The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2009, 10:51
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie no mi moi mili jak to jest jak mnie ktoś "wpuszcza" ? Mogę to wykorzystać czy mnie o.......i koleś za to?

Np jak wjeżdżam z podporządkowanej i koleś sie specjalnie zatrzyma żeby mnie wpuścić? Mogę?
Jak np zmieniam pas i koleś specjalnie zwolni po tym jak dałem migacz żeby mnie wpuścić?
Z tym pomaganiem różnie bywa. Ale jeśli koleś cie puszcza na drugim pasie to swobodnie po uprzednim włączeniu migacza oczywiście, możesz jechać.
Jeśli wyjeżdżasz z drogi podporządkowanej i masz sytuację że ktoś cie chce puścić to, moim zdaniem, lepiej nie kuisc losu i nie jechać, ewentualnie możesz powiedzieć do egzaminatora coś w den deseń: 'Kierowca z drogi z pierwszeństwem ustępuje mi pierwszeństwa, czy mogę jechać?' Wiesz, zawsze bedziesz miał dowód na nagranej taśmie, że pierwszeństwa nie wymusiłes, a przynajmniej poinfomowałes egzaminatora o zaistniałej sytuacji. Ale dla świetego spokoju lepiej machnać rękę temu uprzejmemu żeby to on zgodnie z zasadami kontynuował jazdę.
the end
Odpowiedz cytując
roksi240
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 24.02.2009, 17:37
ma ktoś jeszcze egzamin 3 marca i o 16 30?
Odpowiedz cytując
Kuciel
Member

Od: 10.2007

Stary 24.02.2009, 17:41
ja mam o 9:30
Ale i tak pewnie będe tam siedział do przynajmniej 16.30
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.02.2009, 17:52
A w ten czwartek ktos ma?
Odpowiedz cytując
maciekwisla
Member

Od: 07.2005

Stary 24.02.2009, 18:01
Ja mam jutro łączony o 8:30 ale juz spinam dupsko ze strachu...
Teraz tesciki śmigam w kółko i mysle że z teorii nie bedzie żle, gorzej z tymi yariskami bo nigdy w takich nie siedziałem :/
Trzeba bedzie na szybko kminić gdzie są wlewy do układów..
Chłopaki trzymajcie kciuki.
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Kaltenn
Member

Od: 04.2008

Stary 24.02.2009, 20:18
wie ktos moze czy jesli chce zdawac w innym miejscu (Nowy Sącz) niz poprzednio (Kraków, zdalem teorie chodzi mi o sam egzamin praktyczny), to wystarczy isc na koszykarska i wziasc papiery czy oni je jakos wysylaja (jesli tak to ile to trwa)? ogolnie rzecz biorac zalezy mi na czasie jak ktos ma jakies wskazowki to niech sie nie krepuje;p
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.02.2009, 20:27
Powiedzcie no mi moi mili jak to jest jak mnie ktoś "wpuszcza" ? Mogę to wykorzystać czy mnie o.......i koleś za to?

Np jak wjeżdżam z podporządkowanej i koleś sie specjalnie zatrzyma żeby mnie wpuścić? Mogę?
Za to bez problemu może Cię oblać.

Cytat:
Jak np zmieniam pas i koleś specjalnie zwolni po tym jak dałem migacz żeby mnie wpuścić?
Tu jest zawsze problem, musisz dobrze ocenić sytuację po prostu. Jeśli jesteś pewien że rzeczywiście Cię wpuszcza to tak, naturalnie że możesz.
Odpowiedz cytując
Opętany
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 24.02.2009, 21:00
do której można sie zapisywać na egzamin? do 17? i czy jest jakiś termin ważności dokumentów złożonych do mordu? ile trzymaja zdjecia, papiery o zdanym kursie i od lekarza?
Odpowiedz cytując
roksi240
Junior Member

Stary 25.02.2009, 12:51
zapisywać na egzamin można się do 20 30 to tej godziny jest czynna kasa i okienka co zapisują a jak z resztą to nie mam pojęcia
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.02.2009, 12:54

Tak jak mowi Mario Nh do tego bym dodal jeszcze ze dla swietego spokoju powiedz egzaminatorowi ze ktos Cie wpuszcza i jestes pewnien i zamierzasz z tego skorzystac

Pozdrawiam
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
roksi240
Junior Member

Stary 25.02.2009, 13:01
Kuciel napisał(a):Wyświetl post
ja mam o 9:30
Ale i tak pewnie będe tam siedział do przynajmniej 16.30

Nie żartuj aż tyle godzin masz zamiar tam siedzieć to w takim razie do której ja tam będe siedzieć? Przecież mnie nerwy zjedzą z tego czekania.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 25.02.2009, 13:03
Mysle ze Kusiciel zartowal roksi max to do 12:00
Ja jak mialem na 6:30 to wywolali mnie plus/minus o 6:35
Ale pozniej to niestety trzeba poczekac nawet do 2.5 h
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.02.2009, 13:28
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
. Ale dla świetego spokoju lepiej machnać rękę temu uprzejmemu żeby to on zgodnie z zasadami kontynuował jazdę.

Z tym machnięciem ręką bym sie nie wypuszczał,chyba,że jesteś 'osobą mającą uprawnienia do kierowania ruchem'
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 25.02.2009 o godz. 13:33.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
edek1906
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.02.2009, 16:04
Ja miałem taka sytuacje ze po parkowaniu jak chciałem wyjechac to podjechał jakis dziadek i stoi i niewiedziałem co robic bo chłop w samochodzie mi ręką macha zebym wyjechał a to on miał pierwszenstwo i spytałem egzaminatora czy moge jechac bo chłopisko mnie przepuszcza. Po chwili ciszy egz. powiedział zebym jechał. A tak poza tym to egz. był jakis dziwny... przyczepił sie do mojego stylu zmiany biegów niewiem o co mu chodziło no ale ok. A tak poza tym to ręke bym dał sobie uciąc ze mnie obleje...
I teraz bym ręki niemiał:d
A co do czekania to masakra... Egzamin miałem o 8,30 a na miasto wyjechałem około 11,30.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.02.2009, 16:14
Mam pytanie gdy wyjezdzamy na plac z egzaminatorem pozniej pokazuje mu wszystko swiatla itd to czy pozniej jak nie powie wszystko wylaczam ? i czy na łuku musze miec pasy zapiete i swiatla wlaczone ?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.02.2009, 16:29
Natkan napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie gdy wyjezdzamy na plac z egzaminatorem pozniej pokazuje mu wszystko swiatla itd to czy pozniej jak nie powie wszystko wylaczam ? i czy na łuku musze miec pasy zapiete i swiatla wlaczone ?
Musisz mieć zapięte. Egzaminator będzie kazał przygotowac Ci sie do jazdy, czyli światła mijania, pasy, ustawienie fotela, lusterka i nagłówek. Łuk robisz juz z pasami.
Perkele!
Odpowiedz cytując
maciekwisla
Member

Od: 07.2005

Stary 25.02.2009, 16:42
Miałem teorie o 8:30 i pozniej 3,5h czekania na praktyke....
Nie zdałem bo jestem głupi, 1 nie ustawiłem dobrze zagłówka (w zasadzie to go nawet nie doknałem) a 2 nie spusciłem do końca recznego na wyjezdzie pod gorke i mi sie kontrolka świeciła.... A kolesia miałem strasznie nie miłego i za to sredecznie chciałbym go pozdrowić ch***m w dupe.
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.02.2009, 16:44
maciekwisla napisał(a):Wyświetl post
Miałem teorie o 8:30 i pozniej 3,5h czekania na praktyke....
Nie zdałem bo jestem głupi, 1 nie ustawiłem dobrze zagłówka (w zasadzie to go nawet nie doknałem) a 2 nie spusciłem do końca recznego na wyjezdzie pod gorke i mi sie kontrolka świeciła.... A kolesia miałem strasznie nie miłego i za to sredecznie chciałbym go pozdrowić ch***m w dupe.
Zdawalem prawo jazdy dosc dawno, ale od kiedy obowiazkiem jest ustawienie zaglowka ?
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 25.02.2009, 16:45
Ja takze nie ustawialem nigdy zaglowka a w moim ostatnim podejsciu wsiadajac do auta ktos musial byc dokladnie mojej postury bo lusterka ustawione lux tak samo fotel
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.02.2009, 17:05
Obowiązkiem jest prawidłowe przygotowanie pojazdu do jazdy. Znam osobę która oblała za zagłówek i źle zapięty pas. To już musisz trafić naprawdę na ch***żeby Cię oblał za taką błahostkę. Na swoim egzaminie nie ustawiałem zagłówka bo z nerwów zapomniałem. Zdałem.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 25.02.2009 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 25.02.2009, 17:06
czyli na luk musze mijania wlaczyc ?
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.02.2009, 17:08
Tak.

10 znaków
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 25.02.2009, 17:13
Dzięki. Ja też miałem bardzo nie miłego instruktora taki cwaniak bo wiedział że ma przewagę nade mną. Jak zdam i go spotkam to mu powiem co o nim myśle bo jakbym wtedy powiedział i spotkał na egzaminie lepiej by to pewnie jemu wyszło niż mnie
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2009, 17:18
Ale mało kto wie że na łuku można oparcie pasażera(tam gdzie siedzi egzaminator) położyc zeby miec lepsza widocznosc przy cofaniu

A reszta to jesli masz dobrze to i tak pasuje dotknac ze niby pamietales o regulacji kazdego elementu(np wysokosc fotela w renault clio - za co qmpla oblali)
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 25.02.2009, 17:23
Świateł na łuku nie musisz mieć włączonych chyba ze jest ciemno...
Co do egzaminatorów i sposobu oblania wiele bajek się słyszało...najlepiej się skup na siebie i nie słuchaj za co kogo oblali,bo dla Ciebie może być zły a dla kogoś innego zajebisty...takie już jest życie
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
roksi240
Junior Member

Stary 25.02.2009, 17:35
Wiem że jak się obleje plac ma się prawo wyjechać na miasto. Może ktoś wie czy jak sie w takiej sytuacji wyjedzie na miasto to tak samo się to odbywa jak by się zdało na placu? Jeśli obleje na placu (a mam nadzieję ,ze wyjadę na miasto) to chciałam wiedzieć czy warto upierać się żebym jechała na miasto czy nie ma sensu. Z góry dzięki za odpowiedzi!
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 25.02.2009, 17:43
Pierwsze słyszę,oblewasz plac to jest egzamin oblany...chyba Ci ktoś bajek naopowiadał.
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 25.02.2009, 17:44
Masz prawo wyjechac na miasto ale nie zmienia to wyniku egzaminu
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2009, 17:48
Masz prawo kontynuowac pełne 40 minut na mieście bo w koncu zaplaciles ale na placu to raczej tego nie proponują.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.02.2009, 18:03
roksi240 napisał(a):Wyświetl post
Wiem że jak się obleje plac ma się prawo wyjechać na miasto. Może ktoś wie czy jak sie w takiej sytuacji wyjedzie na miasto to tak samo się to odbywa jak by się zdało na placu? Jeśli obleje na placu (a mam nadzieję ,ze wyjadę na miasto) to chciałam wiedzieć czy warto upierać się żebym jechała na miasto czy nie ma sensu. Z góry dzięki za odpowiedzi!
Jeśli dobrze pamiętam to taka opcja jest tylko wtedy gdy np 2 razy na luku nie zatrzymasz sie w kopercie, lub Ci zgaśnie, lub 2 razy nie ruszysz z ręcznego. Gdy sie uderzy w pachołek to takiej opcji nie ma. Przynajmniej tak to zapamiętałem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów