|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Oglądałem ten mecz i żal mi 2 straconych punktów. Śląsk zasługiwał na wygraną, chociaż trzeba przyznać, że Jagiellonia swoje sytuacje miała. Na szczęście lider jest nasz
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.03.2011 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co do meczu to nie spodziewałem się że juz po 2 kolejkach będziemy miec lidera , to strasznie cieszy , choc przewaga jest bardzo mała . Śląsk był lepszy od Jagi i powinien zgarnąć w tym spotkaniu 3 punkty . Zaskakuje mnie ich postawa i mam nadzieję że przedłużą ją przynajmniej do meczu z Legią .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Śląsk gra ok, ale bez przesady z tym czubem tabeli - to zespół który zdobył na starcie rundy 2 pkt, grając min. u siebie z ostatnią Cracovią. Dla każdego z zespołów z czołówki taki wynik byłby katastrofą - vide Jaga. Powód: braci się nie traci
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie ma się co podniecać, tylko trzeba wygrać w Widzewem a to nie będzie wcale łatwe
![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.03.2011 o godz. 21:34.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jaga bez Grosika już nie ta sama co jesienią, wydaje mi sie że walczyc o tytuł będziemy z Legią
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeszcze jest za dużo kolejek do końca ,żeby być pewnym co będzie. Jagiellonia może się odrodzić ale nie musi. Śląsk nie przegrał meczu za kadencji Lenczyka ,co ciekawe w weekend graja z Legia w Warszawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chwilowo tabela wiosenna wygląda tak:
![]() Widać, że w ciągu dwóch spotkań tabela się już trochę rozciągnęła. Wisła z Amiką odskoczyły od strefy spadkowej o 6 oczek, a strefa spadkowa pozostała tam gdzie była. |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Co do meczu Jagiellonii to Grosicki niewiele by tu pomógł, bo cały zespół zagrał słabo. Tak jak Probierz świetnie trafił z formą na początku sezonu, tak widać że w tę rundę Jagiellonia weszła słabo, co z mojej perspektywy jest bardzo złą informacją bo na początku mamy same ciężkie mecze.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.03.2011 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Mam pytania do Was, Wiślacy. Czy murawa w Krakowie jest w dobrym stanie (będzie w sobotę?) i jak u Was sytuacja kadrowa. Ktoś pauzuje, leczy urazy?
O przewidywania co do sobotniego meczu nie będę pisał, wiadomo, że każdy sercem jest za swoją drużyną. Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Oglądałem mecz i gdyby Śląsk miał dobrych napastników to wygrałby ten mecz. Karny był - kłócić się można, ale jakby go nie podyktował to też można było by się kłócić. Mógł podyktować.
Cieszę się, że znowu jesteśmy na czele. Ale nie można zapominać, że musimy tego miejsca pilnować a Legia jest dość rozpędzona. W Jagielloni chyba trochę sodówka odbiła piłkarzom, bo chcieliby wygrać mecz na stojąco. Sandomierski obronił kilka sytuacji, po których mogli stracić bramkę ( np główki w końcówce, Diaza chyba). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
2. Jeśli chodzi o sytuację kadrową, to raczej drobne urazy(nie licząc Boguskiego) i przeziębienia. Wszyscy powinni być zdrowi na sobotę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Murawa z trybun wygląda na świetnie przygotowaną, w sobotę ma być kilka stopni na plus, więc boisko nie powinno przeszkadzać. Co do zawodników, to wygląda na to, że Maaskant będzie miał wszystkich do dyspozycji (oprócz Boguskiego). W sobotę powinien być komplet lub prawie komplet.
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem brakuje Grosickiego. Co tu duzo mowic, chłop gral za dwoch, robil tyle wiatru z przodu ze sie linia defensywna rywala gubiła i wtedy mogla to wykorzystac reszta kolegow Grosika. Teraz juz nikt nie biega 2 razy szybciej w druzynie Jagi od rywali, juz nikt nie przejdzie 1 czy 2 zawodnikow bez problemow. Juz nie ma komu Franek zagrac prostopadlej pilki czy takiej ze rzuci pilke na wolne pole a Grosicki i tak z polowy boiska dobiegnie predzej jak obroncy rywali. Moze i Jaga jest slabiej przygotowana ale ja tam uwazam ze taki pilkarz tory potrafi zrobic przewage jest wart tyle co pozostala 10 na boisku. Teraz nie ma kto robic tej przewagi i nie ma jak gola strzelic reszta. Jaga w 3 meczach w tej rundzie strzela 0 bramek z akcji, 1 z karnego i to dyskusyjnego.
Myslalem ze Jaga bedzie wygrywac u siebie a Mistrza straci na wyjazdach ale widac ze nawet u siebie beda teraz miec problemy z lepszymi ekipami. Ten napastnik Slaska Glikiewicz to slabizna. Wcale niewidoczny, bezproduktywny. Lidera mamy!! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź, jeśli murawa będzie dobrze przygotowana to spodziewam się ciekawego widowiska, oczywiście uwzględniając poziom naszej ekstraklasy. Szkoda, że bez udziału kibiców gości.
Co do dzisiejszego meczu to Jagiellonia faktycznie zawodzi bez Grosickiego. Probierz ma ból głowy, musi szybko znaleźć antidotum bo Śląsk był lepszy (tak samo jak w meczu z Cracovią) a to przecież Jagiellonia walczy o wyższe lokaty i Jaga grała u siebie. Mimo sympatii do białostoczan uważam, że ciężko będzie im utrzymać miejsce gwarantujące grę w pucharach. Pozytywnie w 2 kolejkach Śląsk, brakuje im typowego egzekutora. No ale w Polsce takich jest mało ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Lidera mamy.... To co robi sędzia Małek dyskwalifikuje go jako sędziego.Po takim meczu jak finał PP już było wiadomo, że cos nie tak, ale po dzisiejszym to mam poważne zastrzeżenia co do jego obiektywności.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co do finału PP to zgoda, ale dzisiaj z mojej perspektywy karny był, chociaż oglądając powtórki widać że Kupisz sporo dołożył od siebie. Poza tym faul zasygnalizował liniowy, Małek w pierwszym momencie nie zareagował.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie Siejewicz wtedy sędziował?
Wydawało mi się, że Siejewicz, ale mogę się mylić. Edit: No to się myliłem. Macie rację Panowie ![]()
Ostatnio edytowane przez Proud : 08.03.2011 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma opcji to był Małek.
Pamiętam te trzy odwołane karne, to na bank był policjant. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja zawsze Małka z tym właśnie meczem kojarzyłem.
90 min potwierdza ![]() http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=341465 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() To ten mecz http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=606476
Ostatnio edytowane przez John1906 : 08.03.2011 o godz. 22:03.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oj co ja widzę, kolejny remis Probierza i opuszczenie fotela lidera. Zaskoczenie? niekoniecznie. Bez Grosickiego i Frankowskiego ten zespół traci 70 procent. Probierz uwierzył swego czasu,że jest dobrym trenerem, ktoś se jaja z niego zrobił
gość uwierzył w to,że bez Grosika może zdziałać. Dwa,trzy mecze i za Legią będą.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Probierz się napinał napinał i sie po napinał ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dla mnie też nie ma tu wielkiego zaskoczenia. I tak powalczyli chyba ponad stan, osobiście myślałem (i pisałem o tym) że pękną szybciej... Wszystko jednak zaczyna sie ładnie układać - Wisła, Legia, nawet Lech za miesiąc może być koło podium. Z drugiej strony Korona / Lechia / GKS wracają gdzie ich miejsce (choć pamiętam napinke pewnego Lechisty w moją stronę swego czasu, oj pamiętam ). NIe ten potencjał na dłuższą metę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
zgadzam się z przedmówcami - Liga wraca do normy - Wisła, Legia, Lech - potem grono średniaków Jaga, Lechia i inni...
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Był fatalny, kajam się ze swoimi przewidywaniami.
Ale Jagiellonii bym tak szybko nie skreślał. Trafili na ciężki do grania wyjazd do Bełchatowa, gdzie GKS się zamurował udanie i gdzie punkty czołówka zdobywa zazwyczaj w wielkich męczarniach, teraz trafili na Śląsk, który razem z Widzewem sprawiają wrażenie drużyn, które zimą poczyniły największy progres. Śląsk zresztą tak jak mówiłem i kilka osób tu też pisało, z napastnikiem dobrej klasy byłby z taką grą w ścisłej czołówce. Pod względem gry defensywnej, ustawienia defensywnego całego zespołu, przenoszeniem ciężaru gry na skrzydła i szybkiej wymiany piłki w środku pola prezentował się naprawdę świetnie. Do tego dochodzi mobilizacja rywali na lidera, generalnie z sądami poczekałbym jeszcze kilka spotkań, chociaż widać, że wzmocnienia w Białymstoku poczynili takie sobie, do tego Skerla, Kupisz i Burkhardt są w takiej sobie formie. P.s. Co do Śląska i jego meczu z Cracovią...to właśnie tam widać było namacalnie, że brak im napastników - cały ogrom sytuacji i ani jednej bramki...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.03.2011 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ciekawe wnioski po dwóch kolejkach. Teraz czekamy na mecze "wielkiej trójki" z tymi średniakami, zgodnie z twoimi wnioskami powinni pokazać im miejsce w szeregu (chociaż niektórzy już mieli problemy, żeby pokazać miejsce w szeregu Cracovii).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() Z drugiej strony można i napisać taki scenariusz, że WKS wywiezie z Łazienkowskiej 3 punkty, bo to wcale nie jest takie nieracjonalne. Tak jak napisał rw88 do szczęścia brakuje im tylko napastnika, bo przy dzisiejszych obrońcach Jagi gdyby mieli w składzie Hubnika byłby pogrom. Mamy mniej więcej pogląd jak prezentują się zawodnicy poszczególnych drużyn na wiosnę, po 2-3 meczach razem z PP i 5 meczach Amiki. Z pewnością wyróżnia się kilku zawodników na czele z Meliksonem, Hubnikiem, Traore i Dzalamidze. Bramkarzem rundy może być Kaczmarek, bo nie dość, że ma sporo roboty w bramce to w kolejnych meczach przy dziurawej obronie Pasów może mieć jej jeszcze więcej. Ja te dwie kolejki oceniam na plus i chce jeszcze więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Też bym się nie zapędzał z wnioskami jeszcze. Liga faktycznie zaczyna przypominać "normę", ale to były dwie kolejki, w której Wisła i Lech z Arką wygrane wymęczyły, tak jak Legia wymęczyła remis z Cracovią.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Irytują mnie takie analizy szans po każdej kolejce, kiedy została nam prawie połowa sezonu do rozegrania. Teraz co sobotę będziemy czytali, że ktoś odpada z walki bo przegrał mecz, żeby za tydzień przeczytać, że "wraca do gry", bo tym razem udało mu się wygrać. |
|
|