The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2009, 20:48
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
jak ktoś lubi wylanszoną, i podjaraną młodzież, to owszem
Byłem tam ostatnio kilka lat temu i było dość miło, żadnej "wylanszonej młodzieży". Zamierzałem tam iść w najbliższym czasie, ale skoro takie opinie krążą to może ktoś zaproponuje jakiś inny klimatyczny miły "szisza" bar?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.06.2009, 21:01
jurukuru napisał(a):Wyświetl post

Takie pytanko, gdzie w Krakowie polecacie smaczną kawę mrożoną w okolicach Rynku głównego oraz Mistrzejowic ?

Jak w okolicach Rynku to tylko "Pożegnanie z Afryką" - wybór kilkudziesięciu (może z setka się uzbiera) kaw z czego większość może by podana jako mrożona.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.06.2009, 21:05
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
dostać się pod kopiec Krakusa, wiem że w centrum Krakowa ale nigdy tam nie byłem
Jak kopiec Krakusa ,to polecam tuż obok kamieniołom Liban z pozostałościami scenografii z Listy Schindlera
Info choćby na wikipedii

Duże wrażenie robi 'droga' na dole zrobiona tak na moje oko z żydowskich grobowców.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.06.2009 o godz. 21:11.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.06.2009, 21:39
A ja polecam poza Krakowem - Zalew Kryspinowski. Znajdujący się tak na prawdę na terenie Budzynia.
Wspaniałe miejsce do wypoczynku latem można popływac, opalac sie na plazy (strzeżonej przez ratowników). Dużo barów gdzie można zjeśc jakis fast food cos z grila napic sie piwka, pograc w bilard i rozne inne gry. Dla ludzi nie przepadających za dużym tłumem nie polecam
Dojazd z Salwatora to jakies 15 min. Autobusy:
269,249,209,239,279,229.
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 17.06.2009, 10:33
Polecam ogród Domu Józefa Mehoffera, w bramie jest restauracja i można zjeść obiad lub napić się kawy w ogródku, ul. Krupnicza 26, jak byłem tam 1 raz to byłem w szoku, że takie ciche miejsce jest w centrum miasta. Było to jedno z miejsc "Nocy Muzeów"

http://www.muzeum.krakow.pl/Dom-Mehoffera.74.0.html
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.06.2009, 13:15
Co się stalo ze starszymi stronami tematu ?
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 17.06.2009, 13:18
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzam, podbij do Wieliczki i pytaj o busa który jedzie przez Mietniów / Chorągwicę. Widoczek super najlepiej w nocy, z tym że lepiej autem bo może być problem z powrotem.
a mozna blizej jak tam dojecahc autem bo przez zumi,mapsgoogle,docelu itp ciezko jasno to rozkminic.
juz bezposrednio po dojechaniu do miejscowosci
Ostatnio edytowane przez West : 17.06.2009 o godz. 13:22.

Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.06.2009, 13:27
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post

archiwum x
Odpowiedz cytując
avanti
Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2009, 13:37
Byłem tam ostatnio kilka lat temu i było dość miło, żadnej "wylanszonej młodzieży". Zamierzałem tam iść w najbliższym czasie, ale skoro takie opinie krążą to może ktoś zaproponuje jakiś inny klimatyczny miły "szisza" bar?
Czajownia dalej ma swój klimat. Już bardziej bym powiedział że "wylanszona młodzież" do Faraona chodzi. Albo do Kamisa.
Ile mniej więcej jedzie się do Ojcowa na rowerze? Jest po drodze coś co warto zobaczyć?
WISŁA PANEM W ZAKOPANEM! HEJ!
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Stary 05.07.2009, 20:14
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jak w okolicach Rynku to tylko "Pożegnanie z Afryką" - wybór kilkudziesięciu (może z setka się uzbiera) kaw z czego większość może by podana jako mrożona.
Byłem dziś i polecam. Cichutkie, klimatyczne i przyjemne miejsce przy samym rynku.
Kawy z całego świata. Afryka, Ameryka, Azja, Oceania. Każda kawa może być podana na 6 sposobów. Mają kawy smakowe m.in. o smaku rumu, kokosowa, bananowa, miętowa.

Ceny 5 - 20 zł

http://www.pozegnanie.com/

Ktoś jeszcze zna jakieś ciekawe miejsce - restauracje, kawiarnie jakąś zapomnianą uliczke, muzeum itp ?
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.07.2009, 21:02
Najlepsze placki ziemniaczane na świecie podawane z gulaszem zjecie w Dworku Białoprądnickim. Rodzina robiąc je z najlepszych składników nie jest w stanie zrobić równie dobrych. Cena przystępna, za porcję trzech placków z gulaszem chyba około 17 zł.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2009, 01:30
jesli mowa o zamkach to polecam wybrac sie na ciekawa wycieczke do Tenczynka k Krzeszowic (koszt ok 4 zł)

Ostatnio troche intensywniej jezdzilem sobie motorkiem w okol Krzeszowic wiec poznalem troche tamte rejony

busy do Tenczynka kursuja mniej wiecej co pol godziny z Kurnikow.

Na miejscu wysiada sie i idzie ok 45 min do zamku przez wioske i las.

Po zwiedzeniu zamku i powrocie do Tenczynka polecam zakupienie w jakimkolwiek sklepie spozywczym lokalnych specjalow tj powidel tenczynskich (sliwkowe miazga) albo salatki z czerwonej kapusty (swietna do kurczaka) palce lizac

Wracac mozna bezposrednio busem do Krakowa albo busikiem do Krzeszowic i potem do Krakowa dalej.
W Krzeszowicach natomiast polecam koniecznie wybrac sie na lody gałkowe koło głownego skrzyzowania - praktycznie wszystkie za zajebiste - moje ulubione to cisteczkowe :] Jesli zapytacie o najlepsze lody w Krzeszowicach to kazdy powie Wam jak tam trafic.
Ogolnie z calej okolicy ludzie zjezdzaja sie na te lody. Firma ma oddzial w Krakowie na Grodzkiej, ale te w Krzeszowicach sa jednak lepsze .

Jesli jestescie wladnym srodkiem transportu to polecilbym jeszcze wybranie sie do Klasztoru Karmelitow Bosych w miejscowosci/wiosce Czerna.
Jadac od strony Krakowa na pierwszych swiatlach (i jedynych) w Krzeszowicach nalezy skrecic w prawo i potem kierowac sie znakami kierunkowymi na Czerną (tylko sa to te brazowe tabliczki-znaki uzywane do miejsc turytycznych a nie kierunkowe znaki do miejscowosci).
Sam klasztor i jego otoczenie sa bardzo klimatyczne. Fotki i info o nim sa w necie.

linki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klasztor_w_Czernej
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Tenczyn
http://www.karmelczerna.pl/

ps.
Cytat:
w tym temacie to starszych postow nie powinno sie kasowac
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.07.2009, 08:42
avanti napisał(a):Wyświetl post
Czajownia dalej ma swój klimat. Już bardziej bym powiedział że "wylanszona młodzież" do Faraona chodzi. Albo do Kamisa.
Ile mniej więcej jedzie się do Ojcowa na rowerze? Jest po drodze coś co warto zobaczyć?
Z Prądnika Czerw. do Bramy Krakowskiej jest 19 km. Jazda drogą przez Zielonki następnie doliną - od kilku lat też jest asfalt na całej prawie długości. Tempo spacerowa - godzinka jazdy.

Zabytków po drodze nie ma ale jak się wjedzie w dolinę Prądnika już to skałki cudne.

Warto podjechać ok. 2 km dalej pod Zamek w Ojcowie.

Dla mocniejszych bikerów godna polecenia jest dalsza wycieczka do Pieskowej Skały ale to już kolejne min. 10 km w jedną stronę. Droga wyremontowana - jedzie się naprawdę super.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
hazdrubal
Member

Od: 11.2006

Stary 06.07.2009, 08:57
Kuba

Szybciej będzie dojechać do Krzeszowic pociągiem, a stamtąd busem do rudna, który jedzie obok zamku
Ewentualnie Superbusem na Zalas i ze skrzyżowania polną dróżką, nad autostradą A4, 30min i jesteś na miejscu Będąc w okolicach Krzeszowic warto skoczyć do Czernej do klasztoru, albo zagrać w golfa w Paczółtowicach
Odpowiedz cytując
Wiselka1906PBZ
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.07.2009, 20:29
tak jak ktos wyzej napisal w Dworku Bialopradnickim mozna sobie super zjeść
Polecam tez restauracje Faust na rynku (obok Empika) - świetny klimat
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I]
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2009, 21:58
Wiselka1906PBZ napisał(a):Wyświetl post

Faust był dobry 6-7 lat temu a nie teraz
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2009, 23:53
Wiselka1906PBZ napisał(a):Wyświetl post

Swego czasu chyba najlatwiej bylo tam stracic komorke, portfel lub dostac po pysku

Natomiast w tej samej kamienicy na parterze w resauracji "Szara" polecam cos co nazywa sie dramatycznie, ale smakuje naprawde swietnie (ponoc lepiej niz we Francji skad pochodzi) - mowa tutaj o specjalnosci lokalu "zupie rybnej" a'la Bouillabaisse.
Jest to wywar pomidorów i cebuli z dodawanymi stopniowo i gotowanymi kawalkami sandacza, łososia i soli.
Do tego dostajecie firmowy chlebek wypiekany w restauracji plus dwa sosy-przyprawy łagnodny aioli (ja od razu calosc do zupy wlewam) i ostry harisa (bądźcie bardzo ostrożni przy dodawaniu tej przyprawy - bardzo ostra.
Do tego jest kawalek cytryny - ja dodajecie wedle wlasnego uznania.
Jestem szczesliwcem, ktoremu udalo sie miec tam znizke niewielka wiec probowalem jej wielokrotnie zazwyczaj jest naprawde rewelacyjna (oczywiscie dopiero po dodaniu przypraw-sosów). Tylko raz sie na niej zawiodlem kiedy kawalki ryby były jak gulasz - zazwyczaj sa to calkiem spore kawalki swietnego miesa (oczywiscie bez najdrobniejszej osci).

Standardowa cena to 27 zł za połówke zupy. Gwarantuje, ze mozecie miec spore problemy ze zjedzeniem jej sami. Wiem co mowie mimo prawie 120 kg na wadze.
Spokojnie mozna poprosic obsluge o podzielenie ja na pol jesli bedziecie z kims. Jest to czesto praktykowane i normalne. Wiec na jedna osobe liczac powiedzmy napiwkiem dacie 15 zł i oboje bedziecie w miare najedzeni - chyba, ze macie moja mase .
Calosc zupy kosztuje 35 zł - wtedy dwie osoby na bank sie najedza niezaleznie od apatyru .
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Stary 07.07.2009, 14:12
Kamieniołom Liban nadal tak wygląda?
http://www.opuszczone.com/galerie/liban/index.php

To jest niedaleko kopca Krakusa ?
Ktoś poda jakieś wskazówki jak dotrzeć?
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.07.2009, 14:26
Kamieniołom Liban nadal tak wygląda?
http://www.opuszczone.com/galerie/liban/index.php

To jest niedaleko kopca Krakusa ?
Ktoś poda jakieś wskazówki jak dotrzeć?
To zależy skąd ale z matecznego to 173 144 w stronę prokocimia wysiadasz na 2 przystanku ( oba na żądanie) koło budowanej galerii bonarka. Przechodzisz na drugą stronę ulicy Kamienskiego. Tam jest taka droga asfaltowa jakby do góry (prowadzi jakby w krzaki ) nią idziesz kilkaset metrów do miejsca gdzie poprawej ręce bedzieszmiał ruiny starego domu i spod tego domu jakieś 50 metrów jest taki wielki dół i to jest własnie kamieniołom Tam ścieżkami dojdziesz do kopca
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 21.08.2009, 07:46
No znalazłem ten temat.

Pytanie skopiuję z tematu Mam pytanie

Cytat:
Tak szukam i szukam i nie moge odszukac tematu o krakowskich knajpach. Zadam tutaj pytanie, swego czasu w tamtym temacie poruszany był wątek knajpek na dachach / ostatnich piętrach kamienic. Wiem że było parę takich wymienionych. Czy ktoś mi może przypomnieć ? (adres, jaki klimat, jak z cenami itp)
Poprzednie strony przeczytałem, więc czy są jeszcze jakieś inne knajpki, kawiarnie o które pytam oprócz tych wymienionych wcześniej ?

Jak kształtują się ceny w Manggha na przeciw Wawelu, bo podobno też tam można mile spędzić czas.
Ostatnio edytowane przez tomo : 21.08.2009 o godz. 07:49.
Odpowiedz cytując
Lukasz15wisla
Member

Od: 05.2007

Stary 10.10.2009, 14:34
Gdzie w Krakowie polecacie jakąś knajpkę z bilardem i piwem w rozsądnej cenie?
Odpowiedz cytując
markokrk
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.10.2009, 14:43
Twierdza na Długiej piwko Strzelec po 4zł, bilard 10zł za h
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.10.2009, 14:48
Cue Bar na Mogilskiej
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 10.10.2009, 14:50
Lukasz15wisla napisał(a):Wyświetl post

Daddys na Krowoderskiej. Polecam.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 10.10.2009, 15:15
Jesli zależy Ci na porządnym sprzęcie to tylko Brunswick na Zbożowej koło N. Kleparza. Teraz po remoncie chyba się troche inaczej nazywa, bodaj po prostu Bilard Klub. Nowiutki sprzęt - stoły (wszystkie 9ft.), kije i bile, fajnie zrobiony. Ceny nieco niższe niż w większości klubów bilardowych, bodajże do 18 12zł i po 18 14zł. Zdecydowanie polecam
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.10.2009, 19:00
Lukasz15wisla napisał(a):Wyświetl post
KRAWAT na Rynku Głównym jest niezły. Byłem tam dwa tygodnie temu w niedziele, piwko za 5 zł. ( jakaś promocja chyba do 18.00 ), ogólnie specyficzne i fajne miejsce. Nie pamiętam po ile bilard bo kumpela płaciła
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 11.10.2009, 15:31
avanti napisał(a):Wyświetl post
Czajownia dalej ma swój klimat.
Czajownia ma genialny klimat, o ile nie jest wypełniona po brzegi, bo siłą rzeczy robi się głośno. Zdecydowanie najlepszy szisza-klub, do innych w ogóle nie zaglądam
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.10.2009, 16:41
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Czajownia ma genialny klimat, o ile nie jest wypełniona po brzegi, bo siłą rzeczy robi się głośno. Zdecydowanie najlepszy szisza-klub, do innych w ogóle nie zaglądam
Ile sobie licza za ta przyjemnosc?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 14.10.2009, 21:02
Podbijam pytanie odnośnie knajp,gdzie nie trafię w Kraku do knajpy to najtaniej po 8 zyli płaciłem.3 tygodnie temu zdesperowany postanowiłem nie pić na Starówce,polazłem na Kazimierz,wlazłem do małej knajpy (4m na 5m w przybliżeniu),zamawiam 2 browce a pani:22. Noż ja pier...
Proszę o adresy co najmniej 5 knajp gdzie cena zejdzie poniżej 8.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.10.2009, 21:12
Kulturalny, Szewska
Zielony Ogród, Szewska
Olds Mobile, Tomasza
Big Bull, Rynek Główny
Spokój, Bracka
i wiele, wiele innych, które znajdziesz na http://knajpy.krakow.pl/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów