|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Trenera ocenia się po wynikach... Smuda jeszcze do Krakowa nie przyszedł a już zostaje z niego odsyłany. Uważam że ze Smudą czy bez i tak z obecną kadrą ligi nie zwojujemy. Nawałka ma rękę do młodzieży ale jak pokazała 2 ruga cześć rundy wiosennej - presja wyniku trochę go zjada. Moskal byłby najlepszym rozwiązaniem bo tylko on identyfikuje się z naszą drużyną duszą i sercem, lecz jego przejście w pełni zależy of awansu Termalici do ekstraklasy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oj, Franiu, Franiu - z kim Ty się porównujesz...
Troszkę nie ten rozmiar kapelusza. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pojawiło się dużo Dżunior Memberów-prowokatorów ostatnio... Może czas na bany?
![]() Nadal nie znamy nazwiska nowego kołcza, ja jednak wciąż wierzę, że nie będzie to Franciszek, nigdzie nie słyszałem wypowiedzi Smudy "na żywo", że obejmuje Wisłę. Nadzieja umiera ostatnia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Akurat juniorzy trochę świeżości wnieśli.Dziś jest informacja ze L chce kupić obu Maków, Frankowski nie będzie pracował ze Smudą, Głowacki mówi o następnym sezonie zaciskania pasa, Genkow jest do wzięcia za darmo i ponoć jakiś tam kupiec może się znaleźć. Ja się zastanawiam co będzie robił Smuda w naszym klubie i kogo trenował skoro jest ogólny burdel i nie ma na nic kasy. Coś czuje ze Franc będzie ofiarą balonika który sam sobie napompuje. ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
kkzzxx: a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa
chyba że 7 miejsce z Dynamem Moskwa w lidze rosyjskiej to big success ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.06.2013 o godz. 16:54.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zacznijmy od tego ze Smuda to kapelusza w ogole nie ma w ogole a z Petrescu łączy go to ze również ma papiery trenerskie. Smuda miał swój czas w 96 roku i tyle, tego nikt w Łodzi mu napewno nie zapomni ale nie róbmy z niego Bóg wie kogo. W 1996 r był bardzo dobrym trenerem niestety piłka ruszyła do przodu a my jesteśmy dalej w 96`
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak masz rację, my wciąż jesteśmy w 96' więc pasujemy do siebie jak ulał.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zwykle Cię ignoruję, ale tym razem udało Ci się mnie sprowokować. Prowadzenie zespołu w lidze rosyjskiej to zupełnie inny rozmiar kapelusza. Prowadzenie jednego z wielkich klubów w lidze rosyjskiej to pieniądze i prestiż nieporównywalne z niczym, co otarło się o naszą buraczaną ligę i reprezentację. 7 miejsce w lidze rosyjskiej jest sportowo więcej warte niż dowolna ilość mistrzostw w naszej. Wiem, możesz się nie zgadzać, ale to dlatego że mało (poprawiłem na mniej brutalną wersję) wiesz i jeszcze mniej rozumiesz. Jesteś kolesiem który do teraz nie rozumie dlaczego z Probierzem i Sikorskim nie wypaliło, a to samo w sobie dużo mówi. Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo z doświadczenia wiem, że to strata czasu. Po prostu sprawdź sobie w jakich klubach w lidze rosyjskiej grają (o ile grają) reprezentanci Polski, jakie pieniądze i nazwiska są tam zaangażowane. Na koniec zaś - zadaj sobie chociaż to minimum trudu, żeby sprawdzić gdzie było Dynamo, gdy Rumun je obejmował. A później zamilknij, bo zwyczajnie się kompromitujesz. Jeżeli zrozumiesz co palnąłeś, to będzie to wtedy Twój "big success", na miarę skromnych możliwości. A tak btw - to co powyżej napisałem dotyczy też Premiership, Primiera Division, Seria A i Bundesligi. Tam utrzymanie się jest sportowo (finansowo też, ale nie o tym rozmawiamy) więcej warte niż mistrzostwo u nas. Jeżeli zaś nie zrozumiesz - nie oczekuj że Ci odpowiem. Uważam, że istnieje coś takiego jak dyskwalifikujący poziom niewiedzy. Nasze drużyny potrzebują niemalże cudu żeby przejść outsiderów z tych lig w europejskich pucharach i jest to odczytywane jako wielki sukces - samo to powinno naprowadzić Cię na właściwy trop.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.06.2013 o godz. 17:30.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Może to tylko rodzina? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jak tak dalej pojdzie dojdziesz do wnioskow, ze 18 miejsce w Premier League to lepiej niż v-ce mistrzostwo w naszej buraczanej lidze... |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Nie wiem, czy to przykład "na miejscu"
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 05.06.2013 o godz. 18:10.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Porównywanie Petrescu i Smudy może jedynie świadczyć o zaawansowanej chorobie filipińskiej.
Litości Panowie, równie dobrze możemy porównać osiągnięcia Wisły i Realu Madryt. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A czasem to nie Dan wprowadził prowincjonalny klub rumuński do LM ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co nie znaczy że będę udawał, że to co u nas ma miejsce jest poważnym futbolem. Nie podobają Ci się pewne fakty? Jest taka opcja jak "ignoruj" - i już nie musisz ani czytać, ani się stresować. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jak Smuda zdobędzie lepsze miejsce niż Dan za kadencji u nas to przynajmniej będzie wiadomo kto daje sobie radę lepiej w polskim piekiełku...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Przepraszam, ja tylko w Myślenicach siedzę- od kiedy Wisła (czy ogólnie polska piłka) jest wyznacznikiem czegokolwiek, a nie sukcesy na arenie międzynarodowej? ![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=owKsEDQBhhI |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
O dysproporcjach pomiędzy ligą rosyjską a polską świadczy ten kawał z artykułu:
http://pilka-nozna.przegladsportowy....998,1,293.html Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak ktoś porównuje osiągnięcia w polskiej i rosyjskiej lidze to proponuje zaglądnąć najpierw do rankingu.
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9057 Co do Spartaka... ![]() Z taka grą w Europie nie ma czego szukać. Onio traktują Legie jak my Levadie. Symbol kompromitacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
* załóżmy że sukces to gra przynajmniej w fazie grupowej któregoś z pucharów. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wczoraj rozmawiałem ze Smudą i przekaz był powiedzmy taki sobie. Cupiał próbuje sprzedać klub lecz nie ma chętnych, tzn prowadził rozmowy z dwoma potencjalnymi kupcami i zero efektów. Generalnie jest mocno zawiedziony i (to juz moje zdanie) zatrudnienie Smudy to próba juz nie awansu do LM czy nawet MP, ale "dofinansowanie" nazwiskiem wartości klubu przed próbą kolejnej sprzedaży. Wielkiej euforii Franek nie uzewnętrzniał, a miał błysk w oczach gdy półtora roku wczesniej rozmawialismy przed Euro o kadrze.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Faza grupowa- a to Smuda, Kasperczak, Bakero, wcześniej amikowska Skorża. I co z tego? Mourinho, Pep Guardiola, Heynckess, Sir Alex Ferguson to przeciętniacy, bo nie doprowadzili polskiego klubu do LM? Heroina wyniszcza, odstaw to. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Petrescu nie ma mentalności? A przepraszam.. Naszym gwiazdorom potrzebny jest kumpel w ich wieku, który zrobi dwa lekkie treningi i puści wieczorkiem na miasto, mało tego jeszcze z nimi pójdzie się zabawić. Właśnie Petrescu miał mentalność profesjonalisty i ten profesjonalizm chciał przelać na naszych kopaczy, którzy zamiast czerpać garściami doświadczenie z zachodu woleli lecieć na skargę do Cupiała i gazet. A dobry wujcio zwolniło Petrescu bo ten tylko chciał zarazić wszystkich profesjonalizmem. To trener ma się dostosować do zawodników czy oni do niego? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Więc odpowiadam. Ta pogawędka miała miejsce wczoraj około godz 18.08 w Krakowie i z przykrością stwierdzam że jest całkowicie prawdziwa.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@up
To już jest ciezkie gatunkowo. Napewno 3/4 forum chciala by wyjasnien co jest grane. |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
To skoro była prowadzona rozmowa z trenerem Smudą, to tu rodzi się pytanie czy i kiedy zostanie ogłoszony szkoleniowcem Wisły i po drugie co dalej z polityką Bednarza?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|