The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 15:13
Felix Magath albo ktos w podobie to oczywiscie nierealne marzenia
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2010, 15:16
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ten Larsson jako trener nic nie osiągnął. Trenuje teraz od roku drugoligowy klub szwedzki, który po 19 lojekach jest na 6 miejscu. W ubiegłych latach ten klub kręcił się wokół 10.
To ze jest trenerem drugoligowego zespol szwedzkiego ktory jest obecnie 6 nie przekresla go jako trenera a tym bardziej nie mowi nic o jego umiejetnosciach. Pragne przypomniec ze nas leja na azjatyckiej prowincji. To co dla innych jest podloga dla nas moze byc daleko ponad sufitem.

PS. Nie jestem zwolennikiem w/w jako trenera zwracam tylko uwage na niedocenianie innych.
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Ale popatrzmy na to z innej strony. Mourinho też kiedyś zaczynał przygodę z trenerką i ktoś musiał zaryzykować i go pierwszy raz zatrudnić. Ktoś go lubi bądź, nie ale każdy przyzna, że taktykiem jest wyjątkowym. Dlatego Simeone czy inne wynalazki nie są takimi głupimi pomysłami. Jak ktoś napisał, jesteśmy na takim dnie, że musimy się ratować i kto wie czy taki ruch by nam nie pomógł. A, jeszcze jedno sądzę, że Simeone czy Larsson musieli by wpłynąć na np takiego Małeckiego już samym nazwiskiem.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

zapalony napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokoj z tym Larssonem. Maradona tez dobrze gral w pilke. Rownie dobrze Wisle moze objac moja babcia.
Larsson do ataku, a na trenera Diego Simeone. Ten chłop to ma wszystko czego potrzebujemy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

antoshka1985
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 06.08.2010, 15:17
Larsson I Simeone, dwójka grających trenerów i da się to jakoś poskładać.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2010, 15:18
Heh, Larsson dopiero pierwszy rok prowadzi klub pilkarski. Simeone zdobyl juz Mistrzostwo Argentyny z Estudiantes la Plata w 2006 rooku po fenomenalnym meczu barazowym z Boca Juniors. To ten mecz w ktorym Estudiantes stracili gola w 4 minucie meczu a pozniej wyrownali w 64 minucie meczu a zwycieska bramke strzelili w 80 minucie. Simeone dal sie poznac jako trener potrafiacy swietnie umotywowac pilkarzy, przygotowac ich kondycyjnie, a takze umiejajcy im wpoic walke i wiare w zwyciestwo do samego konca. Do tego pokazal wiele razy ze umie zachowac spokoj i zimna krew na lawce trenerskiej.

Jesli mozna go do kogokolwiek porownac to bylby to tandem Smuda-Petrescu. W samych pozytywach. Jak bedzie... sie okaze.
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2010, 15:18
Petrescu pod koniec 2009 roku podpisał pięcioletni kontrakt u Ruskich, zarabia miliony rocznie i naprawdę nie wiem co mogłoby go skłonić do porzucenia tej pracy i powrotu do Polski.
moce
Senior Member

Stary 06.08.2010, 15:19
nikt z Polski nie opanuje tego motłochu potrzebny jest trener z twardą ręką i 100% poparciem prezesa panowie ja jestem za NIEMIECKIM trenerem zna ktoś dobre nazwiska w naszym zasięgu
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.08.2010, 15:20
johny96 widac mało wiesz, co się działo np we Francji- piłkarze Legii chcieli zejść do szatni, a Vrodjak zaciągnął ich pod trybunę, aby podziekować fanom Legii za doping. Własnie takich rzeczy wymaga się od kapitana, poza tym swoją walecznościa pokazuje, że zasługuje na danie mu szansy.

W Petrescu w Wiśle nie wierzę, z jednego tylko powodu- kasa. Ile Wisłą może mu dać (lub jakiś inny polski zespół)? max 500 tys euro? W 2 lidze Rosyjskiej ma ok 2 mln euro. Przepaść. Poza tym klub go raczej nie puści, bo zajmują 1 miejsce w tabeli. Nie udało się go zatrzymać w Unireii, gdzie stworzył świetny zespół. Nie widzę szans (na całe szczęście)
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 06.08.2010, 15:21
ChG napisał(a):Wyświetl post
Każdy musi od czegoś zacząć. To, że ktoś nie ma doświadczenia nie znaczy, że nie jest dobrym trenerem.

DAN można powiedzieć, że zaczynał z nami, teraz jest dużo lepszym trenerem niż kilka lat temu, niestety nie czerpiemy żadnej korzyści z tego, że byliśmy poligonem doświadczalnym

dlatego moim zdaniem tylko osoba, która miała już do czynienia z trenerką
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 15:24
Ale zawsze by istniała szansa, że Henrik wszedłby na boisko za brożka i strzelił 3 bramki

Petrescu nie sądzę, że wejdzie do tej samej rzeki drugi raz.

