The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 14:55
Mathias Sammer!
martiness
Member

Od: 03.2003

Bawi mnie jedno; trener poddający się do dymisji w dniu rozpoczęcia rozgrywek...i wszyscy wołają hurra!
Ja rozumiem, ze oburzenie po klęsce z Azerami jest spore...ale nie czujecie w tym totalnego kwasu?

Przychodzi ktoś nowy, kto totalnie nie moze byc odpowiedzialny za druzynę, bo nie przygotowywał jej do sezonu.
Ktoś kto druzynę musi poznać - zakładając ze będzie to trener zagraniczny - lub co najmniej zorientować się w jej mozliwosciach np psychofizycznych.

Wisla ma na to czas?
Nie sądzę.

Myślę, że Henry się po raz kolejny obraził na świat, zabiera swoje zabawki a Wy się teraz martwcie sami.
*** Oczywiście, że Widzew Łódź! ***
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

kreseq oj, będzie płacz po kilku meczach. Maciuś i jego sztab tak waszych nowych kopaczy przygotuje, że hoo. btw. decyzja o wybraniu na kapitana jakiegoś leszcza z Chorwacji była już fenomenem, wolał bym pączusia.

Z Polski tylko Probierz, a zza granicy to musi być ktoś konkretny, ale taki ktoś sobie dużo życzy. A p. Cupiał woli przepłacać gwiazdki, niż sypnąć coś na jakiegoś szkoleniowca.
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2010, 14:56
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Widzę tylko jedną opcję - trener z zagranicy, tylko i wyłącznie. Nie ma polskiego trenera, który by udźwignął te gwiazdki. I nie trener na zasadzie 'fajny kumpel', tylko wymagający od siebie i od piłkarzy, z twardą ręką.

Ja apeluje aby skonczyc nazywanie naszych pilkokopow gwiazdami, gwiazdkami itp. Ludzie ktokolwiek o nich tak mowi robi im krzywde wieksza niz sie moze wydawac. Jako przyklad mozna Peszke podac ta "gwiazda, nadzieja polskiej pilki, reprezentant kraju, pilkarz o ktorego bily sie zagraniczne mocne kluby" o malo nie pobil dziennikarza gdy ten zazucil mu slaba gre.

Te "gwiazdy" karmione bzdurnymi artykulami w gazetach, uwielbieniem kibicow sa potem zdziwione ze byle azerski pilkarz nie kladzie sie na boisku i nie blaga o lagodne traktowanie a co gorsza osmiela sie przekroczyc polowe boiska nie pytajac o zgode.

W przyszlym roku moge sie zalozyc kazdy klub po wylosowaniu druzyny z Polski odetchnie z ulga bo przeciez moglo byc gorzej np. mistrz Azerbejdzanu. Taka jest prawda i nasze obrazanie sie na klub nic tu nie da. Jako kibice mozemy tylko jedno wesprzec klub (nie pilkarzy) oraz nowego trenera bo nizej juz sie upasc nie da.

Osobiscie chcialbym trenera z zagranicy ktory dostanie pozwolenie na zatrudnienie calego sztabu szkoleniowego, od masazysty poprzez asystentow do trenerow przygotowania fizycznego. Kogos kto dostanie dwa lata na przebudowe tego wysztkiego nawet kosztem wynikow w pierwszym sezonie oraz pozegnania kilku (wszystkich) pilkokopow. Mam nadzieje ze ten nowy trener po wejsciu do szatni powie (parafrazujac Maleckiego) "Kim wy k***** smiecie jestescie zeby sie pilkarzami nazywac". Moze w ten sposob do kilku bedzie mozna dotrzec a reszte szybko pozegnac.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.08.2010, 14:56
Napewno zaden trener z Polski... ale oczywiscie najpierw trzeba miec dobrego prezesa i cale zaplecze, trener to jedynie trybik w tej maszynie.
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.08.2010, 14:59
martiness napisał(a):Wyświetl post
Bawi mnie jedno; trener poddający się do dymisji w dniu rozpoczęcia rozgrywek...i wszyscy wołają hurra!
Ja rozumiem, ze oburzenie po klęsce z Azerami jest spore...ale nie czujecie w tym totalnego kwasu?

Przychodzi ktoś nowy, kto totalnie nie moze byc odpowiedzialny za druzynę, bo nie przygotowywał jej do sezonu.
Ktoś kto druzynę musi poznać - zakładając ze będzie to trener zagraniczny - lub co najmniej zorientować się w jej mozliwosciach np psychofizycznych.

Wisla ma na to czas?
Nie sądzę.

Myślę, że Henry się po raz kolejny obraził na świat, zabiera swoje zabawki a Wy się teraz martwcie sami.
I tak i nie. Z jednej strony, jest to, co piszesz, ale z drugiej ta zaaaajebista degrengolada Wisły i brak dobrych rokowań na przyszłość. Błędem było zatrudnianie go, ale skoro już to zrobiono, to dalsze brnięcie w tą głęboką dupę też jest bez najmniejszego sensu. Jest Tomek Kulawik, który robi papiery trenerskie i Kazek Moskal, więc na początek oni by de facto prowadzili drużynę, a nie nowy, dopiero co się jej uczący trener, który stopniowo by przejmował kontrolę w miarę poznawania piłkarzy. Kiedyś to się musiało stać, a czekanie do zimy mogło równie dobrze oznaczać rezygnację z gry o cokolwiek w tym sezonie.

Cytat:
Ja apeluje aby skonczyc nazywanie naszych pilkokopow gwiazdami, gwiazdkami itp. Ludzie ktokolwiek o nich tak mowi robi im krzywde wieksza niz sie moze wydawac.
Chłopie, jeśli nie wyczuwasz w tym ironii, to masz poważny problem.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 06.08.2010 o godz. 15:01.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.08.2010, 14:59
Może by się udało Majewskiego z under 23 wyciągnąć Jest pare jeszcze gwiazd polskej myśli szkoleniowej. Michniewicz nic nie robi, Probierz, Fornalik, Urban.

Ja mam nadzieję na kogoś z zagranicy. Ale nie jakiś wynalazek, ale top światowej piłki który albo skończył niedawno karierę piłkarską, albo trener za naprawdę grubą kasę z zagranicy ze swoim sztabem medycznym. Najgorzej co to taki co już popracował, nigdzie nic nie ugrał.

Może jakiś francuz lub niemiec.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 06.08.2010, 15:00
a jakie oni mają pojęcie o trenerce? Poważnie pytam, bo prócz tego, że byli zawodnikami sświatowego formatu nic więcej nie wiem.

Może Tomek Hajto w takim razie?
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.08.2010, 15:01
Nie wiem czy ktoś proponował, ale

Don Petrescu!
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Larsson prowadzac Landskrone nie ma oszalamiajacych wynikow, typowa druzyna wlasnego boiska. Nie wiem jak to wyglada z prespektywy Diego, o jego przygodzie trenerskiej ( o ile jakas zaczynal ) nie mam zielonego pojecia
Obaj niedoswiadczeni i mysle ze lepiej byloby jakiegos mniej znanego ale juz ogranego i z jakimis w miare dobrymi wynikami.

Johny96 - Vrdoljak leszczem? Kpisz czy o droge pytasz ? Tak to jest jak nie ma sie pojecia o zawodniku przeciwnika a wypowiada sie cokolwiek byle wypowiedziec U Was za to kapitan mobilizuje i ukada gre ze az strach sie bac Zluzuj kolego bo takie napinki nic dobrego nie przynosza.
Vrdoljak byl kapitanem w kazdej druzynie w ktorej gral wiec co jak co ale na tym sie zna...

PS: ToTylkoJa - Nie rozmywaj tematu, daj jakiegos kandydata lepiej bo tak to brzydko wyglada Offtopy sie przemyca jak spiryt na stadion heehhe
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.08.2010 o godz. 15:10.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

johny96 napisał(a):Wyświetl post
kreseq oj, będzie płacz po kilku meczach. Maciuś i jego sztab tak waszych nowych kopaczy przygotuje, że hoo. btw. decyzja o wybraniu na kapitana jakiegoś leszcza z Chorwacji była już fenomenem, wolał bym pączusia.
Ten leszcz z Chorwacji w każdym praktycznie sparingu błyszczał i był jednym z lepszych zawodników. A Ty nadal czytaj jakieś forumowe opinie, to daleko zajdziesz. Jeśli napisał byś o Mezendze, że to leszcz, to mógłbym to jeszcze zrozumieć- w końcu w sparingach nie błyszczy (chociaż ja mu daję szansę, niech się wykaże w lidze)
Jak na razie Legia fizycznie o dziwo wygląda dobrze, nawet Radovic biega i ma siły, a do tego nie przewraca się przy każdym kontakcie. Zaraz napiszesz kontuzje- Choto i Chinyama mieli urazy jeszcze przed przyjściem Skorży i jego sztabu. Astiz doznał kontuzji w ferworze walki na boisku. EOT

kreseq racja
Jako, że jestem kibicem Legii, to w sumię nie życzę Wiśle dobrego trenera, który wyciągnąłby ją na szczyty. Dlatego nie chciałbym, aby trenerem Białej Gwiazdy został jakiś trener z Niemiec, bo oni potrafią przygotowywać piłkarzy fizycznie i mentalnie. Z Polskich oby nie był to Janas (jego chętnie widziałbym w L), Ulatowski i Probierz- pozostali mogą być. Śmiesznie byłoby, gdyby nastąpiła wymiana na linii Legia Wisła, my Skorżę, Wy Urbana.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 06.08.2010 o godz. 15:15.
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

a przepraszam co do Kur.wy nędzy osiągneli TRENERZY Larsson i Simeone- jedno wielkie nic oczywiscie pilkarzami byli wybitnymi przez dlugie lata ale jako trenerzy nie maja zadnego doswiadczenia i zadnych sukcesow wiec oferte klubu takiego jak Wisla przyjmia z pocalowaniem reki.
zapalony
Member

Od: 07.2010

Stary 06.08.2010, 15:02
Myslicie ze powaznie jest szansa zeby Petrescu wrocil ? Niby powiedzial jak odchodzil ze 'Cupialowi nie odmowi'...
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2010, 15:02
lucekj napisał(a):Wyświetl post
a jakie oni mają pojęcie o trenerce? Poważnie pytam, bo prócz tego, że byli zawodnikami sświatowego formatu nic więcej nie wiem.
Każdy musi od czegoś zacząć. To, że ktoś nie ma doświadczenia nie znaczy, że nie jest dobrym trenerem.
szymonw7
Member

Stary 06.08.2010, 15:03
Obawiam się że Wisła weźmie jakiegoś bezrobotnego starego dziadka
Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra.
Jak tak dalej dobrze pójdzie,
To na wiosnę mistrza ma.
Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS

killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Simeone zdobyl tytuł Mistrza Argentyny z River Plate... ale sezon pozniej zajał z tym samym River ostatnie miejsce
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

zapalony napisał(a):Wyświetl post
Myslicie ze powaznie jest szansa zeby Petrescu wrocil ? Niby powiedzial jak odchodzil ze 'Cupialowi nie odmowi'...
Nie ma szans. Nikt go z Rosji do Wisły nie puści.
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Czekamy na zbymka może ma jakieś informacje co do naszego przyszłego trenera
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
arti
Guest

martiness napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem HK miał klauzulę kopa za wylot z pucharów, więc mu powiedzieli - sam złożysz honorową dymisję albo jutro kop w tyłek od nas co będzie dla ciebie bardziej przykre i może gorsze w cv.
To nie oburzenie za Azerów (przynajmniej nie u mnie)... przegrana liga, PP, Azerowie i żadnych dobrych widoków na przyszłość poza pobożnymi życzeniami to czym i na jakiej podstawie się mam martwić? Inna sprawa - po co go było brać za Skorżę?
koyoot widzę jak zwykle zaczyna pozować na tego co wie...
Co z tym Pajlicem Kolego? Miał być lepszy od Kosy i...?
Ostatnio edytowane przez arti : 06.08.2010 o godz. 15:11.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.08.2010, 15:04
johny96 napisał(a):Wyświetl post

Z Polski tylko Probierz, a zza granicy to musi być ktoś konkretny, ale taki ktoś sobie dużo życzy. A p. Cupiał woli przepłacać gwiazdki, niż sypnąć coś na jakiegoś szkoleniowca.
Nie będzie płaczu, bo Skorża ma taki sam czas na przygotowanie zespołu jak przychodził do Wisły. Wówczas też Wisła nie grała w pucharach (jak Legia teraz), też uległa przebudowie, no i w końcu
prawie 1,5 miesiąca na przygotowanie, zgrywanie formacji i piłkarzy bez konieczności gry o cokolwiek, daje szanse na odpowiednie przygotowanie zespołu. Ja bym się o Legię nie martwił.

Probierz - facet z dosyć przeciętnych, a czasem i zużytych piłkarzy (Franek, Hermes, Burkhardt) sklecił zespółktóremu przede wszystkim nie zabrakło woli walki.
Kasperczak (Skorża) miał w zespole zawodników wartych kilka razy więcej na rynku transferowym, o indywidualnie lepszych możliwościach - sklecili z nich jedno wielkie g......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pancratius
Member

Stary 06.08.2010, 15:05
Muszę się zgodzić z blanco;/
Jak bym był takim Diego Simeone lub Henrik Larssonem to tylko duża kasa skusiła by mnie do trenowania w tym kraju.A my takich pieniędzy nie mamy.
Czyste marzenia...
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2010, 15:05
Wielu nosi buławę w tornistrze(teczce)-tak w skrócie można scharakteryzować Wasze oczekiwania.Im bardziej znany dawniej piłkarz,tym lepiej,tak? Kolejny raz ma się ktoś taki uczyć zawodu na Reymonta? Szczury laboratoryjne z Reymonta...dzięki.Nam potrzeba doświadczonego trenera,ale nie takiego,który wypadł z obiegu.Petrescu to był nieudany eksperyment,mimo wszystko.
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.08.2010, 15:07
zapalony napisał(a):Wyświetl post
Dan Petrescu tak, jezeli dostanie wolna reke w trenowaniu druzyny. Czyli zaden placzek nie bedzie mial nic do powiedzenia prezesowi, ze treningi za ciezki, ze sa one za dlugie etc. W innym razie nie ma sensu go wciagac w to samo pagno.
Bóg, Honor i Wisła!
johny96
Senior Member

Stary 06.08.2010, 15:07
Drodzy Warszawiacy, kapitanem się nie zostaje bo jesteś zajebistym dryblerem czy asystentem, ale gościem, który pociągnie drużynę mentalnie. Więc wątpie żeby chorwat przemówił do tej zbieraniny.

Summer, byłby ciekawą opcją.
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.08.2010, 15:09
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś proponował, ale

Don Petrescu!
a to brat naszego byłego trenera ?
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
zapalony
Member

Stary 06.08.2010, 15:10
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Dan Petrescu tak, jezeli dostanie wolna reke w trenowaniu druzyny. Czyli zaden placzek nie bedzie mial nic do powiedzenia prezesowi, ze treningi za ciezki, ze sa one za dlugie etc. W innym razie nie ma sensu go wciagac w to samo pagno.
bardziej mialem na mysli kwestie formalna jego 'wyciagniecia' z Rosji, jego tamtejszy kontrakt itd
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

w morde! dostajemy z jakims Azerbejdzanem, a niektorym Simeone nie pasuje Kogo byscie chcieli, jakiegos dziadka po 60-ce? A moze kolejnego specjaliste z Polski, ktory futbolu z jakim do czynienia mial Simeone nawet nie liznal?
johny96
Senior Member

laxa napisał(a):Wyświetl post
a to brat naszego byłego trenera ?
niet, chodzi mu o Dana, ale Don to taki określenie jak Corleone
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Ludzio krytykującym Skorżę nawet przypomnienie,że z 8 drużyny zrobił maszynkę do wygrywania nic nie da,bo zaraz znajdą sto kontrargumentów. Legia ze Skorżą będzie bardzo,bardzo niebezpieczna.
Ktoś podał,że niby są negocjacje z Petrescu,ale jakoś w to nie wierzę. A nie wiem czy Probierz/Ulatowski daliby sobie radę z naszymi "gwiazdami"-nawet Kasperczak zamiast wziąć drużynę za pysk płakał do prasy jaki to Małecki niedobry.
Skoro jesteśmy na dnie zaryzykowałbym z Simeone,ale czy on by chciał objąć drużynę w egzotycznym kraju to nie wiem.
Tylko Wisła!
zapalony
Member

Stary 06.08.2010, 15:12
Dajcie spokoj z tym Larssonem. Maradona tez dobrze gral w pilke. Rownie dobrze Wisle moze objac moja babcia.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów