|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po pierwszej bramce nasunęła mi się analogia z golem Kałużnego w Saragossie, od razu pomyślałem sobie "oby tylko nie skończyło się tak jak wtedy"...
http://www.youtube.com/watch?v=05tPcRynk0o
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 29.09.2011 o godz. 21:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
można by ich zamienić z Diazem pozycjami i może by to lepiej wyglądało ale u Maskaanta takie cos nie przejdzie - on na sztywno przypisuje graczy do pozycji i ma klapki na oczach ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
..choć jak wybiła 45 minuta to byłem pewien że los będzie łaskawszy![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czas Jaliensa w Wiśle powinien dobiec końca. Należy odmłodzić defensywę Jovanoviciem i Bunozą kosztem Jaliensa i Lameya.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co innego spodziewać się w.......u a co innego oglądać go na własne oczy. Jesteśmy w takim miejscu, że nawet totalni średniacy europejscy to teraz dla nas poziom z innej planety. Cieszymy się, że między 60 a 70 minutą było nieźle, a w całym meczu to nawet kilka sytuacji stworzyliśmy. Przecież to jest upokarzające.
Najgorsze jest to, że za pieniądze którymi teoretycznie dysponujemy, naprawdę można zbudować coś solidnego i przyzwoitego. Coś co nie będzie nam przynosiło obciachu, za każdym razem gdy pojedziemy na zachód czy południe. Nigdy nie będzie jednak dobrze, jeżeli drużynę będzie się budowało w oparciu o obcokrajowców o umiejetnościach Jopa czy Kuzery, zarabiających cztery razy więcej niż ci dwaj. W czym Lamey czy Jaliens są lepsi od 90% obrońców w naszej lidze? Tym że są Holendrami? Po rocznym eksperymencie z zagraniczną Wisłą jestem przeciw takiemu cyrkowi. Jeżeli budujemy drużynę na obcokrajowcach, niech będą o klasę lepsi niż nasze gwiazdki. Taką chujnię jak w Nikozji, z Odense czy Twente, równie dobrze mógłby zagrać Górnik Adasia Nawałki budowany za pięć razy mniejszą kasę.
Ostatnio edytowane przez irman : 29.09.2011 o godz. 21:13.
![]()
:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Taki urok polskiej ligi. Pilkarze zagraniczni wybijaja sie, odchodza do lepszych klubow a Polacy nadal kisza sie w tych samych zespolach. Do nas to moga przyjsc głownie takie wynalazki jak Jaliens i to sie przeklada na postawe w europejskich pucharach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 29.09.2011 o godz. 21:18.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bo jakoś od południa wszyscy spodziewali się czwórki z tyłu. Tak więc nie jest źle. Zgodnie z planem. A to,że nie mamy obrony było wiadomym od dawna,dawien dawna. Dokładnie od kiedy okazało się,że nie ma kasy na lepszego obrońce niż Chavez. Bo z Chavezem to my możemy się z GKS-em Bełchatów kopać. Zaskoczenia nie było.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ten Janko to niezły kozak facet niezle się przepycha i ma fantastyczne warunki fizyczne idealny do naszego systemu gry nie obwiniajmy obronych przy jego golach bo fizycznie był zdecydowanie lepszy skoro Chavez to taran to nie wiem jak określić Janko....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
skonczce juz pisac ze pareiko cos zawalil bo nic nie zawalil strone temu przeanalizowalem gole 1 i 4 , bo przy 2 i3 to chyba nie macie watpliwosci ?
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Szkoda że Meliksona nie było na boisku. Bo to był taki idealny mecz dla niego. Dużo miejsca, szansa na szybkie kontry. Poza tym Twente nie zawsze atakowało od razu Wiślaka z piłką. Melikson miałby gdzie się rozpędzić i zagrać jakąś prostopadłą piłę. No i może to przy takiej różnicy klas brzmi śmiesznie, ale z Meliksonem mogło być całkiem inaczej...
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A 1 bramka to co? Nie patrzmy na bramki na 3 czy 4-1 bo one nic nie zmieniają. Najważniejszą bramkę zawalił, zawalił też bramkę bardzo ważną z Apoelem. W niedziele powinien zagrać zmiennik, bo poleci fala krytyki na niego.
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Q quo vadis?
Przestań skakać krakowiaczka w polu karnym i machać rękami. Lider obrony?... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mamy 11 wartościowych zawodników, mogących grać z powodzeniem na europejskim poziomie.
Pareiko, Chavez, Jovanovic, Bunoza, Nunez, Iliev, Melikson, Wilk (na zachętę), Małecki, Genkov, Dudu. Brakuje nam bramkarza do gry w pierwszym składzie lub do solidnej rywalizacji z Sergiejem. Dwóch stoperów, dwóch wartościowych lewych obrońców, prawego obrońce, defensywnego pomocnika, playmakera z prawdziwego zdarzenia do kreowania gry i kontrolowania tempa, po jednym skrzydłowym z każdej strony, ewentualnie zawodnie dwóch zawodników w typie Małego/Ilieva. Napastnika, młodego utalentowanego żeby się uczył od Bitona/Genkova/Ilieva/Meliksona. :] Sobolewski, dzięki za te wszystkie lata gry, ale jest dramatycznie słaby. Mało biega, źle asekuruje bocznych obrońców, stoperów, za wolny, głupie faule, zwalnia grę, dostaje w kluczowych momentach 'siatę' co po chwili zamienia się na bramkę dla przeciwnika. Kto się zemną nie zgadza to niech obejrzy sobie mecze z tego sezonu i patrzy na grę Sobola, chciałbym go chwalić, ale nie ma za co. Czasem to nawet Diazowi dobrze coś wyjdzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1 bramka nie obrony , wolniejszy bramkarz by sie nawet nie ruszyl pareiko prawie siegnal stad wydawac by sie moglo ze do obrony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
WisłaOnly - widać że gówno się znasz na bronieniu. Gola na 1:1 nie zawalił. Potężny strzał z niecałych 5 metrów przełamał ręce bramkarza...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Pierwszą bramkę zawalili obrońcy bo nie pokryli zawodnika Twente. Przy tej sytuacji Pareiko nie miał praktycznie szans na skuteczną interwencję. Sparował piłkę intuicyjnie i to wszystko co mógł zrobić w tej sytuacji. Irytuje, że już któryś raz z kolei Jaliens z Chavezem nie potrafią się dogadać z kryciem we własnym polu karnym i co stały fragment gry naszych przeciwków (czy europuchary czy liga) to można drżeć o stratę bramki.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie...
Frustrat.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 29.09.2011 o godz. 21:50.
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jak najszybciej pokupować obrońców i stawiać na Jovanovica. Jaliens z Lameyem ostatecznie pokazali że mogą starczyć na słabsze zespoły ligowe i nic więcej - czyli rezerwa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
No to mamy 11 czy nie mamy? Bo Twojego wywodu zrozumiałem tyle ile z wykresu u Gmocha.... Bo wg mnie na solidnym europejskim poziomie to mamy jednego zawodnika (Melikson). Na poziomie krajowym trzech (Jovanović, Nunez, Biton) Reszta gra bo mamy tak słabą ligę, że mimo, że ciężko ich oglądać to i tak przewyższają pozostałych. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brak słów. Bedzie znów lanie na kolanie w niedziele. Na to się zapowiada. Nie mamy wogóle obrony. ehhhhhhhh
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Diaz to samo! Chavez ostatnio też widać skłonny jest dołączyć do tej grupy bo ostatnio lepiej pisze dla zeszło niż gra!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Sobolewski to on sie nadje na Polską ligę, Nunez , jeśli Maaskant każe mu grać to gra , chłop idzie do przodu i coś ciągnie tę grę , Kirm jest za słaby , Iliev nie ma z kim grać , o obronie już powiedziałem , nie no druzyny nie da śie zbudować w dwa okienka , no ale ile mamy sie jeszcze łudzić , 4 obrońców którzy grają jakby grali 1 raz ja .......e.... ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A tak na poważnie z Chavezem to jeszcze pół biedy, natomiast Jaliens i Lamey irytują mie od samego początku. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
po prostu nie podjęli rękawicy, + 3/4 obrony do wyjebania...
grali jakby mieli kilo w gaciach, a niektórzy to nie wiem, powinni się zastanowić nad sobą, bo bramka na 3:1 to żenada... ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|