The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2011, 21:03
Po pierwszej bramce nasunęła mi się analogia z golem Kałużnego w Saragossie, od razu pomyślałem sobie "oby tylko nie skończyło się tak jak wtedy"...

http://www.youtube.com/watch?v=05tPcRynk0o
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 29.09.2011 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.09.2011, 21:06
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
Diaz - piłkarz tak krytykowany własnie ale ja uważam ze on nie powinien grać na lewej obronie tylko na środku gdzie rozegrał najlepszy mecz w meczu z Barceloną u nas ( 1-0 ) albo ewentualnie jako defensywny pomocnik gość jako lewy obrońca sobie zupełnie nie radzi gubi krycie , łamie linie spalonego jak choćby w rewanżu z Apoelem.
tak sie zastanawiam czemuż to Nunez nie moglby zagrać na lewej obronie skoro na tej pozycji został zauważony w Argentynie ?
można by ich zamienić z Diazem pozycjami i może by to lepiej wyglądało ale u Maskaanta takie cos nie przejdzie - on na sztywno przypisuje graczy do pozycji i ma klapki na oczach
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.09.2011, 21:07
Usulovski napisał(a):Wyświetl post
Po pierwszej bramce nasunęła mi się analogia z golem Kałużnego w Saragossie, od razu pomyślałem sobie "oby tylko nie skończyło się tak jak wtedy"

http://www.youtube.com/watch?v=05tPcRynk0o
Ja po golu powiedziałem kobicie że skończy się 4-1 w plecy..choć jak wybiła 45 minuta to byłem pewien że los będzie łaskawszy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.09.2011, 21:11
Czas Jaliensa w Wiśle powinien dobiec końca. Należy odmłodzić defensywę Jovanoviciem i Bunozą kosztem Jaliensa i Lameya.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Co innego spodziewać się w.......u a co innego oglądać go na własne oczy. Jesteśmy w takim miejscu, że nawet totalni średniacy europejscy to teraz dla nas poziom z innej planety. Cieszymy się, że między 60 a 70 minutą było nieźle, a w całym meczu to nawet kilka sytuacji stworzyliśmy. Przecież to jest upokarzające.

Najgorsze jest to, że za pieniądze którymi teoretycznie dysponujemy, naprawdę można zbudować coś solidnego i przyzwoitego. Coś co nie będzie nam przynosiło obciachu, za każdym razem gdy pojedziemy na zachód czy południe. Nigdy nie będzie jednak dobrze, jeżeli drużynę będzie się budowało w oparciu o obcokrajowców o umiejetnościach Jopa czy Kuzery, zarabiających cztery razy więcej niż ci dwaj. W czym Lamey czy Jaliens są lepsi od 90% obrońców w naszej lidze? Tym że są Holendrami?

Po rocznym eksperymencie z zagraniczną Wisłą jestem przeciw takiemu cyrkowi. Jeżeli budujemy drużynę na obcokrajowcach, niech będą o klasę lepsi niż nasze gwiazdki. Taką chujnię jak w Nikozji, z Odense czy Twente, równie dobrze mógłby zagrać Górnik Adasia Nawałki budowany za pięć razy mniejszą kasę.
Ostatnio edytowane przez irman : 29.09.2011 o godz. 21:13.
:/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Taki urok polskiej ligi. Pilkarze zagraniczni wybijaja sie, odchodza do lepszych klubow a Polacy nadal kisza sie w tych samych zespolach. Do nas to moga przyjsc głownie takie wynalazki jak Jaliens i to sie przeklada na postawe w europejskich pucharach
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.09.2011, 21:15
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Zamilcz pokemonie. Nawet nie wiesz jak się bramkarz twojego ukochanego klubu nazywa, po za tym Pareiko zawalił dziś jedną bramkę, przy takiej ilości strzałów i sytuacji naprawdę ciężko się nie pomylić. Niech mi ktoś przypomni, bo nie wiem czy mi się dobrze wydaje, ale Kirm był kontuzjowany podczas przygotowań do sezonu? Jako jedyny wytrzymał mecz pod względem fizycznym.
Pajac, normalnie pajac. Szkoda na takich nerwów. Może admin coś z nim zrobi. A co do Parejki to on broni dobrze, ale ciągle zawala w najważniejszych meczach jak z Apoelem. Ale to nie głównie jego wina, ale nasza holenderska obrona to się chyba zioła w Enschede napaliła. Dramat.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 29.09.2011 o godz. 21:18.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.09.2011, 21:15
irman napisał(a):Wyświetl post
Taką chujnię jak w Nikozji, z Odense czy Twente równie dobrze mógłby zagrać Górnik Adasia Nawałki budowany za pięć razy mniejszą kasę.
Tylko jakimś dziwnym trafem(spisek?) - ani jemu ani Górnikowi nie będzie to dane.Ale gdyby było to na bank po 2 meczach 6 punktów a nawet nie 6 bo LM by Górnik miał
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.09.2011, 21:16
Usulovski napisał(a):Wyświetl post
Po pierwszej bramce nasunęła mi się analogia z golem Kałużnego w Saragossie, od razu pomyślałem sobie "oby tylko nie skończyło się tak jak wtedy"...
Okay, może być jak z Saragossą ale w rewanżu byłoby miło o kolejną analogią, może nas zlekceważą jak kiedyś Hiszpanie...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.09.2011, 21:17
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja po golu powiedziałem kobicie że skończy się 4-1 w plecy..choć jak wybiła 45 minuta to byłem pewien że los będzie łaskawszy
Bo jakoś od południa wszyscy spodziewali się czwórki z tyłu. Tak więc nie jest źle. Zgodnie z planem. A to,że nie mamy obrony było wiadomym od dawna,dawien dawna. Dokładnie od kiedy okazało się,że nie ma kasy na lepszego obrońce niż Chavez. Bo z Chavezem to my możemy się z GKS-em Bełchatów kopać. Zaskoczenia nie było.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 29.09.2011, 21:24
Ten Janko to niezły kozak facet niezle się przepycha i ma fantastyczne warunki fizyczne idealny do naszego systemu gry nie obwiniajmy obronych przy jego golach bo fizycznie był zdecydowanie lepszy skoro Chavez to taran to nie wiem jak określić Janko....
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.09.2011, 21:24
skonczce juz pisac ze pareiko cos zawalil bo nic nie zawalil strone temu przeanalizowalem gole 1 i 4 , bo przy 2 i3 to chyba nie macie watpliwosci ?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.09.2011, 21:25
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Ten Janko to niezły kozak facet niezle się przepycha i ma fantastyczne warunki fizyczne idealny do naszego systemu gry nie obwiniajmy obronych przy jego golach bo fizycznie był zdecydowanie lepszy skoro Chavez to taran to nie wiem jak określić Janko....
Muzykant
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.09.2011, 21:28
Szkoda że Meliksona nie było na boisku. Bo to był taki idealny mecz dla niego. Dużo miejsca, szansa na szybkie kontry. Poza tym Twente nie zawsze atakowało od razu Wiślaka z piłką. Melikson miałby gdzie się rozpędzić i zagrać jakąś prostopadłą piłę. No i może to przy takiej różnicy klas brzmi śmiesznie, ale z Meliksonem mogło być całkiem inaczej...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 29.09.2011, 21:29
Mocny napisał(a):Wyświetl post
skonczce juz pisac ze pareiko cos zawalil bo nic nie zawalil strone temu przeanalizowalem gole 1 i 4 , bo przy 2 i3 to chyba nie macie watpliwosci ?
A 1 bramka to co? Nie patrzmy na bramki na 3 czy 4-1 bo one nic nie zmieniają. Najważniejszą bramkę zawalił, zawalił też bramkę bardzo ważną z Apoelem. W niedziele powinien zagrać zmiennik, bo poleci fala krytyki na niego.

Odpowiedz cytując
manolo1906
Member

Od: 04.2011

Stary 29.09.2011, 21:29
Q quo vadis?
Przestań skakać krakowiaczka w polu karnym i machać rękami.
Lider obrony?...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.09.2011, 21:31
Mamy 11 wartościowych zawodników, mogących grać z powodzeniem na europejskim poziomie.

Pareiko, Chavez, Jovanovic, Bunoza, Nunez, Iliev, Melikson, Wilk (na zachętę), Małecki, Genkov, Dudu.

Brakuje nam bramkarza do gry w pierwszym składzie lub do solidnej rywalizacji z Sergiejem. Dwóch stoperów, dwóch wartościowych lewych obrońców, prawego obrońce, defensywnego pomocnika, playmakera z prawdziwego zdarzenia do kreowania gry i kontrolowania tempa, po jednym skrzydłowym z każdej strony, ewentualnie zawodnie dwóch zawodników w typie Małego/Ilieva. Napastnika, młodego utalentowanego żeby się uczył od Bitona/Genkova/Ilieva/Meliksona. :]

Sobolewski, dzięki za te wszystkie lata gry, ale jest dramatycznie słaby. Mało biega, źle asekuruje bocznych obrońców, stoperów, za wolny, głupie faule, zwalnia grę, dostaje w kluczowych momentach 'siatę' co po chwili zamienia się na bramkę dla przeciwnika. Kto się zemną nie zgadza to niech obejrzy sobie mecze z tego sezonu i patrzy na grę Sobola, chciałbym go chwalić, ale nie ma za co. Czasem to nawet Diazowi dobrze coś wyjdzie.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 29.09.2011, 21:31
1 bramka nie obrony , wolniejszy bramkarz by sie nawet nie ruszyl pareiko prawie siegnal stad wydawac by sie moglo ze do obrony
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.09.2011, 21:32
WisłaOnly - widać że gówno się znasz na bronieniu. Gola na 1:1 nie zawalił. Potężny strzał z niecałych 5 metrów przełamał ręce bramkarza...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.09.2011, 21:43
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
A 1 bramka to co? Nie patrzmy na bramki na 3 czy 4-1 bo one nic nie zmieniają. Najważniejszą bramkę zawalił, zawalił też bramkę bardzo ważną z Apoelem. W niedziele powinien zagrać zmiennik, bo poleci fala krytyki na niego.
Pierwszą bramkę zawalili obrońcy bo nie pokryli zawodnika Twente. Przy tej sytuacji Pareiko nie miał praktycznie szans na skuteczną interwencję. Sparował piłkę intuicyjnie i to wszystko co mógł zrobić w tej sytuacji. Irytuje, że już któryś raz z kolei Jaliens z Chavezem nie potrafią się dogadać z kryciem we własnym polu karnym i co stały fragment gry naszych przeciwków (czy europuchary czy liga) to można drżeć o stratę bramki.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 29.09.2011, 21:43
rafalek napisał(a):Wyświetl post
WisłaOnly - widać że gówno się znasz na bronieniu. Gola na 1:1 nie zawalił. Potężny strzał z niecałych 5 metrów przełamał ręce bramkarza...
Oj nie gadaj, lepiej mógłby się zachować, a on chce wszystko łapać... BTW. A ty coś się znasz na bronieniu czy też za wszelką cenę szukasz plusów.

Mocny napisał(a):Wyświetl post
Legia wygrywa z żydokomuną !
Już nie...

Colin napisał(a):Wyświetl post
Pierwszą bramkę zawalili obrońcy bo nie pokryli zawodnika Twente. Przy tej sytuacji Pareiko nie miał praktycznie szans na skuteczną interwencję. Sparował piłkę intuicyjnie i to wszystko co mógł zrobić w tej sytuacji. Irytuje, że już któryś raz z kolei Jaliens z Chavezem nie potrafią się dogadać z kryciem we własnym polu karnym i co stały fragment gry naszych przeciwków (czy europuchary czy liga) to można drżeć o stratę bramki.
O obrońcach to już całkiem inna bajka. Lamey słabo, Jaliens dramat. Jego trzeba jak najszybciej pożegnać. I gdyby nie obrona, to nasza gra wyglądała by inaczej, bo o ile w ataku wygląda to całkiem nieźle, to zawodnicy ofensywni nie mają komfortu. Mają świadomość, że każda ich strata może skończyć się nieszczęściem. A Kirm to przechodził dziś sam siebie...

rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tak, mam coś wspólnego z bronieniem, ale Ciebie to nie powinno obchodzić.
Frustrat.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 29.09.2011 o godz. 21:50.

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.09.2011, 22:01
jak najszybciej pokupować obrońców i stawiać na Jovanovica. Jaliens z Lameyem ostatecznie pokazali że mogą starczyć na słabsze zespoły ligowe i nic więcej - czyli rezerwa.

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 29.09.2011, 22:04
HEDu napisał(a):Wyświetl post
jak najszybciej pokupować obrońców i stawiać na Jovanovica. Jaliens z Lameyem ostatecznie pokazali że mogą starczyć na słabsze zespoły ligowe i nic więcej - czyli rezerwa.
nieprawda , nie starczaja , ruch nam wsadzil 2 gole , flota swinoujscie dwa gole...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2011, 22:07
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Mamy 11 wartościowych zawodników, mogących grać z powodzeniem na europejskim poziomie.

Pareiko, Chavez, Jovanovic, Bunoza, Nunez, Iliev, Melikson, Wilk (na zachętę), Małecki, Genkov, Dudu.

Brakuje nam bramkarza do gry w pierwszym składzie lub do solidnej rywalizacji z Sergiejem. Dwóch stoperów, dwóch wartościowych lewych obrońców, prawego obrońce, defensywnego pomocnika, playmakera z prawdziwego zdarzenia do kreowania gry i kontrolowania tempa, po jednym skrzydłowym z każdej strony, ewentualnie zawodnie dwóch zawodników w typie Małego/Ilieva. Napastnika, młodego utalentowanego żeby się uczył od Bitona/Genkova/Ilieva/Meliksona. :]

No to mamy 11 czy nie mamy? Bo Twojego wywodu zrozumiałem tyle ile z wykresu u Gmocha....

Bo wg mnie na solidnym europejskim poziomie to mamy jednego zawodnika (Melikson). Na poziomie krajowym trzech (Jovanović, Nunez, Biton) Reszta gra bo mamy tak słabą ligę, że mimo, że ciężko ich oglądać to i tak przewyższają pozostałych.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Brak słów. Bedzie znów lanie na kolanie w niedziele. Na to się zapowiada. Nie mamy wogóle obrony. ehhhhhhhh
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Diaz to samo! Chavez ostatnio też widać skłonny jest dołączyć do tej grupy bo ostatnio lepiej pisze dla zeszło niż gra!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.09.2011, 22:13
Ehh obrony nie mamy od półtora roku , na dzień dzisiejszy to potrzeba nam 3 obrońców , Marko to prefessor przy pepilku Q.

Sobolewski to on sie nadje na Polską ligę, Nunez , jeśli Maaskant każe mu grać to gra , chłop idzie do przodu i coś ciągnie tę grę , Kirm jest za słaby , Iliev nie ma z kim grać , o obronie już powiedziałem , nie no druzyny nie da śie zbudować w dwa okienka , no ale ile mamy sie jeszcze łudzić , 4 obrońców którzy grają jakby grali 1 raz ja .......e....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.09.2011, 22:14
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bo jakoś od południa wszyscy spodziewali się czwórki z tyłu. Tak więc nie jest źle. Zgodnie z planem. A to,że nie mamy obrony było wiadomym od dawna,dawien dawna. Dokładnie od kiedy okazało się,że nie ma kasy na lepszego obrońce niż Chavez. Bo z Chavezem to my możemy się z GKS-em Bełchatów kopać. Zaskoczenia nie było.
Na Chaveza też mieliśmy tylko 60% kasy
A tak na poważnie z Chavezem to jeszcze pół biedy, natomiast Jaliens i Lamey irytują mie od samego początku.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2011, 22:14
po prostu nie podjęli rękawicy, + 3/4 obrony do wyjebania...
grali jakby mieli kilo w gaciach, a niektórzy to nie wiem, powinni się zastanowić nad sobą, bo bramka na 3:1 to żenada...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.09.2011, 22:19
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Na Chaveza też mieliśmy tylko 60% kasy
A tak na poważnie z Chavezem to jeszcze pół biedy, natomiast Jaliens i Lamey irytują mie od samego początku.
Pół biedy ale gubi krycie ,jest wolny i przegrywa praktycznie wszystkie główki to na .... taki zawodnik ,wogule to oni wszyscy wygladaja jakby im czegos brakowalo,kondycja brak porozumienia w linii defensywnej po prostu katastrofa,juz ....a nie wiadomo kim grac w tej obronie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów