|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Lech jaki jest to jest, ale mimo wszystko gratuluję im tego mistrzostwa. Byli nieco lepsi od nas, choć z pewnością naszego drugiego miejsca nie rozpatruję w kategoriach porażki, bo to był dla Nas trudny sezon. Teraz ciekawe jak lech sobie poradzi z tym sukcesem, czy rzeczywiście mają tam jakiś pomysł na drużynę czy to tylko jest pompowane przez media.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja szczerze powiem, że patrzę entuzjastycznie na naszą przyszłość.
Jak odejdzie tylko Juszczyk i Jop a przyjdzie Onyszko i 2 free transfery, oraz jak zostanie Kasperczak, to na nowy sezon, na nowym stadionie, będzie lepiej. Okres przygotowawczym solidnie przepracują, Garguła wróci, nikt nie będzie kontuzjowany, powoli zacznie się wszystko budować. Głowa do góry - 2 miejsce po takim sezonie to nie jest porażka. Za rok odbijemy to co nasze a Lech niech ma i się cieszy póki może. A w eLM życzę im wszystkiego najgorszego. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kiedyś w GW był felieton w którym padły słowa, że w polskiej piłce rządzi piłkarz. Nie Pan Piłkarz, ale byle piłkarz. To niestety jest prawda patrząc na to, co dał kibicom ten sezon. Nie mogę sobie przypomnieć meczu, w którym obie drużyny pokazały determinację i chęć zwycięstwa, a wynik skończył się w granicach 3:3. Najgorszy był minimalizm, gdzie grano na 1:0, a najczęściej kończyło się na 0:0 i z dumą obwieszczano mecz walki w którym bloki obronne obu drużyn spisały się na medal. Miejmy nadzieję, że jak będą nowe stadiony, to będzie lepiej. I na końcu wygra lepszy. Czyli Wisła
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ja też gratuluję Lechowi mimo pomocy sędziów. Wytrzymali presję lidera, wykorzystali nasze wpadki i skutecznie odrobili 11 punktów straty. Trzeba to docenić i zaakceptować naszą porażkę z klasą. Mają pierwszy sukces od 17 lat to niech się nim nacieszą.
Za rok liczę na Powrót Króla. ![]() Niezatapialna Odra wylatuje a Legia poza pucharami. Jednak ta kolejka nie była taka tragiczna. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja tez gratuluje i potrzebuje stronki z ktorej mozna sciagac bramki
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja tez im gratuluje bo zasłuzyli. Ale w przyszlym sezonie wracamy na R22 - a Mistrz wroci do Krakowa
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.05.2010 o godz. 11:40.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja też przyłączam się do szczerych gratulacji.Byliście o ten punkt lepsi, mieliście kupę farta w przed ostatniej kolejce+sędziowski prezencik ale prawda jest taka że ta główka Jopa powinna jedynie nas w****ić że nie spuściliśmy parchów tam gdzie ich miejsce.
Pomimo wielu wcześniejszych wtop, mecz z Koroną był kluczowy - tam to akurat nam sędzia postanowił ułatwić sprawę bo zamiast karnego i gry 10 na 11 = graliśmy w pełnym składzie a i tak go przegraliśmy.Ten mecz ot było nasze frajerstwo niestety a parchy i Jop to tylko konsekwencje tego. I ostatnia sprawa - przecierałem oczy jak czytałem co tu się wyprawiało gdy wiadome było że najpewniej zdobędziecie tego mistrza.Takiej żenady w wykonaniu takiej ilości ponoć naszych kibiców - to nie widziałem nigdy wcześniej. Mogę sobie wyobrazić jak fajnie się to Wam czytało bo sam lubię od czasu do czasu wpaść do parchów, gdy coś grubo im się s*******i, szczególnie jeśli to jest za nasza przyczyną i czytać jak wyładowują przed monitorem te swoje kompleksy. Tu było inaczej bo musiałem czytać jak 'nasi' się kompromitują - ale tez sporo osób których lubię czytać dało radę. Musicie jednak pamiętać że szwindlu który zaakceptowaliście - nie da się zaakceptować.Po trupach do celu, po trupach do celu...tak to niestety wygląda - chcąc czy nie chcąc, sprzedaliście swój klub i swoją tradycję - a dokładniej rzecz biorąc - pozwoliliście sprzedać i tu nie wystarczy napisać że 'mi to też nie pasuje'.Był przykład z Bydgoszczy, był przykład z Wrocławia. Dziś macie sukces ale każdy z Was powinien się zastanowić czy warto było...kupić puchary, kupić nazwę, kupić historię(ale bez korupcji )![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Do Krakowa to wróci MISTRZ, żadem majster!
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gratulację dla Lecha i Ruchu.
ps: za rok Mistrz wraca pod Wawel. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Komu wy chciecie gratulowac
Jakby ten klub dzialał na prawdziwych i równch zasadach to nawet bym i sam pogratulował gdyz tak sie robic powinno. Ale ze nikt nie moze tolerowac tego zeby przekrętem zdobyc okreslony cel ,a tak wlasnie postapili dzialacze Amiki. Wszytscy jakos mogli pokutowac za przekrety ale swiete krowy z Poznania tego unikneły. majac nadzieje ze w przyrodzie nic nie ginie wierze ze oni jeszcze odpokutują i to 10 razy mocniejszą karą niz taka jaka by ich spotkała . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/4973 - widac Brosz rozmawial juz z Piechniczkiem...ciekawe kogo wyrzuca z ligi? Rok temu po znajomosci zalatwili utrzymanie Cracovii, czas na ukochane dziecko Antoniego. Alez ta nasza liga jest "wspaniala"
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To jest chore.. Ten Brosz czy jak mu tam wydał na siebie wyrok w mediach. Patologia.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zaraz sie okaze ze Widzew znow nie awansowal <lol2>
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To by było coś. Świadectwo w jak nienormalnym kraju żyjemy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja się pytam kto nie powiedział temu młodemu z Bełchatowa że ma gola nie strzelić Legii żeby grała w pucharach?!
Tak ładnie to przypilnowali w kilku meczach a tu zonk. Niestety w tej lidze nie zmienia się nic mimo lat. Wszsytko się kręci jak się kręciło. Nie mówię że za kasę, ale coś było kombinowane, tyle kolejek ułożonych jak trza i tu o jeden gol za dużo po akcji młodego... Co do słów Brosza to popełnił wielki błąd. Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz. Ale i tak się nie zdziwie jak tak się skończy jak mówi. Tu jest wszsytko możliwe. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mistrz Mistrz, nie majstr
Z tym Widzewem to juz jest w ogole smiech na sali. Jak tu mozna normalnie funkcjonowac jak głupie układy sa w lidze. To jest nie do opisania, zeby taka sytuacja wydarzyla sie np. w Premiership czy LaLiga. To jest polska - oczekujemy wiele ale przez to bagno nie mamy nic. Niestety raczej sie to w przyszłosci nie zmieni i nasz kraj pozostanie na etapie ułomnosci. Fryzjer działa nadal
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.05.2010 o godz. 07:17.
![]()
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przynajmniej spadły drużyny które mają najbrzydsze obiekty piłkarskie. A sportowo chyba też sprawiedliwie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie.i
Kiedy roztrzygnie się, za czyje "grzechy" odpowiada aktualny mistrz Polski? Wkońcu są Amicą Wronki czy Lechem Poznań?Nie pytam się przez złośliwość, tylko ciekawość. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ciekawe na co focha strzelili piłkarze Legii.
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Pisząc o ośrodku treningowym miałem na myśli Lechię - z Gdańska
http://www.lechia.pl/24716 Jeszcze jedna uwaga dotycząca minionego sezonu. Amika jako jedyny zespół (może oprócz Zagłębia, ale to nie klub z czołówki) miała strzelca z prawdziwego zdarzenia. Robert Lewandowski (18 goli) był z pewnością ligowcem sezonu i w nim należy upatrywać źródeł wronieckich sukcesów. Do tego doszedł Sławek Peszko, który oprócz 8 goli miał sporo asyst. To żadne wielkie odkrycie, ale do dobrych wyników w lidze potrzebna jest dobra formacja ofensywna. W Wiśle najskuteczniejszy Paweł Brożek miał ledwo 10 goli. Tyle samo, co Artur Sobiech. Tymczasem w Legii najskuteczniejszy był... duet Grzelak-Pączek, razem strzelili po 6 goli. Ja się pytam: z czym do ludzi? W zeszłym, mistrzowskim sezonie mogliśmy liczyć na Pawła Brożka (19 goli), wspieranego przez Rafała Boguskiego (9 goli). Walcząca z nami do końca o tytuł Legia miała Chinyamę (19 goli), a trzecia Amika Lewandowskiego (14). Z kolei dwa lata temu mieliśmy superduet: Paweł Brożek (23) i Marek Zieńczuk (16). Nie ma napastników, nie ma gry ofensywnej, nie ma goli, nie ma punktów. Reguła tak stara, jak sama piłka nożna Pablo, 84: wiadomo, że Amika Poznań powstała w wyniku niepokalanego poczęcia. Akuszerem był słynący z cnót wszelakich Ryszard F., pseudonim Fryzjer. Takie małe przypomnienie słów Jacka Rutkowskiego, właściciela i prezesa Amiki Poznań: Cytat:
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.05.2010 o godz. 09:37.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego nie chcę mi się wierzyc, że zespół Amica -dziecko "fryzjera" akurat jest czysta.Mam nadzieję, że prokuratura we Wrocławiu nie śpi .
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html Cytat:
Takie rzeczy tylko w Polsce, przy zielonym stolik, najpierw Cracovia, teraz Odra, pogratulować i jak w naszej piłce ma być normalnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Było wiele razy. Dlatego się otwarcie przyznają do Amici bo jej czyny korupcyjne się przedawniły. Nie sadzisz chyba, że Rutkowski mówił by o tych korzeniach gdyby im nic nie groziło, wtedy by wprost wpierali że dalej są Lechem. Teraz przynajmniej możemy mieć bekę z kibicow Lecha mówiących co innego niz ich zarząd i prawnicy ![]() |
|||
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jest gdzieś w necie transmisja z rozdania medali (co na OS leci)?
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że dwie drużyny muszą polecieć. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A jak bylo rok temu z Cracovia. Pozostali przez to w lidze, ze Widzew zdegradowali - a powinna własnie 3 druzyna z 2 ligi awansowac. Niestety fryzjer + PZPN nadal działa. Jeszcze bedzie tak, ze Odra zostanie. Rok temu pod stolikiem utrzymanie zapewniła sobie Cracovia, teraz moze byc podobnie z Odra własnie.
![]()
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|