The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wisła w Gdańsku...
wygra więcej niż jedną bramką 221 57,11%
wygra różnicą jednej bramki 117 30,23%
zremisuje 13 3,36%
przegra 15 3,88%
nie wiem, nie znam się na tym 21 5,43%
Głosujących: 387. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2009, 07:29
Po takim meczu można zawołac , jeszcze jeden , jeszce jeden , a na nastepnym meczu to już tylko mistrz , mistrz nasz TS ale do tej pełni szczęścia brakuje tego jednego punktu który utrze nosa leszkom i Legijnym zastępom o których trąbiono że są murowanymi kandydatami na majstra a tu tak niechciana przez niektórych oppcja nabiera coraz bardziej realnych kształtów .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
logan.ts
Banita

Od: 05.2009

Stary 24.05.2009, 07:39
http://www.wislaportal.pl/fotogalerie.php?id=340 na lotnisku

http://lechia.gda.pl/forum/watek/5118/7/ polecam poczytać ciekawe rozkminy Nastrój wręcz odwrotny...
Ostatnio edytowane przez logan.ts : 24.05.2009 o godz. 07:47.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.05.2009, 08:01
logan.ts napisał(a):Wyświetl post

http://lechia.gda.pl/forum/watek/5118/7/ polecam poczytać ciekawe rozkminy Nastrój wręcz odwrotny...
Hmmm, rzeczywiście klimat gorący - tak, jak u nas niektórych mocno ponosi. Mam nadzieję, że Lechia wygra z Piastem i się utrzyma tylko, że smieszne jest mówienie, że przegrana z Wisłą pogrążyła Lechię - choc to banał, to jednak w sezonie jest 30 kolejek i ostateczna pozycja w tabeli zależy od wyników w tych 30 spotkaniach....

Ponoć Diaz udzielił takiej wypowiedzi:
Jesteśmy o krok od mistrzostwa . W meczu ze Śląskiem nikt nam mistrzostwa nie odbierze . Zwłaszcza że nasi kibice pomimo przyjaźni nie zapomną komu kibicują . Byłem zaskoczony ciągłym dopingiem dla naszej drużyny zwłaszcza że przeciwnik podobno walczy o utrzymanie . Widać gdańscy kibice już w to nie wierzą skoro kibicują przeciwnikom
Ostatnio edytowane przez Illargui : 24.05.2009 o godz. 08:27.
Odpowiedz cytując
logan.ts
Banita

Stary 24.05.2009, 08:10
zgoda Wisła & Lechia ponad wszystko panowie
i nie beczeć, bo ktoś musiał wygrać - lepszy !!
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 24.05.2009, 08:19
Diaz doj..ał z tą wypowiedzią, niezbyt to na miejscu...

Cieszą 3 punkty i mistrzostwo na wyciągnięcie ręki, w które przy 2:1 przyznam na moment zwątpiłem

Mam tylko nadzieję, że Lechia też da sobie radę.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.05.2009, 08:24
Diaz sie nie orientuje w tutejszych realiach i palnął niezłą głupote.

Nigdy w życiu nie miałem tak wysokiego ciśnienia jak wczoraj. Lider zmieniał sie co chwile, ciągłe nasłuchiwanie wyników z Warszawy i Wrocławia... i wkońcu happy end. To mistrzostwo będzie smakować wyjątkowo.

Lechia Gdańsk! Lechia Gdańsk!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 24.05.2009, 08:33
dziwie się co poniektórym wypowiedziom na forum Lechii,że za dużo dopingu dla Wisły itp..jak Lechii grała u nas to śpiewaliśmy prawie wszystko o Lechii bądź też piosenki łączone Wisła-Lechia ! i nikt z Wiślaków nie narzekał.procenty niektórym przeszkadzają i nie wiedzą co piszą.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 24.05.2009, 08:34
nie ma co komentować wypowiedzi Diaza
zapewne będzie mocno jeszcze bardziej zdziwiony za tydzień i niech mu już tak zostanie w główce)

Mistrza już mamy i dodatkowo Śląsk zawita na R22 a mnie coś ciągnie do Gliwic wspomóc Lechię a na fetę na rynku można się trochę spóźnić
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.05.2009, 08:35
http://lechia.gda.pl/forum/watek/5118/7/ polecam poczytać ciekawe rozkminy Nastrój wręcz odwrotny...[/quote]

dziwnie się czyta ten temat z perspektywy kibica Wisły :/
zastanawia mnie post z forum Lechii o Małeckim i jego "słowach" do Kapsy
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.05.2009, 08:40
Przecież to nie Diaz powiedział, tylko sobie ktoś tak napisał na forum.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.05.2009, 08:41
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
dziwie się co poniektórym wypowiedziom na forum Lechii,że za dużo dopingu dla Wisły itp..jak Lechii grała u nas to śpiewaliśmy prawie wszystko o Lechii bądź też piosenki łączone Wisła-Lechia ! i nikt z Wiślaków nie narzekał.procenty niektórym przeszkadzają i nie wiedzą co piszą.
W każdym stadzie czarna owca sie znajdzie. Daleko szukać nie trzeba, przejrzyj sobie nasze forum
Tak więc nie wiem czemu ma służyć przytaczanie tamtych wypowiedzi. Dajcie sobie spokój z chorymi rozkminkami

Wisła z Lechią ooooooo
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Stary 24.05.2009, 08:42
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
nie tylko kwestia procentow, ale chyba zwyklych, ludzkich emocji... mecz u nas byl o tyle inny, ze wowczas nikt ani o mistrzu, ani o spadku nie myslal- chyba ze abstrakcyjnie.
faktem jest, ze czyta sie dziwnie i niemilo sie robi, ze piekne kibicowsko wydarzenia sa tak okreslane, ale z drugiej strony, gdybysmy my byli na miejscu Lechii tez pewnie podobne posty na forum by sie pojawily. I nie ma co zaprzeczac, ze my to nigdy bysmy takich okreslen nie uzywali etc- wszyscy jestesmy tylko ludzmi i pewne emocje,zal, a najbardziej niepewnosc co do przyszlosci sa pewna okolicznoscia lagodzaca

a co do wypowiedzi Diaza- nie wiecie, czy ona gdzies nie krazy po jakims youtube w oryginale? Bo bym sobie z checia sama ja przetlumaczyla/odczytala kontekst- dziennikarzom w tym zakresie nie zawsze ufam
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.05.2009, 09:12
re_set napisał(a):Wyświetl post
a co do wypowiedzi Diaza- nie wiecie, czy ona gdzies nie krazy po jakims youtube w oryginale? Bo bym sobie z checia sama ja przetlumaczyla/odczytala kontekst- dziennikarzom w tym zakresie nie zawsze ufam
Wszystkie wypowiedzi piłkarzy Wisły które zostały zamieszczone na forum Lechii to kłamstwa.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 24.05.2009, 09:12
re_set napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, że nic takiego nie powiedział tylko komuś się przyśniło i puścił w obieg info.
No takie możliwości daje internet
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.05.2009, 09:13
blehehe, ale czym Wy się przejmujecie, paroma prowokatorami i podszywaczami z forum Lechii?
u nas też się znajdzie paru debili, ale na szczęscie oni jak i tych paru z forum Lechii nie mają nic do powiedzenia
jakiś niby fan Lechii zamieścił wypowiedzi Diaza i innych.. a to wielka jedna bujda bo nic takiego Diaz nie mówił, to samo Skorża, Zieńczuk czy Łobo , zwykłe kłamstwa... internet ma swoją moc, ale na szczęscie to tylko internet

bramki http://www.youtube.com/watch?v=KovssmYmPTk
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.05.2009, 10:19
Wstyd mi za komentarze na tym forum w stylu "to tylko Lechia" Itp.
Wiem, to tylko forum i "Janusze", ale i tak napewno kibicom Lechii trochę nieswojo czytało się te teksty.

W ogóle marzy mi się to, byśmy raz zagrali taki sezon, żeby cudem utrzymać się w lidze.Może trochę by to atmosferę oczyściło
.Kibic sukcesu - egocentrycy i hipokryci.Wstyd.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.05.2009, 10:24
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wstyd mi za komentarze na tym forum w stylu "to tylko Lechia" Itp.
Wiem, to tylko forum i "Janusze", ale i tak napewno kibicom Lechii trochę nieswojo czytało się te teksty.

W ogóle marzy mi się to, byśmy raz zagrali taki sezon, żeby cudem utrzymać się w lidze.Może trochę by to atmosferę oczyściło
.Kibic sukcesu - egocentrycy i hipokryci.Wstyd.
Widać że interpretujesz słowa tak jak chcesz, na własną korzyść. Otóż zdziwię Cię. "To tylko Lechia"- to napisałem ja. Tak, to tylko Lechia, drużyna która gra bardzo słabo i której nie problem pokonać. Zgoda jest na trybunach czy na murawie?

Nie kibic sukcesu i nie Janusz. Nie jestem też ani egocentrykiem ani hipokrytą. I nie jest mi wstyd. Bo na boisku wczoraj to tylko Lechia, pod względem piłkarskim. Tylko.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.05.2009, 10:35
anka1906 napisał(a):Wyświetl post
dziwnie się czyta ten temat z perspektywy kibica Wisły :/
zastanawia mnie post z forum Lechii o Małeckim i jego "słowach" do Kapsy
Mnie ciekawi jakim cudem ktos uslyszal to pomimo dopingu. O ile sie nie myle, zeby usluszec to co mowia pilkarze na boisku (nie krzycza, bo takie cos tymbardziej uslyszalby sedzia, a to jest kartka) musi byc praktycznie zupelna cisza.

EDIT: Ogladalem powtorki, Maly przy wolnym caly czas byl w okolicach srodka polowy, wiec gratuluje "Lechiscie" ktory to uslyszal tak zajebistego sluchu

Pozdro dla normalnych przyjaciol a nie internetowych krzykaczy

I smieszy mnie wytykanie ze wiecej dopingu bylo dla Wisly niz Lechii. Ewidentnie ktos nie zna realiow meczow zgodowych, zawsze wiecej dopingu jest dla "gosci". Pewnie raz na rok chodzi na mecze (cos jak nasi "kibice" od derbow czy Legii) i teraz wielkie oburzenie.

Lechia Gdansk !

-------

Mam nadzieje ze ktoras z bramek Łobo zadedykowal forumowym malkontentom oraz pajacom gwizdzacym na meczu
Ostatnio edytowane przez mic : 24.05.2009 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Lechista_LEVY
Junior Member

Stary 24.05.2009, 10:44
Doping taki jaki był jest zawsze na meczach przyjaźni ze Śląskiem czy jak wczoraj z Wisłą.... to chyba dobrze że młyn postawił na gości....

PDN

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.05.2009, 11:13
Wojtku Łobodzinski...

Dziękuje
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Stary 24.05.2009, 11:31
logan.ts napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislaportal.pl/fotogalerie.php?id=340 na lotnisku

Nieciekawe teksty można tam wyczytac.. Obawialem sie tego przed tym meczem.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2009, 11:46
Skoro już ochłonąłem i mogę na trzeźwo ocenić co wczoraj się działo, to..

Diaz, Junior. Gra jak junior. Młodszy. Od kilku spotkań widać, że kompletnie brakuje mu jaj. Wisła goni wynik, on zwalnia akcje. Ciekawi mnie też jaką maksymalną prędkość potrafi rozwinąć. Pewnie powalającą..

Tak się zastanawiam i przypominam sobie, że w KAŻDYM klubie, w którym grałem i w KAŻDEJ kategorii wiekowej podstawową zasadą przy podaniach do bramkarza było: "Nie w światło bramki"! Jednak wczoraj na początku drugiej połowy obrońcy się chyba uparli, żeby zrobić z Mariusza Boruca. I prawie się to udało..

Nie pamiętam już czy krytykowałem kiedykolwiek Łobodzińskiego, ale nawet jeśli, nie sprawia to w żadnej mierze, że nie mogę teraz mu dziękować i go chwalić. Wczoraj rozegrał świetny mecz (choć osobiście liczyłem, że za Diaza wejdzie Mauro) i pokazał, że jest twardy. Bo krytyki rzeczywiście mu nie szczędzono - za poprzednie mecze, moim zdaniem, słusznej (wyłączając spotkanie z ŁKS-em, gdzie mógł strzelić, nie strzelił; ale podawał, celnie).

Mecz widziałem w TV więc nie wiem jak dokładnie wyglądała atmosfera na stadionie, ale widać, było - wbrew temu co niektórzy gdzieniegdzie wypisują - że Lechia może liczyć na swoich kibiców. Dopiero jak Wisła wyszła na prowadzenie zrobiło się cicho.. Ale to takie moje spostrzeżenia sprzed ekranu TV, więc mogą być trefne.

A ha.. już próbowałbym na miejscu Bednarza namawiać do gry w Wiśle całe potomstwo Głowackiego. Nie wiem czy jest on idealny na puchary europejskie, ale w lidze gra jak profesor. PROFESOR!

Pozdr.
I pamiętajcie: "Nie w światło bramki!".
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.05.2009, 11:50
zgadzam się że Junior Diaz nie nadaje sie do środka...
dla mnie tam musi grać Sobolewski i Jirsak...a w przyszlości Łukasz Garguła z Sobolewskim
dla mnie gracz tej rundy Radek Sobolewski!
jest najlepszy!

Odpowiedz cytując
damianol1991
Member

Od: 06.2007

Stary 24.05.2009, 11:51
Byłem na tym meczu i atmosfera była świetna!! Siedziałem na "prostej" bliżej "zegara" i doping był elegancki! ;D Dalej mam chrypkę :] Atmosfera jaką stworzyli bracia z Gdańska naprawdę super! Pozdrowienia dla kilku Wiślaków którzy siedzieli za mną
Wisła z Lechią eeeeeeeeaaaaaaaaaaoooooooo!!
"Deklaracje są zawsze i wszędzie szybsze od czynów." Marian Brandys
Odpowiedz cytując
Chester CpC
Member

Od: 08.2006

Stary 24.05.2009, 11:54
witam nie oglądałem niestety meczu . Pytanko moze ktos dać linka do całego spotkania ?
Chester
Odpowiedz cytując
damianol1991
Member

Od: 06.2007

Stary 24.05.2009, 12:00
Chester CpC napisał(a):Wyświetl post
witam nie oglądałem niestety meczu . Pytanko moze ktos dać linka do całego spotkania ?
Ponawiam też chciałbym go obejrzeć z "oka" kamery
"Deklaracje są zawsze i wszędzie szybsze od czynów." Marian Brandys
Odpowiedz cytując
SuperWisła
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.05.2009, 12:03
PeO - W sytuacji Pawełka, to ja bym nie miał żadnych pretensji do obrońców, a w szczególności do Marcelo .. Zobacz sobie jak Pawełek chciał przyjąć tą piłkę, chyba fantazja go nieco poniosła .. Według mnie, taki bramkarz jak Pawełek, który gra w Wiśle Kraków, powinien każde takie podanie przyjąć .. To nie jest klub przedszkolaka, gdzie dzieci nie wiedzą jak przyjąć lecącą do nich piłkę ..
WISŁA NOWA HUTA !
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.05.2009, 12:08
Czasem zdarza się nawet najlepszym bramkarzom! Jeśli idzie o Diaza to z przykrością muszę się zgodzić że ostatnio nie ma takiego błysku. Choć z drugiej strony czego my oczekujemy po defensywnym pomocniku w drużynie która gra skrzydłami? On właśnie ma odwalać czarną robotę, której często się nie dostrzega!

Już nie mogę się doczekać przyszłego sezonu, choć na samą myśl o spekulacjach transferowych dostaję dreszczy
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.05.2009, 12:11
damianol1991 napisał(a):Wyświetl post
Ponawiam też chciałbym go obejrzeć z "oka" kamery
Proszę bardzo

http://sport-video.pl/Lechia-Gdansk-...ow-t16795.html
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 24.05.2009, 12:13
Cytat:
Podpisuję się pod prośbą. Meczu nie mogłem niestety obejrzeć, a warto TAKIE spotkanie sobie zachować.
Pozdrawiam

Edit: JARO mnie uprzedził. Post można skasować.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów