The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2010, 20:25
Dean napisał(a):Wyświetl post
Podczas transmisji w Canal+Sport Laskowski albo Mielcarski ( nie jestem pewien ) powiedzieli, iż podobno Sadlok jest już dogadany z Wisłą ...
Dogadany? raczej spekulacje chociaż nie wiem powiem szczerze że oglądałem mecz ale nie słuchałem dokładnie może się ktoś wypowie kto dobrze usłyszał co takiego poiedzieli komentatorzy.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.05.2010, 20:28
LeQ napisał(a):Wyświetl post
Tak Sadlok z Wisłą a o Sobiecha walczą Lech i Legia wg nich. Wypisujecie tutaj że najlepiej było by wygrać z Legią. Trudno się nie zgodzić z punktu widzenia każdego kibica Wisełki ale te ostatnie mecze w Wawie z Legią nie napawają optymizmem. Ostatni dobry mecz w Wawie to chyba ... remis 1-1 a za kadencji trenera Skorży oklep 2x po 1-2 być może że w ten czas już wszystko było wiadome kto MP etc.

Fakt ten mecz wyleciał mi z głowy.
Ja bym wolała Sobiecha niz Sadloka, bo większe problemy to mamy w ataku... Nie zapominajmy o naszym Kowalskim !

Co do meczu z Legią- wypisujecie tu i w innym temacie różne teorie, ale tak naprawdę to każdy mecz jest inny. Spotykamy się w różnych fazach sezonu, z różną ilością punktów na koncie itd. To będzie inny mecz niż pozostałe. Mam nadzieję i wiarę, że będzie zupełnie inny na plus dla nas.

Fajnie, że dziś Ruch wygrał. Mam nadzieję, że to oni zgarną 3cią pozycję,a nie Legia.

Swoją drogą- piękny gol Piechniaka. Rozszalał się ostatnio w tej Odrze.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.05.2010, 20:31
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Wcale nie remis był w tym meczu najlepszy. Teraz Ruch ma tydzień na regenerację, nikt nie został wykartkowany, a do tego będzie na fali po zwycięstwie z Legią. Właściwie mają dużą szansę na puchary, a nawet na wicemistrzostwo i tu można upatrywać szans Ruchu w meczu z Amicą. No i jeszcze grają u siebie.
Ruch 4 maja gra rewanż półfinału pucharu Polski...
Ddf
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.05.2010, 20:37
Zapowiada sie fascynujace widowisko, bo Legia bedzie grala o zycie(europejskie puchary), a my o Mistrza. Legionisci maja tez najtrudniejszy terminarz.

Licze, ze jutro bedzie remis, wtedy ewentualny remis w Wawie nie bedzie taki zly.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.05.2010, 20:57
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zapowiada sie fascynujace widowisko, bo Legia bedzie grala o zycie(europejskie puchary), a my o Mistrza. Legionisci maja tez najtrudniejszy terminarz.

Licze, ze jutro bedzie remis, wtedy ewentualny remis w Wawie nie bedzie taki zly.

watpie aby jutro byl remis. slask niestety jest teraz w slabej formie
po wczorajszej przegranej mistrzostwo wymyka nam sie z rak
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.05.2010, 21:16
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
watpie aby jutro byl remis. slask niestety jest teraz w slabej formie
po wczorajszej przegranej mistrzostwo wymyka nam sie z rak
a wystarczyło wygrac z Koroną...:/
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.05.2010, 21:20
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
a wystarczyło wygrac z Koroną...:/

nie wiem dlaczego ale oni wchodza w mecz bez koncentracji
dopiero w szatni dostana opie...l i zaczynaja myslec
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.05.2010, 21:35
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
nie wiem dlaczego ale oni wchodza w mecz bez koncentracji
dopiero w szatni dostana opie...l i zaczynaja myslec
Jak to dlaczego? Bo są gwiazdami, a trener przed meczem niech sobie gada- przecież oni wiedzą lepiej i nie będą się przemęczać z jakąś tam drużyną z polskiej ligi (nie mówiąc o zawodnikach z jakiejś tam ligi estońskiej). Przegrywają ze wszystkimi, którym chce się grać i przed nimi się nie kładą, ale potem przyjdzie taka wygrana jak ta ostatnia z Piastem i oni znowu są najlepsi na świecie i potem znowu szok, że jednak wystarczy, że tym drugim się chce i jest w tył. Piszecie co chwilę o tym, że trzeba kupić itd. nie wiadomo jak wielu piłkarzy, ale jak dla mnie podstawą jest sprzedanie (pozbycie się) z 4-5 z aktualnej kadry, a wszystkim po równo powinno się obniżyć pensje o 1/4. Nawet Małeckiemu czy Sobolowi, którzy grają nieźle ostatnich kilka meczy- niech się w****iają na kolegów z drużyny, że przez ich łajzowatość zarobią mniej.

Sytuacja w tabeli się skomplikowała, ale nawet jeśli zdobędziemy tego mistrza, to i tak niesmak po tym sezonie będzie ogromny (na pewno znacznie większy niż radość z mistrzostwa). Amica jeszcze pogubi punkty- o to jestem dziwnie spokojny. Kwestia jest taka, żeby te łajzy (piłkarze Wisły) zdobyły tych punktów komplet, co jest raczej niemożliwe patrząc na ich dyspozycję.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.05.2010, 21:46
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
legła poległa więc jeszcze amika jutro i jesteśmy w dobrej sytuacji.
Porażki Lecha i Legii nie powinny mieć dla nas znaczenia decydującego, a wygląda na to, że niestety będą miały. Jak widać teksty o "patrzeniu na siebie" jak były wyssane z palca, tak są. Trzeba mieć tylko nadzieję, że naszym piłkarzom zechce się pobiegać i pomyśleć na boisku przez te 2 nadchodzące tygodnie,ale mam obawy, że kompletu punktów nie uda się uzbierać. No nic, mogło być spokojnie, a będzie nerwowo ...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.05.2010, 22:07
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
Dogadany? raczej spekulacje chociaż nie wiem powiem szczerze że oglądałem mecz ale nie słuchałem dokładnie może się ktoś wypowie kto dobrze usłyszał co takiego poiedzieli komentatorzy.
Wypowiedź została przeinaczona. Nie padło w niej stwierdzenie, że którykolwiek z nich jest dogadany z jakimś innym klubem. Po prostu Laskowski stwierdził, że Wisła jest zainteresowana Sadlokiem, a Sobiecha chciałaby u siebie Legia i Lech.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.05.2010, 23:15
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Kwestia jest taka, żeby te łajzy (piłkarze Wisły) zdobyły tych punktów komplet, co jest raczej niemożliwe patrząc na ich dyspozycję.
Na to wygląda że będziemy musieli liczyć na innych.Mecze które nam zostały ciężkie ale bez przesady.Legia to Wisła 2 tylko że w wersji beta.Parchy...w piłkę to oni za bardzo grać nie potrafią, Odra...nie czarujmy się że to jakiś wielki team.

Wszystkie 3 drużyny do ogrania ale przy aktualnej dyspozycji to faktycznie nie ma co liczyć na komplet.
Pytanie brzmi tylko - czy Amica w końcu dorosła by zdetronizować tego sypiącego się Króla, czy też to drużyna wiecznych nieudaczników.

Dziś warto oglądnąć ich mecz ze Śląskiem bo on sporo wyjaśni
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.05.2010, 23:24
Legia to naprawde nieudacznicy jak sobie przypomne tą "starą 'Legie grajaca madrze i sprytnie i widze obecną to naprawde 11 gosci sie zebrało co udaja ze graja w piłke.

To juz predzej Ruch mistrzem zostanie niz oni.

Dobrze pisze 1q2 jutro bardzo wazny mecz we Wrocławiu ....Slask jeszcze nie jst pewnien utrzymania a Amika wiadomo.Jak maja zrobic ten "doskok' do nas to maja ostatnia szanse.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 02.05.2010, 01:06
Slask nie ma wyboru, musi jutro powalczyc, bo wedlug mnie to jest glowny(obok juz praktycznie zdegradowanej Arki) kandydat do spadku...maja zaledwie 3 pkt przewagi nad przedostatnia ekipa, a czeka ich jeszcze wyjazd do Gliwic i do Wodzislawia(czyli bezposrednie mecze), a na koniec Arka.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.05.2010, 08:43
Mecze się tak ułożyły, że Śląsk potrzebuje punktów dramatycznie, oby od dziś zaczęli je zbierać
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.05.2010, 09:14
Oglądałem przedostatni mecz Ruchu, i skrót mecz z Legią. W tych dwóch meczach Sobiech miał 5 sytuacji stuprocentowych i strzelił zero goli. ;]

Jak nie przez ligę, to przez Puchar Polski, Ruch o krok od europejskich pucharów.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.05.2010, 09:50
Boże, mamy ligę impotentów piłkarskich i zwykłych nieudaczników.

Wyścig po Mistrzostwo przypomina paraolimpiadę, ale na poziomie amatorskim*. Coś w stylu Monty Pythona:

http://www.youtube.com/watch?v=dmyz_f8Sx14

Wisła przegrywa po raz kolejny ze słabeuszem, w dodatku w fatalnym stylu. Warszawska Legia, zamiast być zmobilizowana (jest przecież realna szansa na włączenie się do walki o tytuł), gra padakę w Chorzowie.

Poznańska Amika nie jest dużo lepsza, choć spodziewam się że wymęczy 3 punkty we Wrocławiu.

Jeśli mielibyśmy postępować wg. idei fair play, w zasadzie jedyna drużyna która od biedy zasługuje na tytuł to Ruch Chorzów. Owszem, też mają kopaczy zamiast piłkarzy ale im się przynajmniej chce.

* Nie chcę absolutnie obrażać sportowców-paraolimpijczyków. To oni - w odróżnieniu od Pączka Iwańskiego - są prawdziwymi sportowcami.

PS. redakcja weszło jest podobnego zdania:

http://www.weszlo.com/news/4905
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.05.2010, 10:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Na to wygląda że będziemy musieli liczyć na innych.Mecze które nam zostały ciężkie ale bez przesady.Legia to Wisła 2 tylko że w wersji beta.Parchy...w piłkę to oni za bardzo grać nie potrafią, Odra...nie czarujmy się że to jakiś wielki team.

Wszystkie 3 drużyny do ogrania ale przy aktualnej dyspozycji to faktycznie nie ma co liczyć na komplet.
Pytanie brzmi tylko - czy Amica w końcu dorosła by zdetronizować tego sypiącego się Króla, czy też to drużyna wiecznych nieudaczników.

Dziś warto oglądnąć ich mecz ze Śląskiem bo on sporo wyjaśni
Mistrz rozegra sie miedzy Wisłą i Lechem. Nasz mecz z Legią bedzie bardzo wazny ale nie najwazniejszy.wydaje mi sie ze remis nie bedzie zły przy takiej dyspozycji naszych grajków.ale nie wolno zazpominac ze Lech gra dzis ze Sląskiem który juz ma nóz na gardle patrząc na tabele.a do tego Kolejorz jedzie jeszcze do Chorzowa.wiec końcówka sezonu zapowiada sie niesamowicie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.05.2010, 11:39
Sprawa była tak prosta,a teraz musimy trząść porami.wywalilismy sie w fatalnym momencie.dzis jest chyba kluczowy moment-jesli amica sie potknie to nawet remis w wawie wystarczy do utrzymania lidera. Legia robi 5xwiększe jaja od nas,ale w meczu z nami dadzą niestety z siebie wszystko.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.05.2010, 12:09
Miejmy nadzieje,że dzisiaj Peszko dostanie żółtą kartkę i nie zagra w następnych 2 meczach z Polonią Bytom i Ruchem jednak lepiej było by gdyby dostał kartkę w Bytomiu,która eliminowała by go ze spotkań z Ruchem i z Zagłębiem .
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.05.2010, 12:25
Jakis czas mnie nie bylo , ale jak widze nadal liga jest do niczego.

Moim zdaniem najwieksze szanse na mistrza ma Lech. Oczywiscie jesli wygra wszystkie mecze.
Mecz w Warszawie bedzie dla Wisly trudny. Nie chodzi tylko o to ze bedziecie grac z Nami, a jak wiemy w Warszawie Henio z Wisla nigdy nie mial latwo...delikatnie mowiac

Chodzi raczej o naszych pseudokopaczy. Juz wiadomo ze bedzie rewolucja i wielu z nich wyleci na zbity pysk. Beda chcieli pokazac sie na tyle, zeby wywalczyc te cholerne puchary i przedluzych chociaz kontrakt o rok.
Wiekszosc z nich jest za slaba na zagraniczny klub, a kto z Legii nie odejdzie na zachod/wschod ten zostanie w cienkim polskim klubie.
U nas ostatnio albo idzie sie na lawe do dobrego klubu, albo laduje sie w Polkowicach ewentualnie Zniczu.

Tak czy siak sezon uwazam za zakonczony ( mowie tutaj o kibicach Legii ) i licze na duze zmiany .

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 02.05.2010, 16:02
Pepe, zrób tą ostatnią przysługę Wiśle i zalicz dziś hat-tricka
Odpowiedz cytując
bimbam
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.05.2010, 16:05
czemu pedałek znow sedziuje kuchenkom to sa jakies jaja...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.05.2010, 16:27
Amica 1-0 ......
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

0-1 lewandowski;/
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

własnie Lewandowski robi upragnionego "Majstra" Amice..
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

No i 1-0 dla Lecha, oj ciężko będzie...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 02.05.2010, 16:30
Nie no przecież z całym szacunkiem, ale Śląsk w tym sezonie jest beznadziejny. Większe szanse w odebraniu Lechowi punktów widzę w meczach z Ruchem i nieprzewidywalnym Lubinem.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.05.2010, 16:31
Bardzo dobrze, niech Amica dzisiaj wygra.
Nasi grajkowie pomyślą, że nawet jak przegrają mistrza mają w kieszeni
Nie ma tak łatwo!
Za tydzień w Warszawie zapier***nie!!!

edit:
z całym szacuneczkiem dla Śląska oczywiście
Powód: WKS!
Ostatnio edytowane przez wislacki : 02.05.2010 o godz. 16:34.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.05.2010, 16:31
upssss, kto ich kryć uczył
..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 02.05.2010, 16:33
Czyli jednak za tydzien mecz decydujacy. Wystarczy wygrac wszystkie spotkania do konca i bedzie MP. Teraz nasze pilkarzyki musza pokazac charakter...

A Slask najprawdopodobniej poleci z ligi. Wyjazdy do Gliwic i Wodzislawia zalatwia sprawe. Dziwne, ze tak bez walki, ale coz...polscy profesjonalisci ..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów