The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2011, 20:00
Q musi usiąść na ławie, kolejny mecz i kolejne katastrofalne błędy z 4 bramek straconych 3 może zapisać na swoje konto... Mam wrażenie, że czuje się zbyt pewnie, "cobym nie zagrał i tak wyjdę w 11". Dać szanse Buno niech postraszy parę meczy Q... Do Pareiki niema co się przypierdzielać, bo jak gra się bez obrony i przeciwnik co chwile ostrzeliwuje Ci bramkę nie ciężko w końcu o błąd, a wyciąganie co chwila setek jest nierealne.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 29.09.2011 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Jak już pisałem : stoperzy do wymiany. Pereiko - ostatnio zupełnie zgasł. Mam nadzieję, że wkrótce odnajdzie formę.

Niestety w meczu z Tweente wyszły dwie rzeczy :
1) Nie mamy obrony. Jedyny nasz prawdziwy obrońca jest kontuzjowany.
2) Bez Meliksona nie mamy czego szukać w Europie. Smutna prawda.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

potwierdza się to co kiedyś pisałem od meczu z Litexem do dzisiaj nie mamy w ogóle obrony. Nawet Pereiko zawodzi ehhh
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.09.2011, 20:01
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Pareike tez trzeba w zimie wywalic, w kazdym waznym meczu puszcza babole.
Synek Pareiko raz noszony na rękach, raz do wywalenia.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.09.2011, 20:01
Magpie napisał(a):Wyświetl post
HaHa Wiedziałem, że tak będzie postawiłem u Buka 100 zł na Twente.
Czyli wygrałeś całe 29-30 pln Pozazdrościć...
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.09.2011, 20:02
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Przyczyna słabych występów w pucharach jest wg mnie prosta. Winne są kluby takie jak podbeskidzie, icki, łks, bełchatów. NIGDY nie będzie silnych zespołów w naszej półzawodowej lidze jeśli będą tam zespoły kopiące na okręgowym poziomie piłkę.

buehehehe , poprawiles mi tymi absurdaliami humor w ten zjebany dzien
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.09.2011, 20:03
Ja powiem tylko jedno: po tym meczu szkoda mi było tylko Radka, Dudu, Czarka, Daniela Bruda i Bunozy z Jovanovicem na ławce... A reszta w zimie albo po sezonie WYPIERDALAĆ. Wolę żeby grał słaby( albo nawet nie taki słaby) Damian Skołorzyński niz stary dziadek Lamey. Po sezonie zrobić gruntowną przebudowę składu i na następny sezon walczymy o europejskie puchary z następującym składem :
Kurto - Skołorzyński ( albo Burliga ), Jovanovic, Bunoza, jakiś młody Polak - Małecki, Sobolewski, Chrapek, Melikson, Sobota - Biton

I na ławce: jakis młody bramkarz, Czekaj, Nalepa, Brud, Wilk, Kirm, i reszta Młoda Ekstraklasa

Możemy takim składem nie zdobyć mistrzostwa ale przynajmniej jest jakaś perspektywa i tym chłopakom napewno będzie się chciało. Bo ja już na Jaliensa od dłuższego czasu nie moge patrzeć, a i Chavez powoli zaczyna mnie denerwować...
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.09.2011, 20:04
Przed grupą dawałem naszym szanse na zdobycie 2 punktow. tzn remis z Odense i Twente u siebie, teraz widzę, że się pomylilem i jest to nierealne. Irytujące też jest forowanie przez Maaskanta swoich nabytkow, przecież od dłuższego czasu wszyscy wiedzą, żę Jaliens jest cienki jak barszcz i można było dać szanse Bunozie. Natomiast Marko na obronie bije w każdym detalu Lameya, i mam nadzieje, że niegrał tylko i wyłącznie z powodu kontuzji bo inaczej byłby to szczyt głupoty ze strony naszego trenera. Który swoją drogą od dłuższego czasu pokazuje, że więcej niż na trenowaniu zna się na pięknym przemawianiu i opowiadaniu bajek, aż dziw że nie został politykiem.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2011, 20:05
szark napisał(a):Wyświetl post
Katastrofalna forma Sergieja Pareiki rozpoczęła się wraz z przybyciem tej poznanskiej ku..y do klubu, może pora znów zmienić trenera bramkarzy ?
Też zwróciłem na to uwagę. Chyba nieprzypadkowo to sie tak zbiegło.
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.09.2011, 20:05
Tak się kończą mecze kiedy w obronie grają emeryci.
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.09.2011, 20:06
Magpie napisał(a):Wyświetl post
Żebyś się nie udławił tym hajsem z radości.
Uporczywe wystawianie Diaza na lewej obronie robi krzywdę jemu i drużynie, z Legią bym go widział na stoperze, trzeba poczekać jak Czekaj wróci i na niego stawiać bo na kogo.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

dzollo - tak, Jovanović nie grał z powodu kontuzji...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Wynik taki jak miał być.

Jeśli chodzi o grę z przodu to byłem miło zaskoczony - kilka razy obrona Twente jęczała w szwach
Jeśli chodzi o grę w obronie - katastrofa - konieczne są zakupy. Potrzeba min 2-3 nowych obrońców. Jaliens tragedia, chciałbym oglądać w składzie Bunozę.

P.S. Pareiko wbrew temu co mówili w studiu po meczu nie grał źle. Winić go można tylko za 4 bramkę, a przynajmniej 2-3 razy 100% wyciagnął. Ktoś tu obarczał go też 1 bramką - bez przesady to był strzał z kilku metrów, obrona intuicyjna - były wielki jakby obronił, ale nie można go winić że wpadło.
Powód: Pareiko
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 29.09.2011 o godz. 20:10.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Cytat:
wypierdalaj

Od następnego meczu obrona w składzie: Jovanovic, Bunoza, Czekaj, Palijc. W ziemie konieczne wzmocnienie bocznych obrońców + jeden napastnik + skrzydłowy... kurna, ile lat ten klub będzie w ciągłej przebudowie? Jakby w 1998 roku Cupiał wybudował 5 boisk treningowych i bazę szkoleniową, to dziś ligę wygrywalibyśmy drugim składem. Niestety w tym kraju mało kto ma cierpliwość.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
kane
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2011, 20:08
Mnie to fascynuje, że trener z zagranicy, jeden Polak w składzie, ale styl grania jakże polski.
Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 29.09.2011, 20:08
ale spoko na Legię się zepną jak na lecha i wygrają, Legia to nie Twente baa Legia to nawet nie Odense
NIE BAĆ chuliganów !!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.09.2011, 20:10
No temat do zamknięcia na niecały rok, bo tematu gry Wisły w LE nie powinno się podejmować bo gry nie ma. I brawo dla Jaliensa i Parejki za mecz. Złote chłopaki. Boję się teraz o mecz z Legią. Obawiam się, że po niedzielnym meczu może zacząć się nerwówka.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

I po bólu. Szkoda że tak wysoko. No ale obrona to nasza największa bolączka i bez poprawy niewiele zdziałamy w Europie z takimi emerytami z tyłu. Taka smutna prawda.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Żenad to przede wszystkim Twoja znajomość piłki europejskiej.
Znalazł się mędrzec... pewnie masz już szal Twente . Co to u licha "Żenad" ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.09.2011, 20:14
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Co to u licha "Żenad" ?
Literówka. Wybacz, że przeze mnie musiałeś się nad tym głowić. Nie chciałem Cię przeciążać.
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Znalazł się mędrzec... pewnie masz już szal Twente .
Ja mam w dupie Twente. Co nie zmienia faktu, że nazywanie ich anonimami przez kibica polskiej drużyny jest zwyczajnie skrajnie głupie. Gdzie my, gdzie oni?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.09.2011, 20:15
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
No temat do zamknięcia na niecały rok, bo tematu gry Wisły w LE nie powinno się podejmować bo gry nie ma. I brawo dla Jaliensa i Parejki za mecz. Złote chłopaki. Boję się teraz o mecz z Legią. Obawiam się, że po niedzielnym meczu może zacząć się nerwówka.
Zamilcz pokemonie. Nawet nie wiesz jak się bramkarz twojego ukochanego klubu nazywa, po za tym Pareiko zawalił dziś jedną bramkę, przy takiej ilości strzałów i sytuacji naprawdę ciężko się nie pomylić. Niech mi ktoś przypomni, bo nie wiem czy mi się dobrze wydaje, ale Kirm był kontuzjowany podczas przygotowań do sezonu? Jako jedyny wytrzymał mecz pod względem fizycznym.
Powód: Kirm
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 29.09.2011 o godz. 20:20.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.09.2011, 20:16
Akcja i bramka Bitona
http://www.youtube.com/watch?v=wQfRKTMcyQM

palce lizac.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.09.2011, 20:17
nie no ludzie naprawde pareiko wyjal kilka setek i moglo byc duzo wyzej , a to co wpadlo to jakby obronil to bylby po prostu fenomenem , a jest zwyczajnie niezly

wezmy taki gol na 4:1 , ktory wiekszosc z was twierdzi ze byl do obrony

otoz byl to bardzo mocny i precyzyjny strzal nie naciskanego praktycznie przez obrone zawodnika oddany z 5 metrow

pareiko zrobil co sie dalo czyli skrocil kąt oraz powiekszyl swoja powierzcnie poprzez rozlozenie raz i nog , wielu napastnikow (np brozek czy kirm) trafilo by wlasnie w niego i bylby strzal obroniony , jednak holendrowi niestety nie zabraklo precyzji i mamy gola

gol na 1:1 tu mamy główke z bodajze 4 metrow - niemialbym pretensji do pareiko nawet jakby "ani drgnął"
to wlasnie refleks i duze umiejetnosci pareiki spowodowaly ze ja prawie mial , co dla niezorientowanych nieznajacych sie forumowiczow moglo sprawic wrazenie ze byla do wyjecia
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.09.2011, 20:18
Naprawdę wychodzi pięknie ile znaczymy w Europie. Nie będzie kasy, nie będzie drużyny, smutna prawda.
Mam tylko nadzieję, że nasi pseudo gracze nie powiedzą więcej, że pierwsza bramka (dla przeciwnika) ustawiła mecz ...... bo takie teksty wyprowadzają mnie z równowagi.

A nasza obrona, to niestety przykro patrzeć na tych emerytów pobierających taką kasę za grę ..... szkoda słów.

Pytanie jest tylko jedno, czy Cupiał, Maaskant i dr. sportowy dalej będą prowadzili taką plitykę czy coś się zmieni w tym względzie.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.09.2011, 20:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja mam w dupie Twente. Co nie zmienia faktu, że nazywanie ich anonimami przez kibica polskiej drużyny jest zwyczajnie skrajnie głupie. Gdzie my, gdzie oni?
Oooo... wybacz szczwany lisie po meczu.
Po bramce Bitona pewnie się zlałeś więc nie kozacz teraz .
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Dokładnie, obwinianie naszego bramkarza po tym meczu to idiotyzm

ZAGRALIŚMY BEZ OBRONY. Tyle w temacie. Do tego mega-nieskuteczny Kirm w ataku. Także o czym tu mówić...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Niestety ale mecze z europejskimi drużynami są tak naprawde wykładnikiem formy druzyny. Jak narazie to przegrywamy z Cypryjczykami, Duńczykami i Holendrami wyraźnie. Jak "silna" jest liga polska widać własnie po takich meczach. Ciekawe o czym nam opowie w następnym wywiadzie dla prasy prezes Basałaj oraz po ile bilety na nastepne mecze LE w Krakowie ?
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

labtec napisał(a):Wyświetl post
z grupy wychodzą dwie drużyny, a dla trzeciej pozycji jest coś przewidziane ?

Typu " lucky looser " ?

===

a co do meczu z Legią to szczerze wali mnie to, że to prestiżowy pojedynek.
Na prawdę.
To nie derby.
Wielu z Was zapomina chyba kto jest naszym największym rywalem na osiedlu czy na boisku.
( stolicy już nie odzyskamy )

I drugiego października powinien od pierwszym minut zagrać Pailijć na skrzydle za Lameya, a za Jaliensa Bunoza . Tak tak...niestety Bunoza.

A za Kirma na skrzydle Nuneza. A na pozycji Nuneza Czaruś Wilk / Guła.

No ja innej opcji nie widzę, by zmotywować leniwych grajków
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.09.2011, 20:20
Uczepiliście się tej obrony. Fakt, defensywa w dzisiejszym meczu to cztery strachy na wróble. Uczciwie trzeba jednak przyznać, że poza krótkim fragmentem od 60 min. - przy stanie 3:1, pamiętajmy - cała drużyna wyglądała żenująco. Trzy celne podania i trzy przyzwoite przyjęcia piłki są poza zasięgiem naszych zawodników, nie mówiąc już o ruchu bez piłki, czy jakiś kombinacjach itp. Niestety, ale obecna Wisła jest słaba. Nawet z takim Ruchem przy Reymonta musimy wydzierać zwycięstwo zamiast spokojnie zrobić swoje, zaś mecze z APOELem czy Twente brutalnie obnażyły naszą "siłę". Mecz jak i rezultat przyjąłem bez większych emocji i to na trzeźwo, ale wstydziłem się za swoją drużynę. Mistrz Polski wyglądał jak jakiś holenderski drugoligowiec, wywracanie się na piłce, proste błędy w przyjęciu, dawanie się ogrywać w łatwy sposób w pojedynkach 1 na 1, dawanie zakładać sobie "siatki", "nurkowanie" itd. Zastanawia mnie kto nadaje się w tej ekipie do grania... Jovanovic, Melikson, Biton - raczej tak, Pareiko, Bunoza, Paljic, Jirsak, Nunez, Wilk, Iliev, Genkov - po solidnym recyklingu ktoś z nich być może by się nadał.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2011, 20:20
Jaliens Lamey Diaz do wydupcenia od zaraz. Zero walki zero ambicji. Te błędy deprymuja resztę druzyny. Zakładałem porażkę po dobrym meczu i walce. Z czym my ....A chcieliśmy grać w LM Jak nasz trener zagra z Legia Jaliensem to będzie to czysty sabotaż. Wilk za Sobola. Generalnie bieda straszna z nasza nazwijmy to "gra".
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów