|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Takie są przepisy, ale według mnie takich karnych się nie powinno dyktować. Dlaczego? Po pierwsze on najpierw trafił w piłkę, a później w nogę przeciwnika. Po drugie zawodnik Jagi z tego fragmentu pola karnego nie oddał by strzału, w życiu. Po trzecie podobno sędzia (główny albo liniowy, nie wiem) zawahał się, miał być rzut wolny a nie karny.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niby tak, ale patrzac na to co sie dzieje w polu karnym przy np rogu, gdzie non stop sa przepychanki, popychanki, lapanie, ciagniecie i trzymanie, a nie daje sie karnych, wiec ten karny pozostawia niesmak. Tymbardziej, ze nie bylo zagrozenia bramki, a pilka prawdopodobnie wyszlaby na aut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Szkoda że Jaga strzeliła , bo Śląsk rozgrywa naprawde dobre zawody . Imponuje w szczególności Fojut , Sobota , Mila i Kazimierczak . Nawet Ćwielongowi wychodzi wiele zagrań . Jaga w 1 połowie była cieniem samej siebie w jesieni . W 2 połowie gra lepiej choc wciąż gorzej niż Śląsk
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co to za ***** człowiek komentuje z Wieszczyckim? Insynuuje, ze powinien być drugi karny dla Jagi, co za ...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Wieszczycki bardzo dobrze skomentował. Karny był zupełnie niezgodny z duchem gry. Za takie rzeczy 11-ek się po prostu nie dyktuje...
Równie dobrze można dyktować karne za każdą rękę, czy za każde przepychanie się w polu karnym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Gdyby takie zagranie bylo w srodku boiska to nikt by nie mial watpliwosci, ze faul. A faul w polu karnym to faul. Tak samo jak pilka w siatce to bramka i niewazne czy strzelona po fenomenalnej akcji/strzale czy wcisnięta jajami. Bądzmy obiektywni - gdyby Kupsiz gral w koszulce Wisly cale forum domagało by się karnego. Pawelec to patałach i tyle. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Takich karnych się nie dyktuje i tyle. Nie wietrzę tu żadnego spisku ale to nie był karny. Oglądam systematycznie ligę angielską, francuską, hiszpańską i nie ma takich karnych. Potem się dziwimy, że w pucharach nie mamy szans jak nasi kopacze przewracają się jak małe dzieci przy byle jakim starciu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ale urwał Sandomierski...
EDIT: x2 ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dla Jagi lepiej jakby przełożyli im nie kolejkę, a całą rundę. Grają fatalnie
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Pięknie! dwie kolejki i Jaga przegoniona
Brawo Śląsk! LIIIDERA MAMY... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie zmienia to jednak faktu, że z formalnego punktu widzenia decyzja arbitra jest poprawna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pięknie
![]() Lidera mamy! Za chu*a go nie oddamy!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Lol Lidera na razie mamy !
=Brawo Śląsk ! ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Seratlic miał być objawieniem? Chyba Młodej Ekstraklasy...
Wg. mnie niezasłużony remis, ale cóż na to poradzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
WisŁa liderem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Przed meczem remis wziąłbym w ciemno, po meczu żałuję straconych dwóch punktów.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obstawiałem taki wynik
Wygląda, że Jagę znowu dopadł syndrom remisu. Już tak mieli, że prawie całą rundę nie mogli zdobyć 3 pkt. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to Wisełka prawdziwym liderem, nie malowanym.
Ja bym karnego nie gwizdnął, ale przepis jego odgwizdanie kryje (tak jak z terenem zabudowanym ).![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jak kibice Wisły śpiewają , że lidera mamy to tak się stać musi no i stało się
Teraz pora na realizację drugiej części przyśpiewki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wielkie brawa dla Braci z Wrocławia za Postawę w tym meczu
Mogli wygrać no ale .... Teraz Wszystko w rękach Maaskanta i naszych piłkarzy ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Brawo Śląsk
![]() Teraz Wrocławianie jakby urwali punkty Legii w Warszawie.... ech rozmarzyłem się ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zdecydowanie Śląsk powinien był to wygrać, w zasadzie wszyscy w Jagiellonii zagrali od przeciętnie do fatalnie. Szkoda, że Jagiellonia więcej punktów nie straciła, ale wygląda na to, że jednak Ci co twierdzili kategorycznymi głosami, że Jaga nie spuchnie (w tym ja) gadali głupoty
Śląsk w sumie trudno ocenić, bardzo szybko, dynamicznie, ale mieli bardzo dużo miejsca, Jaga poza zrywami i końcówką jakby w ogóle nie chciała ze Śląskiem walczyć. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie to karny bardzo naciągany. Podstawy do podyktowania niby były ale w meczu jest mnóstwo takich sytuacji, a gwizdek sędziego milczy,
Tak czy siak mamy lidera |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Warto zwrócić uwagę na bardzo dobrą grę Śląska. Przemyślane akcje, szybkie podania, piłka bardzo ładnie chodząca od zawodnika do zawodnika. Miło się to oglądało. Naprawdę szkoda 3 pkt, bo dziś należały się WKS-owi bez dwóch zdań.
A co do Jagiellonii - przypomina mi Wisłę z zeszłego sezonu. Identyczne trwonienie przewagi od samego startu. Probierz będzie musiał trochę zejść na ziemię (i bardzo dobrze, bo akurat jest to jeden z najbardziej denerwujących trenerów w ekstraklasie). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
haha Mina Probierza po meczu. BEZCENNE. Taki pewny siebie był , może w końcu zejdzie na ziemie.
Jaga bez Grosickiego to nie jest ta Jaga czegoś tam brakuje , ale to nie nasz problem my mamy Lidera i musimy go utrzymać do końca ! ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że Śląsk Lenczyka będzie niepokonany aż do meczu z Wisłą
Swoją drogą Jagiellonia falstart.![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Teraz wszystko zalezy od nas, jak nie spie...limy bedziemy sie cieszyc
![]() ,
|