Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Krakowskie zakamarki, ciekawe, mniej znane miejsca (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3799)

SpongeBob 09.02.2009 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 458464)

Jest takie miejscie w Krakowie, które urzekło mnie masakrycznie.Pokazał mi je kumpel(który tu czasami zagląda na forum)Widok z góry na Kraków jest po prostu przepiękny.Kto oglądał film " Vinci"i, ten wie o co chodzi :)

nosz kminie od dłuższego czasu ale wykminic nie mogę gdzie to jest. jakaś mała podpowiedz?

Marszałek 09.02.2009 19:19

A ja polecam kanapę na górze Akademii Muzycznej, na Tomasza....iść i zobaczyć. Szczególnie w lecie, można kontemplować w ciszy krakowski spirit.

KoPer 09.02.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpongeBob (Post 671250)
nosz kminie od dłuższego czasu ale wykminic nie mogę gdzie to jest. jakaś mała podpowiedz?

Może kumpel ma mieszkanie gdzieś na Starym Mieście na ostatnim piętrze ??:)

vote-for-mikey 09.02.2009 21:09

zapytam tu, bo tak :)

zdaję się, że zamknięto irish arms na poselskiej, a szkoda, bo naprawdę lubiłem tam posiedzieć, mimo nie najniższych cen. i teraz pytanie, czy zna ktoś "podobną" knajpkę? nie chodzi mi nawet o irlandzkość, bo ta biła wszystkie inne "ajrisze" na głowę, ale raczej o specyficzny klimacik, żeby wieczorem dało się tam znaleźć miejsce, przyjść, posiedzieć ze znajomymi, samemu, albo z dziewczyną. :D

z góry dzięki za pomoc

Żmijka 09.02.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpongeBob (Post 671250)

Widok, który "zagrał" w Vinci to tam gdzie pisze Marszałek z tego co wiem :)

Nie to miejsce, ale podobny widok jest również z restauracji w hotelu Starym (Szczepańska). W lecie mają kawiarnie na tarasie na dachu.

pio 09.02.2009 21:35

jeszcze klub Panorama - taras wieczorem ;)

SpongeBob 10.02.2009 13:48

czyli rozumiem ,że nie mając nic wspólnego z Akademią Muzyczną nie zobacze sobie widoku z Vinciego?

...a mówiłem rodzicom ,że mam talent muzyczny:foch:

jurukuru 10.02.2009 13:56

powiedźcie mi, a w Jubilacie jest jakaś kawiarnia, bar z widokiem na Wawel ?

mcovalski 10.02.2009 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 671624)

jest klub ze striptizem z bardzo ładnymi widokami. Również na Wawel :)

Żmijka 10.02.2009 14:15

SpongeBob - z tego co wiem jest to normalnie otwarty lokal. Z resztą na ich stronie nie widziałam, żeby pisało co innego.

jurukuru - drugi post nad Twoim ...

macyo 10.02.2009 17:48

Na poprzedniej stronie znalazłem link do restauracji Cherubino. Nie byłem tam nigdy a to co mają na www zachęca do odwiedzin. Czy któryś z forumowiczów stołował się tam? Jak wystrój, atmosfera, porcje? Warto się tam wybrać na wieczór?

kaelowiec 10.02.2009 19:13

bardzo drogo , porcje małe :D

wystroj , atmosfera ok

tak btw kultowych miejsc :

rewelacyjny tekst o DH WANDA:

http://www.mocnyblog.pl/2009/02/09/w...we-serce-huty/

prośba: roześlijcie do znajomych Nowohucian !!!

macyo 10.02.2009 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaelowiec (Post 671818)
bardzo drogo , porcje małe :D

wystroj , atmosfera ok

tak btw kultowych miejsc :

rewelacyjny tekst o DH WANDA:

http://www.mocnyblog.pl/2009/02/09/w...we-serce-huty/

prośba: roześlijcie do znajomych Nowohucian !!!

To czy drogo to kwestia względna:>

Bardziej interesuje mnie wielkość porcji. Jak to wygląda proporcjonalnie no do Taco? Wiem, że to inna klasa restauracji ale tu rozchodzi się o wielkość nie jakość:D

Warto się tam wybrać?

pan Dudi 10.02.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 671334)
zapytam tu, bo tak :)

zdaję się, że zamknięto irish arms na poselskiej, a szkoda, bo naprawdę lubiłem tam posiedzieć, mimo nie najniższych cen. i teraz pytanie, czy zna ktoś "podobną" knajpkę? nie chodzi mi nawet o irlandzkość, bo ta biła wszystkie inne "ajrisze" na głowę, ale raczej o specyficzny klimacik, żeby wieczorem dało się tam znaleźć miejsce, przyjść, posiedzieć ze znajomymi, samemu, albo z dziewczyną. :D

z góry dzięki za pomoc

Uuu, to załamka:-/Kilka lat temu byłem tam niemal częścią wystroju. Pewnie Maurice doszedł do wniosku, że czas przestać się bawić w przyjemne lokale a skupić się na trzepaniu kasy w Irish Embassy:foch:Knajpa przezajebista po prostu. Kilka niesamowitych wieczorów tam się zdarzyło spędzić. Ehh.

Lokalu na dachu Jubilata nie polecam ze względów, że tak powiem, wyznaniowych.

Marszałek 10.02.2009 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpongeBob (Post 671620)
czyli rozumiem ,że nie mając nic wspólnego z Akademią Muzyczną nie zobacze sobie widoku z Vinciego?

...a mówiłem rodzicom ,że mam talent muzyczny:foch:

Wchodzisz normalnie, tylko uważaj na jakiś wynalazków z dużymi torbami, wsiadasz do windy na ostatnie piętro przyciskasz przycisk i jedziesz. Nikt nikogo nie legitymuje przecież. Poza tym tam nie ma piwa,ani innego alkoholu. No ale są piękne widoki,a i turystów nie ma:).

A skoro już jesteśmy w kręgu lokali dachowych:). Na Kazimierzu w lecie polecam dach Centrum Kultury Żydowskiej. Bar jest na samym dole, a na dach przechodzi się przez cały budynek, będzie z 4 piętra. Ale w zamian mamy widok na Kazimierz, piwko jest, w tym Porter:), przyjemna atmosfera. I chyba z 5 stolików, tak wiec tumultu ludzi nie ma.

A co do tej knajpy w Jubilacie. Byłem tam kiedyś, spoko było, poza tym, że obsługa jakaś taka jak z nocnego koszmaru:) piwo chyba tylko Żywiec. Widoki ładne ale nic poza tym. W tym rejonie polecam taras w Centrum Kultury Japońskiej - Manghha. Widok w prost na Wawel i... zajebista biała herbata. Polecam szczególnie w lecie, gorąca herbata gasząca pragnienie. Cisza,spokój w centrum miasta.

vote-for-mikey 10.02.2009 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 671832)
Uuu, to załamka:-/Kilka lat temu byłem tam niemal częścią wystroju. Pewnie Maurice doszedł do wniosku, że czas przestać się bawić w przyjemne lokale a skupić się na trzepaniu kasy w Irish Embassy:foch:Knajpa przezajebista po prostu. Kilka niesamowitych wieczorów tam się zdarzyło spędzić. Ehh.

Lokalu na dachu Jubilata nie polecam ze względów, że tak powiem, wyznaniowych.

niestety, sądzę, że właśnie tak się stało, gdyż ostatnio szukając lokalu na mecz, widziałem go pomykającego w Ambassy. Ambassy ssie na potęgę, tak między nami.

:(

Co do Jubilata, to nie wiem jak w najtklubie, natomiast panorama, jakby komuś wpadł taki głupi pomysł się tam wybierać, to imo totalne dno.

ted 12.02.2009 17:28

polecam spacer miedzy kamieniczkami oraz wisła w podgórzu, kawiarnie/club Drukarnia, ale dawno tam nie bylem wiec niiewiem co i jak.

emsi 12.02.2009 18:45

Na starym Podgórzu bardzo lubiłem siedzieć w klubie Oko na Węgierskiej bodajże. Fajny klimacik filmowo fotograficzny, taka knajpka spokojna do posiedzenia, ale dawno mnie nie było i nie wiem czy jeszcze funkcjonuje i co tam się dzieje. Jeśli nadal działa to na miłą rozmowę przy winku/piwku/kawie we dwoje bardzo polecam to ciche miejsce.
http://www.krakowlife.pl/21-Klub_Oko-Cafe

Gervas 12.02.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 671624)

Panorama się nazywa, całkiem przyjemna ze względu na widok, ale nie polecam, jak tam siedzisz to dosłownie czujesz komunizm.

Jak Dudi powiedział często zdarzają sie tam "pijani" koledzy zza Błoń, a że mieszkam dość blisko to "słyszałem" już że parę razy ktoś w biało-czerwonych barwach spadł ze schodów ;P

PS. Pamietam ze starych czasów taki klub na Kazimierzu "Fshud", pamięta ktoś może? Pamiętam że został zamknięty, ale co sie dalej dzieje z lokalem? To miejsce bardzo dla mnie bardzo ważne jeśli chodzi o mape mojego nocnego życia, jeśli nie najważniejsze.

@emsi
zedytowałem kiedy odpowiadałes.

emsi 12.02.2009 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gervas (Post 672979)
Panorama się nazywa, całkiem przyjemna

A ja nie polecam chyba, że ktoś lubi zapach czosnku.

Polly 12.02.2009 19:35

a ja polecam fajne miejsce bardzo blisko rynku -na "miłą rozmowę we dwoje" i nie tylko ;) - mianowicie "Camera Cafe".

Bardzo sympatyczna obsługa, duży wybór deserów, herbat, pyszna czekolada (gęsta), cenowo nie najgorzej. Ogromnym plusem jest fajny filmowy klimat, i wyświetlane nieme filmy, więcej tutaj:

http://www.e-krakow.com/lokal/792-Camera_Cafe

Bóg Trybun (objawion) 12.02.2009 19:43

Gervas napisał(a): Panorama się nazywa, całkiem przyjemna

Emsi: A ja nie polecam chyba, że ktoś lubi zapach czosnku.

Gervas ponownie: @emsi
zedytowałem kiedy odpowiadałes.

Post Gervasa po edycji: Panorama się nazywa, całkiem przyjemna ze względu na widok, ale nie polecam, jak tam siedzisz to dosłownie czujesz komunizm.

:lol: :lol: :lol:

Jeśli czosnkiem i komuna, to musiał być Filipiak :D

emsi 12.02.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 673009)
a ja polecam fajne miejsce bardzo blisko rynku -na "miłą rozmowę we dwoje" i nie tylko ;) - mianowicie "Camera Cafe".

Bardzo sympatyczna obsługa, duży wybór deserów, herbat, pyszna czekolada (gęsta), cenowo nie najgorzej. Ogromnym plusem jest fajny filmowy klimat, i wyświetlane nieme filmy, więcej tutaj:

http://www.e-krakow.com/lokal/792-Camera_Cafe

O coś dla mnie dzięki koniecznie się wybiorę, generalnie uwielbiam knajpki w filmowym klimacie :)

Polly 12.02.2009 19:48

tak tez myslałam ;)

vote-for-mikey 12.02.2009 19:49

po zdjęciach, to strasznie jasno tam jest. i generalnie stoliczków trochę naprane, a sofy nie widać : d

a sofa to podstawa dobrej knajpy.

Polly 12.02.2009 19:51

ee zdjęcie rzeczywiscie beznadziejne, a sofa jest ;)

kaelowiec 13.02.2009 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez macyo (Post 671828)
To czy drogo to kwestia względna:>

Bardziej interesuje mnie wielkość porcji. Jak to wygląda proporcjonalnie no do Taco? Wiem, że to inna klasa restauracji ale tu rozchodzi się o wielkość nie jakość:D

Warto się tam wybrać?

jak chcesz zabrac panne na fajna kolacje (jakies przystawki x2, danie glowne x2, jakis deser x2, jakies winko) to kilka stówek musisz wyszykować dokladnie nie powiem bo bylem dawno

przecher 14.02.2009 18:24

Pub Rodeo ul.Elsnera za Polo Marketem na Azorach. Spokojne miejsce, można zjeść obiad, napić się wszelkiego rodzaju alkoholu, pograć w bilarda, dart'a i jak ktoś lubi hazard to maszyny. Miła obsługa i miła atmosfera, spokojnie można przyjść z dziewczyna na piwko itp. Polecam

hors 15.02.2009 23:30

Kopiec Krakusa.. to wyjątkowe miejsce, tajemnicze w ogóle wzgórze Lasoty i te okolice podgórza są ciekawe.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...c_Krakusa2.JPG

SpongeBob 23.02.2009 18:13

to ja znów odkopie.
czy do kamieniołomu Liban da się jakoś łatwo dostac? jakieś ogrodzenia itp?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl