|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Zacznę od tego, że moim zdaniem nie jest to odpowiedni moment na zwolnienie Moskala. Natomiast bardzo niepokojący jest fakt, że jego metody utrzymania wyniku po prostu się nie sprawdzają. Co on w tym momencie może nowego skorygować w taktyce przy 1-0, co może nowego przekazać piłkarzom, czego nie przekazał po ostatnim pierdyliardzie zremisowanych meczów? Jak tak dalej pójdzie, to dojdzie do jakiegoś paradoksu, kiedy Wisła będzie bała się strzelić pierwszą bramkę, bo ostatnio działa to z automatu jak hamulec.
Poza tym, jeżeli Kazek chce "kontrolować" mecz przy 1-0 i grać z kontry, to niech na litość boską zacznie intensywniej ćwiczyć schematy kontrataku, bo w tym momencie nasze wyjścia po odbiorze wyglądają, jakby każdy miał zawiązane oczy. Ktoś wspomniał, że Moskal jest za mało ekspresywny. To akurat uważam za zarzut wzięty z odbytu. Nie sądzę, żeby nieodzowną rolą trenera było skakanie jak małpa albo Janusz Wójcik przy linii i darcie japy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Szkoda.
Cierzniak, Mączyński i Donald najlepsi. Paweł Brożek juz nie jest napastnikiem tylko siwym wolnym "wolnym elektronem". ZARZĄD, RADA NADZORCZA : BEZ NAPASTNIKA żaden trener nie pogra! Gramy w 10 każdy mecz. Dobrze ze Moskal widzi boisko i sciagnał najslabszego Crivellaro. Swoją drogą obawiałem się czy strzeli, w końcu lewa nóżka. Maciej Jankowski to nie jest napastnik, widac to po jego poruszaniu sie na boisku ze nie posiada cech elementarnych do gry na tej pozycji. To ze wygrywa głowki to jedno, ale jego kiwka to jest stanie w miejscu i bujanie się przed piłką, szanujmy się. Jesteśmy najbardziej tępą drużyną w całej lidze. Nikt nie ma tak słabego napadu jak Wisła. Mamy jakięs 0,33 napastnika. Wiadomo ze najwazniejsze zero z tyłu, ale no bez jaj. Ile można? A na ławce nie siedzi zaden perspektyw tylko krasnoludek Kuczak. Jak on musi byc niepasujący do drużyny skoro nie mając napastnika on nawet nie wącha murawy? HAJS NA NAPASTNIKA A NIE TRENERA! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym, że o nastawienie piłkarzy i poczucie własnej wartości powinien zadbać właśnie trener od tego między innymi jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Oglądałem Kuczaka w CLJ, w rezerwach i ma jedną charakterystyczną cechę - nie jest napastnikiem, znacznie lepiej czuje się na 10 lub na skrzydle. W jego roczniku na ataku grał Zając, on był pod niego podwieszony, ten schemat grali też w II drużynie.Z resztą popatrzmy też na inne zespoły, nawet Jaga czy Lech, którzy mają dużo wychowanków czy juniorów w składzie mają raczej starszych i bardziej doświadczonych napastników. Nie ma w tej lidze młodych napadziorów do gry od zaraz, a biorąc pod uwagę naszych juniorów te braki nie dziwią. Najmłodszy jest chyba Thomala (22 lata?), który też ściągnięty był za grubsze pieniądze. Więc jako że u nas w juniorach nie ma napastnika w perspektywie najbliższych kilku lat trzeba sobie takiego KUPIĆ. Albo przynajmniej ściągnąć z wolnego transferu, jak Legia Nikolicia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widzisz, 10 lub skrzydło.
Jakoś nie widziałem w nim przebłysków a`la Stilic (a widzialem Kuczaka osobiście sezon temu) tylko raczej typ zajączka który zapierdziela na skrzydle którego głownym atutem jest szybkość. Tyle ze on jest ....dośc mały chłopak. W tej lidze tacy piłkarze nie robią kariery jeśli nie mają chociażby nutki szaleństwa tudzież przebojowości. Zniknie Kuczak jak Kamińśki, Szewczyk czy inne Smółko-Leszczaki. Serio taki Sikorski by Nam sie nawet na ławke przydał teraz ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Obrona co mecz potrafi zagrac poprawnie a gdy juz prowadzimy to lubia dac szanse przeciwnikowi szanse na bramke. Karnego Burligi wczoraj nie widzialem tylko ze sedzia innego zdania byl. Bury cos cienko na tej lewej obronie ogarnia. Trzeba czekac na Sadloka ktory bardziej mnie do siebie przekonywal. Samymi remisami daleko nie zajedziemy wiec w piatek przed przerwa na repre trzeba klepnac Slask zeby w dobrej atmosferze trenowac. Remis u buka rowniez mozna obstawic.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
udalo sie kolejny raz uzyskac ZWYCIESKI REMIS .... tylko internetowy idiota mogl wierzyc ze z takim skladem Kaziu bedzie wygrywal , zlaszcaa z takimk terminarzem , jestesmy slabi , wrecz beznnadziejni i walka o utrzymnanie to bedzie standard w dalszej Cupialowskiej WISLE ...gorna 8 to cud tego sezonu ...pozdrawiam wszystkich ktorzy po mnie jechali gdy twierdzilem przed sezonem ze Brozek to tylko koszulka czlapiaca po boisku i od roku emeryt pilkarski ...6 kolejek i jak narazie nic sie nie zmienilo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brak slow. Tu by nawet Jose Mourinho nic by nie zdzialal z takimi grajkami. Z tego nic sie nie da zrobic. Gramy gorsza padline niz za Kulawika. Wiekszosc naszych pilkarzy to emeryci i 3 ligowcy wiec z czym do ludzi? Nie wiem czy zalapiemy sie do 8!!! Nie mamy stopera, lewego obroncy, def pomocnika, skrzydlowego, napastnika!!!!
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 22.08.2015 o godz. 22:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie wiem co trener wyprawia z Urygą. To jest pozer a nie zawodnik. jest przy każdej akcji ale kryje na 2 metry nie atakuje nie odbiera. Beznadzieja kolejny mecz z jego strony.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Trenerowi kupili takich zawodników, jakich kupili.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 23.08.2015 o godz. 16:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
I tutaj tez sie zgadzam
Bramka ok,obrona tez solidna,pomoc gdyby jeszce wrocil Sarki to wyglada to świetnie,jedynym wrzodem na dupie jest atak i brak napastnika.Bo to co robi Pawel kiedy ma pilke,nalezy pominać chwilą milczenia Niech otworzą oczy i kupią kogokoilwiek ,dzis nawet taki Sikorski by sie przydal ,jak ktos to juz zauwazyl,nigdy nie sadzilem ze tak napiszę,no ale zycie weryfkuje wszystko. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Zaręczam, że Sikorski by się nie przydał. Rozumiem desperację, ale mimo wszytko nie-napastnik Jankowski jest lepszym napastnikiem niż on.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 23.08.2015 o godz. 23:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pomoc z zestawieniu Gerrier---Mączyński----Crivellaro-----Sarki .....no wg mnie to pomoc co najmniej solidna.A skrzydła wrecz " latające" ja wiem ze cudow ze zrobimy ale z tego co mamy tez mozna skleic cos sensownego. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Crivellaro to na razie kawał drewna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Sam napastnik do tego jeden nic nie zdziała. Gramy zasadniczo jednym skrzydłowym, środek pomocy pomimo zapowiedzi, ofensywny wcale nie jest. Mączyński i Cierzniak na razie na plus o reszcie ciężko coś dobrego napisać. Kadra jest wyjątkowo wąska - zawodnicy grają nie na swoich pozycjach. Dodatkowo dochodzi presja ze strony właściciela, który nie daje grosza na nic a wymaga. W poważnej lidze taki zespół broniłby się przed spadkiem a nam się wmawia grę o europejskie puchary.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
czego idealnym przykładem jest Legia Warszawa prawda?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Chodzi ci o widowiskowe upadki
?Nikolić jest świetnym "wykańczaczem", ale nawet w jego wypadku widać, że bez kolegów i dobrych podań jest cienko. W meczach z Wisłą, Piastem i Koroną, kiedy w Legii zawodziło rozgrywanie piłki, Nikolić nie wyglądał za dobrze. W sumie tylko 1 bramka zdobyta z akcji i dużo, dużo mniej sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ale po co nam napastnik, jeśli zagrywający mu piłkę pomocnicy grają mu w plecy albo nie w tempo?
I jeszcze dochodzi do tego, że napastnik cofa się do pomocy i bierze się za rozgrywanie... I właśnie z tego punktu widzenia, co by nie powiedzieć Brożkowi, to w pierwszej połowie jak go nie było, Wisła w rozgrywaniu nie istniała... był zwykły chaos i tyle. A poza mnie ciekawi jedna rzecz. Zmiana w 92 minucie przy stanie 1:1 na dzieciaka... wymownie pokazująca o co gramy... minimalizm pełną gębą
Ostatnio edytowane przez regan : 24.08.2015 o godz. 15:25.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czy nam własnie nie brakuje takiego wykańczacza? Który dostanie piłke i strzeli na bramkę a nie że dostanie piłke po czym stanie zrobi kółeczko odegra do tyłu badz jeśli strzeli to będzie strzał taki że piłka będzie jęczeć?
Albo taki Nespor czy nawet ....a Vieśniakows. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Straszna szkoda, że w momencie gdy doczekaliśmy się niezłej 8, opuściła nas najlepsza 10 w ekstraklasie, ale to tak na marginesie. Wyczytałem właśnie, że testujemy napastnika, który w 12 meczach w Dundee strzelił 1 gola. Będzie pasował do Pawła .
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.08.2015 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie ....a Paweł nie zyje z podań kolegów.
Wskaż mi mecz w którym to PB oddał celny strzał na bramkę. Ja pamiętam ostatnio jak to Paweł zamiast strzelać na 10 metrze to stanął i odegrał do tyłu. To raz. Dwa - będąc pazernym na bramki w meczu z Legią powinien Bogusiowi wyrwać piłke razem z jego rękami. Pomine strzał w aut, czy zawsze brakujący centymetr w dokładaniu stopy. Nemanja Nikolić Legia Warszawa 100,0% 92,3% 66,7% 88,9% 18 16 Paweł Brożek Wisła Kraków 0,0% - - 0,0% 2 0 Lewa noga, prawa noga, główka ,% celnosc, razem, razem celnych. Stastyki po pierwszych 5 kolejkach. E: wiek mnie nie interesuje tylko umiejętności. A to ze u niego akurat ida razem w parze mam w dupie. Moga ściagnąc 546 letniego Johna Toshacka, jeśli będzie strzelał będe mu bił brawo. Brożek jako napastnik umarł czy tego chcecie czy nie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.08.2015 o godz. 15:43.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z tym,że Nikolic ma 27 lat i jest prawdopodobnie w swoim prime time. Paweł w swoim najlepszym okresie też zjadał tą ligę na śniadanie i walił po 23 gole na sezon. Ale czasu niestety nie cofniemy....
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
![]() Tak jak wyżej napisano. Porównaj Pawła w jego najlepszym sezonie do nikolicia. To może być miarodajne. A nie porównanie Brożka, który zbliża się do emerytury i nikolicia, któremu do tej emerytury dalekkooo. ![]() Brożek jest właśnie takim napastnikiem. Jak nie strzela to seriami. Ale jak zacznie to już postrzela. Nie te lata, nie ta szybkość i przede wszystkim nie te podania. Od np.Stilicia często dostawał piłke do typowego "wjeba*ia" do bramki. Teraz nie ma mu zbytnio kto tych piłek dograć, bo niestety oprócz Guerriera i Mączyńskiego reszta drużyny chce do bramki z piłką wejść. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy wy czegoś nie rozumiecie ?
Porównuje żadło Wisły i żądło Legii stan na 24.08.2015 Wali mnie to ile mają lat, ilu zębów brakuje i ile maja na koncie. Pokazałem wyżej statystykę dzięki której można porównac dwóch piłkarzy grających na takiej samej pozycji w klubie. a dlaczego nie porównam Crivellaro i DG77 z Neymarem i Messim ? Oto dlaczego: Nie grają w tej samej lidze Nie grają na takich samych pozycjach. Czy to wystarczające dla Ciebie czy jeszcze bardziej się wysilić byś zrozumiał sens? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Przypomina Zurawskiego u Holendrow, a moze jest jeszcze gorszy. Nie wiem, moze to wina treningow? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To ile Paweł strzelał kiedyś bramek gówno znaczy w tym sezonie. Nikolić zjada Brożka na śniadanie obecnie.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Zupełnie innym typem piłkarza był w Legii Radović, który potrafił stworzyć coś z niczego, nawet jeśli cała drużyna grała padakę. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|