The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 21:04
Lech jaki jest to jest, ale mimo wszystko gratuluję im tego mistrzostwa. Byli nieco lepsi od nas, choć z pewnością naszego drugiego miejsca nie rozpatruję w kategoriach porażki, bo to był dla Nas trudny sezon. Teraz ciekawe jak lech sobie poradzi z tym sukcesem, czy rzeczywiście mają tam jakiś pomysł na drużynę czy to tylko jest pompowane przez media.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 15.05.2010, 21:12
Ja szczerze powiem, że patrzę entuzjastycznie na naszą przyszłość.
Jak odejdzie tylko Juszczyk i Jop a przyjdzie Onyszko i 2 free transfery, oraz jak zostanie Kasperczak, to na nowy sezon, na nowym stadionie, będzie lepiej. Okres przygotowawczym solidnie przepracują, Garguła wróci, nikt nie będzie kontuzjowany, powoli zacznie się wszystko budować. Głowa do góry - 2 miejsce po takim sezonie to nie jest porażka. Za rok odbijemy to co nasze a Lech niech ma i się cieszy póki może.
A w eLM życzę im wszystkiego najgorszego.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.05.2010, 21:19
Kiedyś w GW był felieton w którym padły słowa, że w polskiej piłce rządzi piłkarz. Nie Pan Piłkarz, ale byle piłkarz. To niestety jest prawda patrząc na to, co dał kibicom ten sezon. Nie mogę sobie przypomnieć meczu, w którym obie drużyny pokazały determinację i chęć zwycięstwa, a wynik skończył się w granicach 3:3. Najgorszy był minimalizm, gdzie grano na 1:0, a najczęściej kończyło się na 0:0 i z dumą obwieszczano mecz walki w którym bloki obronne obu drużyn spisały się na medal. Miejmy nadzieję, że jak będą nowe stadiony, to będzie lepiej. I na końcu wygra lepszy. Czyli Wisła
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 15.05.2010, 21:27
Ja też gratuluję Lechowi mimo pomocy sędziów. Wytrzymali presję lidera, wykorzystali nasze wpadki i skutecznie odrobili 11 punktów straty. Trzeba to docenić i zaakceptować naszą porażkę z klasą. Mają pierwszy sukces od 17 lat to niech się nim nacieszą.
Za rok liczę na Powrót Króla.

Niezatapialna Odra wylatuje a Legia poza pucharami. Jednak ta kolejka nie była taka tragiczna.
Odpowiedz cytując
mariuszbasiaga
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 15.05.2010, 22:16
Ja tez gratuluje i potrzebuje stronki z ktorej mozna sciagac bramki
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.05.2010, 22:19
Ja tez im gratuluje bo zasłuzyli. Ale w przyszlym sezonie wracamy na R22 - a Mistrz wroci do Krakowa
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.05.2010 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.05.2010, 22:26
Ja też przyłączam się do szczerych gratulacji.Byliście o ten punkt lepsi, mieliście kupę farta w przed ostatniej kolejce+sędziowski prezencik ale prawda jest taka że ta główka Jopa powinna jedynie nas w****ić że nie spuściliśmy parchów tam gdzie ich miejsce.
Pomimo wielu wcześniejszych wtop, mecz z Koroną był kluczowy - tam to akurat nam sędzia postanowił ułatwić sprawę bo zamiast karnego i gry 10 na 11 = graliśmy w pełnym składzie a i tak go przegraliśmy.Ten mecz ot było nasze frajerstwo niestety a parchy i Jop to tylko konsekwencje tego.

I ostatnia sprawa - przecierałem oczy jak czytałem co tu się wyprawiało gdy wiadome było że najpewniej zdobędziecie tego mistrza.Takiej żenady w wykonaniu takiej ilości ponoć naszych kibiców - to nie widziałem nigdy wcześniej.
Mogę sobie wyobrazić jak fajnie się to Wam czytało bo sam lubię od czasu do czasu wpaść do parchów, gdy coś grubo im się s*******i, szczególnie jeśli to jest za nasza przyczyną i czytać jak wyładowują przed monitorem te swoje kompleksy.
Tu było inaczej bo musiałem czytać jak 'nasi' się kompromitują - ale tez sporo osób których lubię czytać dało radę.

Musicie jednak pamiętać że szwindlu który zaakceptowaliście - nie da się zaakceptować.Po trupach do celu, po trupach do celu...tak to niestety wygląda - chcąc czy nie chcąc, sprzedaliście swój klub i swoją tradycję - a dokładniej rzecz biorąc - pozwoliliście sprzedać i tu nie wystarczy napisać że 'mi to też nie pasuje'.Był przykład z Bydgoszczy, był przykład z Wrocławia.

