|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co do Jagi: w górę, w dół, w górę... i tak w kółko. Przegrana z Piastem - wygrana ze Śląskiem. Przegrana z Lechią - wygrana z Wisłą. Kolej na porażkę z Pogonią?
Ja naprawdę jestem "wkurzony" na moich białostockich ziomali. Wiedzieli, że będą grać z ekipą z Krakowa, ale coś im się pochrz...ło i przegrali NIE z tą drużyną co trzeba, wygrali też NIE z tą drużyną, co wygrali by mogli Ech, Jaga, co wy wyprawiacie? Potrafiliście pokonać Śląsk (2 razy), rozbić Ruch i ziemniaki, ale dla Legii i pasiastych byliście zdecydowanie zbyt "gościnni". Ładnie to tak, bić przyjaciół a oddawać punkty największym "siekierom"? ![]() Jeśli chodzi o naszych, faktycznie dziwny mecz. Obrona jednak nie stanęła na wysokości zadania. Zanim się "obudzili" było 2:0. Sam Arek Głowacki nie wystarczy, nawet gdyby łatał dziury za innych i jeszcze strzelał bramki - zupełnie jak dziś. Szkoda, ale wynik w Białymstoku mniej boli, niż gdyby nas tak załatwili właściciele pola z ziemniakami na Bułgarskiej. Oby teraz odwróciło się koło fortuny i z kolei do nas uśmiechnęło piłkarskie słoneczko. Jedyną regularnością jest chyba to, że w naszej porąbanej lidze nic 2 razy się nie zdarza. Jaga po 6:0 z Ruchem wróciła do szarości, poznaniacy po 6:1 w Krakowie o mało nie przegrali u siebie z Zagłębiem. Oby ta prawidłowość działała nadal. A Jadze życzę miejsca w górnej połówce, najlepiej zamiast ludków w paski bądź hodowców ziemniaków. Howgh! ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mówcie co chcecie, ale dzisiaj chyba koniec Staszka Levy'ego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę mi go szkoda. Nie mogę ocenić jego umiejętności, nie trenowałem z nim. Mało też oglądałem meczów w lidze Śląska. Znam tylko wyniki.
Widziałem parę wywiadów i odcinek którego był gościem ligi+ extra. Miał pomysł na prowadzenie tej drużyny, swoje zasady. Trochę źle dla wszystkich, że wyszła sprawa na światło dzienne z zainteresowaniem jego osobą. Źle się dzieje we Wrocławiu. Coś czuje, że szykuje się redukcja kominów płacowych-przebudowa drużyny. Obym się mylił, ale może być tak że za rok nic nie zostanie z drużyny która potrafiła zachwycić w dwumeczu z belgami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I niestety sprawdziło się to co pisałem. Zauważcie, Miśkiewicz nie wyjął czegoś ponadto co powinien obronić i kończy się 5 bramkami. Brak szczęścia z tyłu i już jest dupa. Z przodu coś tam sobie kombinujemy i coś gramy, strzelamy, zdobywamy. W sumie gramy z przodu jak każdy, bo każdy tworzy sobie akcje.
To samo można napisać o meczu z Górnikiem. Tam Miskiewicz bronił lepiej ale tez nie wyjął wszystkiego i dostaliśmy 3. Nie ma w naszej grze pewności, regularności, wszystko tak jakby robione na farta i dzięki świetnej grze Miskiewicza i przebłyskom raz Brożka, raz Guerriera czy Chrapka i Garguły. Kończy się fart, przychodzi trudniejszy dzień, Miśkiewicz nie broni wszystkiego i już na etapie ligowym dostajemy kilka bramek i gramy słabo z przodu (były takie mecze w tym sezonie). A gdzie tu myśleć o awansie do pucharów i grze w nich. Jeszcze długa droga przed nami żeby tych piłkarzy można nazwać zespołem, trzeba wzmocnień i chyba bożej łaski bo nie wiem jak inaczej można nazwać to, że ci piłkarze muszą nauczyć się taktyki i gry w piłkę. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Reforma ligi wywiera wpływ na postawę drużyn.
Ci, kórzy zagrożeni są znalezieniem się w drugiej ósemce robią, co mogą. Jagiellonia pokonuje Wisłę Korona Lecha Zawisza gromi Piasta Piast pokonuje Górnika Ruch Cracovię Podbeskidzie pokonuje Legię Nawet Widzew jest o krok od urwania punktów Górnikowi. Mecze między drużynami w czołowej grupie będą bardziej wyrównane, bo punkty trzeba zdobywać na słabszych i nie ryzykować w meczach z sąsiadami |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mnie najbardziej martwi to, że w wielu klubach sypią się zawodnicy. Nie mówię tylko o Legii, dzisiaj znowu Murawski sie rozkraczył.
W ostatnim Kontraataku Gilewicz i Matusiak wspominali że porównując nas do europy za lekko trenujemy. Wiedziałem że po zwiększeniu ilości spotkań kontuzje się pojawią, ale w tej chwili jest ich w lidze zdecydowanie za dużo. Co do samej reformy. Nie zgodzę się z tym, że podział na grupy jakkolwiek wpłynie na zachowanie powiedzmy takiego Podbeskidzia względem meczu z Legią czy Wisłą.Grają tak samo Po prostu poziom się wyrównał i mówię to poważnie. Jedni przestali być mierni a stali się chujowi, a chujowi nadal są chujowi i mamy co mamy.Średniej klasy, przepłaceni i leniwi gwiazdorzy= słabsi ale ambitniejsi średniacy. To zabija naszą ligę. Drużyny z czuba grupy spadkowej będą miały odpowiednią przewagę nawet po podziale punktów. Podbeskidzie teraz wtopi, Zagłębie zremisuje i mamy sytuacje bez zmian. Najciekawsza będzie walka o puchary, bo co do mistrzostwa to nadal obstawiam przy swoim...drużyna która zajmie pierwsze miejsce przed podziałem na grupy nie zdobędzie MP. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bardzo wiele może zależeć od najbliższego okienka. Z jednej strony osłabienia (Chrapek do FC Porto ), z drugiej jeden trafiony transfer może ustawić rundę rewanżową i grupę mistrzowską. Najśmieszniejsze (najsmutniejsze?) że to nawet nie musi być dobry piłkarz, wystarczy taki półsezonowiec jak Sarki, któremu akurat będzie przez chwilę wychodzić.Ogólnie - pełna losowość. O jedno jestem spokojny - ktokolwiek zdobędzie mistrzostwo nie awansuje do LM. Będzie dobrze, jak Mistrz załapie się do grupy LE (umówmy się, mieliście w tym roku farta, bo mogliście zakończyć przygodę na drugiej rundzie). Nie ma się już co czarować - poziom jest żałosny. Zarówno piłkarzy, jak i trenerów. Obecnie drużyna z Azerbejdżanu czy Kazachstanu to już realne zagrożenie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po wczorajszej wtopie Lecha, pokazało się jak bardzo ważne były punkty z Białegostoku. Mogliśmy w trójkę z Legią i Górnikiem mocno od kuchenek odskoczyć. Teraz wyjazd do Poznania i choć wiadomo, że obronimy trzecią pozycję to warto byłoby przynajmniej utrzymać status quo i mieć lepszy bilans w meczach z Lechem. Bo z Górnikiem i Jagiellonią już mamy gorszy.
Ciekawa też sytuacja stała się w Szczecinie. Na wniosek Wdowczyka wyjebali czterech piłkarzy, w tym niegrzeszącego inteligencją, Djousse. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dlatego aż dziw bierze, że w Wiśle jest tak mało kontuzji [odpukać]. Najdłużej pauzował chyba Jovanović bo miesiąc. Nie przesadzajmy jednak z tą ilością rogrywanych meczów, bo średnio na miesiąc wyjdzie 1 góra 2, a w ciągu całego sezonu 7 więcej. Piłkarze przyzwyczajeni do lekkich treningów już tego nie wytrzymują, Po Legii jest to najbardziej widoczne. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety masz racje, ja zawsze uwazalem ze jedyna opcja na TROCHE lepsza i ciekawsza extraklase to extraklasa 10 zespolowa - 4 rundowa - 36 meczy - ...i zeby bylo drastyczniej : 3 druzyny spadaja z ligi, albo 2 + 3 w barazach , wtedy kazdy mecz bylby istotny i tzw " o zycie " , mniej odpuszczania ( bo bezpieczny ssrodek tabeli) itp . Wtedy 1 liga bylaby duzo, duzo ciekawsza bo czesto wystepowalyby tam te tzw " mocniejsze" polskie druzyny, a i spadek nie bylby dramatem - bo zawsze mozna szybko za rok, do extraklasy awansowac ....wiem ze to sc-fi , ale ja innej opcji na poprawe polskiej pilki nie widze , a te gadki od wielu lat ze mlodzi polscy zawodnicy, wiecej polakow ...bla, bla, bla - ich po prostu nie ma duzo - Furmany, Lukasiki, Stolarskie, Linetty, sory ale dla mnie to sredni pilkarze, wybijajacy sie tylko tym ze wiekszosc ich rowiesnikow jest po proastu tragiczna ... skoro polska liga ma byc slaba w mysl zasady ze : z gowna bata nie ukrecisz, to niech kopacze przynjamniej swoje braki zakrywaja zaangazowanie, zapierd...niem itp - a 10 druzynowa liga moglaby moze w tym pomoc |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
ktoś mi powie za co k...a karny dla dziewczyn i czerwona dla Lechii? za takie coś co zrobłl Nowak to się powinno na podstawie zapisu wideo dyskwalifikować na 3 mecze i zaraz by się pajacowanie skonczyło
P.S. legia + extra w związku z Nowakiem reaktywuje padolino... wszyscy widzieli tylko nie sędzia... ![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez 12345q : 04.12.2013 o godz. 23:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nieprzypadkowo sędziował znany przekręciarz Jarzębak. Pilnował wyniku przez cały mecz. Ta liga jest moderowana. Ciągną parchów na siłę do grupy A.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/mecz...Gdansk-2-1-0-0
faktycznie niezły żart z tym karnym, a jeszcze lepszy z czerwoną kartką. Ma się te profesorskie wpływy. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
I w dodatku sędzia wykartkował Lechię przed meczem z Legią. Jak to mówią dwie pieczenie przy jednym ogniu.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Druga czerwona to powinno być jeszcze zawieszenie dla buraka.
Karny naciągany, kartka z dupy.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 04.12.2013 o godz. 22:52.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobno w Lubinie Jeż dostał w kubek, a Gliwie rozpiedyczyli samochód. Wygląda na to, że jest jakaś granica lecenia sobie w ciula z kibicami. Przewiduję nagły wzrost zaangażowania całego zespołu ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
... oczywiście, że marny i jak każdy sędzia musi "popełniać błędy", a to że popełnia je wtedy kiedy mu pasuje to już zupełny zbieg okoliczności. W Białymstoku pilnował czy popełniał błędy?
Gdzie jest moderator który, po zwróceniu uwagi na ciągłe sędziowskie przekręty pitolił coś o "teoriach spiskowych"? Otwarły się oczy czy dalej ciemność? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Jeszcze taka rzecz: w tym sezonie kluczowym miejscem w tabeli po 30 kolejkach jest miejsce 8. To gwarancja spokoju, a dla wielu drużyn koniec sezonu. Z ciekawości sprawdziłem jaką liczbę punktów trzeba było zdobyć w poprzednich sezonach do osiągnięcia tego poziomu. Po kolei: 38 (2013), 42 (2012), 43 (2011), 37 (2010), 35 (2009), 39 (2008), 46 (2007), 37 (2006), 34 (2005), 33 (2004), 41 (2003) ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Do kiedy ekstraklasa ma podpisany kontrakt z Pumą ?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedyne czego nie żal, to piłkarzy Zagłębia. Przekroczyli dawno temu poziom ostentacyjnego lecenia sobie w wiadomo co, myśląc że są bezkarni. Ewidentnie zabrakło kogoś doświadczonego w szatni, kto by ich ostrzegł czym takie zabawy z kibicami mogą się skończyć. I teraz zamiast premii za utrzymanie (bo taki był pewnie cel) trzeba harować po to tylko, żeby nie wyglądać jak miś panda, albo nie dojeżdżać do pracy komunikacją miejską. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() 10 znaków. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Wolfy, ale weź uwagę że zostali wzięci z zaskoczenia. Kibice z lubina odpuścili sobie zabawe w wizyty motywacyjne na treningu i skórokopy z Zagłebia nie wiedziały kiedy mają poudawać zaangażowanie.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Prorok jakiś czy coś ![]() Kibice podsunęli prezesom świetny materiał na trening motywacyjny - a jaki oszczędny - jedna szyba do wymiany plus wstawienie zęba ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To jest problem każdej przepłaconej drużyny. Borykała się z tym Wisła, później Lech, a teraz Zagłębie i Legia.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą śmieszne są te brednie o przemęczeniu itp. Taka kowalczyk zapierdala co tydzień 50km, sprinty itd na pełnej piżdzie aż jej sople z kichawy zwisają i żyje. Czy w lecie się wyleguje i odpoczywa? Wątpię. Ostatnio widziałem jak śmigała na rolkach pod jebitnie stromą górę i jak by było tego było mało...wlekła za sobą oponę od Jelcza. Zresztą terminy takie jak przemeczenie, brak zgrania, brak formy, zle przepracowany okres przygotowawczy to tylko chyba w Polsce sa traktowane jako cos co predzej czy pozniej musialo sie przydazyc To, Taki belkot fachmanow którzy sami nie wiedza co sie stalo ze sie zesralo . W powaznych klubach takie cos nie ma prawa się zdazyc a jesli juz to z marszu do wy.......enia idzie sztab od tenera na masarzystcie kończąc. W Polsce karuela trenerska zawsze ma jedno wolne miejsce. Dzisiaj sie cos s.......i, kogos spusci a jutro znowu dostanie sie prace wskakujac w miejsce kolegi.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 08.12.2013 o godz. 09:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co to się dzieje w tym Gdańsku...
Musiał serwuje festiwal czerwieni. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Guest
|
|
|
Odbiegajac od aspektow sportowych - za oprawe BKSu, zreszta nie pierwsza taka, chyle czola!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
oglądając dzisiejsze spotkanie Lechia-Legia wysuwam prosty i banalny wniosek- jeżeli wzmocnimy się 3 ma zawodnikami którzy faktycznie będą wzmocnieniami to walczymy o mistrza. W "normalnej" lidze Wisła wychodząca z kryzysu byłaby w okolicach 8 miejsca ale u nas w tej ekstraklasie trzeba tylko stworzyć kolektyw i czołowe pozycje są nasze.
Mam nadzieje że Franek chłopaków dobrze przygotuje i ruszamy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|