The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2011, 17:53
Martinho napisał(a):Wyświetl post
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...e_stara_zagora

Co na to Canal+ ?
Ale niech sobie robią co chcą. Najwyraźniej nie chcą mieś spapranej inauguracji - boją się porażki. Stąd mecz towarzyski. Ich stadion - ich sprawa, pod warunkiem że wtedy nie gra liga.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.01.2011, 18:49
Kupili awans do pucharów?
szkoda ,że nie rozliczą ich za "awanse" do I i do ekstraklasy....
Może sie doczekamy.
Ostatnio edytowane przez budka : 21.01.2011 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.01.2011, 21:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale niech sobie robią co chcą. Najwyraźniej nie chcą mieś spapranej inauguracji - boją się porażki. Stąd mecz towarzyski. Ich stadion - ich sprawa, pod warunkiem że wtedy nie gra liga.
Jak dla mnie to nie musimy w ogóle rozgrywać spotkań z takimi zespołami. Bo kto to, co to? Jakbyśmy mieli mocniejszy zespół i dużą przewagę punktową oraz pozycję lidera to byłbym za tym aby na to zadupie nie jechać. Ani to doznania estetyczne ani kibicowskie. No ale tak to jest jak się człek opierdziela w lidze,to później musi się tułać nad morze w jesiennej scenerii. Żadna przyjemność. Ehh
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2011, 21:51
I jeszcze jeden argument: Wcale nie będzie tam łatwo wygrać.
..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.01.2011, 11:56
Matusiak odsłania co się dzieje w Comarchowym grajdole:

Cytat:
Matusiak oskarża Cracovię

Radosław Matusiak odsłania mroczne tajemnice szatni Cracovii. - W tym klubie dzieją się straszne rzeczy. Piłkarze są szantażowani i nie otrzymują pensji. Czas, by ktoś powiedział to głośno - mówi napastnik, który tydzień temu rozwiązał z krakowskim klubem kontrakt.

Matusiak jest już zawodnikiem greckiego klubu Asteras Tripolis. Tylko dlatego może pozwolić sobie na to, by o Cracovii mówić całą prawdę. A jest to prawda szokująca. – W Cracovii byłem szantażowany przez wiceprezesa Jakuba Tabisza i mam na to dowody oraz świadków. Klub do dziś nie zapłacił mi za trzy miesiące. Wiceprezes powiedział, że albo zrzeknę się należnych mi kwot, albo zostanę odsunięty od zespołu i nie będę miał możliwości gry choćby w Młodej Ekstraklasie – mówi Matusiak.

Zszokowany piłkarz postanowił zainteresować swoją sprawą PZPN. – Pod koniec stycznia miało odbyć się pierwsze posiedzenie w mojej sprawie. Procedura z pewnością ciągnęła by się tygodniami, a ja nie mógłbym w tym czasie grać. Dlatego wolałem zrezygnować z należnych mi pieniędzy, rozwiązać kontrakt i przenieść się do Grecji – mówi napastnik, który przywołuje szokujące przykłady z działalności klubu.

– Łukasz Mierzejewski przez dwa tygodnie bezskutecznie próbował dostać się do Jakuba Tabisza, by załatwić niezbędną operację. Przemek Kulig jest przez nich niesamowicie męczony. Chłopak nie może grać, nie może trenować z pierwszą drużyną. Dobrze, że jest silny psychicznie, bo ktoś inny na jego miejscu już dawno popadłby w depresję. Tak nie można traktować ludzi. Polski Związek Piłki Nożnej powinien jak najszybciej zainteresować się sytuacją w tym klubie – przekonuje Matusiak.

– Cracovia to klub, który dobrze wygląda tylko z zewnątrz. Ale w środku dzieją się niesamowite rzeczy – mówi piłkarz, który szczególnie niemiło wspomina współpracę z wiceprezesem Tabiszem.

– To człowiek bez honoru. W Cracovii nie ma ani jednej osoby, która powiedziałaby o nim choćby jedno dobre zdanie. I to wliczając wszystkich pracowników klubu. Już Orest Lenczyk mówił prezesowi Januszowi Filipiakowi, by pozbył się tego człowieka. Ale obawiam się, że prezes dobrze wie co się dzieje w Cracovii – dodaje Matusiak, który liczy, że sprawą zajmą się odpowiednie instytucje. – Czas, by ktoś dobrze przyjrzał się sytuacji w Cracovii. Jeśli prezes Filipiak chce, by ten klub odnosił sukces, musi wiele się zmienić. Choć teraz, nie mam już pewności czy w tym wszystkim naprawdę chodzi o sukces Cracovii. A szkoda, bo jest to klub, który zasługuje na coś więcej niż obecnie – dodaje Matusiak.
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 22.01.2011, 13:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Matusiak odsłania co się dzieje w Comarchowym grajdole:
Im więcej takich opinii tym mniej ciekawych graczy będzie chciało grac w tym kibucu.
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 23.01.2011, 11:44
Mam pytanie do legijnych innowierców. Jak oceniacie program Nsportu: 'Legia - stawka większa niż mecz'?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.01.2011, 11:51
Filipiak poda Radomatu do sądu pewnie teraz
Megalomania tego klubiku przekracza wszelkie granice. A ich Kaufland zajmuje taką świetną strefę parkingową :(
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Stary 23.01.2011, 15:55
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,89...tazowany_.html

to cały link.

mnie to nie dziwi. niechaj zdegraduja ich do b klasy i tam gniją...
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.01.2011, 16:03
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do legijnych innowierców. Jak oceniacie program Nsportu: 'Legia - stawka większa niż mecz'?

Nie ma co narzekac. Wiadomo ze mogloby być to troche lepiej zrealizowane, no ale nie kazdy klub w Polsce moze sie pochwalic programem ktory dotyczy stricte tylko jego spraw. No ale to sa "zalety" posiadania własnej telewizji. A gdyby jeszcze eNka wygrala prawa do ekstraklasy, to Legia raczej bylaby zwolniona z poniedziałkowych terminów rozgrywania spotkan.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.01.2011, 16:40
Aleks napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,89...tazowany_.html

to cały link.

mnie to nie dziwi. niechaj zdegraduja ich do b klasy i tam gniją...

czytałem to wczoraj i tez tak myślę że spaść muszą ciekawe czy PZPN się tym zajmie i dobierze się do dupy parachą.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.01.2011, 16:41
Coz, glos na poczatku wylaczam i ogladam na spokojnie. Fajny program bo mozna wiele ciekawych ujec zobaczyc, ktorych nie zobaczy sie ani na stadionie ani w tv. Dobry ruch i nie ma sie do czego zbytnio przyczepic. Czasami tylko jakas propagadna poleci ale coz, taki urok ITI

PS: Rozwalaja mnie niektorzy na tym forum. Tydzien temu placz i wywalanie trenera i zarzadu, dzisiaj spokojni o mistrza i prawie calujacy trenera ludzie

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.01.2011, 16:53
kreseq napisał(a):Wyświetl post
PS: Rozwalaja mnie niektorzy na tym forum. Tydzien temu placz i wywalanie trenera i zarzadu, dzisiaj spokojni o mistrza i prawie calujacy trenera ludzie
Ale to chyba nie ci sami. Ci co płakali to teraz siedzą cicho lub przygotowują teksty, że jednak sprowadzeni są słabi i dlatego...... trzeba wywalić trenera i zarząd.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.01.2011, 17:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ale to chyba nie ci sami. Ci co płakali to teraz siedzą cicho lub przygotowują teksty, że jednak sprowadzeni są słabi i dlatego...... trzeba wywalić trenera i zarząd.
o, to ja im może pomogę ten Kew, przy 1,83m wzrostu, to takie chucherko troche, tylko 71 kg
Odpowiedz cytując
plomien23
Member

Od: 09.2010

Stary 23.01.2011, 17:25
Może i chucherko ale doświadczeniem i umiejętnościami powinien wyróżniać się w ekstraklasie. Oby tylko ten transfer doszedł do skutku.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.01.2011, 17:37
plomien23 napisał(a):Wyświetl post
Może i chucherko ale doświadczeniem i umiejętnościami powinien wyróżniać się w ekstraklasie. Oby tylko ten transfer doszedł do skutku.
Dokładnie tak, facet z takim CV, stale grający w lidze holenderskiejm który rozegrał w niej ponad 400 spotkań, grający regularnie w LE w dodatku 10 krotny reprezentant Holandii i grał na MŚ, powinien być na tyle dobry, że taki "uwajaj, boli ciołko" grający w zapyziałej polskiej lidze może mu buty czyścić.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2011, 17:44
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
o, to ja im może pomogę ten Kew, przy 1,83m wzrostu, to takie chucherko troche, tylko 71 kg
To chyba jakiś błąd w danych. W takim wieku, przy 183 cm wzrostu taka waga u zawodowego piłkarza wygląda dość dziwnie.

Cikos 180/77
Branco 176/77
Sobol 182/79

81 kg jak coś.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 24.01.2011, 15:07
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.01.2011, 16:01
http://www.90minut.pl/news/145/news1...aklasy-SA.html

Najgorsza wiadomość dnia - Ekstraklasa SA będzie tak samo źle zarządzana jak przez ostatnie lata.
Kto się trochę interesował żużlem wie o czym mówię.

Całe szczęście, że w FIFA ktoś się za reformy bierze. Może odgórnie nam narzucą granie w lato - bo na tęgie mózgi z Ekstraklasy nie ma co liczyć.
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 26.01.2011, 14:31
Cos strasznie niedobrego dzieje sie w Cracovii ze wszyscy z niej uciekaja. Porozumienie srron, sprawy rodzinne, ble ble ble
Dobrze by PZPN i komisje wreszcie im sie dobraly do d... zialalnosci.

Matusiak mowil o tym jak wykorzystuja zawodnikow. Jedynie to szkoda mlodych talentow, ktorzy pewnie przesiakna tym zepsuciem.
Chcialbym aby wreszcie wyjasniono sprawe korupcji w Pasach.
Odpowiedz cytując
DosFan
Junior Member

Stary 26.01.2011, 14:49
Śledzie z Gdyni kupują jednego z wielu testowanych przez nas bramkarzy, Moretto

http://ekstraklasa.net/news,37589,ar...-bramkarza.htm

Chociaż patrząc na sytuację z Kowalewskim, to kto ich tam wie czy dojdziedo tego transferu.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2011, 13:32
Pamiętacie takiego piłkarza Juniora Godoi w Legii ?

Fajne porównanie zrobili na forum Legii
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.01.2011, 14:30
Uuuu... ktoś nasze forum szpieguje...
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 31.01.2011, 14:51
Sartre - A My co tutaj robimy, siedzimy bo nam sie niby podoba ?

Niezle jaja na naszym meczu sparingowym.... Przeciwnicy sie obrazili i zeszli z boiska bo sedzia dal czerwona i zacytowal wczorajsze slowa Maciusia

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.01.2011, 15:43
Niezle jaja na naszym meczu sparingowym.... Przeciwnicy sie obrazili i zeszli z boiska bo sedzia dal czerwona i zacytowal wczorajsze slowa Maciusia
A mnie rozwaliła ta akcja: "Szałachowski faulowany w polu karnym, piłka trafia do siatki, lecz sędzia gwiżdże... rzut karny"

Szkoda, że nie było relacji live z tego meczu
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 31.01.2011, 16:01
"94' Kneżević wybił aut prosto w głowę rywala
95' Trwają dyskusje
...
W ostatniej chwili pilkarz, ktory dostał w glowę w ramach rewanżu probował skocić Kneżevicia "

Sorry za offtop ale takiego meczu ( sadzac po relacjach ) nie widzialem od dawna

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.01.2011, 20:36
Chyba nie było więc wkleję bramkę Rudnevsa ze sparingu. Jeśli chłopak będzie się tak dalej rozwijał to może trafi kiedyś do klubu z absolutnego topu.

http://www.youtube.com/watch?v=rKj2KKFjzRU
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2011, 20:56
"94' Kneżević wybił aut prosto w głowę rywala
95' Trwają dyskusje
...
W ostatniej chwili pilkarz, ktory dostał w glowę w ramach rewanżu probował skocić Kneżevicia "

Sorry za offtop ale takiego meczu ( sadzac po relacjach ) nie widzialem od dawna
Widzieć to nie widziałem ale jest faktem że za czasów Maciusia w Wiśle każdy sparing z Ruskimi czy Ukraińcami kończył się bijatyką. Ten Maciuś to coś w sobie ma ...
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 31.01.2011, 21:07
haha sparing ze spartakiem był najlepszy i king brus li Marcelo karate mistrz
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 31.01.2011, 22:40
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie było więc wkleję bramkę Rudnevsa ze sparingu. Jeśli chłopak będzie się tak dalej rozwijał to może trafi kiedyś do klubu z absolutnego topu.

http://www.youtube.com/watch?v=rKj2KKFjzRU
Co w tym nadzwyczajnego? Lepszą strzelił na inaugurację rundy jesiennej, jeśli się nie mylę - z Widzewem.

Jak oglądniesz bramki Żurawskiego i jego współpracę z Kosowskim z czasów Wisły Kasperczaka... Też można było odnieść wrażenie, że ta dwójka (najlepiej w pakiecie) powinna podbijać hiszpańskie boiska w składzie jakiejś Sevilli. Jak się skończyło, wiadomo.

Przeskok z polskiej ligi na poziom zachodni jest jednak spory. Nie wystarczy błysnąć w jednym-dwóch meczach, tu trzeba nie schodzić poniżej pewnego poziomu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów