|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Jeśli wyjeżdżasz z drogi podporządkowanej i masz sytuację że ktoś cie chce puścić to, moim zdaniem, lepiej nie kuisc losu i nie jechać, ewentualnie możesz powiedzieć do egzaminatora coś w den deseń: 'Kierowca z drogi z pierwszeństwem ustępuje mi pierwszeństwa, czy mogę jechać?' Wiesz, zawsze bedziesz miał dowód na nagranej taśmie, że pierwszeństwa nie wymusiłes, a przynajmniej poinfomowałes egzaminatora o zaistniałej sytuacji. Ale dla świetego spokoju lepiej machnać rękę temu uprzejmemu żeby to on zgodnie z zasadami kontynuował jazdę. ![]()
the end
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ma ktoś jeszcze egzamin 3 marca i o 16 30?
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
ja mam o 9:30
Ale i tak pewnie będe tam siedział do przynajmniej 16.30 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
A w ten czwartek ktos ma?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja mam jutro łączony o 8:30 ale juz spinam dupsko ze strachu...
Teraz tesciki śmigam w kółko i mysle że z teorii nie bedzie żle, gorzej z tymi yariskami bo nigdy w takich nie siedziałem :/ Trzeba bedzie na szybko kminić gdzie są wlewy do układów.. Chłopaki trzymajcie kciuki. ![]()
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis! |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
wie ktos moze czy jesli chce zdawac w innym miejscu (Nowy Sącz) niz poprzednio (Kraków, zdalem teorie chodzi mi o sam egzamin praktyczny), to wystarczy isc na koszykarska i wziasc papiery czy oni je jakos wysylaja (jesli tak to ile to trwa)? ogolnie rzecz biorac zalezy mi na czasie jak ktos ma jakies wskazowki to niech sie nie krepuje;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
do której można sie zapisywać na egzamin? do 17? i czy jest jakiś termin ważności dokumentów złożonych do mordu? ile trzymaja zdjecia, papiery o zdanym kursie i od lekarza?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
zapisywać na egzamin można się do 20 30 to tej godziny jest czynna kasa i okienka co zapisują a jak z resztą to nie mam pojęcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mysle ze Kusiciel zartowal
roksi max to do 12:00 Ja jak mialem na 6:30 to wywolali mnie plus/minus o 6:35 Ale pozniej to niestety trzeba poczekac nawet do 2.5 h ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Z tym machnięciem ręką bym sie nie wypuszczał,chyba,że jesteś 'osobą mającą uprawnienia do kierowania ruchem'
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 25.02.2009 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja miałem taka sytuacje ze po parkowaniu jak chciałem wyjechac to podjechał jakis dziadek i stoi i niewiedziałem co robic bo chłop w samochodzie mi ręką macha zebym wyjechał a to on miał pierwszenstwo i spytałem egzaminatora czy moge jechac bo chłopisko mnie przepuszcza. Po chwili ciszy egz. powiedział zebym jechał. A tak poza tym to egz. był jakis dziwny... przyczepił sie do mojego stylu zmiany biegów niewiem o co mu chodziło no ale ok. A tak poza tym to ręke bym dał sobie uciąc ze mnie obleje...
I teraz bym ręki niemiał:d A co do czekania to masakra... Egzamin miałem o 8,30 a na miasto wyjechałem około 11,30. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Mam pytanie gdy wyjezdzamy na plac z egzaminatorem pozniej pokazuje mu wszystko swiatla itd to czy pozniej jak nie powie wszystko wylaczam ? i czy na łuku musze miec pasy zapiete i swiatla wlaczone ?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Musisz mieć zapięte. Egzaminator będzie kazał przygotowac Ci sie do jazdy, czyli światła mijania, pasy, ustawienie fotela, lusterka i nagłówek. Łuk robisz juz z pasami.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Miałem teorie o 8:30 i pozniej 3,5h czekania na praktyke....
Nie zdałem bo jestem głupi, 1 nie ustawiłem dobrze zagłówka (w zasadzie to go nawet nie doknałem) a 2 nie spusciłem do końca recznego na wyjezdzie pod gorke i mi sie kontrolka świeciła.... A kolesia miałem strasznie nie miłego i za to sredecznie chciałbym go pozdrowić ch***m w dupe. ![]()
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis! |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja takze nie ustawialem nigdy zaglowka a w moim ostatnim podejsciu wsiadajac do auta ktos musial byc dokladnie mojej postury bo lusterka ustawione lux tak samo fotel
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Obowiązkiem jest prawidłowe przygotowanie pojazdu do jazdy. Znam osobę która oblała za zagłówek i źle zapięty pas. To już musisz trafić naprawdę na ch***żeby Cię oblał za taką błahostkę. Na swoim egzaminie nie ustawiałem zagłówka bo z nerwów zapomniałem. Zdałem.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 25.02.2009 o godz. 17:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli na luk musze mijania wlaczyc ?
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak.
10 znaków ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki. Ja też miałem bardzo nie miłego instruktora taki cwaniak bo wiedział że ma przewagę nade mną. Jak zdam i go spotkam to mu powiem co o nim myśle bo jakbym wtedy powiedział i spotkał na egzaminie lepiej by to pewnie jemu wyszło niż mnie
![]() ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale mało kto wie że na łuku można oparcie pasażera(tam gdzie siedzi egzaminator) położyc zeby miec lepsza widocznosc przy cofaniu
![]() A reszta to jesli masz dobrze to i tak pasuje dotknac ze niby pamietales o regulacji kazdego elementu(np wysokosc fotela w renault clio - za co qmpla oblali )![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Świateł na łuku nie musisz mieć włączonych chyba ze jest ciemno...
Co do egzaminatorów i sposobu oblania wiele bajek się słyszało...najlepiej się skup na siebie i nie słuchaj za co kogo oblali,bo dla Ciebie może być zły a dla kogoś innego zajebisty...takie już jest życie ![]()
ZERO szacunku dla tego gatunku
A.C.A.B. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wiem że jak się obleje plac ma się prawo wyjechać na miasto. Może ktoś wie czy jak sie w takiej sytuacji wyjedzie na miasto to tak samo się to odbywa jak by się zdało na placu? Jeśli obleje na placu (a mam nadzieję ,ze wyjadę na miasto) to chciałam wiedzieć czy warto upierać się żebym jechała na miasto czy nie ma sensu. Z góry dzięki za odpowiedzi!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Pierwsze słyszę,oblewasz plac to jest egzamin oblany...chyba Ci ktoś bajek naopowiadał.
![]()
ZERO szacunku dla tego gatunku
A.C.A.B. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz prawo wyjechac na miasto ale nie zmienia to wyniku egzaminu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Masz prawo kontynuowac pełne 40 minut na mieście bo w koncu zaplaciles
ale na placu to raczej tego nie proponują.![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|