupadną. Mam nadzieje, że w klubie zmieniono umowę ze Sport5, że zaprezentowane zostaną plany budowy bazy szkoleniowej i co najważniejsze z najważniejszych - że, powstanie system bezpiecznych transferów w Wiśle, oparty o sieć skautów, zbliżony do przedstawionej przeze mnie propozycji w tej sprawie, tak aby zatamować w Wiśle zalew piłkarzy bez sensu - czyli bez umiejętności i bez charakteru. Liczę, że Skorża wyciągnie pozytywne wnioski ze swoich doświadczeń, gdzie ostrzegałem go, że liczy się tylko teraźniejszość i przyszłość. Ubiegłoroczne mistrzostwo stało się historią na drugi dzień po jego zdobyciu, a testem dla Skorży będzie obrona mistrza i udana gra w pucharach. Namawiam RN WK, aby dała mu szansę dokończenia tego sezonu. Obroni mistrza, to zostaje na puchary. Nie awansuje do grup UEFA, to jego koniec. Oby to do niego dotarło i oby wybierał już tylko piłkarzy wzmacniających drużynę od zaraz, bo Wisła to nie sanatorium czy laboratorium w lasach wielkopolskich. Oczywiście wierzę, że RN WK zrozumiała swój błąd w transferach i z nawiązką go naprawi tej zimy i to tak, ze już na pierwszym zgrupowaniu w przerwie zimowej, Skorża będzie dysponował większością prawdziwych i niezbędnych wzmocnień drużyny, gdzie Bednarza Jirsak już się nie powtórzy, nie mówiąc tu o Niedzielanie, Łobodzińskim, Ćwielongu itd. I tak na koniec zasugeruje klubowi i Skorży, aby kolejne transfery w obie strony klubu, były przemyślane i uzgodnione przez wszystkich do końca. Zanim sprzedamy kogoś lub się go pozbędziemy, to pytamy, kto jest za niego ? Przewietrzyć klub ze wszystkich piłkarzy nieprzystających do klubu mistrzowskliego. Wzmocnić klub piłkarzami pod przyszłoroczne puchary europejskie a tym samym i mistrza i to w stopniu niezbędnym do wytworzenia konkurencji w drużynie, na poziomie europejskim. Konkurencja i zdolna ławka rezerwowych, to wymóg profesjonalizmu, jeśli chcemy mieć z nim cokolwiek wspólnego. No i na przyszłość namawiam klub, aby w przyszłorocznych rozgrywkach piłkarskich, zastosować żelazną zasadę i podział rywalizacji w poszczególnych rozgrywkach ligowych. W Ekstraklasie grają najlepsi aktualnie w klubie piłkarze. W PE grają od początku, wyłącznie rezerwowi z minimalną domiszką, najlepszych z ME. W PP gra mieszanka najlepszych z tych wszystkich rozgrywek, z przewagę piłkarzy podstawowej 11. Wszystkie grupy mają oczywiście cel zwycięstwa w danych rozgrywkach. Tylko wtedy, będziemy mogli powiedzieć, że Wisła jest klubem profesjonalnym i ma piłkarzy, zdolnych podołać stawianym sobie w klubie celom.Silna 1 drużyna i silne rezerwy, konkurujace o 1 skład. Płacz i załamywanie rąk lub nazbyt pochopne ruchy rewolucyjne w klubie, nic tu nie pomogą. Tylko systematyka, logika i jedność postępowania klubu w/g w/w przeze mnie propozycji, pozwoli na błyskawiczne przeorganizowanie naszego klubu, na tory profesjonalizmu i tak upragnionego sukcesu europejskiego, czyli stabilizacji Wisły na najwyższym poziomie sportowym a tym samym, tak bardzo ważnym dla RN WK i TFK - finansowym. I tu ukłon w stronę RN WK - wymagana jest Wasza pomoc i zwrócenie się do TFK o wsparcie w realizacji tej reorganizacji klubu, w interesie nie tylko Wisły, ale i samej TFK.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.11.2008 o godz. 21:13.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ala1955: ja jak bylem poprzednio pod wrazeniem umiejetnosci brozka tak w tym jestem w wielkim szoku wywolanym umiejetnosciami jego. jest liderem tabeli strzelcow mimo ze gra w pojedynke w Ataku! Dodatkowo jest tez naszym najlepszym asystentem! Ludzie deprecjonuja znacznie Brozka robiac szum wokol Lewandowskiego nie widzac tego jaka perelka tutaj jest, w Krakowie! Perelka ktorej Lewandowski moze buty czyscic.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 26.11.2008 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
za wyniki wedlug RN zawsze odpowiada trener. nie wazne, ze nie ma wzmocnien i nie ma kto grac - wyniki maja byc. co do meczu to jedyny pozytyw to, to ze parchy znowu z nami nie wygraly. reszta - dramat.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 26.11.2008 o godz. 21:34.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Na pocieszenie:
Za 2 mecze przerwa, a jest tak źle, że może już być tylko lepiej. Druga sprawa - jak się nie ma kadry, to dobry trener nic nie pomoże. Przykład: Kasperczak, który dla wielu jest nadal wielkim guru. Co zrobił w górniku? Potrafił wygrać 1 mecz, a siedzi tam już od jakiegoś czasu. Poza tym - Heniu miał do dyspozycji Żurawia, Franka, Szymka, Kosę...a to piłkarze, którzy stanowili o sile reprezentacji. Kogo ma Maciek? Jedynie Brozia... Z drugiej strony my nadal mamy skład, który powinien bez problemów radzić sobie z beniaminkami i innymi zespołami z dołu tabeli. To się musi zmienić po przerwie... I ostatnia sprawa. Puchar ekstraklasy to dno, ale to przecież jest idealna okazja, by próbować nowych wariantów i ogrywać rezerwy. W zeszłym sezonie Wisła zaszła dość daleko i jakoś nie przeszkadzał im taki rytm meczowy w zdobyciu mistrzostwa. Rozumiem Lecha, bo ma jeszcze UEFA, ale my? |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ale my... nie mamy zawodników ktorym się chce ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cokolwiek by nie powiedział to tak czy siak tylko ukazuje jak negatywnie sędziowie są do Wisły nastawieni. Z resztą to widać już od pewnego czasu, teraz jeszcze dochodzi potwierdzenie spoza boiska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
plusem po tym meczu jest na pewno postawa defensywy Wisełki, grajac w 9 a potem w 8 nie straciła bramki
Minusy: beznadziejna ofensywa.Bez Brożka jakoś nie moge sobie wyobrazic ataku Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A w lidze chcą odpocząć przed pucharami więc też schodzą szybko...
Obstawiam ...2 Dopóki Bednarz (nie)zajmuje się transferami to nie mamy się co łudzić o obronie MP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ciężko coś powiedzieć o meczu, napewno optymizmem nie napawa a z drużyną jest coś nie tak bo w ciągu 2 spotkań otrzymać 4 czerwone kartki to nie jest normalne. A co do samego spotkania to tak, mały plus ma u mnie Niedzielan, widać że chciał, kilka razy widać było że jak ruszył to rywale nie mogli go dogonić myślę że w dwóch ostatnich spotkaniach powinnien grać od początku z Pawłem w ataku. Jeśli chodzi o ofensywe to reszta tak naprawdę nadaję się do odstrzału, może jeszcze Łobodziński który coś tam próbuje ale nie zawsze wychodzi. W drugiej połowie pierwszy raz zobaczyłem tego Leszczaka jednak ciężko coś o nim powiedzieć przez czerwone kartki praktycznie sam biegał po połowie rywala. Szkoda Głowackiego ale zazwyczaj tak jest że jak się wali to na całego. Trzeba zawodnikami wstrząsnąć bo nie grają za darmo i tylko dla siebie a niektórzy wyglądają jakby ich zmuszano do grania. Trochę już się znudziło to ich przepraszanie i mówienie że wyciągniemy z tego wnioski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda, że pod względem osiągnięć, poziomu sportowego drużyny i organizacją zaplecza Wisła od dawna jest w duuużo lepszej sytuacji od Cracovii. Tylko niektórzy nie zdają sobie sprawy, że gdyby obecny właściciel klubu z Reymonta "sam się zwolnił" (taką propozycję można co chwilę przeczytać na forum, np. w wątkach o Skorży), a jednocześnie szefo dużej firmy komputerowej z Czyżyn zabrał się za inwestycje, to proporcje mogłyby się szybko odwrócić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kawał wafla jeszcze to mącenie pod koniec meczu " Oj co teraz zrobi prezes Cupiał, NA PEWNO SIĘ WKURZY"
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
E tam,pewnie Cupiał sobie będzie nucił "nic się nie stało Wisełko, nic się nie stało"...........
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kartki słuszne ale nie złośliwe a wynikające ze spóźnionych ataków. Na początku meczu przecierałem oczy ze zdumienia podania z pierwszej piłki akcje na 1 kontakt, tylko szybko się skończyła ta idylla. Niestety tylko przebłyski a nie płynna gra. Trener wypróbował nowe ustawienie, brawo za rozwój. Kmiecik wystąpił bo to jego mecz pożegnalny
Nie najważniejszy awans, ale żałuję bo nie będzie można obejrzeć większej ilości meczów Wisełki. Szkoda że zostawili Leszczaka osamotnionego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kij z tym meczem - wazne ze nie przegralismy.
Szkoda Glowy - przyznam sie bez bicia ze troche wkurzyl mnie fakt, iz Skorza bardziej stawia na niego niz na Clebera, ktorego uwazam za lepszego pilkarza ,no ale kontuzji to za cholere mu nie zyczylem a tu taki klops:/ Dobrze ze runda sie konczy - bo jakies zoltko badz czerwien(czy tez kontuzja) i obrona mogla by wygladac jak ser z dziurami. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
już chyba lepiej niech ta jesień sie zakończy dla Wisełki.Widac już spore przemeczenie w grze,brak świeżości,pomysłu na gre ofensywną.
Brakowało bardzo Brożków i Diaza uważam, to dobry zawodnik a przy tym młody wiec dośc szybki i potrafi coś z bani walnac. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I to jest najgorsze - nie ma Brozka nie ma gola - a jak jest Brozek to teraz jest przy nim 2,3 obroncow i nie wiem jakim cudem reszta niewiele moze, choc powinno to dla nich byc gigantyczne ulatwienie.
Ja w ogole mam taka teorie(jesli chodzi o czasy zamierzchle)ze Franek i po czesci Kuzba , pakowali tyle bramek , bo byl Zuraw przed ktorym wszyscy srali w pory(jak teraz przed Brozkiem).Tyle ze oni potrafili to wykorzystac. Teraz nie mamy nikogo takiego i musi sie ktos taki pojawic w zimie - bo nie ludzmy sie - samym Brozkiem to my mistrza nie zdobedziemy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
50 zł długu?
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Sorry że tu pytam ale czy były jakieś atrakcję poza to co sie działo na boisku , chodzi mi o aspekty czysto kibicowskie może ktos opisać co był na Kałuży jesli nie na ogóle to proszę na prv .
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"...Wisła bez flag i bez dopingu, nie wypełnili całej klatki nawet." i jeszcze cos http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?11,1490391 ![]()
Ostatnio edytowane przez Coglin : 27.11.2008 o godz. 12:39.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jak dla mnie to oni srali w pory przed wszystkimi trzema bo tym panom znalezienie się na pozycji, wymanewrowanie oborny i strzelanie goli przychodziło z taką łatwością jak nikomu dzisiaj nawet Brożkowi. Sprawa osamotnienia Brożka w ataku jest przykra dla samego Pawła bo gdyby miał obok siebie silnego zawodnika to tych brameczek miałby już znacznie więcej. No ale cóż zrobić, do tej pory pamiętam słowa Wilczka jak powiedział że nic się nie stanie jak odpadniemy z Beitarem. Skoro zaczyna się sezon z takiego poziomu motywacji to trudno oczekiwać cudów.......Okienko transferowe kompletnie zmarnowane i teraz są tego efekty. Szkoda tylko Skorży który chociaż trochę błedów popełnił, to nie zawinił tej sytuacji. Z gówna bata nie ukręcisz.....nasz Trener próbował ale dla mnie był skazany na porażkę już przed rozpoczęciem sezonu. Ciekaw jestem co powie teraz nasz prezes. Jak nie zdobędziemy mistrza to się nic nie stanie czy jak nie załapiemy się do pucharów to się nic nie stanie. Pozdrawiam ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Czy oni po kazdym meczu z nami musza plakac, pisac listy do gazet, jaka to Wisla jest be ? Pewnie jeszcze ten post zostal napisany przez jakiegos "szescdziesiecioletniego" pietnastolatka, ktory nie moze sie pogodzic z mysla ze nie wygrali z 9-osobowa Wisla, gdzie juz grala wiekszosc mlodych.
BTW, naliczylem wczoraj 17 (!!) razy WTSK ![]() Pewnie Cleber z Marcelo zaczeli im ciupac Oczywiście oprócz sukcesów pomógł im też PZPN poczuć sie lepszymi od innych
Ostatnio edytowane przez mic : 27.11.2008 o godz. 13:24.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
[www.tvn24.pl] coś jednak na rzeczy było.
![]()
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Dla mnie pilkarze podeszli podziekowac po meczu (jak robia to co mecz) a ze Wisla wtedy spiewala...
Dla mnie szukanie taniej sytuacji. Pilkarze mieli sie odwrocic plecami ? Zreszta doskonale widac ze pilkarze tylko bija brawo kibicom, nic sie nie odzywaja i nie spiewaja. Starozakonni jak zwykle bajki pisza A nawet gdyby tak bylo to "Kali ukrasc krowa - dobrze, Kalemu ukrasc - zle". Ale jezeli faktycznie tak bylo (w co watpie) to trzeba wyciagnac konsekwencje od naszych gwiazdeczek
Ostatnio edytowane przez mic : 27.11.2008 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przecież o to chodzi, że to piłkarze zainicjowali tą przyśpiewkę. Tak przynajmniej wygląda z filmu. Ciężko na 100% stwierdzić bo jakoś filmu bardzo słaba. Jednak gdyby tak było, to wg mnie nie jest to normalne podziękowanie kibicom...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
niewiem po co sie takie mecze odbywaja - co to ma wspolnego ze sportem ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|