|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie chcę zaśmiecać forum, więc wybrałem fragmenty, w których od razu widać logiczną sprzeczność
Co jest nie tak ze słowem "przekraczanie", czego nie dostrzegli autorzy słowników, a dostrzegasz ty? Nie kojarzę żadnego ofensywnego pomocnika z Wisły, którego by sędziowie ordynarnie oszczędzili choćby 2 mecze pod rząd, ale jak mi taki przykład podasz z miejsca przeproszę. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wykracza poza granice zwyklego przypadku - Wiec insynuujesz ze to celowe tak? No nie rob teraz z ludzi idiotow
Za slowa ktore sie pisze bierze sie odpowiedzialnosc Piszesz ze kazdemu sie przytrafia ale konczysz takim stwierdzeniem wiec co to jest ? Wszystkim ale u Legii to dziwne i przekracza granice zwyklego przypadku. Wiec jaki to przypadek, niezwykly ? Pomysl.Mowilem o uratowaniu dupy defensywnemu pomocnikowi, nie napisalem ofensywnemu, zobacz co zacytowales. Uratowal mu dupe w jednym meczu 2 razy, mozna to uznac za 2 osobne przypadki Gdybys nie wiedzial, mowie o Sobolewskim.Myslisz ze ta wymiana zdan prowadzic do jakiegokolwiek konsensusu ? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Ja nie wiem, skąd się wzięła tak tragiczna gra defensywy, ale widząc mecze Pasów dochodzę do wniosku, że sam brak umiejętności wszystkiego nie tłumaczy. Oni mają albo problem z "myślą taktyczną" geniusza Ulatowskiego, albo zwyczajnie powinni się leczyć u psychiatry. Kto przy zdrowych zmysłach, jak napastnik wychodzi sam na sam odpuszcza krycie? Przecież to ewidentna dywersja. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
![]()
Nie, bo z góry uznałeś mnie za krzykacza plującego nienawiścią do Legii, a tak po prostu nie jest. |
||
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Ktos tutaj mowil ze Cracovia ma slaby sklad. Ok, ale taka Polonia Bytom to ma niby lepszy? Tak jak wczoraj napisalem, tam ktos uprawia partyzantke, i nie jest powiedziane ze to tylko pilkarze.
PS; 3zyk - Kartka dla Sobolewskiego to by bylo oslabienie w 2 meczach Co do "abstrakcyjnosci" tez bym nie demonizowal. Bylo kilka przypadkow na plus i na minus. Nie bede obiektywny wiec na 100% nie powiem ze to sie rownowazy. Kazdy widzi co chce widziec. Starcza mi jedynie w tej swojej "obiektywnosci" na wysnucie teorii, ze jednak nie byly to jakies wielkie abstrakcyjne pomylki ![]() Nie, nie mam Cie za krzykacza ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.11.2010 o godz. 13:55.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Na tej samej zasadzie funkcjonował ŁKS czy przez długi czas Odra. Krótkie kontrakty lub wypożyczenia i zawodnicy się starali bo wiedzieli że tylko tak mogą wywalczyć nowy kontrakt. A w Cracovi kasa nie mała, zawsze na termin a że część z tych zawodników jest słaba to efekt gotowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Hola, hola!
Panowie chyba zapominają w jakiej otoczce prowadzone był rozgrywki piłki kopanej w naszym kraju. Przecież to nie miało nic wspólnego z przestrzeganiem regulaminów, duchem sportu, czy nawet zwykłą ludzką uczciwością. Żeby nie być gołosłownym opiszę pokrótce jakie zespoły grają obecnie w ekstraklasie: Amica Wronki vel. Lech Poznań - twór, który po fuzji Amiki i Lecha przed sezonem 2006/2007 gra jako nowy podmiot na licencji Amiki Wronki, oba kluby były bezpośrednio związane z działalnością Fryzjera, a legenda dawnego Lecha pseudonim "Reksio" i kilku innych znanych piłkarzy jest oskarżonych o ustawianie meczów sprzed kilku lat. Zespół, który powinien grać na zapleczu ekstraklasy, albo w II lidze jest obecnym MP i reprezentuje Polskę w LE. Czy to nie kuriozalne? Cracovia - drużyna, która powinna być 2 albo 3 razy relegowana z ligi, po raz pierwszy za ustawienie połowy spotkań w II lidze w sezonie 2003/2004, po sezonie 2008/2009 utrzymuje się dzięki wyrzuceniu ŁKS-u przy "zielonym stoliku", a po trzecie, że jest Cracovią Discopolo vel. Grodzisk vel. Polonia - Groclin, który brał udział w korupcji (przyznał się do tego Drzymała) został przejęty przez Polonię i gra obecnie w ekstraklasie na licencji zamieszanego w korupcję Groclinu Korona - zdegradowana przed sezonem 2008/2009 Jagiellonia - najpierw zdegradowana w trakcie sezonu 2008/2009, a skończyło się na 10 punktach ujemnych Zagłębie L. - zdegradowane w trakcie sezonu 2007/2008 Widzew - spadł normalnie w sezonie 2007/2008, a w trakcie sezonu 2008/2009 został powtórnie zdegradowany i pozostał w I lidze GKS Bełchatów - zamieszany w korupcję, ale bez kary Arka - podobnie Górnik Zabrze, Polonia Bytom, Lechia i Chorzów w miarę czyste. Z braku kasy przeważnie Legia - wątpliwy sezon za Wdowczyka Wisła - są wątpliwości z początkiem ery Cupiała, ale w miarę czysto Także generalnie nie widzę sensu prowadzić jakiegokolwiek sporu na temat tego kto jest bardziej faworyzowany, a kto mniej bo każdy widzi, że żyjemy w tym samym bagnie i miną lata zanim coś się zmieni w tym temacie. |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Arka też była bodajże ukarana za korupcję - zlecieli z ligi.
EDIT: Arka w sezonie 2006/2007 zajęła 11 miejsce, ale za korupcję została zdegradowana ![]()
Ostatnio edytowane przez scofield : 21.11.2010 o godz. 14:39.
![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
Byla 'wojna slowna' Lech-Wisla, byla Lech-Legia, teraz widze jest Wisla-Legia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
Ha a powiedz mi kto teraz gdy Lech/Amica jest MP i gra dobrze w pucharach odważy się rozliczyć ich za błędy przeszłości czyli licencje Amici i ich szybki awans do wyższych klas załatwiany przez fryzjera i puchar polski na licencji Lecha do zdobycia którego przecież się przyznają. Teoretycznie możliwe, ale wiemy jak to wygląda w praktyce. Było głośno o tym że będą im postawione zarzuty korupcyjne, przecież sam Masiota wysyłał pisma że oni nie są już ani tamtym Lechem ani Amicą aby tylko uciąć te zarzuty, ale sprawa ucichła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Był jakiś wyrok w sprawie 93r? Nie? To czemu przypisujecie sobie to mistrzostwo?
![]() ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Zapamietac nalezy ze mistrzostwo z 93 roku jest sierota ktorej nikt tak naprawde nie chce. Sierota, chora, splodzona poprzez gwalt na pilce noznej. Milo sie o niej rozmawia, milo czasami polemizowac czy to nasze czy wasze dziecko, ale przyjac ja to jak przyznac sie do czegos, co nie chce przejsc przez usta
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
lol Wy ciagle z tym mistrzostwem. Całą Polska widziała tylko Wy jak zwykle nie widzieliście. Nawet Szczęsny przyznał się, że mecz był sprzedany. Zmieńcie płytę i obejrzyjcie bramki z tego meczu z otwartymi oczami:
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4 |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie oczekuje felietonu. Wystraczy prosta odpowiedz, TAK lub NIE. Prosze nie odbierac tego postu jako probe oczyszczenia Legii i przekonania ze ten byl meczem czystym, bo pewnie i nie był. Ale jezeli kogos karac to majac dowody w reku, a nie poprzez poszlaki lub kuleszową intuicje. Czy tez wypowiedzi tego pajaca Szczesnego :]
Ostatnio edytowane przez killzone : 21.11.2010 o godz. 16:01.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale jaki wyrok? Przecież korupcja w sporcie jest ścigana jest dopiero od 2003 roku przez prokuraturę. Dopiero wtedy zmieniono prawo. Wtedy nie mogło być wyroku bo sprzedanie meczu nie było przestępstwem.
Cytuje: Podobna sprawa miała miejsce w 1993 r., gdy Legia Warszawa w wyjazdowym meczu wygrała w "cudowny" sposób z Wisłą Kraków 6:0. To wystarczyło do mistrzowskiego tytułu (odebranego później na rzecz Lecha Poznań), choć ŁKS "rozgromił" Olimpię Poznań 7:1. - Co najmniej czterem piłkarzom byłem w stanie udowodnić przekupstwo, ale nie było na to odpowiedniego paragrafu w kodeksie karnym - wspomina Marek Miarczyński, który w Prokuraturze Kraków Krowodrze prowadził wtedy tę sprawę. Zacytuje jeszcze waszego piłkarza: - Nie mam cienia wątpliwości. Oglądałem ten mecz z ławki rezerwowych. Tamci grali jak pijani we mgle. A Legia podejmowała ryzyko, jakiego by pod presją wyniku za nic nie podjęła, gdyby obawiała się prawdziwych kontrataków. Trener Wójcik przez ogromną komórkę dowiadywał się, jaki jest wynik w Łodzi (gdzie ŁKS grał z Olimpią). I pokazywał, ile jeszcze bramek trzeba strzelić. Co najciekawsze, tymi wskazówkami byli tak samo zainteresowani legioniści, jak i wiślacy - opowiada Szczęsny na łamach Dużego Formatu, dodatku do Gazety Wyborczej. - Mówię wprost, że Legia kupiła ten mecz. Teraz, na amatorskim meczu, spotkałem dwóch zawodników tamtej Wisły, którzy mi opowiadali, że wtedy nie mieli wyjścia, bo dostali przykaz z góry, żeby ten mecz puścić.
Ostatnio edytowane przez Fan Lecha : 21.11.2010 o godz. 16:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
ale Legioniści wiedzą lepiej
![]() ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pytanie do znafców którzy oglądali wszystkie spotkania
kto rozegrał najgorszy mecz w tej kolejce spośród trójki Wisła - Legia - Lech ? PS. Nowak szaleje , chyba Janas wypłaty w tym roku nie zobaczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Według mnie Lech , 2 razy Polonia miała poprzeczke i dość moco na nich naciskali
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Co innego nie gwizdnąć karnego po faulu na Kirmie (8/10 sędziów by gwizdnęło, bo Kirm upadł mistrzowsko), a co innego nie zawiesić Komorowskiego. Tu nie można było popełnić błędu, więc ta decyzja mówi wszystko o obiektywności komisji ligi, panowie z Warszawy nie ośmieszajcie się przez kolejne strony.Zamiast pytania "Czy zawiesić Komorowskiego?" można było postawić pytanie "Czy komisja ligi sprzyja Legii", bo w tym przypadku było to jednoznaczne.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
To straszne co piszesz
![]() Polonia ma bardzo fajnego bramkarza oraz Bruno w formie iscie miedzynarodowej ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kreseq czy wy gracie z Polonia jeszcze przed zima?
Jedno jest pewne, Polonia nie przegra 3 meczów z rzędu. Oberwie dziś ale albo Wisla tam polegnie albo następna drużyna. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
7 kotow - Mamy jeszcze dwa wyjazdy : Polonia Bytom i Cracovia. Z Polonia ( u siebie ) gramy 26 lutego w pierwszej kolejce po przerwie.
PS: Golebiewski na 2:1. Daje im to nadzieje, bo nie sadze by GKS cos jeszcze strzelil. Oby taki wynik utrzymal sie do konca spotkania.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.11.2010 o godz. 18:34.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No kur*wa już kolejny mecz w którym przegrywają zaczynają gonić no i doprowadzają do korzystnego wyniku.
Tak było w meczu ze Śląskiem, Ruchem, Lechem. Jednak ich gra wygląda dość słabo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Mnie nie interesuje Twoje prywatne zdanie na temat tego zawieszenia, bo dyskusja jest o tym czy ktoś promuje Legię. Dla mnie po tej decyzji nie ma tu już miejsca na dyskusję w tym temacie, bo teraz jest już to fakt. Ja już nie wiem co by się musiało stać, żeby w Warszawie uwierzyli, że mają plecy.Z resztą ostatnio nasi goście z Warszawy strasznie się rozbestwili, jeden w paru postach wyżej insynuował, że Wisła za początków Cupiała była zamieszana w korupcję. Ciekawe, bo na razie ani razu nawet w plotkach nie pojawił się temat Wisły. Chyba jedyne co nas łączy z aferą korupcyjną to stwierdzenie młodego Dziurowicza, że nic nas z nią nie łączy bo byliśmy za silni. Generalnie widać u Legionistów zmianę frontu: kiedyś było zapieranie się rękami i nogami, że nikt im nie pomaga, teraz już jest twierdzenie, że może coś jest na rzeczy ale Wisłe faworyzują conajmniej tak samo ![]()
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.11.2010 o godz. 18:42.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jeden kupował zawdników inny mecze. Proste jak konstrukcja cepa. No ale w kraju pisarzy Ibisza i Cichopek może nie dla każdego to być oczywiste. Więc rozumiem bezpodstawne insynuacje innych. Sądzę,że jak ktoś kiedyś beknie za kłamstwa w internecie i paszkwile bez pokrycia to wypisywanie głupot z dnia na dzień się skończy. To,że ktoś się ....ił nie znaczy,że każdy to robił. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
I Polonia z nami bez Jodłowca. Zawsze to jakiś mały plusik.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciekawa kolejka...wychodzi na to, że na 8 meczy 8 zwycięstw gospodarzy. Oby za tydzień było odwrotnie..
Wie ktoś gdzie można zobaczyć frekwencję z tej kolejki jak i innych? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale ciasno się robi w tabeli. Każda kolejka może coś zmienić i to diametralnie. Mnie się to podoba.
Polonia dziś przegra to znów będzie zadyma made in Wojciechowski, pogrozi im i będą bardzej zmotywowani na mecz z nami. Dla spokoju rzecz jasna zagrają spięci jak nigdy. A my z wyjątkowo zmotywowanymi zespołami raczej grać nie potrafimy. Mierzejewski wygląda naprawdę dobrze i coś jestem niezbyt optymistycznie nastawiony wiedząc,że będzie miał naprzeciwko siebie Cikosa i wspierających go Chaveza i Bunoze. Jednka kolejkę trzeba uznać,ze udaną mimo wszystko. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|