The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie?
Tyskie 345 28,89%
Warka 74 6,20%
Żubr 96 8,04%
Carlsberg 107 8,96%
Heineken 95 7,96%
Żywiec 172 14,41%
Tatra 51 4,27%
Harnaś 45 3,77%
Okocim 54 4,52%
Lech 155 12,98%
Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2012, 12:30
No żeby 4 litry wypić przed snem to Ty strasznie długoo zasypiasz

Ja mam tylko tak że przez noc przynajmniej 1,5litra mineralnej wypiję po browarach.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.09.2012, 20:53
Ktoś chce się mnie pozbyć. W kuchni na stole znalazłem ukraińskiego browara, chyba "Lwowskie" z datą ważności do czerwca 2003 (słownie dwa tysiące trzy).Data potwierdzona, bo przywiezione z Ukrainy w 2002r. Mętne chyba juz nienaturalnie i jakby lekko ...dziwne, obserwacje poczynione przez butelkę. Wiedząc że mam słaby charakter i pewnie się skuszę pytam, czy oprócz rozwolnienia i obstrukcji bolesnej nie nabawię sie czasem "piwowstrętu"? Bo jesli tak, to chętnie przekażę zabytek osiedlowym żwirom i poobserwuję przez okno.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.09.2012, 21:06
Ja bym nie ryzykował - w piwie są składniki naturalne co z czasem się rozkładają czy coś - takie piwo 10 letnie może nieźle przesrać potem
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.09.2012, 21:17
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie ryzykował - w piwie są składniki naturalne co z czasem się rozkładają czy coś - takie piwo 10 letnie może nieźle przesrać potem
Pytanie tylko czy w ukraińskich "poczarnobylowych" browarach są, lub 10 lat temu były jakieś składniki naturalne. Samo (piwo?) nie swieci, sprawdzałem przed chwilą
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2012, 21:47
Pij, ale zdawaj relacje co godzinę na forum. Sam jestem ciekaw wyników
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2012, 23:25
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ktoś chce się mnie pozbyć. W kuchni na stole znalazłem ukraińskiego browara, chyba "Lwowskie" z datą ważności do czerwca 2003 (słownie dwa tysiące trzy).Data potwierdzona, bo przywiezione z Ukrainy w 2002r. Mętne chyba juz nienaturalnie i jakby lekko ...dziwne, obserwacje poczynione przez butelkę. Wiedząc że mam słaby charakter i pewnie się skuszę pytam, czy oprócz rozwolnienia i obstrukcji bolesnej nie nabawię sie czasem "piwowstrętu"? Bo jesli tak, to chętnie przekażę zabytek osiedlowym żwirom i poobserwuję przez okno.
Zeruj, zeruj, zeruj!
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Od: 10.2011

Stary 03.09.2012, 07:43
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mozesz śmiało spróbować. Jesli bedzie cos nie tak to z pierwszym łykiem wyczujesz od razu że jest skwaśniałe. Niektóre piwa np. górnej fermentacji są często leżakowane w piwniczkach u piwoszy po terminach (np. ja tak robie), niektórym piwom to sprzyja a inne sie psuja. problem w tym że piwo Lwowskie
nawet świeże nie nadaje sie do spożycia (chyba że to piwo w 2003 roku ogólnie było lepsze niż obecnie)
pozdr
Odpowiedz cytując
Węgorz
Junior Member

Od: 09.2012

Stary 13.09.2012, 11:37
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio skosztowałem kupionego u nich Bażanta Radlera - fajne samkowe piwko, szczególnie mocno schłodzone w upalny dzień.
W ogóle zimny Radler ogólnie jest dobry, nawet ten warkowy. Pod grilla zwłaszcza.
Odpowiedz cytując
gerardinho91
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.10.2012, 20:36
witam piwoszy

Powiedzcie mi prosze Panowie gdzie i czy wogole kupie najlepszego pilsa 2010 swiata czyli Alpirsbacher'a
Troche ich naprzywozilem zza Odry, ale mam nieodparte wrazenie ze za malo i niemal przekonany ze bede tęsknić , a wiec jak , kupie tu gdzies? Dzieki z gory
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...

Jebać przerzutów !!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.10.2012, 20:46
A ja ostatnio piłem EB notabene kupione na wyspach i mi się szczeniackie lata przypominały.

Pytanie czy jest jeszcze produkowane 10,5 i wogole jaki browar to piwo robił
,
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.10.2012, 10:03
Nowe piwko Pinty - Angielskie śniadanie bardzo przypadło mi do gustu. Polecam.
I jak ktoś się lubuje w piwach pszenicznych - Prawdziwe pszeniczne oraz Pszenniczak, też są warte polecenia.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.10.2012, 16:15
A jak lubicie lane piwa to polecam pub Ormeta. Mają kilkanaście gatunków polskich lanych piwa a ostatnio dołożyli do tego kilkanaście gatunków zagranicznych lanych piw. A mówiąc o piwach lanych nie mam na myśli Żywca Tyskiego czy Lecha tylko Ciechany, Pinty, Ambery, Artzeny, Kormorany i inne.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.10.2012 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.10.2012, 17:03
Omerta znane i lubiane miejsce

Kilka dni temu wpadłem spróbować czegoś co nazywa się "Artezan IPA" - chciałem jedno - skończyło się na trzech bo piwo dosłownie urywa dupę

Zastanawia mnie tylko jedno bo kumpel z Wawy pił w centrum stolicy to samo i u nas jest droższe o 20% ... k.. mać
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 24.10.2012, 13:58
Otworzyli ponownie tę knajpę gdzie serwują tylko Raciborskie. Jasne, ciemne, zielone i miodowe w cenie 5zł. Grodzka 50 w miejscu byłego Sports Pubu
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.10.2012, 09:44
W kwestii Raciborskiego w końcu pojawiło się w sklepiku Pod Wiaduktem.

Moje ulubione - miodowe
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.12.2012, 00:08
Witam, raczył się już ktoś Pintą Koniec Świata?
Orientujecie się, czy można ją dostać w Strefie na Krowoderskiej?
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.12.2012, 08:26
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Nowe piwko Pinty - Angielskie śniadanie bardzo przypadło mi do gustu. Polecam.
I jak ktoś się lubuje w piwach pszenicznych - Prawdziwe pszeniczne oraz Pszenniczak, też są warte polecenia.
Niestety Angielskie Śniadanie, raczej niedostępne do końca roku. Ale polecam zdanie kolegi. Rewelacja !
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.12.2012, 21:43
Polecilibyście jakieś sklepy bądź sklepiki z dużym wyborem polskich i zagranicznych piw, tak w okolicy pomiędzy naszym stadionem a Rynkiem w linii prostej? (Reymonta, Piłsudskiego, Krupnicza, Straszewskiego itd.). No i na studencką kieszeń
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.12.2012 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.12.2012, 02:31
Pobliże rynku w połowie ulicy długiej sklep kocyk. Żywiec puszka 2.29 czy trzeba coś jeszcze mówić żołądkowa 15zl tatra hrnaś 1.70 oglnie piwa puszkowe bardzo tanie haineken 2.59 puszka
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.12.2012, 09:45
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Pobliże rynku w połowie ulicy długiej sklep kocyk. Żywiec puszka 2.29 tatra hrnaś 1.70 oglnie piwa puszkowe bardzo tanie haineken 2.59 puszka
Jak masz reklamować szajs to zaproponuj koledze już wodę mineralną w dobrej cenie a nie takie szmatławce.
Sklep na Ruczaju na Kobierzyńskiej bardzo duży wybór piw, jest jeszcze jakiś niedaleko Głowackiego jakaś hurtownia piw, ale jak z cenami nie wiem nie dotarłem tam.
Ostatnio trafiłem na nowe piwa - Biały kot i Czerwony kot warzone przez browar Dionizos w Radomiu. Cena nie najgorsza (ok. 3.5,-) aczkolwiek walory smakowe mnie nie powaliły na kolana. Taki średniaczek wśród małych browarów.
I słowo jeszcze o pszenicznym lubuskim, tego to nie polecam za nic w świecie, najgorsze pszeniczne jakie piłem.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 20.12.2012, 11:10
Co do Kocyka to rzeczywiście jest spory wybór piw,i to nie takich jak wymienił alkoholik,ale regionalnych.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.12.2012, 19:35
Ja raczyłem sie osttanio Cornelisuem grejfrutowym i mistrzowskie piwko jak dla mnie.
Pił ktoś z was moze ta nowa perłe winter?
http://perla.pl/produkty/perla-winter/
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.12.2012, 20:43
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Pił ktoś z was moze ta nowa perłe winter?
http://perla.pl/produkty/perla-winter/
Piłem, i nie polecam, piwo które każdy może sobie zrobić sam, wystarczy odpowiedni sok. Smak nie zachwycił.

wislacki napisał(a):Wyświetl post
Orientujecie się, czy można ją dostać w Strefie na Krowoderskiej?
Kilka dni temu miałem okazję spróbować. Po za bardzo fajną, mętną konsystencją, nie zachwyciło mnie. Gdybym nie przeczytał naklejki z tyłu to bym za cholerę nie poznał z czego to było robione. Smakuje jak jakiś grzaniec.
Aczkolwiek każdy ma inny gust, i każdy powinien sam ocenić.
Ja kupiłem to w jednym z lubelskich barów za jedyne 12 zł.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 20.12.2012 o godz. 20:47.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.12.2012, 22:35
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Podbijam pytanie, bo też jestem tego piwa ciekaw. Swoją drogą patrze po stronce i widzę, że w tym roku nie ma w ofercie "Wesołych świąt". Szkoda, bo bardzo przyjemny okazjonalny stoucik im wyszedł.

Od siebie zdecydowanie polecam Porter Warmiński z Kormorana. Wyrazisty palony posmak, ale przy tym wydaje się lekki i bardzo gładko wchodzi, a to przecież bałtycki porter.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 22.12.2012, 05:14
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Jak masz reklamować szajs to zaproponuj koledze już wodę mineralną w dobrej cenie a nie takie szmatławce.
Sklep na Ruczaju na Kobierzyńskiej bardzo duży wybór piw, jest jeszcze jakiś niedaleko Głowackiego jakaś hurtownia piw, ale jak z cenami nie wiem nie dotarłem tam.
Ostatnio trafiłem na nowe piwa - Biały kot i Czerwony kot warzone przez browar Dionizos w Radomiu. Cena nie najgorsza (ok. 3.5,-) aczkolwiek walory smakowe mnie nie powaliły na kolana. Taki średniaczek wśród małych browarów.
I słowo jeszcze o pszenicznym lubuskim, tego to nie polecam za nic w świecie, najgorsze pszeniczne jakie piłem.
Niema czegoś takiego jak browar Dionizos.
Te piwa są warzone DLA (podmiotu) Dionizos Radom.
Dokładniej wyżej wymienione marki są warzone przez Krajan, więc nie dziwota że walory smakowe mierne
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.03.2013, 13:21
Jak będziecie w Pszczynie i okolicach to koniecznie spróbujcie takich piw
http://www.browar-pszczyna.pl/index2.html
Miałem okazję pić szlachetne i diablaka - wyśmienita sprawa!
Bardzo dobra woda, fajny smak, nie poczułem niczego nienaturalnego.
Polecam do spróbowania!
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 01.09.2013, 23:09
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak będziecie w Pszczynie i okolicach to koniecznie spróbujcie takich piw
wis.la/ydo63
Miałem okazję pić szlachetne i diablaka - wyśmienita sprawa!
Bardzo dobra woda, fajny smak, nie poczułem niczego nienaturalnego.
Polecam do spróbowania!
Szlachetne spróbowałem, jest to Lubuskie z inną etykietą
Do picia się nie nadaje jak inne produkty z Witnicy.
Kolejny pseudobrowar, który nabija klientów w butelke.
Po prostu zamawia gotowe już piwo z browaru (w tym przypadku Witnica) i nakleja swoje etykiety,
i w ten sposób mamy takie ''browary'' jak Dionizos czy Pszczyński, czy Wielicki...
Co najlepsze te twory współpracują głównie z browarami, których piwa przeważnie nie da się pić jak Witnica, Krajan czy Zodiak
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 24.12.2013, 08:48
Nie wiecie może czy po podniesieniu znowu akcyzy na alkohol przed rudego od nowego roku piwo też podrożeje czy to tylko akcyza na wysoko procentowe trunki
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 25.12.2013, 11:56
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie może czy po podniesieniu znowu akcyzy na alkohol przed rudego od nowego roku piwo też podrożeje czy to tylko akcyza na wysoko procentowe trunki
Akcyza na piwo pozostaje bez zmian
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.12.2013, 19:45
Naród polski by go zlinczował, gdyby podniósł akcyzę na piwo. W szczególności pewna grupa społeczna zwana studentami
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów