|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
EDIT: Dobrze, że potrafiliśmy wygrać bez Meliksona.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2011 o godz. 21:03.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Naprawdę dobry mecz według mnie z obydwu drużyn. Ruch dla mnie posatwił dziś bardzo wysoko poprzeczke. Pierwsze 30 minut to byliśmy rozbici przez kontuzje i ciągłe przerywanie gry. Później było już całkiem dobrze. Bramki jakie straciliśmy to bym raczej obrońców nie winił. Pierwsza to naprawdę dobry rzut rożny Ruchu. Druga to kontra po głupocie Kirma i idealnie dogranej piłki. Bardzo dobrze w ofensywie Jovanovic, bedzie to prawy obrońca na lata. Biton świetnie się zachował przy golu. Trzeci gol fajnie że Diaz trafił, bo co by nie powiedzieć to Diaz najlepiej gra głową z całego naszego zespołu. Jirsak >>>>>>Garguła.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dokładnie szeroka kadra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Co do meczu to cieszy zwyciestwo, ale my jesteśmy po prostu słabi. Naprawdę zaczynamy grać gdy rywal odpanie z sił i jest miejsce w środku. Każda piłka byle jak kopnięta w nasze pole karne to zagrożenie...Gramy obecnie tragiczną piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
To była ironia, do wszystkich krytykantów Diaza i Roberta za to, że go wystawia. Dziś oprócz tego gola miał parę naprawdę dobrych interwencji w obronie. Jak wróci do formy to możemy mieć z niego pożytek. I tak nie ma innej opcji w tym momencie na lewej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
O, się zaczyna. Teraz już nie tylko Małecki sabotuje grę, ale i Melikson...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Bardzo dobry tydzień za nami = 3 mecze - 3 zwycięstwa.
A w kolejnym... ch.. z czwartkiem-pewnie w plecy. Jak wygramy w niedzielę to będę bardzo bardzo zadowolony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ok nie ma co cisnać na drużynę. Jest wiele mankamentów do poprawy i kilka boiskowych pozycji do obsadzenia, by drużyna przestała kaleczyć ten sport.
W każdym razie spodziewałem się ciężkiego meczu i cieszy mnie, że piłkarze dobrze do niego podeszli. Nie obijali się, za to walczyli z Ruchem i podnieśli się po straconych bramkach. ![]()
.
. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Była walka to się liczy nie jak zawsze mizeria
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Takie mecze robią frekwencje. Ogromne emocje, świetna atmosfera - nie sądzę by ktokolwiek żałował wydanych złotówek czy poświęcenia 2 godzin na ten mecz.
Mankamenty w naszej grze - było ich sporo ale dziś mi się nie chce o nich pisać ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czy nie wydaje wam sie, ze co jest nie halo z przygotowaniem fizycznym? (Iliev to juz wogole ciekawostka) fakt zagralismy dodatkwe 7 meczy ale dzis na koncu oddychalismy rekawami a p gwizdku pilkarze poprostu padli z wykonczenia. Mamy jeszcze 5 meczy w LE, i nie napawa to optymizmem wiedzac, ze bedziemy jeszcze bardziej zmeczeni. Nie widze tego np. po Legii a tez graja spro. Dodatkowo jak widac lawka jest bardzo krotka a przy tych kontuzjach wlasciwie mamy 2 zmiennikow Jirsaka i Wilka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ymarzona_.html
Zieniowi ta piłka niesamowicie skakała. A przecież do naszej murawy sie nie można przyczepić... Poprostu mieliśmy wygrać |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Legia też w końcowych minutach zwalnia tempo. Widać było np z Polonią. Trzeba przetrwać jeszcze te dwa mecze, a potem trochę się rozluźni terminarz...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1 polowa byla bardzo slaba ,gol Bitona na ktory nie zasluzylismy ,ale po przerwie to juz byla niezla wojna na boisku , brawo ze nasi sie 2 razy podniesli i wyrwalismy te 3 punkty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie o to chodzi a o sytuacje jaka była w pewnym okresie gdy był Brożek. Daj Brożkowi on coś zrobi. Teraz było daj Meliksonowi i niech się martwi.
Chowanie się za nim, tak jak chwilę wcześniej daj Małeckiemu może coś zrobi a jak nie to i tak sam sobie weźmie Jedno co jest godne zauważenia. Jirsak pierwszy raz od x czasu był zawodnikiem który wrzucił piłkę tam gdzie ona powinna lądować. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mecz owszem, średni pod względem piłkarskim, ale super jeśli chodzi o walkę.
Ale Panowie, umówmy się..... wyobraźcie sobie jak zagrałby Lech, gdyby w 15 min stracił Stilica i Krivca, albo Legia Radovica i Luboję? W dupe by dostali, i już by było zwalnianie Bakero, czy Skorży. Szacun dla naszych, że wydarli to zwycięstwo z murawy zębami, mimo, że zupełnie nie szło. Zgadzam sie z Wolfym - jak się okaże, że Melikson i Mały mają poważniejsze kontuzje, to jesteśmy w głębokej dupie. Nie mamy żadnych zmienników. Trochę Wisła oddycha rękawami, oby to się nie dobiło na formie w Warszawie. Na Twente powinien wyjść skłąd podobny do tego z Koroną ![]() Na trybunach fajna atmosfera. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ważny przekaz dla śmiesznych. Bez Meliksona i Małeckiego, Wisła cały czas trwa. Słabo to wygląda, ale jednak da się.
Info dla "kibiców", bo kibice to od dawna wiedzą. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mecz walki, zwycięstwo - to się liczy! Piłkarsko sporo mankamentów, obrona + Pareiko bardzo niepewna - sporo do poprawy, Ruch dzisiaj postawił poprzeczkę bardzo wysoko. Cieszą dopisane trzy ważne punkty ale co cieszy jeszcze bardziej - charakter. Czasami trzeba wygrywać mecze nie umiejętnościami ale serduchem.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mecz walki i chwała naszym, że go podjęli Po meczu było widać ile ich to kosztowało - połowa składu leżała na boisku. Dla mnie to może być taki mecz na przełamanie jak w ubiegłym roku z Cracovią.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wreszcie nie przysypiałem na meczu ligowym. Przynajmniej w drugiej połowie.
Zwycięstwo cenne bo udało się wygrać i strzelić trzy bramki bez Meleksa i Pana Kiełbaski (złapać kontuzję potykając się na piłce to jednak trzeba umieć). Ruch generalnie jest niezły i obecne miejsce w tabeli to chyba nie przypadek. Chwała im za to, że próbują za niewielkie pieniądze budować drużynę bez szrotu z Bałkanów, wszystkich możliwych Ameryk i Afryki. Fornalik to dobry trener. Szacunek. U nas tradycyjnie trzech na czterech obrońców cienko. Pareiko niestety coraz gorszy. Jirsak może i człapie większość meczy ale w przeciwieństwie do Garguły walczy i nie notuje straty przy każdym zetknięciu z piłką. No i jako jeden z bardzo nielicznych w naszym składzie potrafi dobrze i precyzyjnie wrzucić piłkę w pole karne. W Holandii będzie pewnie solidnie w dupę. Ja tam czekam na niedzielę. Może powtórzy się Poznań? ![]()
:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie to, że bronię Małeckiego, ale chyba nigdy w piłkę nie grałeś, bo nie od dziś wiadomo, że najgorsze kontuzje często łapie się bez udziału przeciwnika, tylko właśnie źle stając nogą, stając na piłce, nie trafiając w piłkę itp.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
1. Dobra gra Ruchu(waleczność)2. Podobało mi się oddanie naszych piłkarzy którzy po meczu leżeli na boisku, tak jak mówił Reyman muszą być godni podania ręki a po tym meczu braku zaangażowania nie można im odmówić.3 PP, LE oraz Ekstraklasa to jednak pewne obciążenie. Lech jak grał w LE to całkowicie odpuszczał mecze ligowe. Cieszę się że nasi piłkarze wiedzą o co walczą i w jakim klubie grają. Wady oczywiście też są, nawet spore ale dajmy spokojnie popracować trenerowi. Ten skład jest ciągle w budowie. W zimowym oknie transferowym pewnie dojdzie do pewnych zmian ale nie będzie to wymiana połowy składu. Powinniśmy brać lekcję od takiego Apoelu który ma mniejszy budżet ale mądrze prowadzony przewyższa nas o głowę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
- pierwszy ciekawy mecz w tym sezonie na Reymonta
- spoko, że udało się nam stworzyć kilka okazji grając bez Meliksona - dobry ten Jovanovic - czy tylko ja mialem wrażenie, ze Pareiko mial dzisiaj straszne problemy z oceną sytuacji. Nie wiem czy przy golu na 2:2 nie powinien wyjść do tej piłki szybciej, wczesniej też była podobna akcja z drugiej strony gdzie zamiast wyjść to się cofał nie mówiąc już o tych niepewnych zachowaniach przy dośrdkowaniach. Nie wiem - znajomi z Estonii go odwiedzili czy co ? bo gral jak na kacu ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
ale irman wie lepiej. Przeciez Ibrahimovic, Rooney, Bojan czy Torres skręcili kostki nie dotykając nawet piłki. Wystarczyło że zle ulozyli nogę na murawie. Człowiek idąc ulicą może sobie skręcić kostkę , z niczego.. miejmy nadzieje ze irmanowi się to przytrafi, wtedy zrozumie , skoro taki zarozumiały : ) nie lubi Małeckiego więc mu chcę przywalić. Chcial błysnąc, z marnym skutkiem.
Ostatnio edytowane przez CH. : 25.09.2011 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Brożek też miał kontuzje bo źle stanął (lekki przeprost kolana?) No ale pan Irman pewnie obrażony na Małego, więc stara się błysnąć....
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tak jak napisało weszło zęby bolały od patrzenia na tak grającą Wisłe. Mamy olbrzymie szczęście, że tak słabo grając zdobywamy punkty i to jeszcze 3 dzisiaj. Z Bełchatowem było to samo tylko nasi mniej walczyli i przeciwnik był słabszy od Niebieskich. Po tym dzisiejszym spotkaniu plus za walke i świetną atmosfere na stadionie, ale od takiej drużyny jak Wisła powinno oczekiwać się stylu i ładnej gry...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czemu Garguły nie było nawet na rezerwie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zgadza się nie lubię Małeckiego. A rozbawiło mnie bardzo, że piłkarz który zwykle dostrzega kolegów z drużyny dopiero wtedy jak musi, łapie kontuzję potykając się na piłce do której jest zwykle niepotrzebnie przyklejony. Śmieszne i tyle.
Tak wiem. Pan Małecki całuje herb i należy się mu dozgonny szacunek oraz zakaz szydzenia z tak wybitnej osobowości. Sorki ale to nie dla mnie. ![]()
:/
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|