Dziś macie sukces ale każdy z Was powinien się zastanowić czy warto było...kupić puchary, kupić nazwę, kupić historię(ale bez korupcji )
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.05.2010, 22:29
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja tez im gratuluje bo zasłuzyli. Ale w przyszlym sezonie wracamy na R22 - a majster wroci do Krakowa
Do Krakowa to wróci MISTRZ, żadem majster!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.05.2010, 22:30
Gratulację dla Lecha i Ruchu.

ps: za rok Mistrz wraca pod Wawel.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.05.2010, 00:54
Komu wy chciecie gratulowac?

Jakby ten klub dzialał na prawdziwych i równch zasadach to nawet bym i sam pogratulował gdyz tak sie robic powinno.

Ale ze nikt nie moze tolerowac tego zeby przekrętem zdobyc okreslony cel ,a tak wlasnie postapili dzialacze Amiki.
Wszytscy jakos mogli pokutowac za przekrety ale swiete krowy z Poznania tego unikneły.

majac nadzieje ze w przyrodzie nic nie ginie wierze ze oni jeszcze odpokutują i to 10 razy mocniejszą karą niz taka jaka by ich spotkała .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.05.2010, 01:08
http://www.weszlo.com/news/4973 - widac Brosz rozmawial juz z Piechniczkiem...ciekawe kogo wyrzuca z ligi? Rok temu po znajomosci zalatwili utrzymanie Cracovii, czas na ukochane dziecko Antoniego. Alez ta nasza liga jest "wspaniala" .
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2010, 01:20
To jest chore.. Ten Brosz czy jak mu tam wydał na siebie wyrok w mediach. Patologia.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.05.2010, 01:25
Zaraz sie okaze ze Widzew znow nie awansowal <lol2>
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.05.2010, 01:27
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
To by było coś. Świadectwo w jak nienormalnym kraju żyjemy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.05.2010, 02:53
Ja się pytam kto nie powiedział temu młodemu z Bełchatowa że ma gola nie strzelić Legii żeby grała w pucharach?!

Tak ładnie to przypilnowali w kilku meczach a tu zonk. Niestety w tej lidze nie zmienia się nic mimo lat. Wszsytko się kręci jak się kręciło. Nie mówię że za kasę, ale coś było kombinowane, tyle kolejek ułożonych jak trza i tu o jeden gol za dużo po akcji młodego...

Co do słów Brosza to popełnił wielki błąd. Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz. Ale i tak się nie zdziwie jak tak się skończy jak mówi. Tu jest wszsytko możliwe.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 16.05.2010, 07:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Do Krakowa to wróci MISTRZ, żadem majster!
Mistrz Mistrz, nie majstr Z tym Widzewem to juz jest w ogole smiech na sali. Jak tu mozna normalnie funkcjonowac jak głupie układy sa w lidze. To jest nie do opisania, zeby taka sytuacja wydarzyla sie np. w Premiership czy LaLiga. To jest polska - oczekujemy wiele ale przez to bagno nie mamy nic. Niestety raczej sie to w przyszłosci nie zmieni i nasz kraj pozostanie na etapie ułomnosci. Fryzjer działa nadal
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.05.2010 o godz. 07:17.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 16.05.2010, 08:50
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ja się pytam kto nie powiedział temu młodemu z Bełchatowa że ma gola nie strzelić Legii żeby grała w pucharach?!

Tak ładnie to przypilnowali w kilku meczach a tu zonk. Niestety w tej lidze nie zmienia się nic mimo lat. Wszsytko się kręci jak się kręciło. Nie mówię że za kasę, ale coś było kombinowane, tyle kolejek ułożonych jak trza i tu o jeden gol za dużo po akcji młodego...

Co do słów Brosza to popełnił wielki błąd. Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz. Ale i tak się nie zdziwie jak tak się skończy jak mówi. Tu jest wszsytko możliwe.
To samo Woś mówił w wywiadzie po meczu.
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.05.2010, 09:03
Przynajmniej spadły drużyny które mają najbrzydsze obiekty piłkarskie. A sportowo chyba też sprawiedliwie...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.05.2010, 09:21
Mam pytanie.i
Kiedy roztrzygnie się, za czyje "grzechy" odpowiada aktualny mistrz Polski? Wkońcu są Amicą Wronki czy Lechem Poznań?Nie pytam się przez złośliwość, tylko ciekawość.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.05.2010, 09:24
Ciekawe na co focha strzelili piłkarze Legii.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 16.05.2010, 09:31
Pisząc o ośrodku treningowym miałem na myśli Lechię - z Gdańska

http://www.lechia.pl/24716

Jeszcze jedna uwaga dotycząca minionego sezonu. Amika jako jedyny zespół (może oprócz Zagłębia, ale to nie klub z czołówki) miała strzelca z prawdziwego zdarzenia. Robert Lewandowski (18 goli) był z pewnością ligowcem sezonu i w nim należy upatrywać źródeł wronieckich sukcesów. Do tego doszedł Sławek Peszko, który oprócz 8 goli miał sporo asyst.

To żadne wielkie odkrycie, ale do dobrych wyników w lidze potrzebna jest dobra formacja ofensywna. W Wiśle najskuteczniejszy Paweł Brożek miał ledwo 10 goli. Tyle samo, co Artur Sobiech. Tymczasem w Legii najskuteczniejszy był... duet Grzelak-Pączek, razem strzelili po 6 goli. Ja się pytam: z czym do ludzi?

W zeszłym, mistrzowskim sezonie mogliśmy liczyć na Pawła Brożka (19 goli), wspieranego przez Rafała Boguskiego (9 goli). Walcząca z nami do końca o tytuł Legia miała Chinyamę (19 goli), a trzecia Amika Lewandowskiego (14).

Z kolei dwa lata temu mieliśmy superduet: Paweł Brożek (23) i Marek Zieńczuk (16).

Nie ma napastników, nie ma gry ofensywnej, nie ma goli, nie ma punktów. Reguła tak stara, jak sama piłka nożna

Pablo, 84: wiadomo, że Amika Poznań powstała w wyniku niepokalanego poczęcia. Akuszerem był słynący z cnót wszelakich Ryszard F., pseudonim Fryzjer.

Takie małe przypomnienie słów Jacka Rutkowskiego, właściciela i prezesa Amiki Poznań:

Cytat:
Ależ my gramy na licencji Amiki, a obecna Amika jest czysta. My nie jesteśmy starym Lechem. Nasz Lech funkcjonuje dopiero od półtora roku i za ten okres oczywiście odpowiadamy. Prawnicy Wydziału Dyscypliny musieliby się mocno nagimnastykować, żeby nas przejechać. To jest zupełnie inna sytuacja, od tej, w której jest Widzew, Zagłębie Lubin, Arka, czy Górnik Łęczna i inne kluby, które już zostały ukarane za stare grzechy.

- Pewnych faktów nie da się zmienić - na przykład tego, że klub Amica urodził się w zakładzie fryzjerskim u Ryszarda F. Uwierzcie mi, że wtedy do głowy mi nie przyszło, że może się stać taka znaną postacią w Polsce, bo on wtedy był tylko zwykłym fryzjerem we Wronkach.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...a2ca&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.05.2010 o godz. 09:37.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.05.2010, 09:46
Dlatego nie chcę mi się wierzyc, że zespół Amica -dziecko "fryzjera" akurat jest czysta.Mam nadzieję, że prokuratura we Wrocławiu nie śpi .

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.05.2010, 10:03
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Kij z nim, samobój dla Lecha - to dopiero ciekawie wyglądało

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 16.05.2010, 10:30
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pisząc o ośrodku treningowym miałem na myśli Lechię - z Gdańska

http://www.lechia.pl/24716
no wlasnie, czyli moje pytanie bylo zasadne, bo przyznales Lechii "najlepszą" druzyne, argumentując to m.in baza treningową , ktorej nie ma . To tak jak i nasza baza, ktora miala powstac juz 100 razy a dalej nic nie ma.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.05.2010, 10:50
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

Cytat:
W trwającym obecnie sezonie Widzew prawdopodobnie po raz drugi z rzędu zapewni sobie awans do Ekstraklasy. Wiele wskazuje jednak na to, że ... znów zostanie zdegradowany. TA cofnął bowiem sprawę do Wydziału Dyscypliny PZPN a ten właśnie otrzymał od prokuratury materiały w sprawie korupcji w klubie.

- Są one dużo mocniejsze niż te, na podstawie których PZPN zdegradował Widzew ponad dwa lata temu - mówi "Gazecie Wyborczej" Jerzy Kasiura z wrocławskiej prokuratury.
Więc jak widać wszystko się może zdarzyć, nie przypadkowo Odra jest 15 a nie 16 i nie przypadkowo Brosz mówi, że wierzy w utrzymanie ''niezatapialnej'' Odry Wodzisław.

Takie rzeczy tylko w Polsce, przy zielonym stolik, najpierw Cracovia, teraz Odra, pogratulować i jak w naszej piłce ma być normalnie.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.05.2010, 10:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego nie chcę mi się wierzyc, że zespół Amica -dziecko "fryzjera" akurat jest czysta.
Ze przypommę tylko final Pucharu Polski z Aluminium Konin. I ostatni mecz "sędziowany" przez Marka Kowalczyka, ktory pozniej notabene pełnił funkcję nauczyciela i egzaminatora polskich sędziów. Jak widac uczył ich sprawnie.
Cytat:
Został nominowany na szefa komisji szkolenia sędziów jako były, wspaniały, międzynarodowy arbiter i jeden z najlepszych nauczycieli sędziów, jakich miałem do dyspozycji. A poza tym jest dyrektorem szanowanej średniej szkoły w Lublinie. Ma ogromną wiedzę, co udowodnił, prowadząc kursy w Warszawie i Spale - szef Kolegium Sędziów Janusz Hańderek
Cytat:
To był jeden z większych skandali sędziowskich w polskiej piłce. W czerwcu 1998 roku Amica grała finał Pucharu Polski z Aluminium Konin. Już przed meczem zespół z Wronek rozesłał zaproszenia na fetę z okazji zdobycia trofeum. I rzeczywiście po dogrywce Amica wygrała 5:3. Arbiter główny Marek Kowalczyk nie podyktował ewidentnego karnego dla zespołu z Konina, dał za to "jedenastkę" dla Amiki i wyrzucił piłkarza Aluminium z boiska. Zagwizdał też spalonego, gdy jeden z graczy Aluminium wychodził na czystą pozycję, choć ten dostał podanie będąc kilka metrów przed obrońcami. Na znak protestu siedem tysięcy fanów zespołu z Konina wyszło ze stadionu przed końcem spotkania
Nam jako kibicow Wisly powinno zapaśc w pamięci spotkanie ze Ślęzą Wrocław, przekręcone przez pana Kasierskiego. Co ma wspólnego z Amicą nie musze mówic, wystarczy wspomnieć ze do I ligi awansowała wtedy Wroniecka protoplastka Lecha.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że prokuratura we Wrocławiu nie śpi
Było wiele razy. Dlatego się otwarcie przyznają do Amici bo jej czyny korupcyjne się przedawniły. Nie sadzisz chyba, że Rutkowski mówił by o tych korzeniach gdyby im nic nie groziło, wtedy by wprost wpierali że dalej są Lechem. Teraz przynajmniej możemy mieć bekę z kibicow Lecha mówiących co innego niz ich zarząd i prawnicy
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 16.05.2010, 10:56
Jest gdzieś w necie transmisja z rozdania medali (co na OS leci)?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 16.05.2010, 11:07
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

Więc jak widać wszystko się może zdarzyć, nie przypadkowo Odra jest 15 a nie 16 i nie przypadkowo Brosz mówi, że wierzy w utrzymanie ''niezatapialnej'' Odry Wodzisław.

Takie rzeczy tylko w Polsce, przy zielonym stolik, najpierw Cracovia, teraz Odra, pogratulować i jak w naszej piłce ma być normalnie.
Ten artykuł to takie pitu pitu pod tytułem "może".

Cytat:
- Degradacja formalnie jest możliwa. Choć od lipca 2009 kluby nie mogą być degradowane za korupcję, to w przepisach jest punkt dopuszczający ją w przypadku korupcji ciągłej. Z tym, że w przypadku Widzewa należałoby przyjąć, że klub odbył już karę w kończącym się sezonie - nieco uspokaja fanów Jędrych.
Nawet jeśli, w co nie wierzę, Widzew nie awansuje to Odra i tak leci a awansuje 3. drużyna drugiej ligi.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że dwie drużyny muszą polecieć.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 16.05.2010, 11:26
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli, w co nie wierzę, Widzew nie awansuje to Odra i tak leci a awansuje 3. drużyna drugiej ligi.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że dwie drużyny muszą polecieć.
A jak bylo rok temu z Cracovia. Pozostali przez to w lidze, ze Widzew zdegradowali - a powinna własnie 3 druzyna z 2 ligi awansowac. Niestety fryzjer + PZPN nadal działa. Jeszcze bedzie tak, ze Odra zostanie. Rok temu pod stolikiem utrzymanie zapewniła sobie Cracovia, teraz moze byc podobnie z Odra własnie.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 16.05.2010, 11:37
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A jak bylo rok temu z Cracovia. Pozostali przez to w lidze, ze Widzew zdegradowali - a powinna własnie 3 druzyna z 2 ligi awansowac. Niestety fryzjer + PZPN nadal działa. Jeszcze bedzie tak, ze Odra zostanie. Rok temu pod stolikiem utrzymanie zapewniła sobie Cracovia, teraz moze byc podobnie z Odra własnie.
Rok temu spadł Górnik i ŁKS, który został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów