The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 19:48
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Witam. Panowie w temacie diet itd jestem ciemny... Potrzebuje coś żeby przytyć na jakieś specjalne posiłki nie mam czasu oczywiście staram sie jeść to co ma dużo kalorii, białka itd ale nie zawsze mam czas na przygotowanie czegoś specjalnego. Dlatego mam prośbe, polecacie mi jakiegoś gainera ? cokolwiek...
Ja stosowałem dietę ale nie tak restrykcyjnie do tego zakupiłem olimp giant mega mass(ponoc najlepsza) i w ciagu 7 miesiecy przytylem 17kg. oczywiscie silownia do tego. efekt jest staly wystarczy chodzic na silownie raz w tygodniu na 30 minut. wejdz sobie na jakies forum kulturystyczne tam masz od groma informacji na ten temat.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 21.12.2009, 22:17
OK dzięki Wiślacy za rady Wesołych Świąt
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 21.12.2009 o godz. 22:34.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.12.2009, 22:28
harimata napisał(a):Wyświetl post
Ja stosowałem dietę ale nie tak restrykcyjnie do tego zakupiłem olimp giant mega mass(ponoc najlepsza) i w ciagu 7 miesiecy przytylem 17kg. oczywiscie silownia do tego. efekt jest staly wystarczy chodzic na silownie raz w tygodniu na 30 minut. wejdz sobie na jakies forum kulturystyczne tam masz od groma informacji na ten temat.
Po co takie bzdury piszesz? 30min raz w tygodniu? chłopie ledwo się rozgrzejesz i już trzeba do domu się zwijać...A gdzie tu mowa chociaż o liźnięciu każdej partii mięśniowej. 17kg może i przytyłeś ale ile w tym mięśnia? śmiem twierdzić ze maks 30%. No chyba że jesteś jakimś wynalazkiem genetycznym)

Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.12.2009, 09:25
Dokładnie treningi powinny być 2-3 w tygodniu dla poczatkującego i z takimi odstępami czasu aby mięśnie miały czas na regenerację do tego dieta najlepiej zbilansowana, ale już wystarczy przestrzegać podstawowych zasad zrdrowego żywienia tzn. jeść 5-8 posiłków dziennie,zero fast foodów, sporo białka, węgle przed treningiem i przede wszystkim dobry trening, a jak się "ćwiczy" raz w tygodniu po 30 minut to zregenerować byś się zdążył w autobusie nie mówiąc ile z tego mięśni zrobiłeś tak jak poprzednik pisał
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 22.12.2009, 10:08
Zalać się tłuszczem to można i bez gainera i bez diety, a tym bardziej bez treningów

Tylko, że tutaj nie o to chodzi. Aby wyrobić sobie dobre mięsko to optymalnie trzeba ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Najlepiej w konfiguracji pon-śr- pt. Wtedy łapiesz ciąg i idziesz jak burza od treningu do treningu.

Wiem, bo sam tak jechałem swego czasu.
I zapamiętajcie - Gainerem mas nie zbudujesz.. podstawa to dieta, a gainer należy traktować jako dopełnienie kaloryczne codziennej diety - dodatkowy posiłek i tyle.

Zdrowia!
Odpowiedz cytując
Bi@ły89
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.12.2009, 20:34
Panowie prośba jest.
Ogólnie mam problem z łydkami. Dajcie jakieś dobre ćwiczenia na łydki. Ćwiczę obecnie 5x20 pow + 5 powtórzeń (wspięcia na palce w staniu) to już tak na totalnym zmęczeniu łydek ale nie bardzo chcą iść. Tzn łydki jak to łydki są w miarę chude, ale chyba sporo osób i w tym ja chciałbym żeby były fajnie grube i napompowane
pozdro
Ostatnio edytowane przez Bi@ły89 : 28.12.2009 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.12.2009, 20:44
mam taki problem , w wyciskaniu na klate hantli na skosnej odraz na barki w siadzie przy wiekszym ciezarze nie jestem w stanie uniesc hantli do poziomu od ktorego moglbym zaczac robic cwiczenie, a gdy ktos mi poda hantle to daje rade cisnac , wyglada to tak jakby mi zablokowalo bark przy probie uniesienia do poziomu, jakas glukozamina da rade? pozdrawiam
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.12.2009, 20:49
jakie ćwiczenia polecacie na wzmocnienie kolan, jestem po artroskopii i w szczególności muszę wzmocnić czworogłowy... jakieś sugestie?
Odpowiedz cytując
MakuTS
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.12.2009, 20:52
co polecacie na stawy jako dodatek do diety chodzi głownie o jakieś lekarstwa ponieważ wcześniej miałem problemy a teraz jak masa idzie w górę a w ćwiczeniach raczej się nieoszczędzam.

KOSOVO
JE SRBIJA !!!!!
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.12.2009, 20:54
Krzysiek92 obczaj poprzednią strone. Swego czasu pytałem o to samo

PS; niestety nie przydało się, gdyż jednak okazało sie że jest to inna kontuzja, niż lekarz myslał i miałem/mam(faza końcowa) przerwe jak narazie od treningów połączoną z rehabilitacją
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 28.12.2009, 22:26
Bi@ły89: Łydki to bardzo specyficzna partia. Nie trenuj ich seriami, tylko jedziesz jednorazowo aż do maksymalnego zmęczenia (bólu). Wtedy jest najbardziej efektywnie.
Co więcej jedni albo mają łydki i im puchną bez problemu, a inni mają patyki i trzeba się mocno do tego przyłożyć.

Ciekawe ćwiczenie to wypychanie ciężaru palcami nóg - daje dobrze

godzilla: |A ja bym na Twoim miejscu pojechał lżejszym ciężarem od niższego poziomu startowego przez jakiś czas, być może pewne partie Ci się nie rozwinęły właściwie. Glukozamina nic tu nie pomoże...

krzysiek92: Szczerze, to podejdź do jakiegoś rehabilitanta, szkoda przesadzić z obciążeniami czy coś...
Tu masz wykaz ćwiczeń na uda: http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#poslad

MakuTS: Stestuj Arthreo Free http://mocnysklep.pl/95,arthreo-free-60-kapsulek.html
A jak masz ciut więcej kasy to Joint Caps http://mocnysklep.pl/220,joint-caps-60-kapsulek.html
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.12.2009, 22:46
racja... dzieki Jarza
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 28.12.2009, 23:28
godzilla napisał(a):Wyświetl post
mam taki problem , w wyciskaniu na klate hantli na skosnej odraz na barki w siadzie przy wiekszym ciezarze nie jestem w stanie uniesc hantli do poziomu od ktorego moglbym zaczac robic cwiczenie, a gdy ktos mi poda hantle to daje rade cisnac , wyglada to tak jakby mi zablokowalo bark przy probie uniesienia do poziomu, jakas glukozamina da rade? pozdrawiam

Trochę mało przejrzyście to opisałeś, ale ja wnioskuje ze możesz mieć dość poważne przykurcze mięśniowe dlatego relaksacja poizometryczna bardzo wskazana!

Cytat:
jakie ćwiczenia polecacie na wzmocnienie kolan, jestem po artroskopii i w szczególności muszę wzmocnić czworogłowy... jakieś sugestie?
Po astroskopii ćwiczenie na ciężarach praktycznie narazię całkowicie odpada spróbuj następujące ćwiczenia:
-Prostowanie nogi w siedzeniu na krześle
-leżysz na plecach, pod kolana wsadzasz wałek, zrobiony z ręcznika i wciskasz ten wałek
-napinanie czworogłowego
-cwiczenie w staniu: stoisz przy taborecie i opierasz się o poręcz, starasz się dotknąć pietą pośladka
-też w staniu, pozycja wyjściowa jak wcześniej: nastepnie wyprostowaną nogę odchylasz w bok

Mogą występować silne skurcze mięśniowe dlatego zainwestuj w magnez.
Ostatnio edytowane przez Werewolf : 28.12.2009 o godz. 23:36.

Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.12.2009, 23:30
Panowie, sprawa wyglada tak: dzisiaj sie dowiedzialem ze mam chorobe scheuermanna, czy moze mi ktos ulozyc jakas diete w miare sensowna, bialkowo/wapniowa ?

I jak moge sobie cwiczyc na grzbiet/brzuch w domowym zaciszu ?
Lekarz pierwsze co to zaproponowal kupic sobie karnet na basen i naginac tam codziennie..
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 29.12.2009, 04:17
@Werewolf

przy ciezarze X gdy ktos poda mi hantle jestem w stanie wykonac prawidlowo cwiczenia Y powtorzen

jednak gdy przyjdzie mi podniesc te hantle z ziemi i uniesc je na wysokosc poczatkowa cwiczenia

http://img37.imageshack.us/img37/6428/barkpoziom1.jpg

to jest problem bo bark [ a dokladnie lewy ] 'blokuje reke' przy podnoszeniu hantli
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 29.12.2009, 13:33
Z wyprostowanymi rękami do góry jak daleko jesteś w stanie je proste odchylać w tył? Jeżeli jest ograniczona ruchomość tzn. ramiona nie przejdą za linie płatka ucha to znaczy ze masz spory przykurcz aktonu brzusznego mięśnia klatki piersiowej.

Wchodzi tutaj tez w grę opcja ze masz bardzo słabe rotatory zewnętrzne barków przez co nie jestes w stanie narzucic sztangielki do pozycji wyjściowej ćwiczenia. Nie wiem w jaki sposób narzucasz ciężar na barki ale spróbuj sobie: stojąc oprzyj sztangielki na udach około 10cm nad kolanami lekko ugnij nogi w kolanach i wykonując energiczne ruchy najpierw lewym później prawy kolanem-zresztą jak wolisz może być na odwrót ( tak jak byś chciał kogoś kopnąć kolanem w czoło) wyrzucasz ciężar do góry i utrzymujac sztangielki w pozycji wyjściowej siadasz na ławeczce. Tym sposobem możesz narzucić naprawdę bardzo duże obciążenia ( ja ćwicząc 40kg na jedną łapę, bez problemu sam narzucam sobie sztangielki i nikt nie musi mnie asekurować)

Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Stary 29.12.2009, 15:08
problem jest tylko z narzuceniem sztangielek, dzieki, sporobuje tej metody pozdrawiam
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.12.2009, 15:48
Jakieś 2 tygodnie temu skończyłem brać kreatynę (przez 3 tygodnie) i gainera , przyszło jakieś 4 kg.Myślałem,żeby w niedalekiej przyszłości kupić jakiegoś większego gainera,aminokwasy i może kreatynę.Proszę o pomoc
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 31.12.2009, 15:54
WislakNH- Jak jesteś przy kasie a chcesz się konkretnie doje*** to polecam cykl z BSN-u a dokładnie: True mass(gainer), syntha-6(białko) no-xplode( przed treningiem) i cell mass(kreatyna po treningu). Przy dobrym treningu i odpowiedniej diecie można sie dobrze przypakować
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.01.2010, 13:07
cwiczenie na kacu chyba nie jest wskazane bo podobno serducho strasznie dostaje a tak by mi pasowało klatke i barki.
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.01.2010, 13:32
podobno dobrze jest na kacu trochę pobiegać, potruchtać. wypocisz z siebie resztę syfu
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.01.2010, 15:20
albo sie zrzygasz - i tak i tak bedzie lepiej
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 01.01.2010, 15:55
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Jakieś 2 tygodnie temu skończyłem brać kreatynę (przez 3 tygodnie) i gainera , przyszło jakieś 4 kg.Myślałem,żeby w niedalekiej przyszłości kupić jakiegoś większego gainera,aminokwasy i może kreatynę.Proszę o pomoc

Zapomniałem dodać,że ostatnio zakupiłem Shocka przed treningiem

Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 03.01.2010, 13:38
Co sądzicie o tym nowym gainerze JUMBO?
Wiem,że post pod postem ale chciałem podbić.

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.01.2010, 22:18
dobre wegle w skladzie i bardzo konkretne dodatki , tylko drogi troche ( ta mocniejsza wersja "profesional" w M1 289 , w Wandzie 240)

w DH Wanda byly probki gratisowe tego , moze jeszcze sa podejdz i zapytaj to sobie wyprobujesz
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 04.01.2010, 22:42
Czekolada całkiem niezła

A co do M1 to nie kupujcie tam - drogo strasznie w porównaniu z innymi sklepami a i obsługa jakaś taka niekumata.... :/
To samo w Galerii Kazimierz - to zdaje się jeden i ten sam właściciel?
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.01.2010, 17:27
http://allegro.pl/item868353335_acti...shaker_w0.html

jak dawkować tego gainera w dni nietreningowe (o jakich porach, przed posiłkiem czy po?)? W dni z treningiem 1 h przed i 30 min po siłce to wiem bo tak pisało gdzieś

W dni bez treningu tyle samo brać? (200 g dziennie.)
I
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 09.01.2010, 17:29
Co będzie lepsze do kupienia dla kogoś kto dopiero zaczyna jakby z ćwiczeniami i chce ćwiczyć w domu. Ławka czy atlas? Chodzi mi o w miarę ćwiczenie wszystkich partii mięśni. Co sądzicie o tym:

http://www.allegro.pl/item868709715_...gwar_raty.html
albo
http://www.allegro.pl/item867456862_...horn_7828.html
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 09.01.2010, 17:42
Gdybym to ja miał wybierać, to wybrałbym druga opcje(ławeczka) ale na początek na pewno lepszy byłby atlas. Przy ławeczce można wykonywać tylko klatkę i łapy a przy atlasie masz dodatkowo plecy i barki.
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.01.2010, 17:43
ta druga lawka wydaje sie byc troche przekombinowana jak dla mnie

pierwsza wyglada fajnie tylko cena dosc spora

nie lepiej poprostu kupic karnet na silownie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów