|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Byłem tam ostatnio kilka lat temu i było dość miło, żadnej "wylanszonej młodzieży". Zamierzałem tam iść w najbliższym czasie, ale skoro takie opinie krążą to może ktoś zaproponuje jakiś inny klimatyczny miły "szisza" bar?
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Jak w okolicach Rynku to tylko "Pożegnanie z Afryką" - wybór kilkudziesięciu (może z setka się uzbiera) kaw z czego większość może by podana jako mrożona. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak kopiec Krakusa ,to polecam tuż obok kamieniołom Liban z pozostałościami scenografii z Listy Schindlera
Info choćby na wikipedii Duże wrażenie robi 'droga' na dole zrobiona tak na moje oko z żydowskich grobowców.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.06.2009 o godz. 21:11.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A ja polecam poza Krakowem - Zalew Kryspinowski. Znajdujący się tak na prawdę na terenie Budzynia.
Wspaniałe miejsce do wypoczynku latem można popływac, opalac sie na plazy (strzeżonej przez ratowników). Dużo barów gdzie można zjeśc jakis fast food cos z grila napic sie piwka, pograc w bilard i rozne inne gry. Dla ludzi nie przepadających za dużym tłumem nie polecam Dojazd z Salwatora to jakies 15 min. Autobusy: 269,249,209,239,279,229. ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Polecam ogród Domu Józefa Mehoffera, w bramie jest restauracja i można zjeść obiad lub napić się kawy w ogródku, ul. Krupnicza 26, jak byłem tam 1 raz to byłem w szoku, że takie ciche miejsce jest w centrum miasta. Było to jedno z miejsc "Nocy Muzeów"
http://www.muzeum.krakow.pl/Dom-Mehoffera.74.0.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Co się stalo ze starszymi stronami tematu ?
![]()
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
juz bezposrednio po dojechaniu do miejscowosci
Ostatnio edytowane przez West : 17.06.2009 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ile mniej więcej jedzie się do Ojcowa na rowerze? Jest po drodze coś co warto zobaczyć? ![]() WISŁA PANEM W ZAKOPANEM! HEJ!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kawy z całego świata. Afryka, Ameryka, Azja, Oceania. Każda kawa może być podana na 6 sposobów. Mają kawy smakowe m.in. o smaku rumu, kokosowa, bananowa, miętowa. Ceny 5 - 20 zł http://www.pozegnanie.com/ Ktoś jeszcze zna jakieś ciekawe miejsce - restauracje, kawiarnie jakąś zapomnianą uliczke, muzeum itp ? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Najlepsze placki ziemniaczane na świecie podawane z gulaszem zjecie w Dworku Białoprądnickim. Rodzina robiąc je z najlepszych składników nie jest w stanie zrobić równie dobrych. Cena przystępna, za porcję trzech placków z gulaszem chyba około 17 zł.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jesli mowa o zamkach to polecam wybrac sie na ciekawa wycieczke do Tenczynka k Krzeszowic (koszt ok 4 zł)
Ostatnio troche intensywniej jezdzilem sobie motorkiem w okol Krzeszowic wiec poznalem troche tamte rejony ![]() busy do Tenczynka kursuja mniej wiecej co pol godziny z Kurnikow. Na miejscu wysiada sie i idzie ok 45 min do zamku przez wioske i las. Po zwiedzeniu zamku i powrocie do Tenczynka polecam zakupienie w jakimkolwiek sklepie spozywczym lokalnych specjalow tj powidel tenczynskich (sliwkowe miazga) albo salatki z czerwonej kapusty (swietna do kurczaka) palce lizac Wracac mozna bezposrednio busem do Krakowa albo busikiem do Krzeszowic i potem do Krakowa dalej. W Krzeszowicach natomiast polecam koniecznie wybrac sie na lody gałkowe koło głownego skrzyzowania - praktycznie wszystkie za zajebiste - moje ulubione to cisteczkowe :] Jesli zapytacie o najlepsze lody w Krzeszowicach to kazdy powie Wam jak tam trafic. Ogolnie z calej okolicy ludzie zjezdzaja sie na te lody. Firma ma oddzial w Krakowie na Grodzkiej, ale te w Krzeszowicach sa jednak lepsze .Jesli jestescie wladnym srodkiem transportu to polecilbym jeszcze wybranie sie do Klasztoru Karmelitow Bosych w miejscowosci/wiosce Czerna. Jadac od strony Krakowa na pierwszych swiatlach (i jedynych) w Krzeszowicach nalezy skrecic w prawo i potem kierowac sie znakami kierunkowymi na Czerną (tylko sa to te brazowe tabliczki-znaki uzywane do miejsc turytycznych a nie kierunkowe znaki do miejscowosci). Sam klasztor i jego otoczenie sa bardzo klimatyczne. Fotki i info o nim sa w necie. linki http://pl.wikipedia.org/wiki/Klasztor_w_Czernej http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Tenczyn http://www.karmelczerna.pl/ ps. Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Zabytków po drodze nie ma ale jak się wjedzie w dolinę Prądnika już to skałki cudne. Warto podjechać ok. 2 km dalej pod Zamek w Ojcowie. Dla mocniejszych bikerów godna polecenia jest dalsza wycieczka do Pieskowej Skały ale to już kolejne min. 10 km w jedną stronę. Droga wyremontowana - jedzie się naprawdę super. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kuba
Szybciej będzie dojechać do Krzeszowic pociągiem, a stamtąd busem do rudna, który jedzie obok zamku ![]() Ewentualnie Superbusem na Zalas i ze skrzyżowania polną dróżką, nad autostradą A4, 30min i jesteś na miejscu Będąc w okolicach Krzeszowic warto skoczyć do Czernej do klasztoru, albo zagrać w golfa w Paczółtowicach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
tak jak ktos wyzej napisal w Dworku Bialopradnickim mozna sobie super zjeść
![]() Polecam tez restauracje Faust na rynku (obok Empika) - świetny klimat ![]()
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Swego czasu chyba najlatwiej bylo tam stracic komorke, portfel lub dostac po pysku Natomiast w tej samej kamienicy na parterze w resauracji "Szara" polecam cos co nazywa sie dramatycznie, ale smakuje naprawde swietnie (ponoc lepiej niz we Francji skad pochodzi) - mowa tutaj o specjalnosci lokalu "zupie rybnej" a'la Bouillabaisse. Jest to wywar pomidorów i cebuli z dodawanymi stopniowo i gotowanymi kawalkami sandacza, łososia i soli. Do tego dostajecie firmowy chlebek wypiekany w restauracji plus dwa sosy-przyprawy łagnodny aioli (ja od razu calosc do zupy wlewam) i ostry harisa (bądźcie bardzo ostrożni przy dodawaniu tej przyprawy - bardzo ostra. Do tego jest kawalek cytryny - ja dodajecie wedle wlasnego uznania. Jestem szczesliwcem, ktoremu udalo sie miec tam znizke niewielka wiec probowalem jej wielokrotnie zazwyczaj jest naprawde rewelacyjna (oczywiscie dopiero po dodaniu przypraw-sosów). Tylko raz sie na niej zawiodlem kiedy kawalki ryby były jak gulasz - zazwyczaj sa to calkiem spore kawalki swietnego miesa (oczywiscie bez najdrobniejszej osci).Standardowa cena to 27 zł za połówke zupy. Gwarantuje, ze mozecie miec spore problemy ze zjedzeniem jej sami. Wiem co mowie mimo prawie 120 kg na wadze. Spokojnie mozna poprosic obsluge o podzielenie ja na pol jesli bedziecie z kims. Jest to czesto praktykowane i normalne. Wiec na jedna osobe liczac powiedzmy napiwkiem dacie 15 zł i oboje bedziecie w miare najedzeni - chyba, ze macie moja mase .Calosc zupy kosztuje 35 zł - wtedy dwie osoby na bank sie najedza niezaleznie od apatyru . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kamieniołom Liban nadal tak wygląda?
http://www.opuszczone.com/galerie/liban/index.php To jest niedaleko kopca Krakusa ?Ktoś poda jakieś wskazówki jak dotrzeć? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
) nią idziesz kilkaset metrów do miejsca gdzie poprawej ręce bedzieszmiał ruiny starego domu i spod tego domu jakieś 50 metrów jest taki wielki dół i to jest własnie kamieniołom |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No znalazłem ten temat.
Pytanie skopiuję z tematu Mam pytanie Cytat:
Jak kształtują się ceny w Manggha na przeciw Wawelu, bo podobno też tam można mile spędzić czas.
Ostatnio edytowane przez tomo : 21.08.2009 o godz. 07:49.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Gdzie w Krakowie polecacie jakąś knajpkę z bilardem i piwem w rozsądnej cenie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Twierdza na Długiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cue Bar na Mogilskiej
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
Daddys na Krowoderskiej. Polecam. ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jesli zależy Ci na porządnym sprzęcie to tylko Brunswick na Zbożowej koło N. Kleparza. Teraz po remoncie chyba się troche inaczej nazywa, bodaj po prostu Bilard Klub. Nowiutki sprzęt - stoły (wszystkie 9ft.), kije i bile, fajnie zrobiony. Ceny nieco niższe niż w większości klubów bilardowych, bodajże do 18 12zł i po 18 14zł. Zdecydowanie polecam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ile sobie licza za ta przyjemnosc?
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podbijam pytanie odnośnie knajp,gdzie nie trafię w Kraku do knajpy to najtaniej po 8 zyli płaciłem.3 tygodnie temu zdesperowany postanowiłem nie pić na Starówce,polazłem na Kazimierz,wlazłem do małej knajpy (4m na 5m w przybliżeniu),zamawiam 2 browce a pani:22. Noż ja pier...
Proszę o adresy co najmniej 5 knajp gdzie cena zejdzie poniżej 8. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kulturalny, Szewska
Zielony Ogród, Szewska Olds Mobile, Tomasza Big Bull, Rynek Główny Spokój, Bracka i wiele, wiele innych, które znajdziesz na http://knajpy.krakow.pl/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|