|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez silver03 : 15.01.2014 o godz. 18:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie dajcie się nabierać na pracę w firmie Dragon International (wcześniej INFGL POLSKA).
Nawet jeśli dzwonią i zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną. Opinie o tej firmie znajdziecie wpisując starą nazwę. Dobrze, że jest internet, że nie poszedłem na rozmowę jutro. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie pracował z was ktoś przy ścinaniu i pakowaniu sałaty? Powie ktoś coś więcej? jak to wygląda?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
7-12 tyś to za dużo jak na moje skromne wymagania. Mam szanse dostać się do salonu Play ale to chyba nie jest praca na dłużej. Fajne było by dostać taką że nie muszę grubo ponad 5 tyś zarabiać ale żeby mieć stabilność
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
gdyby ktoś znał jakąś mamę:
http://www.gumtree.pl/cp-inne-wydarz...kiet-561313638 na prośbę znajomego (albo kobiety w odpowiednim wieku bo nie trzeba z dzieckiem przychodzić) kasa naprawdę łatwa i żadnych haczyków nie ma. jak coś to mail z ogłoszenia albo na privie odpiszę jak bede mógł. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Da radę ogarnąć jakąś robotę na piątki-soboty? Ew. piątki-soboty-niedzielę , soboty-niedzielę? Tylko coś bardziej sensownego niż telemarketing i inne ulotki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Drogie Koleżanki i Koledzy,
Czy jest na sali ktoś kto pracuje w HSBC w Zabierzowie ? Najlepiej z działu HR Jeśli tak to będę ogromnie wdzięczny za kontakt. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sam aktualnie zatrudniłem do swojego oddziału dużej korporacji dziewczynę po studiach ( kierunek pokrywający się częściowo z wymaganiami - też mgr inż ))) za rzeczone 1500 netto. Nie widzę sensu dawać więcej osobie bez doświadczenia. To bardziej moje niż jej ryzyko. Oczywiście po 3 miesiącach dostanie podwyżkę jak wszystko będzie ok. Po roku jeżeli będzie pełnowartościowym pracownikiem na pewno nie zostawię ją z 1800 na rękę.Żaden średnio rozgarnięty pracodawca w postaci właściciela firmy czy dyrektora nie zakłada, że ktoś wnoszący coś do firmy będzie całe życie dymał za 2 k na rękę. Dodatkowo dochodzą premie, szkolenia i przede wszystkim doświadczenie w bardzo dużej i stabilnej firmie. Trzeba tylko trafić do normalnie zarządzanej firmy. Piszę to jako poradę dla tych, którzy szukają pracy po studiach. Ważniejsza od startowej kwoty jest firma która wam ją oferuje - możliwości rozwoju, budowa swojego CV. Sam po studiach (nie była to socjologia ) zaczynałem pracę na składzie budowlanym nosząc krawężniki. Teraz kilka miejsc pracy dalej sam zatrudniam ludzi )))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 31.03.2014 o godz. 16:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wszystko fajnie bo sam przeszedłem tą drogę czyli od 1500 zł na rękę aż po okresowo wartość z jednym zerem więcej ale tylko częściowo zgodzę się z powyższym postem.
Wyobraź sobie, że jesteś kimś kto chce założyć rodzinę. Kończysz studia masz dwadzieścia parę lat, i dymasz za kwotę, która nawet nie pozwoli Ci na opłacenie mieszkania. A gdzie tam ubranie, jedzenie, dojazdy do pracy itd. Nie mówiąc już o wakacjach, samochodzie itd. Do 26 roku życia być na garnuszku rodziców ? Dla mnie słabe... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Z waszych wypowiedzi wynika że w Polsce tylko praca na swoim daje jakieś szanse na przyzwoitą pensję w okolicach średniej krajowej. I nie wiem jak wy ale ja zauważyłem tendencję wieloetatowości. Już jeden nie wystarcza tylko ludzie zaczynają brać 2 i 3 aby podorabiać. Oczywiście to nie są prace stałe jednak coraz częściej się z tym spotykam.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam ! Poszukuję pracy najlepiej pracy fizyczej. Jakby ktoś miał, słyszał o jakiejś to byłbym wdzięczny
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś coś na temat pracy w Ikei? W sensie zarobków, awansów, jak się tam pracuje?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Znalazles cos wartego uwagi ewentualnie ktos poleci cos?
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ma ktoś jakieś doświadczenie z pracy jako "kontraktor" w Szwajcarii albo Niemczech?
Czy tak jak u nas trzeba samemu bulić "zusy", samemu się ubezpieczyć itp czy jest to inaczej, czytaj lepiej rozwiązane. Bo stawki kontraktorów są kosmiczne, tyle żeby się nie okazało że jak skręcę kostkę na wycieraczce to zapłacę 2000 ojro za chirurga ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale chcesz pracować w Szwajcarii, czy pracować zdalnie z Polski? W drugim przypadku najlepsze rozwiązanie to jednoosobowa działalność gospodarcza. Wystawisz im fakturę VAT i możesz coś więcej utargować.
Kiedyś pisałeś, że pracujesz w branży IT. Przyjęło się, że kontraktor zarabia od 1,5 raza do 2 razy tyle co osoba wykonująca tą samą pracę zatrudniona w firmie na stałe. Dlatego stawki mogą Ci się wydawać kosmiczne (oczywiście jak na ichniejsze warunki, bo na nasze to są galaktyczne). |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
-znać podstawy obcego języka bo inaczej Cie będą "ruchać" -nie pracować u POLAKÓW(za granicą większość to świnie),TURKÓW i innych takich.. -jak już będziesz na miejscu i będą problemy z kasą przy terminie to lepiej uciekaj od razu |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Oczywiście wyjazd. Praca zdalna jest praktycznie nie do znalezienia jeśli chodzi o moje stanowisko, chyba że transfer w ramach firmy ale to obecnie też niemożliwe
![]() Dlatego się właśnie zastanawiam nad kontraktem ale jeśli to wygląda jak u nas że ani się nie liczy do lat pracy ani nie ma kompletnie żadnego ubezpieczenia (dopóki się samemu nie wykupi) to już tak różowo nie jest. Zarobki faktycznie wyższe (śledzę temat już od wielu lat) ale jak się doliczy podatek od kontraktu, pakiet medyczny, bezpłatny urlop to już różnica nie jest 100% ale czasami i poniżej 50%. Oczywiście nie ma co porównywać do naszego podwórka bo nasze pensje są niższe niż bezrobocie w większości krajów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
O pracę zdalną trudno nawet dla programisty. Choć kilka takich ofert w życiu widziałem.
Nie orientuję się jak to dokładnie wygląda w Szwajcarii, jakie są tam możliwości umów między pracodawcą, a pracownikiem. Tylko weź pod uwagę, że "kontrakt" niekoniecznie oznacza nasz odpowiednik umowy o dzieło. Nawet w Polsce to co umownie nazywa się "kontraktem" można wykonywać w ramach umowy o dzieło, umowy zlecenie, własnej dg, albo umowy o pracę na czas określony. "Kontrakt" oznacza jedynie, że jesteś zatrudniony do wykonania konkretnego zadania. Co do stażu pracy i składek, to nie wiem jak to wygląda w przypadku osób pracujących za granicą. Jak ktoś płaci składki emerytalne w Szwajcarii to jak to traktuje później ZUS? Jako okres bezskładkowy? Na mój chłopski rozum to najlepiej założyć własną działalność w Polsce, a im wystawiać faktury VAT. O ile zgodzą się na taką formę współpracy. Zapłacisz 1 tys. zł miesięcznie na ZUS i masz podatek liniowy. Przy takiej pracy zarobisz pewnie co najmniej 6-7 tys. euro. W Szwajcarii zapłaciłbyś od tego na pewno więcej składek i być może wyższy podatek. A ubezpieczenie zdrowotne będzie miał w Polsce. O ile jesteś zdrowy to ja bym na Twoim miejscu zaryzykował. Jak będzie się działo coś poważnego to pewnie i tak wrócisz do Polski. A jak się przeziębisz to trudno, zapłacisz za prywatną wizytę ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Luzik
![]() Właśnie rozmawiam z jedną rekruterką - może ona mi też wyjaśni co nieco - skoro sama kontrakt oferuje to coś na ten temat pewnie wie. ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ok, wiem wszystko. Szukać oferty i się pakować
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
managerów restauracji zapraszam na prv.
możliwość dodatkowego zarobku. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś jakieś informacje/doświadczenia na temat pracy w firmie BSPL/BEHR Service Polska, ul.Skośna, KRK ?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Ktoś poleci jakąś sprawdzoną agencję pracy na Wyspach?
Konkretnie chodzi mi o Manchester - jakby ktoś tu był z tego miasta albo okolic, poproszę o kontakt! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ma ktoś może do zaoferowania stałą pracę ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
(nieaktualne)
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.07.2014 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cześć. Jest tu może ktoś kto pracuje (pracował) w Islandii? Bardzo poważnie zastanawiamy się z narzeczoną nad wyjazdem. Może ktoś się odezwać? Mam kilka pytań.
Będę wdzięczny. Pozdro! ![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
kiedyś tam pracowałem na magazynie jak jeszcze istnial BEHR. ale poprzez redukcje etatów niestety podziekowali. ogolnie bardzo dobrze sie tam pracowało. fajna atmosfera. poszukują tam teraz ludzi do pracy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla Braci z Gdańska:
DECATHLON Rumia poszukuje pracowników: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/prac...gl8768975.html Powód: aktualizacja
Ostatnio edytowane przez Zola : 07.09.2014 o godz. 17:26.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Sory że dopiero teraz odpisuje ale byłem nieaktywny trochę czasu. Pytałem bo chciałem iść tam na praktykę studencką i poszedłem. Większość czasu spędziłem w biurze konstrukcyjnym ale miałem tez okazję być przez parę dni na magazynie i rzeczywiście fajna atmosfera bez żadnych "korporacyjnych" warunku czy pracy po "-naście" godzin.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Projektantów z własną działalnością, działających w branży projektowania wnętrz zapraszam na PRIV.
|
|
|