Z zagranicznych ciężko kogoś typować, bo nie wiadomo z kim Cupiał negocjuje. Tylko, to będzie dość ciekawe, bo jak przyjdzie zagraniczny trener, to pewnie będzie chciał zapisane mieć w kontrakcie konkretne sumy na transfery. Do tego jak narzuci tym naszym kalekom trening fizyczny, to z miejsca posypią się kontuzje i zacznie się płakanie, że nie ma jak skompletować składu. Jedynym plusem tego jest, to że jak takowy przyjdzie, to u nas w klubie jest dużo obcokrajowców.
johny96
Senior Member

Stary 06.08.2010, 15:26
ToTylkoJa, wiesz jakoś mnie nie kręci śledzenie jak nasz klub ze stolicy odbija się od czołówki Ligue 1. Tak czy siak, nie przekonasz mnie, że nowemu gościowi należy się opaska kapitańska, ale co to ło, czyżby piłkarze wypieli się do kibiców ?

Zgodzę się z Tobą odnośnie Petrescu, nawet nie ma co marzyć, tam ma taką kaskę, ze nie dowiary.
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.08.2010, 15:27
Nie ma co mówić, że Larsson nie ma talentu, bo tak naprawdę nic o tym nie wiemy.
Leonardo przez parę ładnych lat był dyrektorem sportowym Milanu, aż w końcu jako kompletny żółtodziób usiadł na ławce trenerskiej i potrafił wykrzesać ze starych dziadków naprawdę sporo.
Zresztą w obecnej sytuacji wolę każdego trenera zza granicy od jakiegokolwiek Polaka. No chyba, że Probierz, bo to co zrobił z Jagą to naprawdę respekt.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.08.2010, 15:30
Cytat:
- Jak zareagowałby Pan, gdyby Bogusław Cupiał zadzwonił i powiedział – „Dan, popełniłem błąd, wracaj do Krakowa!”?
- On doskonale wie, że się pomylił, zwalniając mnie. Jestem tego pewien. Słyszałem zresztą kilka razy, że właściciel Wisły żałuje, że się ze mną tak szybko pożegnał.

- Czyli ewentualnej oferty by Pan nie odrzucił?
- Opuszczając Kraków powiedziałem, że kiedyś będę chciał wrócić do waszego kraju. Wisła jest dla mnie wyjątkowym klubem i zawsze będę zainteresowany powrotem do niej.
Wspaniale by było znów ujrzeć Petrescu na ławce trenerskiej. Może pora uderzyć się w pierś i powierzyć budowanie Wisły rumuńskiemu szkoleniowcowi. Szkoda, że teraz to już nierealne.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

moce
Senior Member

Stary 06.08.2010, 15:32
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co mówić, że Larsson nie ma talentu, bo tak naprawdę nic o tym nie wiemy.
Leonardo przez parę ładnych lat był dyrektorem sportowym Milanu, aż w końcu jako kompletny żółtodziób usiadł na ławce trenerskiej i potrafił wykrzesać ze starych dziadków naprawdę sporo.
Zresztą w obecnej sytuacji wolę każdego trenera zza granicy od jakiegokolwiek Polaka. No chyba, że Probierz, bo to co zrobił z Jagą to naprawdę respekt.
Probierz ma w Jadze ambitnych grajków myśle że nie musiał ich zmuszać do walki i jakoś szczególnie mobilizować przy zderzeniu się z rzeczywistością w naszym klubie zaraz by osiwiał i stracił wiare w siebie
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2010, 15:32
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Dwoch glownych kandydatow. Diego Simeone lub Henrik Larsson. Zaakceptowali wstepne propozycje.
to zamiast drugiego petrescu bedzie drugi bakero

Cytat:
- Opuszczając Kraków powiedziałem, że kiedyś będę chciał wrócić do waszego kraju. Wisła jest dla mnie wyjątkowym klubem i zawsze będę zainteresowany powrotem do niej.
ta, przyjedzie, ale zeby nam wpier*olic
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.08.2010, 15:33
Takich Danów na zachodzie z mysla BIEGAC BIEGAC BIEGAC jest multum. Wystarczy siegnąc po Niemca a efekty beda podobne
AS82
Banita

Od: 07.2005

Zatrudnijcie kogos z zagranicy
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

johny96 napisał(a):Wyświetl post
ToTylkoJa, wiesz jakoś mnie nie kręci śledzenie jak nasz klub ze stolicy odbija się od czołówki Ligue 1. Tak czy siak, nie przekonasz mnie, że nowemu gościowi należy się opaska kapitańska, ale co to ło, czyżby piłkarze wypieli się do kibiców ?

Zgodzę się z Tobą odnośnie Petrescu, nawet nie ma co marzyć, tam ma taką kaskę, ze nie dowiary.
A kręci Cię śledzenie kto tam będzie kapitanem?
bojantsw
Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2010, 15:35
Oskar Tabarez - jeśli można pomarzyć hehe
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.08.2010, 15:36
Wisłe może prowadzić tylko i wyłącznie zagraniczny szkoleniowiec. Jeśli Cupiał znowu weźmie polaka to ponownie będziemy obserwować partactwo, a nie piłkę nożną. Mam nadzieję, że wszyscy myślimy podobnie, a co ważniejsze - władze klubowe zdają sobie z tego sprawę.
johny96
Senior Member

Stary 06.08.2010, 15:36
Wiesz, wczoraj oglądałem Orange Sport Info i chcąc nie chcąc musiałem się o tym dowiedzieć.

kpn masz rację, ale Dan też oprócz biegania, robi to z głową.
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.08.2010, 15:38
Rada dla wszystkich wierzących, że Petrescu może wrócić- POBUDKA! To się nie wydarzy! Mieliśmy go u siebie, to go jebany Kapka wyjebał zastępując Okuką. Powrotu nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 06.08.2010 o godz. 15:56.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2010, 15:39
A ja się pytam jakie konsekwencje poniosą piłkarze? Dostali już podwyżkę....niech się za nich wezmą bo tu żaden trener nie pomoże!
bbartt
Member

Od: 03.2006

Stary 06.08.2010, 15:40
nie ma sensu brać Petrescu, już Kasperczak pokazał, że nie wchodzi się drugi raz do tej samej rzeki.

co do propozycji Probierz, to ciekawa opcja, ale musiałby dostać kilka miesięcy na poznanie krakowskich gwiazd, Cupial mógłby tego nie wytrzymać.
AP - królewska akademia
VanBasten
Senior Member

Stary 06.08.2010, 15:40
Jeśli chodzi o Dana to jestem za ! Zawsze byłem ! Byłem przeciwnikiem zwolnienia go o czym pisałem na tym forum .Ale pamiętam tez jak 90 kibiców domagał się jego zwolnienia bo niby graliśmy , brzydko schematycznie itp .Faktycznie graliśmy długą piłką ale Dan wielokrotnie o tym mówił , że gra się tak jaki jest skład . Prze ile czasu Dan sie prosił o napastnika ? WTedy wszyscy deysydenci mieli to gdzieś bo Petrescu był niewyodny .Miał swoją wizję i swoje poglądy . Nikomu nie pozwalał sobie nic narzucić .DLatego już go u nas nie ma bo wiadomo .......u nas kto inny rządzi I wbrew pozorom nie jest to Cupiał ale cała ta bezimienna klika przydupasów którzy wiecznie mu podsuwają swoje złote pomysły . POdobnie było z jedynym dobrym dyrektorem od spraw sportowych czyli MIelcarskim .Postawił się menagerom i go wywalili .
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 15:42
Diego Simeone, w wieku 40 lat 2 krotny mistrz Argentyny. Ostatnio mu nie szło, ale będzie chciał się przypomnieć w Europie. Poza tym będzie stawiać na Riosa a nie na zgranego Żurawia i Brożka. Takiego bym chciał trenera.

CV piłkarskie chłop ma lepsze niż Dan, w latach 1995 - 20000 prawdopodobnie najlepszy defensywny pomocnik na świecie. Nie tylko pracujący dobrze w odbiorze ale też umiejący ładować bramy. Mistrzostwa dwóch w tamtym czasie najlepszych lig na świecie: hiszpańskiej i włoskiej.

Taki trener mi się marzy.
VanBasten
Senior Member

Stary 06.08.2010, 15:43
kpn napisał(a):Wyświetl post
Takich Danów na zachodzie z mysla BIEGAC BIEGAC BIEGAC jest multum. Wystarczy siegnąc po Niemca a efekty beda podobne
To miała być ironia ? Bo nie kumam .Przeciez piłka nożna na bieganiu polega ! Bez tego cala reszta się nie liczy . Jak masz siły do biegania to i technicze zagranie łatwiej przychodzi .Bo co z tego że technicznie zawodnik jest na przyzwoitym poziomie skoro po 20 minutach już nie ma sił .Wtedy i tak nic nie zrobi .
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.08.2010, 15:44
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Diego Simeone, w wieku 40 lat 2 krotny mistrz Argentyny. Ostatnio mu nie szło, ale będzie chciał się przypomnieć w Europie. Poza tym będzie stawiać na Riosa a nie na zgranego Żurawia i Brożka. Takiego bym chciał trenera.

CV piłkarskie chłop ma lepsze niż Dan, w latach 1995 - 20000 prawdopodobnie najlepszy defensywny pomocnik na świecie. Nie tylko pracujący dobrze w odbiorze ale też umiejący ładować bramy. Mistrzostwa dwóch w tamtym czasie najlepszych lig na świecie: hiszpańskiej i włoskiej.

Taki trener mi się marzy.
Marzenia sie spełniaja!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2010, 15:44
Też jestem za powrotem Petrescu. Obecnie prowadzi ruski drugoligowy Kuban Krasnodar, po 21 meczach jego zespół jest liderem rozgrywek. Kontrakt upływa dopiero w 2014 roku więc wątpliwe by miał go zerwać.

http://www.transfermarkt.de/en/dan-p...iner_2730.html
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów