|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
No żeby 4 litry wypić przed snem to Ty strasznie długoo zasypiasz
Ja mam tylko tak że przez noc przynajmniej 1,5litra mineralnej wypiję po browarach. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ktoś chce się mnie pozbyć. W kuchni na stole znalazłem ukraińskiego browara, chyba "Lwowskie" z datą ważności do czerwca 2003 (słownie dwa tysiące trzy).Data potwierdzona, bo przywiezione z Ukrainy w 2002r. Mętne chyba juz nienaturalnie i jakby lekko ...dziwne, obserwacje poczynione przez butelkę. Wiedząc że mam słaby charakter i pewnie się skuszę pytam, czy oprócz rozwolnienia i obstrukcji bolesnej nie nabawię sie czasem "piwowstrętu"? Bo jesli tak, to chętnie przekażę zabytek osiedlowym żwirom i poobserwuję przez okno.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja bym nie ryzykował - w piwie są składniki naturalne co z czasem się rozkładają czy coś - takie piwo 10 letnie może nieźle przesrać potem
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy w ukraińskich "poczarnobylowych" browarach są, lub 10 lat temu były jakieś składniki naturalne. Samo (piwo?) nie swieci, sprawdzałem przed chwilą
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pij, ale zdawaj relacje co godzinę na forum. Sam jestem ciekaw wyników
![]() ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
nawet świeże nie nadaje sie do spożycia (chyba że to piwo w 2003 roku ogólnie było lepsze niż obecnie)pozdr |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
witam piwoszy
![]() Powiedzcie mi prosze Panowie gdzie i czy wogole kupie najlepszego pilsa 2010 swiata czyli Alpirsbacher'a Troche ich naprzywozilem zza Odry, ale mam nieodparte wrazenie ze za malo i niemal przekonany ze bede tęsknić , a wiec jak , kupie tu gdzies? Dzieki z gory ![]() ![]()
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...
Jebać przerzutów !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A ja ostatnio piłem EB notabene kupione na wyspach i mi się szczeniackie lata przypominały.
Pytanie czy jest jeszcze produkowane 10,5 i wogole jaki browar to piwo robił ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Nowe piwko Pinty - Angielskie śniadanie bardzo przypadło mi do gustu. Polecam.
I jak ktoś się lubuje w piwach pszenicznych - Prawdziwe pszeniczne oraz Pszenniczak, też są warte polecenia. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A jak lubicie lane piwa to polecam pub Ormeta. Mają kilkanaście gatunków polskich lanych piwa a ostatnio dołożyli do tego kilkanaście gatunków zagranicznych lanych piw. A mówiąc o piwach lanych nie mam na myśli Żywca Tyskiego czy Lecha tylko Ciechany, Pinty, Ambery, Artzeny, Kormorany i inne.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.10.2012 o godz. 17:05.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Omerta znane i lubiane miejsce
![]() Kilka dni temu wpadłem spróbować czegoś co nazywa się "Artezan IPA" - chciałem jedno - skończyło się na trzech bo piwo dosłownie urywa dupę ![]() Zastanawia mnie tylko jedno bo kumpel z Wawy pił w centrum stolicy to samo i u nas jest droższe o 20% ... k.. mać ![]()
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Otworzyli ponownie tę knajpę gdzie serwują tylko Raciborskie. Jasne, ciemne, zielone i miodowe w cenie 5zł. Grodzka 50 w miejscu byłego Sports Pubu
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
W kwestii Raciborskiego w końcu pojawiło się w sklepiku Pod Wiaduktem.
Moje ulubione - miodowe ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam, raczył się już ktoś Pintą Koniec Świata?
Orientujecie się, czy można ją dostać w Strefie na Krowoderskiej? ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety Angielskie Śniadanie, raczej niedostępne do końca roku. Ale polecam zdanie kolegi. Rewelacja !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Polecilibyście jakieś sklepy bądź sklepiki z dużym wyborem polskich i zagranicznych piw, tak w okolicy pomiędzy naszym stadionem a Rynkiem w linii prostej? (Reymonta, Piłsudskiego, Krupnicza, Straszewskiego itd.). No i na studencką kieszeń
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.12.2012 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pobliże rynku w połowie ulicy długiej sklep kocyk. Żywiec puszka 2.29 czy trzeba coś jeszcze mówić żołądkowa 15zl tatra hrnaś 1.70 oglnie piwa puszkowe bardzo tanie haineken 2.59 puszka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Sklep na Ruczaju na Kobierzyńskiej bardzo duży wybór piw, jest jeszcze jakiś niedaleko Głowackiego jakaś hurtownia piw, ale jak z cenami nie wiem nie dotarłem tam. Ostatnio trafiłem na nowe piwa - Biały kot i Czerwony kot warzone przez browar Dionizos w Radomiu. Cena nie najgorsza (ok. 3.5,-) aczkolwiek walory smakowe mnie nie powaliły na kolana. Taki średniaczek wśród małych browarów. I słowo jeszcze o pszenicznym lubuskim, tego to nie polecam za nic w świecie, najgorsze pszeniczne jakie piłem. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Co do Kocyka to rzeczywiście jest spory wybór piw,i to nie takich jak wymienił alkoholik,ale regionalnych.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja raczyłem sie osttanio Cornelisuem grejfrutowym i mistrzowskie piwko jak dla mnie.
Pił ktoś z was moze ta nowa perłe winter? http://perla.pl/produkty/perla-winter/ ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Aczkolwiek każdy ma inny gust, i każdy powinien sam ocenić. Ja kupiłem to w jednym z lubelskich barów za jedyne 12 zł.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 20.12.2012 o godz. 20:47.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Od siebie zdecydowanie polecam Porter Warmiński z Kormorana. Wyrazisty palony posmak, ale przy tym wydaje się lekki i bardzo gładko wchodzi, a to przecież bałtycki porter. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Te piwa są warzone DLA (podmiotu) Dionizos Radom. Dokładniej wyżej wymienione marki są warzone przez Krajan, więc nie dziwota że walory smakowe mierne |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak będziecie w Pszczynie i okolicach to koniecznie spróbujcie takich piw
http://www.browar-pszczyna.pl/index2.html Miałem okazję pić szlachetne i diablaka - wyśmienita sprawa! Bardzo dobra woda, fajny smak, nie poczułem niczego nienaturalnego. Polecam do spróbowania! |
|
|
|
Member
Offline |
|
Do picia się nie nadaje jak inne produkty z Witnicy. Kolejny pseudobrowar, który nabija klientów w butelke. Po prostu zamawia gotowe już piwo z browaru (w tym przypadku Witnica) i nakleja swoje etykiety, i w ten sposób mamy takie ''browary'' jak Dionizos czy Pszczyński, czy Wielicki... Co najlepsze te twory współpracują głównie z browarami, których piwa przeważnie nie da się pić jak Witnica, Krajan czy Zodiak |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie wiecie może czy po podniesieniu znowu akcyzy na alkohol przed rudego od nowego roku piwo też podrożeje czy to tylko akcyza na wysoko procentowe trunki
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Naród polski by go zlinczował, gdyby podniósł akcyzę na piwo. W szczególności pewna grupa społeczna zwana studentami
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|