|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() Ta Legia to jednak Wisle zawsze na zlosc zrobi... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jestem na 99% przekonany ze gdyby na R22 jakis starozakonny miałby taką sytuacje jak IV, to byłoby podobnie. Magia tłumu prosze pana, kilku półmózgów zarzuci takie "wyp...." i już idzie w trybuny
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Legia nie mając szans na mistrza remisuje ze starozakonnymi i pomimo tego, że Wisła wygrywa, nie ma mistrzostwa. Nie wiem w ilu ligach gra się na bilans bezpośrednich spotkań, ale takie liczenie z uwagi na ten przykład jest po prostu debilne. @kwolf - tak, różnica bramek. Premiujemy drużyny grające skutecznie i strzelające dużo bramek.
Ostatnio edytowane przez murray : 25.02.2011 o godz. 23:23.
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Co to się stało, że kibice Legii przyjechali do Miasta Kraków?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
PS. Możliwe, że twój post to była ironia to wtedy bardzo przepraszam. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
z takiego jednego legijnego portalu:
Cytat:
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Nie, to nie była żadna ironia. Teoretycznie przed ostatnią kolejką możemy być liderem wygrać ostatni mecz nawet 10:0 i nie zdobyć mistrza.
Ostatnio edytowane przez gigant : 25.02.2011 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A przy jakim sposobie nie będzie takiej możliwości?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drużyny A,B i C mają tyle samo punktów. A lideruje.
A i B wygrywają, ale C przegrywa. W ogólnej tabelce najlepsza A, ale w tabelce A i B lepsza B. Czyli B ma mistrza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 25.02.2011 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja to wiem. Mi chodzi w jaki sposób rozstrzygać równą liczbę punktów, żeby nie było możliwości że jesteś liderem przed ostatnią kolejką, wygrywasz i nie jesteś mistrzem. Jakieś pomysły? Bo ja nie mam żadnych.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To proste. Grajmy na różnice bramek. Wtedy wiadomo wszystko co i jak i jest klarowne. Chociaż daje pole do popisu dla fryzjerów i manikiurzystów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A potem przez 18 lat nie będzie można dojść do tego kto jest mistrzem. Śmieszne, że argument, że można być liderem przed ostatnią kolejką, wygrać i nie być mistrzem jest powodem, żeby zmienić system bezpośrednich meczów na system w którym można być liderem przed ostatnią kolejką, wygrać i nie być mistrzem...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A przy bezpośrednich spotkaniach trzech drużyn dochodzi do tego, że wiele zależy od tej trzeciej. Korzystając z mojego wcześniejszego przykładu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Myślę, że sędzia z meczu Cracovii z Legią bardzo chciał wynagrodzić Pasom przekręt z jesieni.
2 mecze i tyle błędów sędziowskich, no nie ciekawie się zaczęło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jak tam doping na kałuży? Zdominowała Legia tych pasiastych .....arzy, bo co jak co to Legia - żydy to dwa światy?
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie podam Ci takiego przykładu, ale w środku sezonu, to chociażby ta kolejka.
Jakby powiedział snyrting: "świat idzie do przodu" i wydaje mi się, że o ile sytuacja nie dotyczy Filipiaka, to fryzjerowanie jest mało prawdopodobne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może lepiej skończmy offtop. Nie ma co zajmować się sytuacjami, które zdarzają się raz na sto lat bo jakby tak przeanalizować to niby w ilu ligach w ciągu ostatnich 10 lat na końcu sezonu była sytuacja w której dwa zespoły miały tyle samo pkt? Bo mnie interesuje tylko ostatnia kolejka, a nie to co się dzieje "po drodze". ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
To już wiemy jak Filipiak w tym roku chce się utrzymać. Tak coś mi śmierdziała ta jego wypowiedź, że on jako milioner może wierzyć... Najpierw ŁKS, a teraz sędziowie wydrukować z 1-4 na 3-3 no, no mistrzostwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Poza tym w moim odczuciu OK. Sędzia dawał grać i walczyć nie gwizdając fauli jak ktoś kogoś mocniej barkiem pchnie. Nie ma co narzekać na sędziowanie. Mnie bardzo zaskoczył wynik meczu Cracovii z Legią, a najbardziej fakt, że Cracovia 3 razy prowadziła. Tak na gorąco po samym wyniku bez oglądania meczu nasuwa mi się myśl że obie drużyny grały radosny futbol w obronie i nie trzeba było wielkiej filozofii aby wbić bramkę. Zwłaszcza iż obie drużyny (z naciskiem na Cracovie) formacje ataku praktycznie mają z łapanki. Więcej powiem jak zobaczę ten mecz w kk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Teorie spiskowe jak po katastrofie smoleńskiej. Wrzućcie na luz. Tak naprawdę ten remis nic nie daje Cracovii, bo do utrzymania musiałoby być jeszcze 10 takich przekrętów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Wiecie gdzie byłaby piłka gdyby mineła linię całym obwodem? 0,7 metra za linią. Czy byłby wtedy wątpliwości, że jest gol? Dla mnie nie. Piłka musi minąć linię jakby całym rzutem. Tak jakby patrząc na piłkę idealanie z góry, to nie może się ona "stykać" z linią bramkową. Kurde, wstyd, że nawet w przepisach jest to błędnie nazwane. Takim mamy PZPN. Przepraszam z OT, ale zawsze mnie to denerwowało w transmisjach. Musiałem to z siebie wyrzucić |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Parchy zagrały "z zębem "! Legia takze pokazała, że ma jakiś cel w tych rozgrywkach i wyszedł porządny mecz. Osobiście chciałem żeby jednak sąsiadka wygrała. Bo ich uratuje 8 czy 9 wygranych, a nie 3 pkt z Legią. Za to Legia tracąca punkty to zdecydowanie sytuacja korzystna dla nas.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
I wszystko jasne ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|