The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2013, 21:01. Trochę na rozluźnienie...
Co do Jagi: w górę, w dół, w górę... i tak w kółko. Przegrana z Piastem - wygrana ze Śląskiem. Przegrana z Lechią - wygrana z Wisłą. Kolej na porażkę z Pogonią?

Ja naprawdę jestem "wkurzony" na moich białostockich ziomali. Wiedzieli, że będą grać z ekipą z Krakowa, ale coś im się pochrz...ło i przegrali NIE z tą drużyną co trzeba, wygrali też NIE z tą drużyną, co wygrali by mogli Ech, Jaga, co wy wyprawiacie? Potrafiliście pokonać Śląsk (2 razy), rozbić Ruch i ziemniaki, ale dla Legii i pasiastych byliście zdecydowanie zbyt "gościnni". Ładnie to tak, bić przyjaciół a oddawać punkty największym "siekierom"?

Jeśli chodzi o naszych, faktycznie dziwny mecz. Obrona jednak nie stanęła na wysokości zadania. Zanim się "obudzili" było 2:0. Sam Arek Głowacki nie wystarczy, nawet gdyby łatał dziury za innych i jeszcze strzelał bramki - zupełnie jak dziś. Szkoda, ale wynik w Białymstoku mniej boli, niż gdyby nas tak załatwili właściciele pola z ziemniakami na Bułgarskiej. Oby teraz odwróciło się koło fortuny i z kolei do nas uśmiechnęło piłkarskie słoneczko.

Jedyną regularnością jest chyba to, że w naszej porąbanej lidze nic 2 razy się nie zdarza. Jaga po 6:0 z Ruchem wróciła do szarości, poznaniacy po 6:1 w Krakowie o mało nie przegrali u siebie z Zagłębiem. Oby ta prawidłowość działała nadal. A Jadze życzę miejsca w górnej połówce, najlepiej zamiast ludków w paski bądź hodowców ziemniaków. Howgh!
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2013, 22:09
Mówcie co chcecie, ale dzisiaj chyba koniec Staszka Levy'ego.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.12.2013, 22:43
Trochę mi go szkoda. Nie mogę ocenić jego umiejętności, nie trenowałem z nim. Mało też oglądałem meczów w lidze Śląska. Znam tylko wyniki.
Widziałem parę wywiadów i odcinek którego był gościem ligi+ extra.

Miał pomysł na prowadzenie tej drużyny, swoje zasady.
Trochę źle dla wszystkich, że wyszła sprawa na światło dzienne z zainteresowaniem jego osobą.

Źle się dzieje we Wrocławiu.
Coś czuje, że szykuje się redukcja kominów płacowych-przebudowa drużyny.
Obym się mylił, ale może być tak że za rok nic nie zostanie z drużyny która potrafiła zachwycić w dwumeczu z belgami.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2013, 22:46
I niestety sprawdziło się to co pisałem. Zauważcie, Miśkiewicz nie wyjął czegoś ponadto co powinien obronić i kończy się 5 bramkami. Brak szczęścia z tyłu i już jest dupa. Z przodu coś tam sobie kombinujemy i coś gramy, strzelamy, zdobywamy. W sumie gramy z przodu jak każdy, bo każdy tworzy sobie akcje.
To samo można napisać o meczu z Górnikiem. Tam Miskiewicz bronił lepiej ale tez nie wyjął wszystkiego i dostaliśmy 3.
Nie ma w naszej grze pewności, regularności, wszystko tak jakby robione na farta i dzięki świetnej grze Miskiewicza i przebłyskom raz Brożka, raz Guerriera czy Chrapka i Garguły. Kończy się fart, przychodzi trudniejszy dzień, Miśkiewicz nie broni wszystkiego i już na etapie ligowym dostajemy kilka bramek i gramy słabo z przodu (były takie mecze w tym sezonie). A gdzie tu myśleć o awansie do pucharów i grze w nich. Jeszcze długa droga przed nami żeby tych piłkarzy można nazwać zespołem, trzeba wzmocnień i chyba bożej łaski bo nie wiem jak inaczej można nazwać to, że ci piłkarze muszą nauczyć się taktyki i gry w piłkę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 03.12.2013, 00:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I niestety sprawdziło się to co pisałem. Zauważcie, Miśkiewicz nie wyjął czegoś ponadto co powinien obronić i kończy się 5 bramkami. Brak szczęścia z tyłu i już jest dupa. Z przodu coś tam sobie kombinujemy i coś gramy, strzelamy, zdobywamy. W sumie gramy z przodu jak każdy, bo każdy tworzy sobie akcje.
To samo można napisać o meczu z Górnikiem. Tam Miskiewicz bronił lepiej ale tez nie wyjął wszystkiego i dostaliśmy 3.
Tu nawet Casillas by nic nie zrobił. Miśkiewicz najmniej winny.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.12.2013, 02:20
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Mówcie co chcecie, ale dzisiaj chyba koniec Staszka Levy'ego.
A taki był z niego herbatnik.

Prawy do Levego... Ciach babkę w piach a teściową w klatkę piersiową
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.12.2013, 22:46
Reforma ligi wywiera wpływ na postawę drużyn.
Ci, kórzy zagrożeni są znalezieniem się w drugiej ósemce robią, co mogą.
Jagiellonia pokonuje Wisłę
Korona Lecha
Zawisza gromi Piasta
Piast pokonuje Górnika
Ruch Cracovię
Podbeskidzie pokonuje Legię
Nawet Widzew jest o krok od urwania punktów Górnikowi.

Mecze między drużynami w czołowej grupie będą bardziej wyrównane, bo punkty trzeba zdobywać na słabszych i nie ryzykować w meczach z sąsiadami
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.12.2013, 23:43
Mnie najbardziej martwi to, że w wielu klubach sypią się zawodnicy. Nie mówię tylko o Legii, dzisiaj znowu Murawski sie rozkraczył.
W ostatnim Kontraataku Gilewicz i Matusiak wspominali że porównując nas do europy za lekko trenujemy.
Wiedziałem że po zwiększeniu ilości spotkań kontuzje się pojawią, ale w tej chwili jest ich w lidze zdecydowanie za dużo.
Co do samej reformy. Nie zgodzę się z tym, że podział na grupy jakkolwiek wpłynie na zachowanie powiedzmy takiego Podbeskidzia względem meczu z Legią czy Wisłą.Grają tak samo Po prostu poziom się wyrównał i mówię to poważnie. Jedni przestali być mierni a stali się chujowi, a chujowi nadal są chujowi i mamy co mamy.
Średniej klasy, przepłaceni i leniwi gwiazdorzy= słabsi ale ambitniejsi średniacy. To zabija naszą ligę.
Drużyny z czuba grupy spadkowej będą miały odpowiednią przewagę nawet po podziale punktów.
Podbeskidzie teraz wtopi, Zagłębie zremisuje i mamy sytuacje bez zmian.
Najciekawsza będzie walka o puchary, bo co do mistrzostwa to nadal obstawiam przy swoim...drużyna która zajmie pierwsze miejsce przed podziałem na grupy nie zdobędzie MP.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.12.2013, 02:38
kreseq napisał(a):Wyświetl post
(...)
Najciekawsza będzie walka o puchary, bo co do mistrzostwa to nadal obstawiam przy swoim...drużyna która zajmie pierwsze miejsce przed podziałem na grupy nie zdobędzie MP.
Z tym się nie zgodzę, ale masz rację w kwestii wyrównanego poziomu. W sensie - wszyscy są mniej więcej równie żałośni.

Bardzo wiele może zależeć od najbliższego okienka. Z jednej strony osłabienia (Chrapek do FC Porto ), z drugiej jeden trafiony transfer może ustawić rundę rewanżową i grupę mistrzowską. Najśmieszniejsze (najsmutniejsze?) że to nawet nie musi być dobry piłkarz, wystarczy taki półsezonowiec jak Sarki, któremu akurat będzie przez chwilę wychodzić.

Ogólnie - pełna losowość.

O jedno jestem spokojny - ktokolwiek zdobędzie mistrzostwo nie awansuje do LM. Będzie dobrze, jak Mistrz załapie się do grupy LE (umówmy się, mieliście w tym roku farta, bo mogliście zakończyć przygodę na drugiej rundzie). Nie ma się już co czarować - poziom jest żałosny. Zarówno piłkarzy, jak i trenerów. Obecnie drużyna z Azerbejdżanu czy Kazachstanu to już realne zagrożenie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 04.12.2013, 12:05
Po wczorajszej wtopie Lecha, pokazało się jak bardzo ważne były punkty z Białegostoku. Mogliśmy w trójkę z Legią i Górnikiem mocno od kuchenek odskoczyć. Teraz wyjazd do Poznania i choć wiadomo, że obronimy trzecią pozycję to warto byłoby przynajmniej utrzymać status quo i mieć lepszy bilans w meczach z Lechem. Bo z Górnikiem i Jagiellonią już mamy gorszy.

Ciekawa też sytuacja stała się w Szczecinie. Na wniosek Wdowczyka wyjebali czterech piłkarzy, w tym niegrzeszącego inteligencją, Djousse.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.12.2013, 14:55
Mnie najbardziej martwi to, że w wielu klubach sypią się zawodnicy. Nie mówię tylko o Legii, dzisiaj znowu Murawski sie rozkraczył.

Dlatego aż dziw bierze, że w Wiśle jest tak mało kontuzji [odpukać]. Najdłużej pauzował chyba Jovanović bo miesiąc. Nie przesadzajmy jednak z tą ilością rogrywanych meczów, bo średnio na miesiąc wyjdzie 1 góra 2, a w ciągu całego sezonu 7 więcej. Piłkarze przyzwyczajeni do lekkich treningów już tego nie wytrzymują, Po Legii jest to najbardziej widoczne.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 04.12.2013, 15:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z tym się nie zgodzę, ale masz rację w kwestii wyrównanego poziomu. W sensie - wszyscy są mniej więcej równie żałośni.

Bardzo wiele może zależeć od najbliższego okienka. Z jednej strony osłabienia (Chrapek do FC Porto ), z drugiej jeden trafiony transfer może ustawić rundę rewanżową i grupę mistrzowską. Najśmieszniejsze (najsmutniejsze?) że to nawet nie musi być dobry piłkarz, wystarczy taki półsezonowiec jak Sarki, któremu akurat będzie przez chwilę wychodzić.

Ogólnie - pełna losowość.

O jedno jestem spokojny - ktokolwiek zdobędzie mistrzostwo nie awansuje do LM. Będzie dobrze, jak Mistrz załapie się do grupy LE (umówmy się, mieliście w tym roku farta, bo mogliście zakończyć przygodę na drugiej rundzie). Nie ma się już co czarować - poziom jest żałosny. Zarówno piłkarzy, jak i trenerów. Obecnie drużyna z Azerbejdżanu czy Kazachstanu to już realne zagrożenie.

Niestety masz racje, ja zawsze uwazalem ze jedyna opcja na TROCHE lepsza i ciekawsza extraklase to extraklasa 10 zespolowa - 4 rundowa - 36 meczy - ...i zeby bylo drastyczniej : 3 druzyny spadaja z ligi, albo 2 + 3 w barazach , wtedy kazdy mecz bylby istotny i tzw " o zycie " , mniej odpuszczania ( bo bezpieczny ssrodek tabeli) itp . Wtedy 1 liga bylaby duzo, duzo ciekawsza bo czesto wystepowalyby tam te tzw " mocniejsze" polskie druzyny, a i spadek nie bylby dramatem - bo zawsze mozna szybko za rok, do extraklasy awansowac ....wiem ze to sc-fi , ale ja innej opcji na poprawe polskiej pilki nie widze , a te gadki od wielu lat ze mlodzi polscy zawodnicy, wiecej polakow ...bla, bla, bla - ich po prostu nie ma duzo - Furmany, Lukasiki, Stolarskie, Linetty, sory ale dla mnie to sredni pilkarze, wybijajacy sie tylko tym ze wiekszosc ich rowiesnikow jest po proastu tragiczna ... skoro polska liga ma byc slaba w mysl zasady ze : z gowna bata nie ukrecisz, to niech kopacze przynjamniej swoje braki zakrywaja zaangazowanie, zapierd...niem itp - a 10 druzynowa liga moglaby moze w tym pomoc
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 04.12.2013, 19:43
ktoś mi powie za co k...a karny dla dziewczyn i czerwona dla Lechii? za takie coś co zrobłl Nowak to się powinno na podstawie zapisu wideo dyskwalifikować na 3 mecze i zaraz by się pajacowanie skonczyło

P.S.
legia + extra w związku z Nowakiem reaktywuje padolino... wszyscy widzieli tylko nie sędzia...

Elendil napisał(a):Wyświetl post
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/mecz...Gdansk-2-1-0-0

faktycznie niezły żart z tym karnym, a jeszcze lepszy z czerwoną kartką. Ma się te profesorskie wpływy.
nie będzie przecież reprezentacja U21 grała na boisku jakiegoś pierwszoligowca
Ostatnio edytowane przez 12345q : 04.12.2013 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.12.2013, 20:05
Nieprzypadkowo sędziował znany przekręciarz Jarzębak. Pilnował wyniku przez cały mecz. Ta liga jest moderowana. Ciągną parchów na siłę do grupy A.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 04.12.2013, 22:40
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/mecz...Gdansk-2-1-0-0

faktycznie niezły żart z tym karnym, a jeszcze lepszy z czerwoną kartką. Ma się te profesorskie wpływy.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.12.2013, 22:44
I w dodatku sędzia wykartkował Lechię przed meczem z Legią. Jak to mówią dwie pieczenie przy jednym ogniu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.12.2013, 22:49
Druga czerwona to powinno być jeszcze zawieszenie dla buraka.
Karny naciągany, kartka z dupy.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 04.12.2013 o godz. 22:52.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.12.2013, 23:40
Druga czerwona to powinno być jeszcze zawieszenie dla buraka.
Karny naciągany, kartka z dupy.
Czyli klasyka w wykonaniu Jarzębaka. To albo bardzo marny, albo - "dyspozycyjny" sędzia...

Podobno w Lubinie Jeż dostał w kubek, a Gliwie rozpiedyczyli samochód. Wygląda na to, że jest jakaś granica lecenia sobie w ciula z kibicami. Przewiduję nagły wzrost zaangażowania całego zespołu
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.12.2013, 10:48
... oczywiście, że marny i jak każdy sędzia musi "popełniać błędy", a to że popełnia je wtedy kiedy mu pasuje to już zupełny zbieg okoliczności. W Białymstoku pilnował czy popełniał błędy?

Gdzie jest moderator który, po zwróceniu uwagi na ciągłe sędziowskie przekręty pitolił coś o "teoriach spiskowych"? Otwarły się oczy czy dalej ciemność?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.12.2013, 14:45
Trudno powiedzieć, moim zdaniem ciekawsze (znaczy bardziej zacięte) będą mecze o utrzymanie. Esencja polskiej piłki czyli maksimum walki minimum futbolu. Patrząc na marne finanse większości drużyn, stadiony w budowie (Zabrze, Białystok) oraz perspektywę zwiedzania azjatyckich stepów w Kazachstanie lub kaukaskich krajobrazów (w perspektywie piłkarski łomot) można spodziewać się walki w grupie mistrzowskiej o to, żeby czasem...nie dostać się do pucharów bo to tylko same kłopoty

Jeszcze taka rzecz: w tym sezonie kluczowym miejscem w tabeli po 30 kolejkach jest miejsce 8. To gwarancja spokoju, a dla wielu drużyn koniec sezonu. Z ciekawości sprawdziłem jaką liczbę punktów trzeba było zdobyć w poprzednich sezonach do osiągnięcia tego poziomu. Po kolei:

38 (2013), 42 (2012), 43 (2011), 37 (2010), 35 (2009), 39 (2008), 46 (2007), 37 (2006), 34 (2005), 33 (2004), 41 (2003)
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.12.2013, 22:22
Do kiedy ekstraklasa ma podpisany kontrakt z Pumą ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.12.2013, 23:12
Podobno w Lubinie Jeż dostał w kubek, a Gliwie rozpiedyczyli samochód. Wygląda na to, że jest jakaś granica lecenia sobie w ciula z kibicami. Przewiduję nagły wzrost zaangażowania całego zespołu
Niby nie powinienem cytować sam siebie, ale aż żal było przepuścić taką okazję. Jeden z nielicznych przypadków, kiedy ta liga jest przewidywalna - gdy jedna strona ma nóż na gardle.
Jedyne czego nie żal, to piłkarzy Zagłębia. Przekroczyli dawno temu poziom ostentacyjnego lecenia sobie w wiadomo co, myśląc że są bezkarni. Ewidentnie zabrakło kogoś doświadczonego w szatni, kto by ich ostrzegł czym takie zabawy z kibicami mogą się skończyć.

I teraz zamiast premii za utrzymanie (bo taki był pewnie cel) trzeba harować po to tylko, żeby nie wyglądać jak miś panda, albo nie dojeżdżać do pracy komunikacją miejską.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.12.2013, 23:32
N(..)I teraz zamiast premii za utrzymanie (bo taki był pewnie cel) trzeba harować po to tylko, żeby nie wyglądać jak miś panda, albo nie dojeżdżać do pracy komunikacją miejską.

10 znaków.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 06.12.2013, 01:39
Wolfy, ale weź uwagę że zostali wzięci z zaskoczenia. Kibice z lubina odpuścili sobie zabawe w wizyty motywacyjne na treningu i skórokopy z Zagłebia nie wiedziały kiedy mają poudawać zaangażowanie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.12.2013, 09:49

Prorok jakiś czy coś

Kibice podsunęli prezesom świetny materiał na trening motywacyjny - a jaki oszczędny - jedna szyba do wymiany plus wstawienie zęba
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.12.2013, 09:50
keth napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, ale weź uwagę że zostali wzięci z zaskoczenia. Kibice z lubina odpuścili sobie zabawe w wizyty motywacyjne na treningu i skórokopy z Zagłebia nie wiedziały kiedy mają poudawać zaangażowanie.
To jest problem każdej przepłaconej drużyny. Borykała się z tym Wisła, później Lech, a teraz Zagłębie i Legia.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 08.12.2013, 02:55
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Dlatego aż dziw bierze, że w Wiśle jest tak mało kontuzji [odpukać]. Najdłużej pauzował chyba Jovanović bo miesiąc. Nie przesadzajmy jednak z tą ilością rogrywanych meczów, bo średnio na miesiąc wyjdzie 1 góra 2, a w ciągu całego sezonu 7 więcej. Piłkarze przyzwyczajeni do lekkich treningów już tego nie wytrzymują, Po Legii jest to najbardziej widoczne.
Juz nie pamiętam z kim to grali ale robili podsumowanie i wyszło że zawodnicy legi rozegrali mniej minut niż ich rywale.

Zresztą śmieszne są te brednie o przemęczeniu itp. Taka kowalczyk zapierdala co tydzień 50km, sprinty itd na pełnej piżdzie aż jej sople z kichawy zwisają i żyje. Czy w lecie się wyleguje i odpoczywa? Wątpię.
Ostatnio widziałem jak śmigała na rolkach pod jebitnie stromą górę i jak by było tego było mało...wlekła za sobą oponę od Jelcza.

Zresztą terminy takie jak przemeczenie, brak zgrania, brak formy, zle przepracowany okres przygotowawczy to tylko chyba w Polsce sa traktowane jako cos co predzej czy pozniej musialo sie przydazyc To, Taki belkot fachmanow którzy sami nie wiedza co sie stalo ze sie zesralo . W powaznych klubach takie cos nie ma prawa się zdazyc a jesli juz to z marszu do wy.......enia idzie sztab od tenera na masarzystcie kończąc.
W Polsce karuela trenerska zawsze ma jedno wolne miejsce. Dzisiaj sie cos s.......i, kogos spusci a jutro znowu dostanie sie prace wskakujac w miejsce kolegi.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 08.12.2013 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.12.2013, 19:56
Co to się dzieje w tym Gdańsku...
Musiał serwuje festiwal czerwieni.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 08.12.2013, 20:19
Odbiegajac od aspektow sportowych - za oprawe BKSu, zreszta nie pierwsza taka, chyle czola!!!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.12.2013, 22:39
oglądając dzisiejsze spotkanie Lechia-Legia wysuwam prosty i banalny wniosek- jeżeli wzmocnimy się 3 ma zawodnikami którzy faktycznie będą wzmocnieniami to walczymy o mistrza. W "normalnej" lidze Wisła wychodząca z kryzysu byłaby w okolicach 8 miejsca ale u nas w tej ekstraklasie trzeba tylko stworzyć kolektyw i czołowe pozycje są nasze.
Mam nadzieje że Franek chłopaków dobrze przygotuje i ruszamy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów