|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z czym radzili byście mieszać xpand`a? Pakowac do niego jeszcze jakś jabłczan kreatyny?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Przy cyklu na mono wystarczą 3 treningi tyg., czy rozpisać sobie na więcej? np. 4?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Na AWF są na pewno, i na 90% jest to jedyne miejsce w Krakowie gdzie można coś takiego zrobić, ewentualnie pozostaje ci Warszawa :http://www.promotor.waw.pl/index.php?id=kursy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czy wie ktoś może jaka cena kursu i jak długo trwa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszędzie praktycznie taka sama w granicach 1000zł-1500zł, trwa rożnie od 2-6 tygodni
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wow. Myślałem ze długość takiego kursu to okolo 3 miesiące. Werewolf dzięki, teraz już bede rokminiał ten kurs na AWFie
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Witam. Oto mój plan na masę. Jeśli macie jakieś sugestie - szczególnie te krytyczne - śmiało!
Tam, gdzie nie jest napisane inaczej robię 4 serie – 10, 8, 6, 6 powtórzeń z progresja ciężaru PONIEDZIAŁEK Klatka 1. Wyciskanie sztangi na płaskiej 2. Wyciskanie sztangielek na skośnej (głową do góry) 3. „Rozpiętki ze sztangielkami w pozycji leżącej na skośnej ławce Triceps 1. Prostowanie przedramion z wykorzystaniem wyciągu górnego (nachwyt) 2. Francuskie wyciskanie gryfem łamanym leżąc ŚRODA Plecy 1. Podciąganie na drążku trzymanym podchwytem (szeroko) 2. Przyciąganie drążka wyciągu górnego do klatki (wąsko) 3. Wiosłowanie siedząc przy użyciu przyrządu 4. Unoszenie tułowia na ławce rzymskiej Biceps 1. Naprzemienne zginanie przedramion ze sztangielkami z obrotem nadgarstka 2. Zginanie przedramion z wykorzystanie wyciągu górnego PIĄTEK Nogi 1. Wypychanie ciężaru na suwnicy poziomej 2. Prostowanie kończyn dolnych z wykorzystaniem przyrządu 3. Zginanie kończyn dolnych z wykorzystaniem przyrządu 4. Wykroki ze sztangielkami - 3 serie (10, 8, 6) 5. Wspięcia na palcach z wykorzystaniem suwnicy 4 serie po 15 powtórzeń Barki 1. Wyciskanie sztangi zza karku 2. Wyciskanie sztangielek w pozycji siedzącej 3. Unoszenie ramion w bok ze sztangielkami – tułów pochylony do przodu 4. Szrugsy – 3 serie (10, 8, 6) |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Witam mam takie pytanie do bardziej kumatych aktualnie łykam ten Gainer
http://www.triceps.pl/Activlab_Musli...000g-1315.html zastanawiałem się nad zmianą na coś lepszego i prosze o poradę wypatrzyłam takie pozycje http://www.triceps.pl/Activlab_Massi...00_g-1607.html http://www.triceps.pl/Olimp_Gain_Bol...4000g-687.html http://www.triceps.pl/Vital_Max_CFM_...etki-1872.html która polecacie a może macie jakieś inne propozycje?(cena tak do 100zł za 3k by na miesiąc starczyło) widziałem ze w temacie często przewijał się ten olimpu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie da się określić który gainer jest lepszy a który gorszy na każdym zrobisz taki sam efekt, jedyne czym sie moga różnic to smakiem, rozpuszczalności i ceną, ewentualnie mogą mieć jeszcze niewielkie różnicę w ilości białka. Ty chcesz 3kg w miesiąc zjeść? To się mija z celem, gainer służy do uzupełniania braków a nie zastępowania 3 posiłków...Z tych które wymieniłeś próbowałem kiedyś Olimp Gain Bolic- Rozpuszczalność OK, ale smak (czekolada) do bani, strasznie zamulająca. Jedynym małym plusem tego gainer może być fakt że ma trochę kreatyny w składzie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Witam. Kończy mi się trening na masę. Zaobserwowałem ostatnio ze masa rosła rosła i teraz zaczyna powoli maleć...Troszkę dietę odpuściłem bo to końcówka treningu. (muszę przyznać że dietę jest trudno utrzymać zwłaszcza jak mi się gainer skończył...) I teraz mam pytanie co robić żeby wagę utrzymać? Czy to jest normalne że np "świeże" kilogramy są bardzo "elastyczne"
Teraz drugie pytanie. Jaki trening mają zawodnicy MMA? Pytam się dlatego że niektórzy ważą tyle co ja (kolo 75 kg) a wyglądają na dużo więcej. Rzeźbią się czy coś ? ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
zawodnicy MMA mają pewnie bardzo niski % tkanki tłuszczowej i stosują trening na siłę a nie na mase
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Czy ktoś dla początkującego kulturysty może polecić odpowiedni trening na masę
Taki trening to tylko z filmikami albo fotami proszę... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Niedawno trwała tu dyskusja na temat alkoholu i jego wływie na ciało człowieka
dziś fajny artykuł na temat złocistego trunku: http://kuchnia.wp.pl/index.php/galle.../id/100/page/1 a więc, na zdrowie Panowie! ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
UWAGA , znany i lubiany www.mocnysklep.pl dotychczas mieszczący się w DH Wanda w Nowej Hucie , zaprasza do nowego punktu w Bonarka City Center !!!
ceny wciąż dobre , polecam zwłaszcza całemu podgórzu i południowym okolicom krk ! dojazd : ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
mniej więcej w połowie przyszłego miesiąca chciałbym zacząć jakiś fajny cykl na masę.W szafie już 'czeka' Shock i Monohydrat planuje zakupić jeszcze stack kreatynowy (Storm), gainera i jakieś białko.Co byście polecili?
W tej chwili jadę na samej diecie + gainer. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiele osób chwali połączenie Storm+ Shock, sam jeszcze nie próbowałem. Myśle ze do tego ZMA i białko na noc np Pro longatum. A efekty napewno będą
![]() Zastanawiam się kiedy zacznie sie wysyp sezonowców |
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Co powiecie na temat bicepsowych 21 (inaczej mówiąc siódemek)?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://mocnysklep.pl/186,z-force-120-kapsulek.html myśle,że to byłoby odpowiednie. Połączenie ZMA z Tribulusem .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
WiślakNH- sporo tego chcesz nakupić, shock i mono masz już, ja bym do tego tylko białko ew. gainera ( nie dwa naraz) taki zestaw jak masz diete będzie i tak bdb. Niepotrzebny Ci jeszcze jeden stack, chyba że masz dużo sosu na takie zapkupy;-)
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Sprawdzamy swoje maxy dla pięciu powtórzeń w danym ćwiczeniu i systematycznie dochodzimy do nich przez około 3 tygodnie z tygodnia na tydzień zwiększając ciężar. Kiedy dochodzimy do naszych max'ów i dalej dokładamy obciążenia tydzień po tygodniu bijemy w ten sposób swoje rekordy dla pięciu powtórzeń..."
jest to opis treningu 5x5. I mam pytanie odnośnie serii. Czy na wszystkie 5 serii jest taki sam ciężar? Czy stopniowo z każdą serią dochodzimy do maxa? (np. 1 seria. 80kg; 2. 85kg; 3. 90kg; 4. 95kg; 5. 100kg czy 1-5 po 100 kg?) ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
-wiosłowanie w opadzie 5 x 5 na co można zamienić to ćwiczenie? ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
na wszystkich stronach dla 'pakerów":] jest napisane że clenbuterol nie ma żadnych efektów ubocznych...
chciałbym usłyszeć to od osoby która to stosowała i nie ma żadnego interesu w powiedzeniu prawdy :] używał ktoś z was |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
jesli masz problemy z serduchem, bierz aspargin ,żeńszeń i cosik na serce w 5 krotnych dawkach jak pisze na opakowaniu przez caly okres brania clenu no i ogrom wody przy clenie wlewaj w siebie bo wysusza organizm |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
TSW Fanatyk- w FBW 5x5 stopniowo każda seria do maksa, tak jak napisałeś, tylko zaczynaj od mniejszych ciężarów bo nie dojdziesz do maksa 100 z takim obciążeniem. Np. (zakkładająć że 100 to cel ostatniej serii) 1s.50 2s. 70 3s. 80 4s. 90 5s.100
to tylko przyklad, zacznij od mniejszych żeby później dojść do większych, to jest istotą tego planu wiosłowanie można zamienić na podciąganie się na drążku szerokim nadchwytem albo wiosłowanie w opadzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobre ćwiczenia, żeby rozbudować klatę poleci ktoś ? Które najskuteczniejsze ?
Obecnie robie prosta 3 seri, skos 3, hantelki na skosie 3, rozpietki 3, mało chyba ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
jesli chcesz miec dobra klatunie to radze robic ja dwa razy w tygodniu
|