The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2008, 19:45
Kontuzja Glowy niestety strasznie wygladala. Obawiam sie, ze bedzie trzeba jeszcze stopera w zimie poszukac. A najblizszym oknie transferowym szykuje sie nam rewolucja kadrowa, a przynajmniej musi byc zeby zaczelo sie lepiej dziac. Bardzo slabo nasi zagrali i nawet nie ma sensu sie rozpisywac nad poszczegolnymi zawodnikami.
Odpadniecie Mistrza Polski w tak haniebnym stylu z tego pucharu to wstyd i kompromitacja, nie wazne jak niska renome ten puchar ma.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.11.2008, 19:47
Zapomniałem dodać, dla mnie Andrzej Niedzielan był najlepszy na boisku, chciałbym aby w Chorzowie dostał szansę od pierwszej minuty. Ładnie pokazał się Leszczak, dużo biegał czasami nie potrzebnie, ale widać, że technicznie jest świetnie wyszkolony.
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 26.11.2008, 19:47
do skorży nic nie mam, modle się żeby nerwowy boguś c. go nie skreślił z listy płac

ale nie jest to trener, który umiałby nasze piłkarzyny za jaja złapać, może im
rzeczowo wytłumaczyć ale nie huknie na nich, nie wydrze sie
a tego chyba naszym trzeba
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.11.2008, 19:48
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Podstawowy wniosek: Napastnika!!!!
ja to widze tak:
napastnika, drugiego napastnika, lewego pomocnika, prawego pomocnika, rozgrywającego, bramkarza, w obliczu kontuzji Głowackiego środkowego obronce
i można grać
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.11.2008, 19:51
Nie oglądałem meczu,a z Głową to tak źle wygląda?
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.11.2008, 19:52
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Kontuzja Glowy niestety strasznie wygladala. Obawiam sie, ze bedzie trzeba jeszcze stopera w zimie poszukac. A najblizszym oknie transferowym szykuje sie nam rewolucja kadrowa, a przynajmniej musi byc zeby zaczelo sie lepiej dziac. Bardzo slabo nasi zagrali i nawet nie ma sensu sie rozpisywac nad poszczegolnymi zawodnikami.
Odpadniecie Mistrza Polski w tak haniebnym stylu z tego pucharu to wstyd i kompromitacja, nie wazne jak niska renome ten puchar ma.
po częsci sie z toba zgadzam że to troche "nie teges" odpaśc tak wczesnie ale patrzac na ligi kótre sa dla nas wzorem to nie tudno zauwazyc że Arsenal Chelsea czy Liverpool tez maja wypadki przy pracy i potrafią odpaśc z ich pucharu ekstraklasy a jak już dubelt nie pójdzie to i FA Cup wiec z tego nie ma robić tragedii.
Trzbea przeprowadzić nie rewolucja w składzie a korekty na kilku pozycjach ale to offtop.
Narazie jest źle ale jak nam sie uda zdobyć 6pkt do końca nie bedzie tak xle
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.11.2008, 19:55
Starcie Glowackiego nasuwa mi pewna mysl ze faktycznie mogl zerwac wiazadla, widac jak wyskakuje do pilki i upada na ta noge w bardzo akrobatycznym stylu, obym sie mylil :/!!!!
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.11.2008, 19:59
No dokładnie, do tego nie był w stanie się nawet podnieść, znosili go na noszach. Przykładowo w Jerozolimie też doznał jakiegoś urazu kolana, mecz dograł do końca, a i tak wypadł na 6 tygodni. Oby to nie było aż tak poważne jak wygląda, bo wtedy stracimy, jak by na to nie patrzeć, klasowego jak na polskie warunki obrońce i przy okazji kogoś kto raczej jest dość pewnym punktem naszej defensywy. ;/
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
po częsci sie z toba zgadzam że to troche "nie teges" odpaśc tak wczesnie ale patrzac na ligi kótre sa dla nas wzorem to nie tudno zauwazyc że Arsenal Chelsea czy Liverpool tez maja wypadki przy pracy i potrafią odpaśc z ich pucharu ekstraklasy a jak już dubelt nie pójdzie to i FA Cup wiec z tego nie ma robić tragedii.
Trzbea przeprowadzić nie rewolucja w składzie a korekty na kilku pozycjach ale to offtop.
Narazie jest źle ale jak nam sie uda zdobyć 6pkt do końca nie bedzie tak xle
Pomijajc fakt, ze w lidze angielskiej czesto sie zdarza, ze zespoly teoretycznie slabsze wygrywaja z mocniejszymi to ich puchar ekstraklasy jest "drabinkowy". Zalicza sie jedna wpadke i wyjazd. My tych wpadek zaliczylismy 4 z czego 2 (u siebie Slask i wyjazd Piast) byly tak zalosne, ze az przykro to wypominac.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Pretensji do Wisły mieć nie można, jedynie można mieć pretensje do Śląska, wrrr...

joke
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 26.11.2008, 20:01. Głowacki w szpitalu
Cytat:
W zremisowanym meczu w Pucharze Ekstraklasy z Cracovia bardzo poważnie wyglądającej kontuzji doznał Arkadiusz Głowacki. W 90 minucie spotkania walcząc o piłkę został uderzony w kolano. Zawodnik opuścił murawę na noszach zwijając się przy tym z bólu. Pozostali zawodnicy, a także sztab medyczny wyglądał na mocno zaniepokojonych.

Udało nam się ustalić, że Głowacki został odwieziony do szpitala z obandażowanym prawym kolanem. Nie wygląda to dobrze.
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4152
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.11.2008, 20:01
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Pomijajc fakt, ze w lidze angielskiej czesto sie zdarza, ze zespoly teoretycznie slabsze wygrywaja z mocniejszymi to ich puchar ekstraklasy jest "drabinkowy". Zalicza sie jedna wpadke i wyjazd. My tych wpadek zaliczylismy 4 z czego 2 (u siebie Slask i wyjazd Piast) byly tak zalosne, ze az przykro to wypominac.
dlatego napsiałem po części
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.11.2008, 20:03
emsi napisał(a):Wyświetl post
A potem policzymy Ci w ten sam sposób ilość klepek.
Dowcipny jak grabarz.
Jestem pewny, że twój licznik zatrzymałby się na zerze.
Co inteligencie widzisz niestosownego w zapytaniu ile punktów zdobędzie Wisła w dwóch meczach i wypisaniu wszystkich możliwości?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.11.2008, 20:04
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
ja to widze tak:
napastnika, drugiego napastnika, lewego pomocnika, prawego pomocnika, rozgrywającego, bramkarza, w obliczu kontuzji Głowackiego środkowego obronce
i można grać
czy ja wiem? Oczywiście może masz rację, ale ja to widzę tak, że nie ma kto strzelić tego pierwszego gola przy dziesiątkach stworzonych stuprocentowych sytuacji.
Jak już ta pierwsza buda jakoś się wciśnie to rywale przestają murować a nasi robią co chcą.

Na pewno zgoda co do bramkarza, Mariusz dobry chłopak ale jego cabajady gwarantują od czasu do czasu jakąś śliczną wtopę.

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 26.11.2008, 20:08
Kupcie od nas Bąka, tyle mozemy dla was zrobic ;d!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.11.2008, 20:10
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
No przy szanownym Cupiale porównywalnie długo co Skorża ,chyba nie masz co do tego wątpliwosci ?
Nie mam nic do Pana Macieja ale jego czas po prostu się skonczyl,nie potrafi zmobilizować a to klucz do zwycięztw
Latwej zmienic trenera niz zwolnic siebie. Kazda decyzja musi miec jakis cel---zwolnienie Skorzy ma jakis? Bo ja nie widze jakos nastepcy chcacego obiecac MP.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.11.2008, 20:11
Czy Skorża jest tak naiwny i wierzy w Kmiecika wystawiając go do składu czy ktoś nim steruje? Jeśli jest tak naiwny i nie widzi, że z Kmiecika żaden piłkarz to trenerem jest żadnym, a jeśli to drugie to jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.11.2008, 20:11
Jak już zauważyliście gra naszego zespołu nie rzuca na kolana. Jeśli już to rozkłada na łopatki. Kiepsko to wygląda, na "pocieszenie" można powiedzieć tyle, że z meczu na mecz jest coraz gorzej. Poważnie zaczynam się zastanawiać nad tym ile winy, a właściwie większości winy leży po stronie Skorży. Wyrzucenie go teraz, to żadne rozwiązanie. Zostawiłbym Maćka do końca sezonu. Może w zimie ktoś się pojawi, a do tego będzie czas popracować spokojnie z piłkarzami. Zobaczymy co z tego wyniknie. Oczywiście niektórzy tu piszący są nadwornymi malkontentami, ale taki stan rzeczy w obecnej sytuacji nie jest absolutnie nieuzasadniony. Rzeczywiście gramy - co tu dużo mówić - słabo. Być może w ataku pozycyjnym radzimy sobie stosunkowo dobrze jak na nasze realia, ale powolna gra czy beznadziejne wrzutki od obrońców "na aferę" lub "na zapalnie płuc" sprawiają, że w człowieku się gotuje. Uprzedzając coś w stylu "nie pierd***", "oglądaj se Amice" - dajcie spokój. Oglądałem mecz Lecha z Polonią W. i co rzucało się w oczy, to to, iż Lechici wolą wdawać się w grę 1 na 1 aniżeli wrzucać na ślepo piłkę byle dalej czy cofać do obrońców. Poza tym grają szybciej i wydaje się jakby mieli więcej wariantów rozgrywania ataków oraz widać u nich po prostu większe chęci do gry. U nas tego brakuje. I ciężko zrozumieć jeszcze jedno, a mianowicie skąd nagle taki wysyp kartek. Wygląda to na zwykłą frustrację. Tylko czym?

Ciacho:
Co do Kmiecika - syn piłkarza. Podobnie z resztą jest z Janikiem, który co prawda sporadycznie dostaje szanse, ale jednak podczas gdy w Młodej Wiśle jest kliku lepszych od niego zawodników, którzy nie dostają nawet owych sporadycznych szans.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 26.11.2008 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 26.11.2008, 20:12
Kmiecik ma 2 metry, i chcial sprawdzic bo moze bylby tym jego wysokim napastnikiem na szpice, tera wie ze Kmiecik sie do tego nienadaje.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.11.2008, 20:12
Do tych, co chcą zwalniać Skorżę.
Problemem Wisły nie jest trener tylko wielu marnych kopaczy, którzy raz w życiu mieli przebłysk lepszej gry. Na zachodzie, kiedy piłkarze grają poniżej oczekiwań, to się ich sprzedaje i kupuje nowych, a nie zwalnia trenera. Jeżeli ktoś myśli, że uratują nas Garguły, Gancarczyki i inne o wiele gorsze ligowe wynalazki to też jest w błędzie, bo to też są piłkarze z przebłyskami, a nie trzymający równy poziom. W jednym sezonie wypalą tak jak Zieńczuk, a w pozostałych będą grali tak jak Zieńczuk albo przyzwoicie alebo do d***. My musimy podnieść nasz poziom sportowy, a nie szukać rozwiązań, które utrzymają u nas status quo. W tej chwili w składzie mamy kilku piłkarzy na miarę naszych oczekiwań: Brożków, Clebera, Diaza, Baszczyńskiego i Sobolewskiego. Ci piłkarze coś sobą prezentują, są w stanie wzbić się na poziom nieosiągalny dla większości ligowców, a i w każdym spotkaniu poniżej pewnego poziomu nie schodzą. Cała reszta nie gwarantuje, że jak wyjdzie na boisko, to nie zagra padaki. O ile w wypadku młodzieży( tu zaliczam również Marcelo i Małeckiego) jest to zrozumiałe, o tyle reszta piłkarzy w szerszej perspektywie powinna zostać zastąpiona kimś lepszym i tyle w temacie.

W temacie meczu:
Kończyliśmy w 8 i nie przegraliśmy, to w każdym normalnym kraju postrzegane byłoby za sukces, a nie porażkę.
Odpadliśmy z PE, trudno, Lech też odpadł, nie jest to wielka strata.
Komentator to debil, nie ma pojęcia o piłce, nie ma pojęcia co dzieje się na boisku, nie wie nawet jak nazywają się piłkarze.
Kartki, które dostaliśmy nijak się mają do tego, co było w niedzielę. Tutaj były kartki za walkę, choć powiedzmy sobie szczerze, że arbiter wyskoczył z nimi jak diabeł z pudełka.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 26.11.2008, 20:14
To sympatyk legly, pan borek !
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 26.11.2008, 20:16
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Czy Skorża jest tak naiwny i wierzy w Kmiecika wystawiając go do składu czy ktoś nim steruje? Jeśli jest tak naiwny i nie widzi, że z Kmiecika żaden piłkarz to trenerem jest żadnym, a jeśli to drugie to jeszcze gorzej.
A kogo ma wystawić, Dawidowskiego? ****a cały czas jest mowa o tym, że nie ma godnego zmiennika dla Brożka, to jeszcze ktoś nie rozumie.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 26.11.2008, 20:19
Ja dalej bede twierdzil ze Diaz by sie idealnie na napastnika nadawal.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 26.11.2008, 20:23
Jeszcze Głowa kontuzja, do końca roku raczej nie zagra.
Oby nie dłużej.

MACIEJ!SKORŻA!, w meczu z Odrą poparcie dla Macieja obowiązkowe!
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.11.2008, 20:27
Jeżeli już o Dawidowskim mowa , to ostatnio widziałem go z jakąś panią i panem w Galerii Krakowskiej w jednej z restauracji - żarł tak jakby miesiąc jedzenia nie widział
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.11.2008, 20:28
Do tego, ze od jakiegos czasu Wisla gra piach zdazylem juz przywyknac.
Do tego, ze ma olbrzymie problemy ze zdobywaniem goli, niestety takze.

Obronic to bysmy sie dali rade pewnie nawet grajac w siodemke, szczegolnie z takimi leszczami jak pasiaki.
Ale juz gdy nie ma na boisku Brozka, to chyba nawet gra w pietnastu na jedenastu nic by nam nie dala.
Inna sprawa, ze sam Brozek od kilku spotkan gra slabiej i nie zawsze mozna na niego liczyc tak jak uprzednio.

Tak na marginesie, wyskok Lobodzinskiego do glowki, to bylo cos niesamowitego
Zwracam na to uwage, poniewaz calkiem niedawno Flamengista probowal mnie przekonac, ze jest to zawodnik swietnie grajacy glowa (w rzeczywistosci nie umie nia grac wcale, ale to szczegol )
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 26.11.2008 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 26.11.2008, 20:30
element napisał(a):Wyświetl post
...

MACIEJ!SKORŻA!, w meczu z Odrą poparcie dla Macieja obowiązkowe!
Proponuję zacząć już na Ruchu
w grudniu moze być już a za późno
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.11.2008, 20:34
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
To sympatyk legly, pan borek !
Nie, to Marcin Feddek
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 26.11.2008, 20:35
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
...Inna sprawa, ze sam Brozek od kilku spotkan gra slabiej i nie zawsze mozna na niego liczyc tak jak uprzednio...
Jesli chodzi o Pawła to nie zapominaj:
1. Od pewnego czasu Paweł jest pilnowany non stop przez 2 obrońców (co teoretycznie powinno ułatwić życie DRUGIEMU napastnikowi, a jak jest wszyscy widzą)
2. Pod koniec sezonu jak obecnie u napastnika grającego we wszystkich meczach i walczącego jak Paweł może, a właściwie musi nastąpić "zmeczenie materiału"
Myślę, że Paweł jeszcze te 2 mecze jakoś wytrzyma ale na dłuższą metę grać tylko jednym skutecznym napastnikiem się po prostu nie da, niestety nie do wszystkich to dociera :-(
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.11.2008, 20:42
Ala1955 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Alez ja o niczym nie zapominam.
Mniej wiecej to samo co ty, pisalem juz duzo wczesniej. Pewnie nie zauwazylas...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów