The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2024, 23:04
Tyle o przegranych, a nikt o zwycięzcy? Brawo Jagiellonia. Gratulacje dla Imaza. Drużyna z budżetem mniejszym niż połowa ligi rozstawiła czołówkę po kątach.

Długo w Białymstoku czekali na ten sukces
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.05.2024, 08:36
jestem ciekawy czy Rakow wroci na szczyt po powrocie Mareczka.
No i jak bedzie wygladalo okienko u legii bo tam Josue ciagnal srodek pola, a teraz go nie bedzie.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.05.2024, 10:15
Szacuneczek dla kibiców Lecha za piknik na meczu z Korona
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.05.2024, 10:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tyle o przegranych, a nikt o zwycięzcy? Brawo Jagiellonia. Gratulacje dla Imaza. Drużyna z budżetem mniejszym niż połowa ligi rozstawiła czołówkę po kątach.

Długo w Białymstoku czekali na ten sukces
Gratulacje dla Jagiellonii.

Nie umniejszając sukcesu bo byli najlepsi, ale prezesem PZPN jest były prezes Jagiellonii. Gdyby nie to fakt że byli najlepsi niekoniecznie by wystarczył.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 26.05.2024, 11:10
O czym Ty znowu mówisz? �� Dzisiaj meczowy, jeszcze będziesz miał okazję wygadywać standardowe głupoty.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.05.2024, 11:44
azor napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty znowu mówisz? �� Dzisiaj meczowy, jeszcze będziesz miał okazję wygadywać standardowe głupoty.
Zauważam tylko oczywistą prawdę. Jagiellonia zdobyła pierwsze mistrzostwo dopiero teraz, po 100 ponad latach. A prezesem PZPN jest akurat były prezes Jagiellonii. Ale oczywiście nie mogło to mieć żadnego znaczenia, bo wszystkie rozgrywki w Polsce są krystalicznie, a wpływanie na wyniki poszczególnych meczów czy całych zmagań to w najczystszej postaci teoria spiskowa .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.05.2024, 13:13
azor napisał(a):Wyświetl post
Szacuneczek dla kibiców Lecha za piknik na meczu z Korona
Przyszli tłumnie na stadion czyli tym samym dali swoje pieniądze na pensje dla kopaczy którzy ich bezczelnie wyc.ujali.
Jakby przyszło na mecz 50 czy 100 osób to by było coś znaczącego.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2024, 13:40
Drozd to idiota (zauważam tylko oczywistą prawdę)
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 26.05.2024, 14:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zauważam tylko oczywistą prawdę. Jagiellonia zdobyła pierwsze mistrzostwo dopiero teraz, po 100 ponad latach. A prezesem PZPN jest akurat były prezes Jagiellonii. Ale oczywiście nie mogło to mieć żadnego znaczenia, bo wszystkie rozgrywki w Polsce są krystalicznie, a wpływanie na wyniki poszczególnych meczów czy całych zmagań to w najczystszej postaci teoria spiskowa .
Patrz, a za Bońka Widzew majstra nie zrobił
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2024, 14:52
Cytat:
drozdowi się ulało z lewej półkuli mózgu gdzie trzyma wszystkie teorie spiskowe świata i inne baśnie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.10.2024, 09:43
Odgrzewam temat, a i jako że mało się o tym mówi to jest spora szansa że w tym sezonie żaden beniaminek esa nie wróci do 1 ligi po roku. Gieksa i Motor konkretnie zaskakują solidna gra i punktowanie .

A jeśli ktoś to jedynie Lechia, w której cyrk goni cyrk, a wczorajsze oświadczenie zdaje się dorównywać oświadczeniu Wisły z Vanna Ly.

Mam też przeczucie że trójce która poleci z ligi będzie Śląsk Wrocław. Zapracowali sobie na to ostatnimi latami, a poprzedni rok to był tylko wypadek przy pracy i sezon życia Exposito.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.10.2024, 13:17
nie jestem na bieżąco. Co tam w Lechii słychać ?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.10.2024, 14:19
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
nie jestem na bieżąco. Co tam w Lechii słychać ?
Najświeższe, insiderskie newsy z Lechii znajdziesz tutaj:

https://x.com/DawidDawson_

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.10.2024, 16:31
Może ktoś streścić? Nie mam czasu na telenowele.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.10.2024, 16:34
kurde, pierwszy raz od dawna zajrzałem na tabele e-klapy i z przerażeniem odnotowuje fakt że żydownia liczy sie w grze o majstra (a puchary na pewno)
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.10.2024, 17:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
kurde, pierwszy raz od dawna zajrzałem na tabele e-klapy i z przerażeniem odnotowuje fakt że żydownia liczy sie w grze o majstra (a puchary na pewno)
Nic w tym nadzwyczajnego nie ma. Zwykle na tym etapie sezonu są w górnej połówce, zdarzało im się nawet być wyżej. Na wiosnę wszystko wróci do normy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.10.2024, 17:16
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś streścić? Nie mam czasu na telenowele.
tl;dr: 14 października rozkminka szefostwa klubu z kibolami, bez udziału mediów. W klubie nie ma najprawdopodobniej złamanego grosza, brakuje ludzi do podstawowych zadań, kołderka na ławce jest bardzo krótka, przygotowanie fizyczne leży i kwiczy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 09.10.2024 o godz. 17:39.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.10.2024, 20:44
Patryko napisał(a):Wyświetl post
tl;dr: 14 października rozkminka szefostwa klubu z kibolami, bez udziału mediów. W klubie nie ma najprawdopodobniej złamanego grosza, brakuje ludzi do podstawowych zadań, kołderka na ławce jest bardzo krótka, przygotowanie fizyczne leży i kwiczy.
Dzięki! O to mi chodziło. Nieźle w takim razie, jeśli to prawda.

Królewski > Urfer
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.11.2024, 15:53
temat taki ogólno polsko-piłkarski to wstawiam

dzisiaj wszyscy jesteśmy Kaliszanami
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 25.11.2024, 17:08
Tak z ciekawości, do posta powyżej, o co to chodzi z tym Hutnikiem? To są jakieś sprawy kibicowskie, że powinno się tu Kaliszowi kibicować? Nie mam takiej wiedzy, bo mnie nigdy nie obchodziły tematy pozapiłkarskie, natomiast zawsze miałem poczucie, że jako krakowianin, jak tylko Wisła nie gra, to kibicuję wszystkim klubom z miasta, czy nawet z południa Polski, bo po pierwsze, silna piłka w mieście zwiększa zainteresowanie, ściąga talenty, promuje Kraków, a po drugie, tożsamość lokalna była dla mnie zawsze bardzo istotna i postrzegałem te zespoły jako drużyny z mojego miasta, czy regionu. Już nie mówiąc o tym, że mam znajomych i za tymi i za tamtymi, dziadek mój jeszcze w latach 50 chodził regularnie nie tylko na Wisłę, ale i na Garbarnię, i gdzie tam jeszcze, a ja osobiście, mimo, że od małego dziecka chodzę na Wisłę, to i na Cracovię mi się zdarzyło dla towarzystwa iść raz czy drugi. Chciałbym dożyć kiedyś normalizacji sytuacji w mieście jak o to chodzi, za dużo jest w tym wszystkim niepotrzebnych, negatywnych emocji.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 25.11.2024, 17:31
Chodzi o to, ze jebac zydow i gumiorow.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.11.2024, 17:39
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości, do posta powyżej, o co to chodzi z tym Hutnikiem? To są jakieś sprawy kibicowskie, że powinno się tu Kaliszowi kibicować? Nie mam takiej wiedzy, bo mnie nigdy nie obchodziły tematy pozapiłkarskie, natomiast zawsze miałem poczucie, że jako krakowianin, jak tylko Wisła nie gra, to kibicuję wszystkim klubom z miasta, czy nawet z południa Polski, bo po pierwsze, silna piłka w mieście zwiększa zainteresowanie, ściąga talenty, promuje Kraków, a po drugie, tożsamość lokalna była dla mnie zawsze bardzo istotna i postrzegałem te zespoły jako drużyny z mojego miasta, czy regionu. Już nie mówiąc o tym, że mam znajomych i za tymi i za tamtymi, dziadek mój jeszcze w latach 50 chodził regularnie nie tylko na Wisłę, ale i na Garbarnię, i gdzie tam jeszcze, a ja osobiście, mimo, że od małego dziecka chodzę na Wisłę, to i na Cracovię mi się zdarzyło dla towarzystwa iść raz czy drugi. Chciałbym dożyć kiedyś normalizacji sytuacji w mieście jak o to chodzi, za dużo jest w tym wszystkim niepotrzebnych, negatywnych emocji.
urzekla mnie ta historia, zlapala za serce i zmusila do glebokich przemyslen
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.11.2024, 21:26
Dobrze się czujesz? Jeb...c żydów i gumioróe. D...a z cb a nie kibic Wisły, jak chodzileś również na drugą stronę Błoń.
Nigdy nie splamiłbym się hańbą, że moja noga stanie w kauflandzie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.11.2024, 21:56
O proszę jaki język.Ale jakby co to pan chorągiewka przeprosił i już będzie grzeczny.Tyle warte te przeprosiny i apele o wzajemny szacunek.Czyny nie słowa....
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.11.2024, 22:10
krysztal napisał(a):Wyświetl post
O proszę jaki język.Ale jakby co to pan chorągiewka przeprosił i już będzie grzeczny.Tyle warte te przeprosiny i apele o wzajemny szacunek.Czyny nie słowa....
Ktoś kto mieni się kibicem Wisły a chodził na drugą stronę Błoń, nie zasługuje na żaden szacunek. Tylko splunąć. Chyba, że masz inne zdanie w tej kwestii Chodzisz na obie strony

Ty akurat nie przeprosiłeś, więc nie masz moralnego prawa zwracać innym uwagę w tym aspekcie.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 25.11.2024 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.11.2024, 23:17
Tak mam inne zdanie.Znam przypadki gdzie ojciec i syn kibicują jeden jednemu a drugi drugiemu klubowi i jednemu i drugiemu zdarzało się być na obu stadionach.Który z nich nie zasługuje na szacunek?
Ostatnio tak apelowałeś o powstrzymanie się od kłótni po śmierci Sarnata.Zdajesz sobie sprawę,że grał w Wiśle i cracovii i jak sam mówił był dumny,że reprezentował oda kluby.Co też teraz na niego byś splunął?
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 26.11.2024, 02:27
Ponieważ kolega raczył uprzejmie wywołać mnie do tablicy - odpowiem. Inwektywy jednego tam z drugim obchodzą mnie mało, moja miłość do Wisły też aprobaty niczyjej nie potrzebuje. Warto jednak skontrować wypowiedzi powyżej, żeby ktoś kiedyś nie pomyślał, że nasza społeczność nie wyrastała ad 2024 w ogóle ponad obelgi i sarkazm.

Kraków jest pełen ludzi, którzy mają znajomych i rodziny kibicujące tym, czy tamtym - miasto z bogatą kulturą piłkarską. Takie mam wspomnienia z czasów liceum - oglądało się gdzieś jeden mecz w pubie, albo u kogoś, na drugi szło się na stadion - na Wisłę zawsze, na Cracovię czasem, jak ktoś zaprosił. Bardzo to fajna sprawa - iść na stadion, czy do baru, strzelić browara, pogadać z kumplami. Jak człowiek odrzuci negatywne emocje, to piłka jakoś tak cieszy i w ogóle lepiej mu się robi na świecie. I może wtedy robić co chce, chodzić gdzie mu się podoba i wcale nie czuje, że musi sam sobie ani innym nic udowadniać. Ja osobiście całe życie czerpię siłę z bycia Wiślakiem, ale też jako dumny krakus cieszę się, że Małopolska ma tak wiele silnych klubów, a Kraków tak piękną historię lokalnej piłki. A drugiemu krakusowi zawsze będę kibicował i rękę podam.

Ps. jest też pewno wielu ludzi w Krakowie, których zawstydza, że z Wisłą i w ogóle z kibicowaniem utożsamia się taki język jak tam wyżej i wstydziłaby się publicznie wypowiadać w ten sposób, no ale forum jest jakie jest, jakie bagno takie nimfy. I tylko Wisły szkoda. Myślę, że jak przyjdą lepsze dla Wisły czasy, to i więcej normalnych ludzi się uaktywni - póki co, trzeba tylko przypominać, że da się inaczej.

A co do plucia na innych Wiślaków - człowiek sobie sam opinię tym wystawia, nawet nie ma co komentować.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.11.2024, 06:56
Mam jeszcze inne doświadczenie.. postanowiłem przejechać się na Bundesligę do Lipska. Bo to całkiem niedaleko, czołowa drużyna i ładne bardzo zielone miasto.
No i europejskiej klasy piłkarze-Olmo (wiosną), Xavi, Sesko itd.
No i jestem tam, idę na stadion, a tam pod sklepem przy jednym stoliku piją piwo ludzie w szalikach RBL i Werderu czy innym razem Gladbach.
W knajpach ludzie w szalikach gości jedzą, piją, spacerują po mieście, robią zakupy i nikogo nie obchodzą. Nie wiem czy zawsze tak jest (byłem jak dotąd 3x), ale spodobało mi się. Lubię normalność.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 26.11.2024 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2024, 07:41
Ta normalność do nas tez przyjdzie, ale musi minac jeszcze tak z +/- 15 lat. Mlode pokolenie bedzie mialo inne rzeczy na glowie niz bieganie z maczetami za ludzmi w innych koszulkach. Generalnie im kraj jest na wyzszym poziomie kulturowym, ludzie są bogatsi, tym mniej dochodzi do patologii zwiazanej z negatywna strona kibolstwa. A juz gdyby nie czasy PRL i tragedie lat 90 to u caly ruch kibicowki wygladalby duzo nornalniej.. zresztą juz powoli moze byc normalnie - patrzmy nasz final z Pogonia.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 26.11.2024, 08:42
Ponieważ kolega raczył uprzejmie wywołać mnie do tablicy - odpowiem. Inwektywy jednego tam z drugim obchodzą mnie mało, moja miłość do Wisły też aprobaty niczyjej nie potrzebuje. Warto jednak skontrować wypowiedzi powyżej, żeby ktoś kiedyś nie pomyślał, że nasza społeczność nie wyrastała ad 2024 w ogóle ponad obelgi i sarkazm.

Kraków jest pełen ludzi, którzy mają znajomych i rodziny kibicujące tym, czy tamtym - miasto z bogatą kulturą piłkarską. Takie mam wspomnienia z czasów liceum - oglądało się gdzieś jeden mecz w pubie, albo u kogoś, na drugi szło się na stadion - na Wisłę zawsze, na Cracovię czasem, jak ktoś zaprosił. Bardzo to fajna sprawa - iść na stadion, czy do baru, strzelić browara, pogadać z kumplami. Jak człowiek odrzuci negatywne emocje, to piłka jakoś tak cieszy i w ogóle lepiej mu się robi na świecie. I może wtedy robić co chce, chodzić gdzie mu się podoba i wcale nie czuje, że musi sam sobie ani innym nic udowadniać. Ja osobiście całe życie czerpię siłę z bycia Wiślakiem, ale też jako dumny krakus cieszę się, że Małopolska ma tak wiele silnych klubów, a Kraków tak piękną historię lokalnej piłki. A drugiemu krakusowi zawsze będę kibicował i rękę podam.

Ps. jest też pewno wielu ludzi w Krakowie, których zawstydza, że z Wisłą i w ogóle z kibicowaniem utożsamia się taki język jak tam wyżej i wstydziłaby się publicznie wypowiadać w ten sposób, no ale forum jest jakie jest, jakie bagno takie nimfy. I tylko Wisły szkoda. Myślę, że jak przyjdą lepsze dla Wisły czasy, to i więcej normalnych ludzi się uaktywni - póki co, trzeba tylko przypominać, że da się inaczej.

A co do plucia na innych Wiślaków - człowiek sobie sam opinię tym wystawia, nawet nie ma co komentować.
Stając twarzą w twarz gościowi pewni by w gardle zaschło a co tu dopiero mówić o pluciu na kogoś.Taki internetowy bohater,tylko zamiast peleryny nosi chorągiewkę....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów