The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 23:12
gigant napisał(a):Wyświetl post
Dobrze kojarzę ten paradoks, że gdyby Legia dzisiaj wygrała mielibyśmy teraz pierwsze miejsce, a przy ich remisie mamy drugie?
Tak. Mysle ze z tego powodu wlasnie Kucharczyk cieszyl sie z remisu
Ta Legia to jednak Wisle zawsze na zlosc zrobi...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.02.2011, 23:12
trombczanin napisał(a):Wyświetl post
Natomiast krzyki "Wypierdalaj" w momencie gdy Vrdoljak nieprzytomny lezy i wjezdza karetka swiadcza ze na stadionie bylo BYDLO. Zero szacunku dla tych szmat w pasiakach.

To samo było gdy na lechu Cleber prawie złamał kręgosłup, ot i cała triada.
jestem na 99% przekonany ze gdyby na R22 jakis starozakonny miałby taką sytuacje jak IV, to byłoby podobnie. Magia tłumu prosze pana, kilku półmózgów zarzuci takie "wyp...." i już idzie w trybuny
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.02.2011, 23:15
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ta Legia to jednak Wisle zawsze na zlosc zrobi...
Tak, szczególnie w ostatnich latach.

Głupi regulamin, powodujący jakieś abstrakcyjne i kuriozalne rozstrzygnięcia.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.02.2011, 23:18

Ciekawe, co by było, gdyby taka sytuacja miała miejsce pod koniec sezonu.
Legia nie mając szans na mistrza remisuje ze starozakonnymi i pomimo tego, że Wisła wygrywa, nie ma mistrzostwa. Nie wiem w ilu ligach gra się na bilans bezpośrednich spotkań, ale takie liczenie z uwagi na ten przykład jest po prostu debilne.

@kwolf - tak, różnica bramek. Premiujemy drużyny grające skutecznie i strzelające dużo bramek.
Ostatnio edytowane przez murray : 25.02.2011 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 25.02.2011, 23:19
Co to się stało, że kibice Legii przyjechali do Miasta Kraków?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.02.2011, 23:20

To co wg Ciebie powinno decydować o wyzszym miejscu? Róznica bramek? To dopiero powodowałoby kuriozalne rozstrzygnięcia.

PS. Możliwe, że twój post to była ironia to wtedy bardzo przepraszam.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.02.2011, 23:20
z takiego jednego legijnego portalu:
Cytat:
Taki super mecz to nie był. Ale, to początek rundy. Wynik można było by przyjąć gdyby nie ... gnojek małecki.
ma boleć

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.02.2011, 23:24
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Co to się stało, że kibice Legii przyjechali do Miasta Kraków?
A dlaczego mieliby nie przyjechac ?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 25.02.2011, 23:28
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
To co wg Ciebie powinno decydować o wyzszym miejscu? Róznica bramek? To dopiero powodowałoby kuriozalne rozstrzygnięcia.

PS. Możliwe, że twój post to była ironia to wtedy bardzo przepraszam.
Nie, to nie była żadna ironia. Teoretycznie przed ostatnią kolejką możemy być liderem wygrać ostatni mecz nawet 10:0 i nie zdobyć mistrza.
Ostatnio edytowane przez gigant : 25.02.2011 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:31
Nie, to nie była żadna ironia. Teoretycznie przed ostatnią kolejką możemy być liderem wygrać ostatni mecz i nie zdobyć mistrza.
A przy jakim sposobie nie będzie takiej możliwości?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:36
Drużyny A,B i C mają tyle samo punktów. A lideruje.
A i B wygrywają, ale C przegrywa. W ogólnej tabelce najlepsza A, ale w tabelce A i B lepsza B. Czyli B ma mistrza.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.02.2011, 23:36
Nie, to nie była żadna ironia. Teoretycznie przed ostatnią kolejką możemy być liderem wygrać ostatni mecz nawet 10:0 i nie zdobyć mistrza.
Coś pochrzaniłem. Ale tak jak Murray napisał. Nie zmienia to faktu, że ja jestem za obecnymi przepisami. Mniejsze ryzyko takich wałków jak kiedyś były ze strzelaniem bramek na zawołanie. Skoro drużyna A i drużyna B mają tyle samo punktów na koniec sezonu, to dwumecz jest równie logicznym rozwiązaniem jak bilans bramkowy.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 25.02.2011 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 25.02.2011, 23:37
W tym sezonie to raczej nie grozi, ale jest możliwe jesli 2 i 3 drużyna grają ze sobą w ostatniej kolejce, mając równą ilośc punktów z liderem przy poprzednich wynikach miedzy zainteresowanymi po 1:0 lub remisami.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:38
murray napisał(a):Wyświetl post
Drużyny A,B i C mają tyle samo punktów. A lideruje.
A i B wygrywają, ale C przegrywa. W ogólnej tabelce najlepsza A, ale w tabelce A i B lepsza B. Czyli B ma mistrza.
Ale ja to wiem. Mi chodzi w jaki sposób rozstrzygać równą liczbę punktów, żeby nie było możliwości że jesteś liderem przed ostatnią kolejką, wygrywasz i nie jesteś mistrzem. Jakieś pomysły? Bo ja nie mam żadnych.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:41
To proste. Grajmy na różnice bramek. Wtedy wiadomo wszystko co i jak i jest klarowne. Chociaż daje pole do popisu dla fryzjerów i manikiurzystów.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:45
To proste. Grajmy na różnice bramek. Wtedy wiadomo wszystko co i jak i jest klarowne. Chociaż daje pole do popisu dla fryzjerów i manikiurzystów.
A potem przez 18 lat nie będzie można dojść do tego kto jest mistrzem. Śmieszne, że argument, że można być liderem przed ostatnią kolejką, wygrać i nie być mistrzem jest powodem, żeby zmienić system bezpośrednich meczów na system w którym można być liderem przed ostatnią kolejką, wygrać i nie być mistrzem...
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.02.2011, 23:47
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Śmiem stwierdzić, że gdyby dzisiaj Małecki usiadł na ławce, to nie wiele byśmy stracili. Nie potrafię patrzeć na to, jak ten człowiek trzyma piłkę podczas, gdy na drugiej stronie wystawia mu się dwóch wolnych graczy. Jest okropnym samolubem, a co gorsza, jeśli jemu się nie poda, to żałośnie macha rękoma.
Masz jeszcze coś do dodania?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:51
A potem przez 18 lat nie będzie można dojść do tego kto jest mistrzem. Śmieszne, że argument, że można być liderem przed ostatnią kolejką, wygrać i nie być mistrzem jest powodem, żeby zmienić system bezpośrednich meczów na system w którym można być liderem przed ostatnią kolejką, wygrać i nie być mistrzem...
Tak, tylko, że pomijając wszystkie sprawy bardziej nadające się do Wrocławia, to przy takim liczeniu mistrzostwo zależy od drużyn zainteresowanych.
A przy bezpośrednich spotkaniach trzech drużyn dochodzi do tego, że wiele zależy od tej trzeciej. Korzystając z mojego wcześniejszego przykładu.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.02.2011, 23:53
Myślę, że sędzia z meczu Cracovii z Legią bardzo chciał wynagrodzić Pasom przekręt z jesieni.

2 mecze i tyle błędów sędziowskich, no nie ciekawie się zaczęło.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 25.02.2011, 23:54
Jak tam doping na kałuży? Zdominowała Legia tych pasiastych .....arzy, bo co jak co to Legia - żydy to dwa światy?
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:57
Tak, tylko, że pomijając wszystkie sprawy bardziej nadające się do Wrocławia, to przy takim liczeniu mistrzostwo zależy od drużyn zainteresowanych.
A przy bezpośrednich spotkaniach trzech drużyn dochodzi do tego, że wiele zależy od tej trzeciej. Korzystając z mojego wcześniejszego przykładu.
Tylko jestem ciekawy czy jesteś w stanie podać chociaż jeden przykład z historii, z jakiejkolwiek ligi (w większości lig liczy się bezpośredni mecz), w którym była sytuacja którą podałeś? A sytuacje w której fryzjerzy dochodzili do głosów są. Chociaż podane przeze mnie przykład 93.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 26.02.2011, 00:00
Nie podam Ci takiego przykładu, ale w środku sezonu, to chociażby ta kolejka.
Jakby powiedział snyrting: "świat idzie do przodu" i wydaje mi się, że o ile sytuacja nie dotyczy Filipiaka, to fryzjerowanie jest mało prawdopodobne.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 26.02.2011, 00:04
Nie podam Ci takiego przykładu, ale w środku sezonu, to chociażby ta kolejka.
Jakby powiedział snyrting: "świat idzie do przodu" i wydaje mi się, że o ile sytuacja nie dotyczy Filipiaka, to fryzjerowanie jest mało prawdopodobne.
bądźmy poważni... a co do cholery znaczy tabela w środku sezonu w sytuacji w której jeszcze jeden z zespołów ma mecz mniej?

Może lepiej skończmy offtop. Nie ma co zajmować się sytuacjami, które zdarzają się raz na sto lat bo jakby tak przeanalizować to niby w ilu ligach w ciągu ostatnich 10 lat na końcu sezonu była sytuacja w której dwa zespoły miały tyle samo pkt? Bo mnie interesuje tylko ostatnia kolejka, a nie to co się dzieje "po drodze".
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 26.02.2011, 00:06
To już wiemy jak Filipiak w tym roku chce się utrzymać. Tak coś mi śmierdziała ta jego wypowiedź, że on jako milioner może wierzyć... Najpierw ŁKS, a teraz sędziowie wydrukować z 1-4 na 3-3 no, no mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2011, 00:08
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że sędzia z meczu Cracovii z Legią bardzo chciał wynagrodzić Pasom przekręt z jesieni.

2 mecze i tyle błędów sędziowskich, no nie ciekawie się zaczęło.
Nie widziałem całego meczu z Krakowa, ale w meczu Wisły aż takie złe sędziowanie nie było.Jedyny poważny błąd z faulem na Genkowie w polu karnym.
Poza tym w moim odczuciu OK. Sędzia dawał grać i walczyć nie gwizdając fauli jak ktoś kogoś mocniej barkiem pchnie. Nie ma co narzekać na sędziowanie.
Mnie bardzo zaskoczył wynik meczu Cracovii z Legią, a najbardziej fakt, że Cracovia 3 razy prowadziła. Tak na gorąco po samym wyniku bez oglądania meczu nasuwa mi się myśl że obie drużyny grały radosny futbol w obronie i nie trzeba było wielkiej filozofii aby wbić bramkę. Zwłaszcza iż obie drużyny (z naciskiem na Cracovie) formacje ataku praktycznie mają z łapanki.
Więcej powiem jak zobaczę ten mecz w kk.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2011, 00:35
Teorie spiskowe jak po katastrofie smoleńskiej. Wrzućcie na luz. Tak naprawdę ten remis nic nie daje Cracovii, bo do utrzymania musiałoby być jeszcze 10 takich przekrętów.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.02.2011, 03:03
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dopiero teraz w C+ pokazali dokladnie powtorke i w sumie to nie calym obwodem pilka przeszla, chociaz wielu sie upiera ze tak na styk
Nie wiem skąd bierze się ten slogan. Wszyscy komentatorzy, dziennikarze to powtarzają.

Wiecie gdzie byłaby piłka gdyby mineła linię całym obwodem?

0,7 metra za linią.
Czy byłby wtedy wątpliwości, że jest gol? Dla mnie nie.

Piłka musi minąć linię jakby całym rzutem.
Tak jakby patrząc na piłkę idealanie z góry, to nie może się ona "stykać" z linią bramkową.

Kurde, wstyd, że nawet w przepisach jest to błędnie nazwane. Takim mamy PZPN.

Przepraszam z OT, ale zawsze mnie to denerwowało w transmisjach. Musiałem to z siebie wyrzucić
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.02.2011, 08:02
Parchy zagrały "z zębem "! Legia takze pokazała, że ma jakiś cel w tych rozgrywkach i wyszedł porządny mecz. Osobiście chciałem żeby jednak sąsiadka wygrała. Bo ich uratuje 8 czy 9 wygranych, a nie 3 pkt z Legią. Za to Legia tracąca punkty to zdecydowanie sytuacja korzystna dla nas.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2011, 08:11
Proud napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd bierze się ten slogan. Wszyscy komentatorzy, dziennikarze to powtarzają.

Wiecie gdzie byłaby piłka gdyby mineła linię całym obwodem?

0,7 metra za linią.
Czy byłby wtedy wątpliwości, że jest gol? Dla mnie nie.

Piłka musi minąć linię jakby całym rzutem.
Tak jakby patrząc na piłkę idealanie z góry, to nie może się ona "stykać" z linią bramkową.

Kurde, wstyd, że nawet w przepisach jest to błędnie nazwane. Takim mamy PZPN.

Przepraszam z OT, ale zawsze mnie to denerwowało w transmisjach. Musiałem to z siebie wyrzucić
Swego czasu Canal+ zrobił świetny eksperyemnt o przekroczeniu piłki całym obwodem linię bramkową - http://www.youtube.com/watch?v=_Ng8VIfq9s4
I wszystko jasne
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 26.02.2011, 08:59
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Parchy zagrały "z zębem "! Legia takze pokazała, że ma jakiś cel w tych rozgrywkach i wyszedł porządny mecz. Osobiście chciałem żeby jednak sąsiadka wygrała. Bo ich uratuje 8 czy 9 wygranych, a nie 3 pkt z Legią. Za to Legia tracąca punkty to zdecydowanie sytuacja korzystna dla nas.
Dlaczego Administrator nie reaguje ?ja za pisanie małymi literami dostałem bana a on obraża inny klub a była już mowa aby z szacunkiem pisać o innych drużynach! chcemy być szanowani to szanujmy innych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów