|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
OK dzięki Wiślacy za rady
Wesołych Świąt ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 21.12.2009 o godz. 22:34.
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
)![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Dokładnie treningi powinny być 2-3 w tygodniu dla poczatkującego i z takimi odstępami czasu aby mięśnie miały czas na regenerację do tego dieta najlepiej zbilansowana, ale już wystarczy przestrzegać podstawowych zasad zrdrowego żywienia tzn. jeść 5-8 posiłków dziennie,zero fast foodów, sporo białka, węgle przed treningiem i przede wszystkim dobry trening, a jak się "ćwiczy" raz w tygodniu po 30 minut to zregenerować byś się zdążył w autobusie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zalać się tłuszczem to można i bez gainera i bez diety, a tym bardziej bez treningów
![]() Tylko, że tutaj nie o to chodzi. Aby wyrobić sobie dobre mięsko to optymalnie trzeba ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Najlepiej w konfiguracji pon-śr- pt. Wtedy łapiesz ciąg i idziesz jak burza od treningu do treningu. Wiem, bo sam tak jechałem swego czasu. I zapamiętajcie - Gainerem mas nie zbudujesz.. podstawa to dieta, a gainer należy traktować jako dopełnienie kaloryczne codziennej diety - dodatkowy posiłek i tyle. Zdrowia! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panowie prośba jest.
Ogólnie mam problem z łydkami. Dajcie jakieś dobre ćwiczenia na łydki. Ćwiczę obecnie 5x20 pow + 5 powtórzeń (wspięcia na palce w staniu) to już tak na totalnym zmęczeniu łydek ale nie bardzo chcą iść. Tzn łydki jak to łydki są w miarę chude, ale chyba sporo osób i w tym ja chciałbym żeby były fajnie grube i napompowane ![]() pozdro
Ostatnio edytowane przez Bi@ły89 : 28.12.2009 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
mam taki problem , w wyciskaniu na klate hantli na skosnej odraz na barki w siadzie przy wiekszym ciezarze nie jestem w stanie uniesc hantli do poziomu od ktorego moglbym zaczac robic cwiczenie, a gdy ktos mi poda hantle to daje rade cisnac , wyglada to tak jakby mi zablokowalo bark przy probie uniesienia do poziomu, jakas glukozamina da rade? pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
jakie ćwiczenia polecacie na wzmocnienie kolan, jestem po artroskopii i w szczególności muszę wzmocnić czworogłowy... jakieś sugestie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
co polecacie na stawy jako dodatek do diety chodzi głownie o jakieś lekarstwa ponieważ wcześniej miałem problemy a teraz jak masa idzie w górę a w ćwiczeniach raczej się nieoszczędzam.
![]() ![]() KOSOVO JE SRBIJA !!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Krzysiek92 obczaj poprzednią strone. Swego czasu pytałem o to samo
![]() PS; niestety nie przydało się, gdyż jednak okazało sie że jest to inna kontuzja, niż lekarz myslał i miałem/mam(faza końcowa) przerwe jak narazie od treningów połączoną z rehabilitacją ![]() ![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bi@ły89: Łydki to bardzo specyficzna partia. Nie trenuj ich seriami, tylko jedziesz jednorazowo aż do maksymalnego zmęczenia (bólu). Wtedy jest najbardziej efektywnie.
Co więcej jedni albo mają łydki i im puchną bez problemu, a inni mają patyki i trzeba się mocno do tego przyłożyć. Ciekawe ćwiczenie to wypychanie ciężaru palcami nóg - daje dobrze ![]() godzilla: |A ja bym na Twoim miejscu pojechał lżejszym ciężarem od niższego poziomu startowego przez jakiś czas, być może pewne partie Ci się nie rozwinęły właściwie. Glukozamina nic tu nie pomoże... krzysiek92: Szczerze, to podejdź do jakiegoś rehabilitanta, szkoda przesadzić z obciążeniami czy coś... Tu masz wykaz ćwiczeń na uda: http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#poslad MakuTS: Stestuj Arthreo Free http://mocnysklep.pl/95,arthreo-free-60-kapsulek.html A jak masz ciut więcej kasy to Joint Caps http://mocnysklep.pl/220,joint-caps-60-kapsulek.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
racja... dzieki Jarza
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę mało przejrzyście to opisałeś, ale ja wnioskuje ze możesz mieć dość poważne przykurcze mięśniowe dlatego relaksacja poizometryczna bardzo wskazana! Cytat:
-Prostowanie nogi w siedzeniu na krześle -leżysz na plecach, pod kolana wsadzasz wałek, zrobiony z ręcznika i wciskasz ten wałek -napinanie czworogłowego -cwiczenie w staniu: stoisz przy taborecie i opierasz się o poręcz, starasz się dotknąć pietą pośladka -też w staniu, pozycja wyjściowa jak wcześniej: nastepnie wyprostowaną nogę odchylasz w bok Mogą występować silne skurcze mięśniowe dlatego zainwestuj w magnez.
Ostatnio edytowane przez Werewolf : 28.12.2009 o godz. 23:36.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Panowie, sprawa wyglada tak: dzisiaj sie dowiedzialem ze mam chorobe scheuermanna, czy moze mi ktos ulozyc jakas diete w miare sensowna, bialkowo/wapniowa ?
I jak moge sobie cwiczyc na grzbiet/brzuch w domowym zaciszu ? Lekarz pierwsze co to zaproponowal kupic sobie karnet na basen i naginac tam codziennie.. ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Werewolf
przy ciezarze X gdy ktos poda mi hantle jestem w stanie wykonac prawidlowo cwiczenia Y powtorzen ![]() jednak gdy przyjdzie mi podniesc te hantle z ziemi i uniesc je na wysokosc poczatkowa cwiczenia http://img37.imageshack.us/img37/6428/barkpoziom1.jpg to jest problem bo bark [ a dokladnie lewy ] 'blokuje reke' przy podnoszeniu hantli |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z wyprostowanymi rękami do góry jak daleko jesteś w stanie je proste odchylać w tył? Jeżeli jest ograniczona ruchomość tzn. ramiona nie przejdą za linie płatka ucha to znaczy ze masz spory przykurcz aktonu brzusznego mięśnia klatki piersiowej.
Wchodzi tutaj tez w grę opcja ze masz bardzo słabe rotatory zewnętrzne barków przez co nie jestes w stanie narzucic sztangielki do pozycji wyjściowej ćwiczenia. Nie wiem w jaki sposób narzucasz ciężar na barki ale spróbuj sobie: stojąc oprzyj sztangielki na udach około 10cm nad kolanami lekko ugnij nogi w kolanach i wykonując energiczne ruchy najpierw lewym później prawy kolanem-zresztą jak wolisz może być na odwrót ( tak jak byś chciał kogoś kopnąć kolanem w czoło) wyrzucasz ciężar do góry i utrzymujac sztangielki w pozycji wyjściowej siadasz na ławeczce. Tym sposobem możesz narzucić naprawdę bardzo duże obciążenia ( ja ćwicząc 40kg na jedną łapę, bez problemu sam narzucam sobie sztangielki i nikt nie musi mnie asekurować) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
problem jest tylko z narzuceniem sztangielek, dzieki, sporobuje tej metody pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jakieś 2 tygodnie temu skończyłem brać kreatynę (przez 3 tygodnie) i gainera , przyszło jakieś 4 kg.Myślałem,żeby w niedalekiej przyszłości kupić jakiegoś większego gainera,aminokwasy i może kreatynę.Proszę o pomoc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WislakNH- Jak jesteś przy kasie a chcesz się konkretnie doje*** to polecam cykl z BSN-u a dokładnie: True mass(gainer), syntha-6(białko) no-xplode( przed treningiem) i cell mass(kreatyna po treningu). Przy dobrym treningu i odpowiedniej diecie można sie dobrze przypakować
![]()
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
cwiczenie na kacu chyba nie jest wskazane bo podobno serducho strasznie dostaje a tak by mi pasowało klatke i barki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
podobno dobrze jest na kacu trochę pobiegać, potruchtać. wypocisz z siebie resztę syfu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
albo sie zrzygasz - i tak i tak bedzie lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapomniałem dodać,że ostatnio zakupiłem Shocka przed treningiem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co sądzicie o tym nowym gainerze JUMBO?
Wiem,że post pod postem ale chciałem podbić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
dobre wegle w skladzie i bardzo konkretne dodatki , tylko drogi troche ( ta mocniejsza wersja "profesional" w M1 289 , w Wandzie 240)
w DH Wanda byly probki gratisowe tego , moze jeszcze sa podejdz i zapytaj to sobie wyprobujesz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czekolada całkiem niezła
![]() A co do M1 to nie kupujcie tam - drogo strasznie w porównaniu z innymi sklepami a i obsługa jakaś taka niekumata.... :/ To samo w Galerii Kazimierz - to zdaje się jeden i ten sam właściciel? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://allegro.pl/item868353335_acti...shaker_w0.html
jak dawkować tego gainera w dni nietreningowe (o jakich porach, przed posiłkiem czy po?)? W dni z treningiem 1 h przed i 30 min po siłce to wiem bo tak pisało gdzieś ![]() W dni bez treningu tyle samo brać? (200 g dziennie.) ![]()
I
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co będzie lepsze do kupienia dla kogoś kto dopiero zaczyna jakby z ćwiczeniami i chce ćwiczyć w domu. Ławka czy atlas? Chodzi mi o w miarę ćwiczenie wszystkich partii mięśni. Co sądzicie o tym:
http://www.allegro.pl/item868709715_...gwar_raty.html albo http://www.allegro.pl/item867456862_...horn_7828.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybym to ja miał wybierać, to wybrałbym druga opcje(ławeczka) ale na początek na pewno lepszy byłby atlas. Przy ławeczce można wykonywać tylko klatkę i łapy a przy atlasie masz dodatkowo plecy i barki.
![]()
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
ta druga lawka wydaje sie byc troche przekombinowana jak dla mnie
pierwsza wyglada fajnie tylko cena dosc spora nie lepiej poprostu kupic karnet na silownie? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|