The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2013, 10:04
O jakiej korupcji piszecie? Gdyby to była kwestia korupcji czy zakładów to nie byłoby tak źle. Dlaczego oceny sędziów są utajnione? Żeby się nie okazało, że im bardziej drukuje tym jest lepiej oceniany?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.12.2013, 15:19
Są utajnione bo tak jest wszędzie ....a, przecież kręcenie wałków to nie tylko domena Polaków...

Wracając do ligi ...

"Oficjalną piłką Ekstraklasy będzie Brazuca – oficjalna piłka Mistrzostw Świata 2014. Adidas i Ekstraklasa z przyjemnością informują o zawarciu umowy, na mocy której adidas został Oficjalnym i Wyłącznym Dostawcą Piłek Nożnych dla Ekstraklasy. Umowa obowiązuje od początku sezonu 2014/15 i będzie ważna przez dwa sezony."

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.12.2013, 15:26
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Są utajnione bo tak jest wszędzie ....a, przecież kręcenie wałków to nie tylko domena Polaków...
Zaczynasz łapać czy na drugie dalej masz Hilary ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.12.2013, 15:29
Ja widzę przypadki kręcenia lodów ale nie widzę ich wszędzie stąd nigdy się nie zrozumiemy

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2013, 22:21
Ale bardzo mi się podobało jak Twarowski czy Smokowski w studiu powiedział prawdę odnośnie kompromitującej decyzji komisji ligi.
"Sympatie klubowe".
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.12.2013, 22:23
Ma ktoś statystyki żółtych kartek,komu ile brakuje do pauzy w naszym zespole....
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.12.2013, 23:03
Od przyszłego sezonu Brazuca oficjalną piłką Ekstraklasy Koniec Pumy...

http://ekstraklasa.net/adidas-brazuc...92ac1d474ad7fd
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 16.12.2013 o godz. 23:06.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2013, 23:30
I dobrze, moim zdaniem niezbyt się prezentowała ta powercat.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.12.2013, 10:09
Co mysliscie o "dopingu" Zawiszy na ostatnim meczu?

Znalazłem ciekawy wpis syna wlasciciela w komentarzach na Weszlo:
Cytat:
Obiecałem sobie, że nie będę bawił się w komentarzową polemikę, ale jest to silniejsze ode mnie. I nie chodzi o obronę ojca czy swojego interesu (chore), a raczej z bardzo prostej przyczyny - charakteru. I znoszę, gdy ktoś (najlepiej pod nazwą fikcyjnego konta) komentuje i szerzy obłudę.

Zacznę od tematu finansowania klubu i "chęci szybkiego zarobienia na nim". Z tego co się orientuję, a chcąc nie chcąc orientuję się dość dobrze, nikt nigdy jeszcze nie zarobił na klubie w Polsce. Gdy słyszę argumentacje typu "Osuch chce tylko sprzedać klub i uciec" lub "Co to za prezes, który tylko gdy pojawia się problem to ucieka? Od razu widać było jego zamiary" to ręce opadają.

RO musiał klub kupić. Kupił klub, który był BENIAMINKIEM w pierwszej lidze. Lidze, która wykazuje największe z możliwych strat. Bardziej od gry w 1.lidze opłaca się rywalizować na szczeblu niżej. Wyjazdy bliżej. Nikogo to jednak nie interesuje. Każdy zapomina również o tym, że Miasto Bydgoszcz kładło ogromne pieniądze na klub, który był klubem drugoligowym. Bardzo duży budżet. I miasto powiedziało stop, ktoś to musi wziąć i poukładać. Wszystkim się wydaje, że była kolejka chętnych do zakupu akcji Zawiszy? Tłumy na korytarzach? Nie. Był tylko ojciec, który miał ideę. Ideę stworzenia czegoś wielkiego. ZAKUPIŁ akcje klubu, za pieniądze dość konkretne, których nikt dać nie chciał i się zaczęło. Wymienił CAŁY SKŁAD (na ten moment zostali Kuba Wójcicki i Andrzej Witan), pewnie to też nic go nie kosztowało. Nowych zawodników pozyskał za darmo i grali oni za stypendia od miasta w wysokości 500 PLN? Zostawił swój dom, część rodziny, zmienił swoim córkom szkoły i przedszkola, siłą rzeczy ograniczył kontakty z masą znajomych, których miał w swoim rodzinnym mieście. To też nic takiego, każdy by tak postąpił, w końcu czeka tu na niego ogromna forsa.

Pierwsza liga to ELDORADO finansowe. Możni sponsorzy, tłumy na trybunach, same zyski. Wyjazdy do Niecieczy, wyjazdy na mecze ze Stróżami czy Brzeskiem. Pensje zawodników, sztabu trenerskiego. TO WSZYSTKO KOSZTUJE. Kibicom się wydaje, że klub mógłby sobie spokojnie grać w 1.lidze, ba, oni by też awansowali do Ekstraklasy. Oni pewnie też kupiliby Drygasa z Lecha, zakontraktowali Micaela, Luisa czy Herolda, by mogli radować kolegów z trybun swoją grą. Otóż nie, nie zrobiliby tego.

Ostatnia sprawa - obelg, wulgaryzmów, obrażania ludzi. Wszyscy anonimowo wykrzykujące chóralne "Osuch! Co? Ty ****". Ciekawe co na to moja pięcioletnia siostra, krzycząca przed każdym meczem "Kto wygra? ZAWISZAKI!"? Co na to cała rodzina, której MOGŁO SIĘ WYDAWAĆ, ŻE AKURAT RADOSŁAW OSUCH to dobrą robotę wykonuje? Wstyd. Byłem pod dużym wrażeniem lojalności podążających za Zawiszą fanów. Byłem pod wrażeniem widząc doping na meczu z Flotą czy na wyjazdowym spotkaniu z Lechem. Ale teraz było mi wstyd. I nie dlatego, że nazywam się Osuch. Tylko dlatego, że otacza mnie taka banda degeneratów, którzy myślą, że fajnie jest obrażać człowieka, który zmienił swoje życie po to, by coś wielkiego zrobić. I zrobił. Oczywiście nie dla siebie, dla innych również. Ale gdy Ci "inni" tego nie doceniają i bardziej interesują ich bójki z zaprzyjaźnionym czwartoligowcem, który później wyśmiewa na forach dalszy przebieg zdarzeń - to człowiek naprawdę traci wiarę w jakąkolwiek wcześniej wspomnianą ideę.

Na szczęście są w Bydgoszczy w WIĘKSZEJ liczbie kibice, których TAKŻE interesuje dobro organizacyjne i przede wszystkim sportowe. Po to jest sport - dążyć do bycia jeszcze lepszym i lepszym, by w konsekwencji stać się najlepszym. Tego schematu próbują w Bydgoszczy, co niektórych po prostu nie obchodzi. Ich obchodzi samowolka w IV lidze.

Życzę wszystkim chłodnej głowy i chęci osiągnięcia konsensusu. Bo Ci wszyscy ludzie czekali na to, co mają. I pewnie chcą więcej, bo tak to działa. Pozdrawiam.
Szczerze to w ogolę dziwie się ludziom inwestującym w polska piłkę - ze im się chce tracić czas, energie, a przede wszystkim kasę, a na koniec słuchać takich "podziękowań".
Właściwie wszyscy właściciele klubów poza Cupiałem to przerabiali.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.12.2013, 10:29
Szkoda, że całkowicie w swoim tekście pominął przyczynę tego konfliktu, która zaowocowała własnie tymi okrzykami "Osuch ty ...". Jak się broni pewnych działań, typu bezkarne bicie własnych kibiców, kiedy jeden traci oko a rodziny z dziećmi zostają pobite, potem udaje dalej Greka, że nie wie o co chodzi, znikający monitoring z zajść to nie ma co się dziwić , że wypisuje sie takie pierdoły, na które moga się złapać netkibcice czy osoby kompletnmie nie związane ze sportem i piłką ligową.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 19.12.2013, 10:36
Ale dynek i jemu podobni nie zrozumieja tego, czytaja tylko to co w gazetce napisza, slynne "listy od czytelniczki" a juz wspominanie o dzieciach ktore pewnie z placzem do domu szly jest niezwykle Tak samo ten komentarz syna osucha
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.12.2013, 11:47
No i stało się to czego się obawiałem.

Janek "dobryy wieeczórrr" Urban zwolniony.

Miejmy nadzieję, że jego następca (Berg) ma równie wysokie umiejętności.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.12.2013, 11:51
Zaczyna być nieciekawie. Teraz faktycznie jestem w stanie uwierzyć, że Legia ucieknie lidze o dwie długości.

Chociaż ciągle trzeba mieć nadzieje, że Berg to będzie drugi Bakero, a nie Petrescu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 19.12.2013, 11:56
Cytat:
Na koniec dodam, że Berg zamiast Urbana to absolutnie drugorzędny news w porównaniu z tym, co czeka nas w styczniu. Kilka szczęk opadnie.
https://twitter.com/K_Stanowski
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.12.2013, 12:19
Znowu zaczynają się pompować?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2013, 12:26
no tka, w końcu Henning Berg to przejebany trener.
Na pewno będzie drugim Petrescu. Na pewno.
Tak samo jak Boniek.
Oczywiście język polski dla niego to pestka a po angielsku mówi płynnie każdy z piłkarzy Legii.

Wiecie co? Pojebało Wam sie w dupie, jeden zaklada temat pucharowy bo Legia gra, druga krzyczy ze zatrudnili trenera.
A .... im w dupe.

Jak był czas "legii o jakiej marzyłem" też niektórzy z żalem sciskajacym dupe płakali jak to odjadą.
co to ....a ma byc, forum Polonii Warszawa czy Wisły ?

p.s. szczęki opadna jak ITI powie ze dług trzeba oddać i basta.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.12.2013, 12:39
My też kiedyś spuściliśmy Skorżę, mimo że wygrał ligę dwa razy i zostawił Wisłę na pierwszym miejscu. Potem było tylko... inaczej
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.12.2013, 12:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co? Pojebało Wam sie w dupie, jeden zaklada temat pucharowy bo Legia gra, druga krzyczy ze zatrudnili trenera.
A .... im w dupe.
Nie wiem o co Ci chodzi, normalna dyskusja, ani w niej nie ma strachu, ani zbytniej butności.

szprotson napisał(a):Wyświetl post

Jak był czas "legii o jakiej marzyłem" też niektórzy z żalem sciskajacym dupe płakali jak to odjadą.
co to ....a ma byc, forum Polonii Warszawa czy Wisły
Nie, to tylko temat Ekstraklasa 2013/2014.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.12.2013, 12:59
Muszą spać na pieniądzach, skoro stać ich na konkurencyjną zapłatę dla Norwega ze średnim nazwiskiem. Jasne, w Norwegii nie inwestują w piłkę olbrzymich kwot, ale mają bzika na punkcie Anglii i tamtejszej piłki, więc pewnie mógłby liczyć na niezłe apanaże w którymś z lepszych klubów.

Stanowski szaleje na ćwierkaczu i zapowiada opadające szczęki. No to pięknie się dzieje.

Aha, norweskie media donoszą, że Berg był brany pod uwagę jako potencjalny trener Honefoss (ichniejsza druga liga). Może jednak nie muszą płacić mu w Warszawie aż tak dużo.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.12.2013, 13:03
studio napisał(a):Wyświetl post
Ale dynek i jemu podobni nie zrozumieja tego, czytaja tylko to co w gazetce napisza, slynne "listy od czytelniczki" a juz wspominanie o dzieciach ktore pewnie z placzem do domu szly jest niezwykle Tak samo ten komentarz syna osucha
Haha, nie ....... - akurat bylem na wystarczajacej ilosci meczow zeby miec swoje zdanie i patrzec na pewne sprawy troche szerzej ale Ty jako przedstawiciel najbardziej przesladowanej grupy spoleczenie tego nie zrozumiesz.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 19.12.2013 o godz. 13:08.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Stary 19.12.2013, 14:05
Berg kojarzy się z jedną sytuacją z ćwierćfinału LM z roku 2000. Kiedy w meczu z Realem Redondo ośmieszył go przy linii bocznej zakładając siatkę, wjechał w pole karne i wyłożył piłkę Raulowi jak na tacy. Przy okazji jakiegoś tam jubileuszy UEFA ta akcja została wybrana uznana za najładniejsza w dziejach LM. Oby piłkarze Legii zapisali się na kartach historii podobnymi wyczynami
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.12.2013, 14:08
Wcale mnie nie dziwi, że Urban został zwolniony. Legia mimo pierwszej pozycji w tabeli nie pokazuje jakości na boisku. Oczywiście w dużej mierze jest to wynikiem tego, że polscy piłkarze są po prostu słabi ale trzeba też szczerze powiedzieć, że nawet w porównaniu do poprzedniego sezonu, paru piłkarzy zaliczyło dość spory zjazd formy.
Teraz tylko pytanie czy ten Berg, to w ogóle ma papiery na dobrego trenera.

Co do tych opadających szczęk, to ja tylko przypomnę, że już kiedyś taka sytuacja była. Wystarczy wspomnieć dwa nazwiska: Blanco i Novo. Wtedy też wszyscy się podniecali, a wyszło jak wyszło, więc rączki na kołdrę.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.12.2013, 14:23
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że całkowicie w swoim tekście pominął przyczynę tego konfliktu, która zaowocowała własnie tymi okrzykami "Osuch ty ...". Jak się broni pewnych działań, typu bezkarne bicie własnych kibiców, kiedy jeden traci oko a rodziny z dziećmi zostają pobite, potem udaje dalej Greka, że nie wie o co chodzi, znikający monitoring z zajść to nie ma co się dziwić , że wypisuje sie takie pierdoły, na które moga się złapać netkibcice czy osoby kompletnmie nie związane ze sportem i piłką ligową.
ja to sie tylko zastanawiam kiedy ktos zada pytanie w mediach co sie stalo z nagraniem z monitoringu...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.12.2013, 14:27
4karol4 napisał(a):Wyświetl post
Berg kojarzy się z jedną sytuacją z ćwierćfinału LM z roku 2000. Kiedy w meczu z Realem Redondo ośmieszył go przy linii bocznej zakładając siatkę, wjechał w pole karne i wyłożył piłkę Raulowi jak na tacy. Przy okazji jakiegoś tam jubileuszy UEFA ta akcja została wybrana uznana za najładniejsza w dziejach LM. Oby piłkarze Legii zapisali się na kartach historii podobnymi wyczynami
W sensie życzysz nam powrotu do ćwierćfinału LM?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2013, 14:27
czy to była ta akcja co Redondo był plecami do niego, machnął mu siatkę piętą po czym obrócił się na Nim i go obiegł ?

Jose Maria Bakero miał lepsze CV niż Norweg imho.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.12.2013, 14:29
Jak już jesteśmy przy skojarzeniach.

Mi się kojarzy z pierwszym moim Championship Managerem ( bodajże 98/99 ),zawsze jak przejmowałem Man Utd ( mający wtedy najmocniejszą kadrę w grze) ,pierwsze co robiłem to sprzedawałem na dzien dobry Heninga Berga a w jego miejsce Dean Richards.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2013, 15:35
mnie sie Berg kojarzy z meczem sprzed 20 lat jak Norwedzy ograli Nas w Poznaniu 3-0
http://www.youtube.com/watch?v=agIXVpfhoN8
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.12.2013 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Stary 19.12.2013, 16:06
0 22 napisał(a):Wyświetl post
W sensie życzysz nam powrotu do ćwierćfinału LM?
Póki co życzę Wam powrotu do ćwierćfinału Pucharu Polski. A co tam, święta idą, ludzie powinni być dla siebie milsi.

Szprotson , dokładnie tak to wyglądało
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 19.12.2013, 17:05
Nowy trener Legii a media huczą jakby papieża wybrali, zresztą Norweg nic nie wygrał więc średniak.
.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.12.2013, 17:07
Czas pokaże, ale mnie z zasady podoba się każde wyjście poza krąg Skorża / Ulatowski / Czesiek M. / Rysiek T. / Bodzio K. / Orest L itp. - bo to są goście do bólu przewidywalni i "ograniczeni", a tu trzeba robić po dwa kroki w przód, by europeleton nie uciekał tak szybko jak obecnie.

Berg stykał się przez pewien czas z trenerskim guru Fergusonem. Respekt mieć będzie na pewno, a czasem czuję, że naszym kopaczom daleko nieraz do szacunku i podporządkowania się trenerom. Nie wiadomo tylko jak u niego z warsztatem stricte trenerskim, ale to już nie nasz problem.

syryls - ktoś z osiągnięciami by do naszej ligi nie przyszedł, przecież to chyba oczywiste... A i rozumiem "zachwyty" mediów - jakby na to nie patrzeć, to ludzi z takim cv się przez naszą (ekstra)klase przewinęło dotąd garstka. Obektywizmu troszkę.
Ostatnio edytowane przez felipe : 19.12.2013 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów