|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie druga taka wtopa z Lechem na własnym stadionie nam się nie wydarzy. Nasi zawodnicy przed ostatnim spotkaniem myśleli że będzie tak jak zawsze, czyli 3, 4 lub 5 do przodu i luz...Boleśnie się przekonali że to już nie ta sama drużyna co zawsze. Na Leszka jest absolutny sposób (nawet tym składem), zarówno w Krakowie jak i na wyjeździe więc podchodziłbym do tego spotkania spokojnie. Mam nadzieję że do tego dwumeczu RN wykona wiadome ruchy i wzmocni naszą drużynę na pozycjach ofensywnych. Jeśli tak będzie, a Maciej Skorża będzie miał czas i pomysł jak ten nowy skład poukładać (oby to nie trwało rok czasu tak jak ma to miejsce obecnie) to jestem pewien że to nie My tylko Lech będzie miał się czego obawiać. Panowie, spokojnie, przez lata dostawali od nas w dupę i to siedzi u nich w psychice (jak znami wygrali to cieszyli się jak dzieci), ja się tego dwumeczu wogóle nie obawiam...skoro mamy wyższe aspiracje to do takich meczów nie możemy podchodzić z bojaźnią bo....mamy przed sobą niezłą jak na polskie warunki drużynę ale nic więcej.
Pozdrawiam ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja też nie wiem skąd się bierze strach przed meczem z Lechem, kiedyś przecież trzeba było na nich trafić. Myślę, że wynika to z propagandy mediów, które robią z nich mistrzów świata, a Barcelona już połowę składu chce wykupić. Są dobrzy, ale spokojnie możemy sobie z nimi poradzić, szczególnie przy odpowiednich transferach i mądrej głowie naszego trenera
A tak wogóle, to przecież MY jesteśmy liderem, a nie oni. Jedna wpadka nie zmieni obrazu tabeli.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Problem jest w tym, że pierwszy mecz będziemy grać na boisku Hutnika, a drugi w Poznaniu. Więc 1,5 meczu na wyjeździe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pozdrawiam ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Jak już chcesz cytowac to rób to rzetelnie bo zdanie wyrwane z kontekstu to manipulacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To że wylosowaliśmy Lecha powinno nas cieszyć ,bo będzie okazja na rewanż za ostatnią porażkę w lidze.
Myślę ,ze zawodnicy podejdą ambicjonalnie do tego spotkania i będzie ciekawie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z czego mamy się cieszyć? To, że wylosowaliśmy silną drużynę w 1/4 finału to dobrze? Z Lechem, czy Legią fajnie byłoby zagrać w finale, a nie już teraz. Co by nie mówić szanse 50-50 na awans.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a) będą chcieli się zrewanżować za porażkę w lidze b)może to wpłynąć na wzmocnienie kadry c)mnie osobiście nie zależy na PP, wiec jak odpadną też nie będzie tragedii - skupią sie na lidze ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
dobrych meczów nigdy za wiele, najpierw Lech potem Legia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
No, no, no... nie bądź taki pewien, że akurat Legia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
I dobrze, że Lech.
Niech nasi udowodnią, że tamten mecz to był tylko i wyłącznie wypadek przy pracy ;-] |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
No ale teraz Cracovia Kraków (26.11 17:30) !!!!!! 178. starcie w stuletniej historii potyczek dwoch najstarszych firm w Polsce (derby 1908-2008). Niby tylko puchar ekstraklasy (twor, ktory pewnie za 2 sezony przestanie istniec), ale w derbach nie ma taryfy ulgowej! Tym razem poza pojedynkiem, ktory jak zawsze elektryzuje wiekszosc krakowskich dzielni, kilka dodatkowych smaczkow.
- Skorza, jak wiesc niesie, pod presja Bossa jest zobligowany wygrac na Kaluzy - zwyciezca meczu kwalifikuje sie do nastepnej rundy PE - od 1995 Cracovia nie jest w stanie nas ugryzc - kolejnych 11 meczow to 7 zwyciestw i 4 remisy - ostatni mecz KSC na wlasnym stadionie wygrala w latach 80tych - od powrotu KSC do I ligi w 2004, bilans potyczek NA KALUZY zdecydowanie na nasza korzysc: 2-3-0 5:3 Potyczki od ostatniej naszej porazki (R22, 1995, 0:1) - wyniki Cracovia-Wisła 1995/96 1:0 0:2 167 2004/05 0:0 0:1 169 2005/06 0:3 1:1 171 2006/07 0:3 0:0 173 2007/08 1:2 1:2 175 2008/09 1:1 0:2 177 ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłkarze mają wygrać, Maciej niestety nie może zapieprzać po trawniku, a szkoda, bo pokazałby ludziom bez ambicji i woli walki co to ambicja i walka do samego końca.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Bedzie transmisja w tv ?
Powód: literówka :P
Ostatnio edytowane przez Kordel : 25.11.2008 o godz. 14:45.
![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mała analiza przed jutrzejszym meczem w Pucharze Ekstraklasy. Jeśli wygramy z Cracovią to awans jest pewny. Mamy lepszy bilans z Piastem 0:1 u nich i 4:1 u nas. Remis może nam nic nie dać, bo Piast pewnie wygra ze Śląskiem, który awans ma praktycznie pewny
1. Śląsk 5 7:3 10 2. Wisła 5 6:6 7 3. Piast 5 7:8 7 4. Cracovia 5 3:6 4 ![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze Skorża pusci na boisko takich graczy jak:
Burliga Leszczak Mączyński Kowalski Wsparci Głowackim, Singlarem, Niedzielanem, Jirsakiem, Cantoro, Pawełkiem, powinni dobrze wypaść. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozkminka teletubisiów odnośnie powitania Małego, który ich zbeształ dwukrotnie :
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?13,1489643 Polecam. ![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
||
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak czytam to ich całe forum to aż ręka ku kieszeni wędruje i z niecierpliwością czeka się na WOŚP albo jakąś inna akcję charytatywną...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A nasi trenuja na głównej płycie - R22 rozświetlony
I jeszcze jedno Panowie i Panie koniec cytatów ze sławetnej strony - tu jest Forum Wisły Kraków i prosze o tym pamiętać
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 26.11.2008 o godz. 08:48.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jutro sie ktoś odblokuje, jak obstawiam Niedzielana... ciekawe co urządzą Małemu <hahaha> on im pokarze jak się gra.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 26.11.2008 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby ktoś nie wiedział dziś o 19:00 można kupować bilety "U Wiślaków" na jutrzejszy mecz z Cracovią..
Ostatnio edytowane przez element : 25.11.2008 o godz. 18:37.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
skurczybyki mają freestyle wyrobiony. rym za rymem
![]() moze warto uprzedzić jakoś Małego ![]() co do meczu licze na sporą dawkę Naszej młodziezy. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
hej mecz sie zaczyna a tu taka cisza
jest jakas relacja radiowa lub tv w necie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No niewiele brakowało a Zieniu mógł zdobyć bramkę , Wisła naciska 10 min.
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
kibicowsko chyba slabiutko
kohprzem, ogladasz w tv? |
|