The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2014, 17:09
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Kolejna rozmowa i propozycja stażu na 3 miesiące za 1000zł Brutto! (oczywiście zamiast normalnego etatu)

Chyba ....a zacznę jakiś pamiętnik pisać albo blog bo to co widzę to się w głowie nie mieści !

Jeżeli ktoś by znał pracodawce poszukującego pracownika po OŚ i jeszcze jednym kierunku zbliżonym do ekonomii i spożywki niezbyt władającego angielskim posiadającym doświadczenie w jednostkach państwowych, laboratorium i gazecie (nie GW) niech podsunie moją kandydaturę. Co do kwestii finansowych po ostatnich przebojach nie jestem wybredny.
No to witam w klubie poszukujących, ja dopiero rozpocząłem przygodę z tym bagnem, szukam w sumie od tygodnia pracy. Póki co proponowali mi pracę za 1500 i jeszcze jedną za stawkę niższą. /mgr inż.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 15.01.2014 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.01.2014, 19:08
Nie dajcie się nabierać na pracę w firmie Dragon International (wcześniej INFGL POLSKA).

Nawet jeśli dzwonią i zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną. Opinie o tej firmie znajdziecie wpisując starą nazwę.
Dobrze, że jest internet, że nie poszedłem na rozmowę jutro.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2014, 19:27
Mam pytanie pracował z was ktoś przy ścinaniu i pakowaniu sałaty? Powie ktoś coś więcej? jak to wygląda?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.01.2014, 20:02
7-12 tyś to za dużo jak na moje skromne wymagania. Mam szanse dostać się do salonu Play ale to chyba nie jest praca na dłużej. Fajne było by dostać taką że nie muszę grubo ponad 5 tyś zarabiać ale żeby mieć stabilność
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.01.2014, 21:32
gdyby ktoś znał jakąś mamę:
http://www.gumtree.pl/cp-inne-wydarz...kiet-561313638

na prośbę znajomego (albo kobiety w odpowiednim wieku bo nie trzeba z dzieckiem przychodzić)
kasa naprawdę łatwa i żadnych haczyków nie ma. jak coś to mail z ogłoszenia albo na privie odpiszę jak bede mógł.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.03.2014, 21:46
Da radę ogarnąć jakąś robotę na piątki-soboty? Ew. piątki-soboty-niedzielę , soboty-niedzielę? Tylko coś bardziej sensownego niż telemarketing i inne ulotki.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.03.2014, 15:47
Drogie Koleżanki i Koledzy,

Czy jest na sali ktoś kto pracuje w HSBC w Zabierzowie ? Najlepiej z działu HR Jeśli tak to będę ogromnie wdzięczny za kontakt.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2014, 16:18
silver03 napisał(a):Wyświetl post
No to witam w klubie poszukujących, ja dopiero rozpocząłem przygodę z tym bagnem, szukam w sumie od tygodnia pracy. Póki co proponowali mi pracę za 1500 i jeszcze jedną za stawkę niższą. /mgr inż.
Nie rozpatrywałbym pierwszej pracy tylko i wyłącznie w kategoriach finansowych. Studia to jedno a doświadczenie to drugie.

Sam aktualnie zatrudniłem do swojego oddziału dużej korporacji dziewczynę po studiach ( kierunek pokrywający się częściowo z wymaganiami - też mgr inż ))) za rzeczone 1500 netto. Nie widzę sensu dawać więcej osobie bez doświadczenia. To bardziej moje niż jej ryzyko.
Oczywiście po 3 miesiącach dostanie podwyżkę jak wszystko będzie ok. Po roku jeżeli będzie pełnowartościowym pracownikiem na pewno nie zostawię ją z 1800 na rękę.Żaden średnio rozgarnięty pracodawca w postaci właściciela firmy czy dyrektora nie zakłada, że ktoś wnoszący coś do firmy będzie całe życie dymał za 2 k na rękę. Dodatkowo dochodzą premie, szkolenia i przede wszystkim doświadczenie w bardzo dużej i stabilnej firmie. Trzeba tylko trafić do normalnie zarządzanej firmy.

Piszę to jako poradę dla tych, którzy szukają pracy po studiach. Ważniejsza od startowej kwoty jest firma która wam ją oferuje - możliwości rozwoju, budowa swojego CV.

Sam po studiach (nie była to socjologia ) zaczynałem pracę na składzie budowlanym nosząc krawężniki. Teraz kilka miejsc pracy dalej sam zatrudniam ludzi )))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 31.03.2014 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.03.2014, 19:56
Wszystko fajnie bo sam przeszedłem tą drogę czyli od 1500 zł na rękę aż po okresowo wartość z jednym zerem więcej ale tylko częściowo zgodzę się z powyższym postem.
Wyobraź sobie, że jesteś kimś kto chce założyć rodzinę. Kończysz studia masz dwadzieścia parę lat, i dymasz za kwotę, która nawet nie pozwoli Ci na opłacenie mieszkania. A gdzie tam ubranie, jedzenie, dojazdy do pracy itd. Nie mówiąc już o wakacjach, samochodzie itd. Do 26 roku życia być na garnuszku rodziców ? Dla mnie słabe...
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.03.2014, 20:06
Z waszych wypowiedzi wynika że w Polsce tylko praca na swoim daje jakieś szanse na przyzwoitą pensję w okolicach średniej krajowej. I nie wiem jak wy ale ja zauważyłem tendencję wieloetatowości. Już jeden nie wystarcza tylko ludzie zaczynają brać 2 i 3 aby podorabiać. Oczywiście to nie są prace stałe jednak coraz częściej się z tym spotykam.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Hardcore1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2014, 15:27
Witam ! Poszukuję pracy najlepiej pracy fizyczej. Jakby ktoś miał, słyszał o jakiejś to byłbym wdzięczny
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.04.2014, 18:03
Wie ktoś coś na temat pracy w Ikei? W sensie zarobków, awansów, jak się tam pracuje?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.04.2014, 20:38
wiślakcb napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktoś wiarygodną agencję pracy za granicą ?
Znalazles cos wartego uwagi ewentualnie ktos poleci cos?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.05.2014, 09:34
Ma ktoś jakieś doświadczenie z pracy jako "kontraktor" w Szwajcarii albo Niemczech?

Czy tak jak u nas trzeba samemu bulić "zusy", samemu się ubezpieczyć itp czy jest to inaczej, czytaj lepiej rozwiązane.
Bo stawki kontraktorów są kosmiczne, tyle żeby się nie okazało że jak skręcę kostkę na wycieraczce to zapłacę 2000 ojro za chirurga
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.05.2014, 12:05
Ale chcesz pracować w Szwajcarii, czy pracować zdalnie z Polski? W drugim przypadku najlepsze rozwiązanie to jednoosobowa działalność gospodarcza. Wystawisz im fakturę VAT i możesz coś więcej utargować.
Kiedyś pisałeś, że pracujesz w branży IT. Przyjęło się, że kontraktor zarabia od 1,5 raza do 2 razy tyle co osoba wykonująca tą samą pracę zatrudniona w firmie na stałe. Dlatego stawki mogą Ci się wydawać kosmiczne (oczywiście jak na ichniejsze warunki, bo na nasze to są galaktyczne).
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 31.05.2014, 17:05
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś jakieś doświadczenie w sezonowej pracy za granicą Jakieś kontakty czy coś Poszukuje jakieś pracy na wakacje ( praca fizyczna) najlepiej przy zbiorach.
Da się coś wyłapać czy większość to oszuści
Jedyne co moge podpowiedzieć to jadąc na sezonową prace za granice :

-znać podstawy obcego języka bo inaczej Cie będą "ruchać"
-nie pracować u POLAKÓW(za granicą większość to świnie),TURKÓW i innych takich..
-jak już będziesz na miejscu i będą problemy z kasą przy terminie to lepiej uciekaj od razu
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 31.05.2014, 17:10
4karol4 napisał(a):Wyświetl post
Ale chcesz pracować w Szwajcarii, czy pracować zdalnie z Polski? ).
Oczywiście wyjazd. Praca zdalna jest praktycznie nie do znalezienia jeśli chodzi o moje stanowisko, chyba że transfer w ramach firmy ale to obecnie też niemożliwe

Dlatego się właśnie zastanawiam nad kontraktem ale jeśli to wygląda jak u nas że ani się nie liczy do lat pracy ani nie ma kompletnie żadnego ubezpieczenia (dopóki się samemu nie wykupi) to już tak różowo nie jest.

Zarobki faktycznie wyższe (śledzę temat już od wielu lat) ale jak się doliczy podatek od kontraktu, pakiet medyczny, bezpłatny urlop to już różnica nie jest 100% ale czasami i poniżej 50%.

Oczywiście nie ma co porównywać do naszego podwórka bo nasze pensje są niższe niż bezrobocie w większości krajów.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.05.2014, 23:28
O pracę zdalną trudno nawet dla programisty. Choć kilka takich ofert w życiu widziałem.

Nie orientuję się jak to dokładnie wygląda w Szwajcarii, jakie są tam możliwości umów między pracodawcą, a pracownikiem. Tylko weź pod uwagę, że "kontrakt" niekoniecznie oznacza nasz odpowiednik umowy o dzieło. Nawet w Polsce to co umownie nazywa się "kontraktem" można wykonywać w ramach umowy o dzieło, umowy zlecenie, własnej dg, albo umowy o pracę na czas określony. "Kontrakt" oznacza jedynie, że jesteś zatrudniony do wykonania konkretnego zadania. Co do stażu pracy i składek, to nie wiem jak to wygląda w przypadku osób pracujących za granicą. Jak ktoś płaci składki emerytalne w Szwajcarii to jak to traktuje później ZUS? Jako okres bezskładkowy?

Na mój chłopski rozum to najlepiej założyć własną działalność w Polsce, a im wystawiać faktury VAT. O ile zgodzą się na taką formę współpracy. Zapłacisz 1 tys. zł miesięcznie na ZUS i masz podatek liniowy. Przy takiej pracy zarobisz pewnie co najmniej 6-7 tys. euro. W Szwajcarii zapłaciłbyś od tego na pewno więcej składek i być może wyższy podatek. A ubezpieczenie zdrowotne będzie miał w Polsce. O ile jesteś zdrowy to ja bym na Twoim miejscu zaryzykował. Jak będzie się działo coś poważnego to pewnie i tak wrócisz do Polski. A jak się przeziębisz to trudno, zapłacisz za prywatną wizytę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 01.06.2014, 07:38
Luzik

Właśnie rozmawiam z jedną rekruterką - może ona mi też wyjaśni co nieco - skoro sama kontrakt oferuje to coś na ten temat pewnie wie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.06.2014, 08:34
Ok, wiem wszystko. Szukać oferty i się pakować
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.06.2014, 19:07
managerów restauracji zapraszam na prv.
możliwość dodatkowego zarobku.
Odpowiedz cytując
manian
Member

Od: 09.2010

Stary 21.06.2014, 23:40
Ma ktoś jakieś informacje/doświadczenia na temat pracy w firmie BSPL/BEHR Service Polska, ul.Skośna, KRK ?
Odpowiedz cytując
kermit06
Member

Od: 02.2014

Stary 02.07.2014, 16:57
Ktoś poleci jakąś sprawdzoną agencję pracy na Wyspach?

Konkretnie chodzi mi o Manchester - jakby ktoś tu był z tego miasta albo okolic, poproszę o kontakt!
Odpowiedz cytując
L U Z N Y
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.07.2014, 22:11
Ma ktoś może do zaoferowania stałą pracę ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.07.2014, 12:08
(nieaktualne)
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.07.2014 o godz. 12:59.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.07.2014, 17:57
Cześć. Jest tu może ktoś kto pracuje (pracował) w Islandii? Bardzo poważnie zastanawiamy się z narzeczoną nad wyjazdem. Może ktoś się odezwać? Mam kilka pytań.

Będę wdzięczny. Pozdro!
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.07.2014, 05:21
manian napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś jakieś informacje/doświadczenia na temat pracy w firmie BSPL/BEHR Service Polska, ul.Skośna, KRK ?
kiedyś tam pracowałem na magazynie jak jeszcze istnial BEHR. ale poprzez redukcje etatów niestety podziekowali. ogolnie bardzo dobrze sie tam pracowało. fajna atmosfera. poszukują tam teraz ludzi do pracy?
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.09.2014, 13:14
Dla Braci z Gdańska:

DECATHLON Rumia poszukuje pracowników:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/prac...gl8768975.html
Powód: aktualizacja
Ostatnio edytowane przez Zola : 07.09.2014 o godz. 17:26.

Odpowiedz cytując
manian
Member

Od: 09.2010

Stary 14.09.2014, 15:20
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
kiedyś tam pracowałem na magazynie jak jeszcze istnial BEHR. ale poprzez redukcje etatów niestety podziekowali. ogolnie bardzo dobrze sie tam pracowało. fajna atmosfera. poszukują tam teraz ludzi do pracy?
Sory że dopiero teraz odpisuje ale byłem nieaktywny trochę czasu. Pytałem bo chciałem iść tam na praktykę studencką i poszedłem. Większość czasu spędziłem w biurze konstrukcyjnym ale miałem tez okazję być przez parę dni na magazynie i rzeczywiście fajna atmosfera bez żadnych "korporacyjnych" warunku czy pracy po "-naście" godzin.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Stary 17.09.2014, 15:50
Projektantów z własną działalnością, działających w branży projektowania wnętrz zapraszam na PRIV.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów