The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 23:28
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co w tym nadzwyczajnego? Lepszą strzelił na inaugurację rundy jesiennej, jeśli się nie mylę - z Widzewem.

Jak oglądniesz bramki Żurawskiego i jego współpracę z Kosowskim z czasów Wisły Kasperczaka... Też można było odnieść wrażenie, że ta dwójka (najlepiej w pakiecie) powinna podbijać hiszpańskie boiska w składzie jakiejś Sevilli. Jak się skończyło, wiadomo.

Przeskok z polskiej ligi na poziom zachodni jest jednak spory. Nie wystarczy błysnąć w jednym-dwóch meczach, tu trzeba nie schodzić poniżej pewnego poziomu.
O ile z drugą częścią postu można się zgodzić, to mówienie, że w tej bramce nie ma nic nadzwyczajnego to przesada Bramka pierwszej klasy i to trzeba uczciwie przyznać
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2011, 23:32
Wizard napisał(a):Wyświetl post
O ile z drugą częścią postu można się zgodzić, to mówienie, że w tej bramce nie ma nic nadzwyczajnego to przesada Bramka pierwszej klasy i to trzeba uczciwie przyznać
oczywiście że tak,aczkolwiek jak Lecha nietrawię i tak bramka R.L. chyba w jego pierwszym meczu pięta bije wszystkie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2011, 23:39
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co w tym nadzwyczajnego? Lepszą strzelił na inaugurację rundy jesiennej, jeśli się nie mylę - z Widzewem.
Z Widzewem strzelał głową, a tutaj "skorpionem".
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.02.2011, 00:43
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Widzieć to nie widziałem ale jest faktem że za czasów Maciusia w Wiśle każdy sparing z Ruskimi czy Ukraińcami kończył się bijatyką. Ten Maciuś to coś w sobie ma ...
Widać ciepłe kluchy wzmagają agresję
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.02.2011, 08:08
Maciek coraz bardziej nerowowy.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Patrząc na to co się dzieje w naszych "renomowanych" klubach coś czuje że Jaga zdobędzie tytuł.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.02.2011, 15:10
http://www.90minut.pl/news/146/news1...-Warszawa.html

HEHEHE
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2011, 15:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie było więc wkleję bramkę Rudnevsa ze sparingu. Jeśli chłopak będzie się tak dalej rozwijał to może trafi kiedyś do klubu z absolutnego topu.

http://www.youtube.com/watch?v=rKj2KKFjzRU
Gol marzenie. Gdybym go nie oglądał na jesieni powiedziałbym pewnie " udało mu się, strzał życia", ale widać, że chłopak jest rewelacyjny. Godny zastępca Lewandowskiego.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.02.2011, 17:16
I to jest właśnie cały pajac Wojciechowski. Można narzekać na Cupiała, że jest skąpy ale wolę jego niż jakiegoś idiotę, który może i kasę wydaje ale trenerów zmieniałby najchętniej po 2 przegranych spotkaniach. Wymarzony trener właściciela Polonii jeszcze się nie urodził. No chyba, że on sam nim zostanie. Ciekaw ile ten Holender wytrzyma. Ja myślę, że nie dotrwa do końca sezonu.
Najbardziej podoba mi się stwierdzenie: trzeba szanować Wojciechowskiego, bo daje kasę. No tak szkoda tylko, że dzięki jego szaleństwom ceny na polskim rynku rosną do cen nieosiągalnych (1 mln euro za Sobiecha...). Dodatkowo ten człowiek nie szanuje trenerów, więc dlaczego inni go mają szanować
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.02.2011, 17:56
Bańkę euro to my daliśmy 100 lat temu (konkretnie bodaj jesienią 1999) za Żurawia i wtedy jakoś nie nie było u nas płaczu. A Sobiech jak będzie miał chęci i dobrych nauczycieli to spokojnie może dojść do max poziomu Żurawia albo i wyżej.
Przypominam, że Cupiał jak jeszcze chciał wkładać konkretną kasę w Wisłę to trenerzy też lecieli po kolei jak liście jesienią. Ale po dłuższym czasie się nieco ustatkował. Wojciechowski też się ustatkuje albo... pieprznie tym w diabły.
Mnie tam nie przeszkadza, że gość się gubi... jakby przestał robić błędy to w sytuacji gdy jeszcze chce mu się wydawać sporo talarów na piłkę byłoby nam ciężko z nimi rywalizować...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.02.2011, 21:23
http://www.90minut.pl/news/146/news1...-z-Ujkiem.html

Oby polazl w **** bo takich cwaniaczkow nie powinno sie wpuszczac na stadion nawet w roli kibica.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.02.2011, 22:46
arti napisał(a):Wyświetl post
Bańkę euro to my daliśmy 100 lat temu (konkretnie bodaj jesienią 1999) za Żurawia i wtedy jakoś nie nie było u nas płaczu. A Sobiech jak będzie miał chęci i dobrych nauczycieli to spokojnie może dojść do max poziomu Żurawia albo i wyżej.
Przypominam, że Cupiał jak jeszcze chciał wkładać konkretną kasę w Wisłę to trenerzy też lecieli po kolei jak liście jesienią. Ale po dłuższym czasie się nieco ustatkował. Wojciechowski też się ustatkuje albo... pieprznie tym w diabły.
Mnie tam nie przeszkadza, że gość się gubi... jakby przestał robić błędy to w sytuacji gdy jeszcze chce mu się wydawać sporo talarów na piłkę byłoby nam ciężko z nimi rywalizować...
Chciałem tylko zauważyć, że 1 mln € w 1999 to nie to samo co 1 mln € w 2010. Żurawski był jednak znacznie droższy.

Co do Sobiecha: przeszedł po 1 udanym sezonie, w którym strzelił dla Ruchu 10 goli w lidze, mając 20 lat.
Żurawski przyszedł po 1 udanym sezonie (11 goli) i dodatkowo kolejnej udanej rundzie (6 goli w 9 meczach w lidze oraz 2 gole w 4 meczach w europejskich pucharach) - mając 23 lata.

Moim zdaniem - mimo że wybulił więcej - Cupiał ryzykował mniej,niż Wojciechowski.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.02.2011, 23:08
arti napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, ja nie rozumiem tego wyśmiewania się z Wojciechowskiego przez kibiców Wisły. Przecież on działa dokładnie tak samo jak działał Cupiał na początku - tylko sytuacja dookoła jest inna.

1) Materiał ludzki. Wisła przecież też budowała swoją potęgę na ściąganiu najlepszych Polaków z ligi i powracających do Polski, tylko wówczas to byli piłkarze. Ówczesny poziom to niebo a ziema w stosunku do tego co jest teraz: wracający Czerwiec czy Węgrzyn to klasa wyżej niż zblazowany Smolarek, a Żurawski czy Kosowski o wiele bardziej obiecujący niż Sobiech, Tosik et consortes.

2) Konkurencja. Gdy Cupiał wchodził do Wisły, w polskiej lidze był finansowy i organizacyjny ugór - mistrzowie Polski golili łby na łyso przed meczem na Old Trafford, bo piłkarzom gładź szpachlowa sypneła piątakiem. Przepaść finansowa pomiędzy Cupiałem a resztą stawki była tak wielka, że niwelowała błędy Bogusława (a przecież i tak nie do końca - mistrzostwa zdobywaliśmy w cyklu dwuletnim).

Tymczasem Wojciechowski ma obok siebie kluby mniej więcej będące na podobnym poziomie finansowym (a z o wiele większym potencjałem kibicowsko-marketingowym) - Wisła, Lech, Legia. Jest też kilku ambitnych średniaków typu Jagiellonia czy Korona.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.02.2011, 07:45
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

czemu nadal się nie dobrali do tyłka parchom? fajnie by było tak ich zobaczyć w 2 lidze
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2011, 08:10
kreseq napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/146/news1...-z-Ujkiem.html

Oby polazl w **** bo takich cwaniaczkow nie powinno sie wpuszczac na stadion nawet w roli kibica.
Tak? A klubowi wolno nie płacić piłkarzowi?
To tak samo jak z parchatym dziadostwem, które znalazło bardzo "oryginalne" sposoby na "rozwiązywanie umów za porozumieniem". To i tak, że minęły czasy kiedy sami podpisywali za piłkarzy aneksy do umów
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2011, 10:27
pisaliście trochę o Polonii, to wklejam fragment potwierdzający, że JW to facet którego jeszcze nie jeden menadżer przerobi na kasę.

Polonia wypożyczyła wczoraj na pół roku serbskiego pomocnika Milosza Adamovicia. - Zrobiliśmy to, choć Theo Bos go nie widział, ale gorąco polecał go Marek Citko - mówi prezes "Czarnych Koszul" Józef Wojciechowski.

trener musi być zachwycony...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.02.2011, 11:24
wolfy - Dla mnie za jego "uczynki" powinni mu nie placic do konca zycia Mam nadzieje ze bedzie sie tlukl po sadach i na koncu po prostu zrezygnuje z kopania pilki.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.02.2011, 12:16
joshi napisał(a):Wyświetl post
Ten trener z Wojciechowskim to długo nie wytrzyma. To tak jakby Hiddinkowi narzucali pilkarzy, ktorzy maja przyjsc do zespołu.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.02.2011, 13:16
joshi napisał(a):Wyświetl post
pisaliście trochę o Polonii, to wklejam fragment potwierdzający, że JW to facet którego jeszcze nie jeden menadżer przerobi na kasę.

Polonia wypożyczyła wczoraj na pół roku serbskiego pomocnika Milosza Adamovicia. - Zrobiliśmy to, choć Theo Bos go nie widział, ale gorąco polecał go Marek Citko - mówi prezes "Czarnych Koszul" Józef Wojciechowski.

Haha właśnie to jest to co u niego najbardziej lubię. Wymaga od trenerów profesjonalizmu, zmusza ich do jakiś konsultacji z wymyślonym przez niego sztabem trenerskim innych pierdół. A sam zmusza trenerów do ustalania składu wg jego "widzi mi się" i sprowadza zawodników o których trenerzy nie mają nawet pojęcia, jak grają itp. I gdzie tu ten profesjonalizm?
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.02.2011, 13:31
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale właśnie czytałam styczniowy numer Futbol Magazyn i jest tam małe info odnośnie sponsora rozgrywek.
Cytat:
Istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że po dwóch latach żmudnych poszukiwań sponsora tytularnego Eklasy wreszcie uda się pozyskać partnera strategicznego do nazwy naszych rozgrywek. Od poprzedniego sponsora Orange ekstraklasa żądała za przedłużenie umowy 45 mln zł, co de facto równałoby się 80 mln, gdyż dochodziłyby do tego jeszcze wszystkie koszta reklamowe.
Niemiecki operator T-Mobile, który wkrótce zastąpi nazwę telefonii komórkowej Era GSM, będzie w stanie wyłożyć żądane 10 mln euro rocznie za sponsoring piłkarskiej Eklasy. T-Mobile przez ostatnie lata był sponsorem Bundesligi przekazując niemieckiej lidze rocznie 100 mln euro. Teraz jest gotowy przenieść całą obsługę produktu na polski rynek za dziesięciokrotnie mniejszą kwotę.
Miło by było, gdyby w końcu się ktoś znalazł po Orange.

(jeśli było to info, to sorry)
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2011, 17:36
kreseq napisał(a):Wyświetl post
wolfy - Dla mnie za jego "uczynki" powinni mu nie placic do konca zycia Mam nadzieje ze bedzie sie tlukl po sadach i na koncu po prostu zrezygnuje z kopania pilki.
OK, ale umówmy się, ze na takie akcje jak robią Polonia Bytom i Cracovia w profesjonalnej lidze nie powinno być miejsca. Ja też Ujka nie trawię choćby za jego "biznesową" przeszłość, ale akurat tutaj to nie on jest winien, tylko niepoważny klubik podpisujący kontrakty na które go nie stać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.02.2011, 17:56
U nas cisza o nowych kk a tymczasem w Poznaniu*...
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 02.02.2011, 18:35
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...juz_od_piatku/
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 02.02.2011, 18:47
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

wystarczyło poczekać 10 minut...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...juz_od_piatku/
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.02.2011, 20:05
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale właśnie czytałam styczniowy numer Futbol Magazyn i jest tam małe info odnośnie sponsora rozgrywek.

Miło by było, gdyby w końcu się ktoś znalazł po Orange.

(jeśli było to info, to sorry)
To by się nawet zgadzało w świetle zapowiadanych planów porzucenia marki ERA i rebrandingu na T-Mobile.
Będą potrzebowali naprawdę duuużej kampanii reklamowej, a taka Ekstraklasa co by nie mówić jest medialna.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2011, 20:26
Polonia Warszawa ograła w sparingu Kubań Krasnodar 4-0 który trenuje nasz były trener Dan Petrescu
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing8014.html
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.02.2011, 20:57
no to teraz czekam na Lament jaki to Dan jest patałach a drużynę jego to trzeba rozstrzelać....
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.02.2011, 21:01
Nie jest patałachem, po prostu on ma tam mimo wszystko chyba mniejsze możliwości niż Polonia, Wojciechowskiego...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.02.2011, 17:29
Piłkarz Jagiellonii Białystok Hermes został zdyskwalifikowany na rok za udział w aferze korupcyjnej - poinformowała stacja "Orange Sport Info".

Tydzień temu za udział w czynach korupcyjnych w czasie gry w Kolporterze Koronie Kielce zdyskwalifikowany został Maciej Pastuszka. Dziś Wydział Dyscypliny PZPN podobną karę nałożył na Hermesa. Decyzja nie jest prawomocna.

- W ciągu miesiąca mamy prawo złożyć odwołanie do Trybunału Piłkarskiego. Złożymy wyjaśnienia i będziemy czekać na prawomocną decyzję - skomentował prezes Jagiellonii Cezary Kulesza.

Na razie piłkarz przebywa z drużyną na zgrupowaniu w Turcji i będzie normalnie trenował.

- Tak, będzie trenował i grał w meczach sparingowych bo nieprawomocny wyrok nie ma rygoru natychmiastowej wykonalności. Jeżeli jednak ostatecznie Harmes zostanie zdyskwalifikowany, kontrakt z nim zostanie rozwiązany, bo przecież zawodnik nie będzie mógł świadczyć usług. Takie są zapisy - wyjaśnił prezes lidera tabeli Ekstraklasy.

ktoś tu traci wazne ogniwo zespolu
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.02.2011, 17:32
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Nie jest patałachem, po prostu on ma tam mimo wszystko chyba mniejsze możliwości niż Polonia, Wojciechowskiego...
Co ma niby mniejsze? Kuban ma w planach walczyć o mistrzostwo rosj (nie w tym roku ale w ciągu paru najbliższych),i a ty mówisz że ma mniejsze możliwości. Ponadto znając Dana to teraz mają treningi baardzo mocne więc taki wynik mnie nie dziwi.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.02.2011, 18:10
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post

ktoś tu traci wazne ogniwo zespolu
Sie nie zestraj z tego szczescia

Czy Jagiellonia tracii ważne ogniwo? Raczej byłoby można mówić o Franku czy o Kascelanie. Hermes jest dobry...ale już ma 37lat na karku i nie jest tak dobry jak pare lat temu. Godnie go zastąpi Kascelan z Grzybem na środku.

O nas sie nie bój. Martw się o swoich Budowolanych.

Co zmienia faktu, że w Warszawie już działąją by udupić Nas. Ciekawi mnie czy kogoś ukarają, czy tylko Hermesa :]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów