|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Bramka pierwszej klasy i to trzeba uczciwie przyznać ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oczywiście że tak,aczkolwiek jak Lecha nietrawię i tak bramka R.L. chyba w jego pierwszym meczu pięta bije wszystkie.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Maciek coraz bardziej nerowowy.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html Patrząc na to co się dzieje w naszych "renomowanych" klubach coś czuje że Jaga zdobędzie tytuł. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I to jest właśnie cały pajac Wojciechowski. Można narzekać na Cupiała, że jest skąpy ale wolę jego niż jakiegoś idiotę, który może i kasę wydaje ale trenerów zmieniałby najchętniej po 2 przegranych spotkaniach. Wymarzony trener właściciela Polonii jeszcze się nie urodził. No chyba, że on sam nim zostanie. Ciekaw ile ten Holender wytrzyma. Ja myślę, że nie dotrwa do końca sezonu.
Najbardziej podoba mi się stwierdzenie: trzeba szanować Wojciechowskiego, bo daje kasę. No tak szkoda tylko, że dzięki jego szaleństwom ceny na polskim rynku rosną do cen nieosiągalnych (1 mln euro za Sobiecha...). Dodatkowo ten człowiek nie szanuje trenerów, więc dlaczego inni go mają szanować |
|
|
|
Guest
|
|
|
Bańkę euro to my daliśmy 100 lat temu (konkretnie bodaj jesienią 1999) za Żurawia i wtedy jakoś nie nie było u nas płaczu. A Sobiech jak będzie miał chęci i dobrych nauczycieli to spokojnie może dojść do max poziomu Żurawia albo i wyżej.
Przypominam, że Cupiał jak jeszcze chciał wkładać konkretną kasę w Wisłę to trenerzy też lecieli po kolei jak liście jesienią. Ale po dłuższym czasie się nieco ustatkował. Wojciechowski też się ustatkuje albo... pieprznie tym w diabły. Mnie tam nie przeszkadza, że gość się gubi... jakby przestał robić błędy to w sytuacji gdy jeszcze chce mu się wydawać sporo talarów na piłkę byłoby nam ciężko z nimi rywalizować... |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/146/news1...-z-Ujkiem.html
Oby polazl w **** bo takich cwaniaczkow nie powinno sie wpuszczac na stadion nawet w roli kibica. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Co do Sobiecha: przeszedł po 1 udanym sezonie, w którym strzelił dla Ruchu 10 goli w lidze, mając 20 lat. Żurawski przyszedł po 1 udanym sezonie (11 goli) i dodatkowo kolejnej udanej rundzie (6 goli w 9 meczach w lidze oraz 2 gole w 4 meczach w europejskich pucharach) - mając 23 lata. Moim zdaniem - mimo że wybulił więcej - Cupiał ryzykował mniej,niż Wojciechowski. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
1) Materiał ludzki. Wisła przecież też budowała swoją potęgę na ściąganiu najlepszych Polaków z ligi i powracających do Polski, tylko wówczas to byli piłkarze. Ówczesny poziom to niebo a ziema w stosunku do tego co jest teraz: wracający Czerwiec czy Węgrzyn to klasa wyżej niż zblazowany Smolarek, a Żurawski czy Kosowski o wiele bardziej obiecujący niż Sobiech, Tosik et consortes. 2) Konkurencja. Gdy Cupiał wchodził do Wisły, w polskiej lidze był finansowy i organizacyjny ugór - mistrzowie Polski golili łby na łyso przed meczem na Old Trafford, bo piłkarzom gładź szpachlowa sypneła piątakiem. Przepaść finansowa pomiędzy Cupiałem a resztą stawki była tak wielka, że niwelowała błędy Bogusława (a przecież i tak nie do końca - mistrzostwa zdobywaliśmy w cyklu dwuletnim). Tymczasem Wojciechowski ma obok siebie kluby mniej więcej będące na podobnym poziomie finansowym (a z o wiele większym potencjałem kibicowsko-marketingowym) - Wisła, Lech, Legia. Jest też kilku ambitnych średniaków typu Jagiellonia czy Korona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
czemu nadal się nie dobrali do tyłka parchom? fajnie by było tak ich zobaczyć w 2 lidze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To tak samo jak z parchatym dziadostwem, które znalazło bardzo "oryginalne" sposoby na "rozwiązywanie umów za porozumieniem". To i tak, że minęły czasy kiedy sami podpisywali za piłkarzy aneksy do umów ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
pisaliście trochę o Polonii, to wklejam fragment potwierdzający, że JW to facet którego jeszcze nie jeden menadżer przerobi na kasę.
Polonia wypożyczyła wczoraj na pół roku serbskiego pomocnika Milosza Adamovicia. - Zrobiliśmy to, choć Theo Bos go nie widział, ale gorąco polecał go Marek Citko - mówi prezes "Czarnych Koszul" Józef Wojciechowski. trener musi być zachwycony... ![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
wolfy - Dla mnie za jego "uczynki" powinni mu nie placic do konca zycia
Mam nadzieje ze bedzie sie tlukl po sadach i na koncu po prostu zrezygnuje z kopania pilki.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale właśnie czytałam styczniowy numer Futbol Magazyn i jest tam małe info odnośnie sponsora rozgrywek.
Cytat:
(jeśli było to info, to sorry) ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
OK, ale umówmy się, ze na takie akcje jak robią Polonia Bytom i Cracovia w profesjonalnej lidze nie powinno być miejsca. Ja też Ujka nie trawię choćby za jego "biznesową" przeszłość, ale akurat tutaj to nie on jest winien, tylko niepoważny klubik podpisujący kontrakty na które go nie stać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
U nas cisza o nowych kk a tymczasem w Poznaniu*...
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
wystarczyło poczekać 10 minut... ![]() http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...juz_od_piatku/ ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Będą potrzebowali naprawdę duuużej kampanii reklamowej, a taka Ekstraklasa co by nie mówić jest medialna. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Polonia Warszawa ograła w sparingu Kubań Krasnodar 4-0 który trenuje nasz były trener Dan Petrescu
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing8014.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
no to teraz czekam na Lament jaki to Dan jest patałach a drużynę jego to trzeba rozstrzelać....
![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie jest patałachem, po prostu on ma tam mimo wszystko chyba mniejsze możliwości niż Polonia, Wojciechowskiego...
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Piłkarz Jagiellonii Białystok Hermes został zdyskwalifikowany na rok za udział w aferze korupcyjnej - poinformowała stacja "Orange Sport Info".
Tydzień temu za udział w czynach korupcyjnych w czasie gry w Kolporterze Koronie Kielce zdyskwalifikowany został Maciej Pastuszka. Dziś Wydział Dyscypliny PZPN podobną karę nałożył na Hermesa. Decyzja nie jest prawomocna. - W ciągu miesiąca mamy prawo złożyć odwołanie do Trybunału Piłkarskiego. Złożymy wyjaśnienia i będziemy czekać na prawomocną decyzję - skomentował prezes Jagiellonii Cezary Kulesza. Na razie piłkarz przebywa z drużyną na zgrupowaniu w Turcji i będzie normalnie trenował. - Tak, będzie trenował i grał w meczach sparingowych bo nieprawomocny wyrok nie ma rygoru natychmiastowej wykonalności. Jeżeli jednak ostatecznie Harmes zostanie zdyskwalifikowany, kontrakt z nim zostanie rozwiązany, bo przecież zawodnik nie będzie mógł świadczyć usług. Takie są zapisy - wyjaśnił prezes lidera tabeli Ekstraklasy. ktoś tu traci wazne ogniwo zespolu ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Co ma niby mniejsze? Kuban ma w planach walczyć o mistrzostwo rosj (nie w tym roku ale w ciągu paru najbliższych),i a ty mówisz że ma mniejsze możliwości. Ponadto znając Dana to teraz mają treningi baardzo mocne więc taki wynik mnie nie dziwi.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sie nie zestraj z tego szczescia
![]() Czy Jagiellonia tracii ważne ogniwo? Raczej byłoby można mówić o Franku czy o Kascelanie. Hermes jest dobry...ale już ma 37lat na karku i nie jest tak dobry jak pare lat temu. Godnie go zastąpi Kascelan z Grzybem na środku. O nas sie nie bój. Martw się o swoich Budowolanych. Co zmienia faktu, że w Warszawie już działąją by udupić Nas. Ciekawi mnie czy kogoś ukarają, czy tylko Hermesa :] |
|
|