The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
3żyk
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2010, 13:30
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jak cytujesz swoje posty to w calosci.
Nie chcę zaśmiecać forum, więc wybrałem fragmenty, w których od razu widać logiczną sprzeczność

"Kazdemu zdarza sie korzystac, ale dziwnym trafem wasze..." Ja Tobie niczego nie wmawiam, ja widze caly post i po prostu traktuje go takim jakim go widze, ot cala filozofia. Co oznacza ten "dziwny traf" ? Po cholere o nim wspominales skoro "kazdemu sie zdarza" ? Tutaj to mi brak slow
Co oznacza "dziwny traf"? Podejrzany przypadek innymi słowy. To zwrot, który nie implikuje jednoznacznego wyroku, tylko zwraca uwagę na pewną szczególną wyjątkowość sytuacji. Przykłady takowych podałem w pierwszym poście.

Jeszcze na koniec o jakims "przekraczaniu" No czlowieku teraz to dodales do pieca Moze porozmawiamy jak uratowali dupe karykaturze defensywnego pomocnika ?
Co jest nie tak ze słowem "przekraczanie", czego nie dostrzegli autorzy słowników, a dostrzegasz ty? Nie kojarzę żadnego ofensywnego pomocnika z Wisły, którego by sędziowie ordynarnie oszczędzili choćby 2 mecze pod rząd, ale jak mi taki przykład podasz z miejsca przeproszę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.11.2010, 13:37
Wykracza poza granice zwyklego przypadku - Wiec insynuujesz ze to celowe tak? No nie rob teraz z ludzi idiotow Za slowa ktore sie pisze bierze sie odpowiedzialnosc Piszesz ze kazdemu sie przytrafia ale konczysz takim stwierdzeniem wiec co to jest ? Wszystkim ale u Legii to dziwne i przekracza granice zwyklego przypadku. Wiec jaki to przypadek, niezwykly ? Pomysl.

Mowilem o uratowaniu dupy defensywnemu pomocnikowi, nie napisalem ofensywnemu, zobacz co zacytowales.
Uratowal mu dupe w jednym meczu 2 razy, mozna to uznac za 2 osobne przypadki Gdybys nie wiedzial, mowie o Sobolewskim.

Myslisz ze ta wymiana zdan prowadzic do jakiegokolwiek konsensusu ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.11.2010, 13:49
Kameleon napisał(a):Wyświetl post
Cracovia masakra
W skrótach z ligi+ to obrona wygląda jak dywersja, obrońcy się usuwają z drogi Jadze żeby miała drogę wolną na bramkę
Pokazywali w powtórce zachowanie bodaj Kosanovica przy bramce Grosickiego. Zamiast pomóc Polczakowi i przeciąć akcję Grosika, facet pobiegł asekurować, ale Cabaja. Po prostu kabaret.

Ja nie wiem, skąd się wzięła tak tragiczna gra defensywy, ale widząc mecze Pasów dochodzę do wniosku, że sam brak umiejętności wszystkiego nie tłumaczy. Oni mają albo problem z "myślą taktyczną" geniusza Ulatowskiego, albo zwyczajnie powinni się leczyć u psychiatry.

Kto przy zdrowych zmysłach, jak napastnik wychodzi sam na sam odpuszcza krycie? Przecież to ewidentna dywersja.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Stary 21.11.2010, 13:51
Wykracza poza granice zwyklego przypadku - Wiec insynuujesz ze to celowe tak? No nie rob teraz z ludzi idiotow Za slowa ktore sie pisze bierze sie odpowiedzialnosc Piszesz ze kazdemu sie przytrafia ale konczysz takim stwierdzeniem wiec co to jest ? Wszystkim ale u Legii to dziwne i przekracza granice zwyklego przypadku. Wiec jaki to przypadek, niezwykly ? Pomysl.
Rozpiszę to, co powtarzam od początku tej dyskusji, tak jasno jak umiem: w piłce ogólnie, a w rodzimej szczególnie, zdarza się wiele pomyłek sędziowskich, których beneficjentami bywa każda z drużyn. Zaznaczam po prostu, że te, które mają miejsce na korzyść Legii miewają szczególnie abstrakcyjny wymiar. Nie znam przyczyny takiego stanu rzeczy i nie oczekuję, że go cudownie poznam, ale wiem, że te sytuacje mnie, jako regularnego widza ekstraklasy, irytują i psują mi przyjemność z oglądania, to też wypowiadam się o tym na forum, mając taką możliwość. Myśleć staram się cały czas

Mowilem o uratowaniu dupy defensywnemu pomocnikowi, nie napisalem ofensywnemu, zobacz co zacytowales.
Uratowal mu dupe w jednym meczu 2 razy, mozna to uznac za 2 osobne przypadki Gdybys nie wiedzial, mowie o Sobolewskim.
Moje niedopatrzenie, przepraszam. Nie uważam jednak by można było to tak samo traktować. Co innego osłabić drużynę w jednym meczu, a w kilku.

Myslisz ze ta wymiana zdan prowadzic do jakiegokolwiek konsensusu ?
Nie, bo z góry uznałeś mnie za krzykacza plującego nienawiścią do Legii, a tak po prostu nie jest.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.11.2010, 13:52
Ktos tutaj mowil ze Cracovia ma slaby sklad. Ok, ale taka Polonia Bytom to ma niby lepszy? Tak jak wczoraj napisalem, tam ktos uprawia partyzantke, i nie jest powiedziane ze to tylko pilkarze.

PS; 3zyk - Kartka dla Sobolewskiego to by bylo oslabienie w 2 meczach Co do "abstrakcyjnosci" tez bym nie demonizowal. Bylo kilka przypadkow na plus i na minus. Nie bede obiektywny wiec na 100% nie powiem ze to sie rownowazy. Kazdy widzi co chce widziec. Starcza mi jedynie w tej swojej "obiektywnosci" na wysnucie teorii, ze jednak nie byly to jakies wielkie abstrakcyjne pomylki
Nie, nie mam Cie za krzykacza
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.11.2010 o godz. 13:55.

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.11.2010, 14:08
Ktos tutaj mowil ze Cracovia ma slaby sklad. Ok, ale taka Polonia Bytom to ma niby lepszy? Tak jak wczoraj napisalem, tam ktos uprawia partyzantke, i nie jest powiedziane ze to tylko pilkarze.
Tylko że w Bytomiu zawodnicy praktycznie co rundę walczą o to aby podpisać nowy kontrakt (czy to w Bytomiu czy w innym zespole). Nie wiem dokładnie ile tam zarabiają ale gdzieś czytałem że jedne z najniższych kontraktów są w tym klubie.
Na tej samej zasadzie funkcjonował ŁKS czy przez długi czas Odra. Krótkie kontrakty lub wypożyczenia i zawodnicy się starali bo wiedzieli że tylko tak mogą wywalczyć nowy kontrakt.

A w Cracovi kasa nie mała, zawsze na termin a że część z tych zawodników jest słaba to efekt gotowy.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.11.2010, 14:15
Hola, hola!

Panowie chyba zapominają w jakiej otoczce prowadzone był rozgrywki piłki kopanej w naszym kraju. Przecież to nie miało nic wspólnego z przestrzeganiem regulaminów, duchem sportu, czy nawet zwykłą ludzką uczciwością.

Żeby nie być gołosłownym opiszę pokrótce jakie zespoły grają obecnie w ekstraklasie:

Amica Wronki vel. Lech Poznań - twór, który po fuzji Amiki i Lecha przed sezonem 2006/2007 gra jako nowy podmiot na licencji Amiki Wronki, oba kluby były bezpośrednio związane z działalnością Fryzjera, a legenda dawnego Lecha pseudonim "Reksio" i kilku innych znanych piłkarzy jest oskarżonych o ustawianie meczów sprzed kilku lat. Zespół, który powinien grać na zapleczu ekstraklasy, albo w II lidze jest obecnym MP i reprezentuje Polskę w LE. Czy to nie kuriozalne?

Cracovia - drużyna, która powinna być 2 albo 3 razy relegowana z ligi, po raz pierwszy za ustawienie połowy spotkań w II lidze w sezonie 2003/2004, po sezonie 2008/2009 utrzymuje się dzięki wyrzuceniu ŁKS-u przy "zielonym stoliku", a po trzecie, że jest Cracovią

Discopolo vel. Grodzisk vel. Polonia - Groclin, który brał udział w korupcji (przyznał się do tego Drzymała) został przejęty przez Polonię i gra obecnie w ekstraklasie na licencji zamieszanego w korupcję Groclinu

Korona - zdegradowana przed sezonem 2008/2009
Jagiellonia - najpierw zdegradowana w trakcie sezonu 2008/2009, a skończyło się na 10 punktach ujemnych
Zagłębie L. - zdegradowane w trakcie sezonu 2007/2008
Widzew - spadł normalnie w sezonie 2007/2008, a w trakcie sezonu 2008/2009 został powtórnie zdegradowany i pozostał w I lidze

GKS Bełchatów - zamieszany w korupcję, ale bez kary
Arka - podobnie

Górnik Zabrze, Polonia Bytom, Lechia i Chorzów w miarę czyste. Z braku kasy przeważnie
Legia - wątpliwy sezon za Wdowczyka
Wisła - są wątpliwości z początkiem ery Cupiała, ale w miarę czysto

Także generalnie nie widzę sensu prowadzić jakiegokolwiek sporu na temat tego kto jest bardziej faworyzowany, a kto mniej bo każdy widzi, że żyjemy w tym samym bagnie i miną lata zanim coś się zmieni w tym temacie.
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Od: 08.2010

Stary 21.11.2010, 14:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post
GKS Bełchatów - zamieszany w korupcję, ale bez kary
Arka - podobnie
Arka też była bodajże ukarana za korupcję - zlecieli z ligi.

EDIT: Arka w sezonie 2006/2007 zajęła 11 miejsce, ale za korupcję została zdegradowana
Ostatnio edytowane przez scofield : 21.11.2010 o godz. 14:39.
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki''
H. Reyman
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 21.11.2010, 14:35
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Amica Wronki vel. Lech Poznań - twór, który po fuzji Amiki i Lecha przed sezonem 2006/2007 gra jako nowy podmiot na licencji Amiki Wronki, oba kluby były bezpośrednio związane z działalnością Fryzjera, a legenda dawnego Lecha pseudonim "Reksio" i kilku innych znanych piłkarzy jest oskarżonych o ustawianie meczów sprzed kilku lat. Zespół, który powinien grać na zapleczu ekstraklasy, albo w II lidze jest obecnym MP i reprezentuje Polskę w LE. Czy to nie kuriozalne?
A czy nie jest kuriozalne ze piszesz konkretne glupoty bez dowodow? Sa jakies wyroki? Nie? to stul dziubek.

Byla 'wojna slowna' Lech-Wisla, byla Lech-Legia, teraz widze jest Wisla-Legia
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 21.11.2010, 14:44
studio2 napisał(a):Wyświetl post
A czy nie jest kuriozalne ze piszesz konkretne glupoty bez dowodow? Sa jakies wyroki? Nie? to stul dziubek.

Byla 'wojna slowna' Lech-Wisla, byla Lech-Legia, teraz widze jest Wisla-Legia

Ha a powiedz mi kto teraz gdy Lech/Amica jest MP i gra dobrze w pucharach odważy się rozliczyć ich za błędy przeszłości czyli licencje Amici i ich szybki awans do wyższych klas załatwiany przez fryzjera i puchar polski na licencji Lecha do zdobycia którego przecież się przyznają. Teoretycznie możliwe, ale wiemy jak to wygląda w praktyce.

Było głośno o tym że będą im postawione zarzuty korupcyjne, przecież sam Masiota wysyłał pisma że oni nie są już ani tamtym Lechem ani Amicą aby tylko uciąć te zarzuty, ale sprawa ucichła.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.11.2010, 14:58
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Był jakiś wyrok w sprawie 93r? Nie? To czemu przypisujecie sobie to mistrzostwo?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.11.2010, 15:16
Zapamietac nalezy ze mistrzostwo z 93 roku jest sierota ktorej nikt tak naprawde nie chce. Sierota, chora, splodzona poprzez gwalt na pilce noznej. Milo sie o niej rozmawia, milo czasami polemizowac czy to nasze czy wasze dziecko, ale przyjac ja to jak przyznac sie do czegos, co nie chce przejsc przez usta

Odpowiedz cytując
Fan Lecha
Member

Stary 21.11.2010, 15:40
lol Wy ciagle z tym mistrzostwem. Całą Polska widziała tylko Wy jak zwykle nie widzieliście. Nawet Szczęsny przyznał się, że mecz był sprzedany. Zmieńcie płytę i obejrzyjcie bramki z tego meczu z otwartymi oczami:

http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 21.11.2010, 15:45
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Było głośno o tym że będą im postawione zarzuty korupcyjne,.

Aaaaa no to wszystko wjasnia "Bo w gazecie tak pisalo a gazeta nie klamie!"
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 21.11.2010, 15:58
Fan Lecha napisał(a):Wyświetl post
lol Wy ciagle z tym mistrzostwem. Całą Polska widziała tylko Wy jak zwykle nie widzieliście. Nawet Szczęsny przyznał się, że mecz był sprzedany. Zmieńcie płytę i obejrzyjcie bramki z tego meczu z otwartymi oczami:

http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4
Odpowiesz na pytanie czy nie? Był wyrok, ze sobie to mistrzostwo przypisujecie?

Nie oczekuje felietonu. Wystraczy prosta odpowiedz, TAK lub NIE.

Prosze nie odbierac tego postu jako probe oczyszczenia Legii i przekonania ze ten byl meczem czystym, bo pewnie i nie był. Ale jezeli kogos karac to majac dowody w reku, a nie poprzez poszlaki lub kuleszową intuicje. Czy tez wypowiedzi tego pajaca Szczesnego :]
Ostatnio edytowane przez killzone : 21.11.2010 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
Fan Lecha
Member

Stary 21.11.2010, 16:07
Ale jaki wyrok? Przecież korupcja w sporcie jest ścigana jest dopiero od 2003 roku przez prokuraturę. Dopiero wtedy zmieniono prawo. Wtedy nie mogło być wyroku bo sprzedanie meczu nie było przestępstwem.

Cytuje:

Podobna sprawa miała miejsce w 1993 r., gdy Legia Warszawa w wyjazdowym meczu wygrała w "cudowny" sposób z Wisłą Kraków 6:0. To wystarczyło do mistrzowskiego tytułu (odebranego później na rzecz Lecha Poznań), choć ŁKS "rozgromił" Olimpię Poznań 7:1. - Co najmniej czterem piłkarzom byłem w stanie udowodnić przekupstwo, ale nie było na to odpowiedniego paragrafu w kodeksie karnym - wspomina Marek Miarczyński, który w Prokuraturze Kraków Krowodrze prowadził wtedy tę sprawę.

Zacytuje jeszcze waszego piłkarza:

- Nie mam cienia wątpliwości. Oglądałem ten mecz z ławki rezerwowych. Tamci grali jak pijani we mgle. A Legia podejmowała ryzyko, jakiego by pod presją wyniku za nic nie podjęła, gdyby obawiała się prawdziwych kontrataków. Trener Wójcik przez ogromną komórkę dowiadywał się, jaki jest wynik w Łodzi (gdzie ŁKS grał z Olimpią). I pokazywał, ile jeszcze bramek trzeba strzelić. Co najciekawsze, tymi wskazówkami byli tak samo zainteresowani legioniści, jak i wiślacy - opowiada Szczęsny na łamach Dużego Formatu, dodatku do Gazety Wyborczej. - Mówię wprost, że Legia kupiła ten mecz. Teraz, na amatorskim meczu, spotkałem dwóch zawodników tamtej Wisły, którzy mi opowiadali, że wtedy nie mieli wyjścia, bo dostali przykaz z góry, żeby ten mecz puścić.
Ostatnio edytowane przez Fan Lecha : 21.11.2010 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.11.2010, 16:34
ale Legioniści wiedzą lepiej
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.11.2010, 17:36
Pytanie do znafców którzy oglądali wszystkie spotkania

kto rozegrał najgorszy mecz w tej kolejce spośród trójki Wisła - Legia - Lech ?

PS. Nowak szaleje , chyba Janas wypłaty w tym roku nie zobaczy
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.11.2010, 17:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do znafców którzy oglądali wszystkie spotkania

kto rozegrał najgorszy mecz w tej kolejce spośród trójki Wisła - Legia - Lech ?
Według mnie Lech , 2 razy Polonia miała poprzeczke i dość moco na nich naciskali
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.11.2010, 18:14
Co innego nie gwizdnąć karnego po faulu na Kirmie (8/10 sędziów by gwizdnęło, bo Kirm upadł mistrzowsko), a co innego nie zawiesić Komorowskiego. Tu nie można było popełnić błędu, więc ta decyzja mówi wszystko o obiektywności komisji ligi, panowie z Warszawy nie ośmieszajcie się przez kolejne strony.Zamiast pytania "Czy zawiesić Komorowskiego?" można było postawić pytanie "Czy komisja ligi sprzyja Legii", bo w tym przypadku było to jednoznaczne.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.11.2010, 18:18
To straszne co piszesz Lepiej juz ? Co my mamy komisje wywozic na taczkach ? Wyluzuj. Ja sie nie osmieszam, ja twierdze ze Komor nie powinien grac. Pisze to 340393 raz, ale widac nie kazdy umie czytac co inni pisza

Polonia ma bardzo fajnego bramkarza oraz Bruno w formie iscie miedzynarodowej

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 18:29
Kreseq czy wy gracie z Polonia jeszcze przed zima?

Jedno jest pewne, Polonia nie przegra 3 meczów z rzędu. Oberwie dziś ale albo Wisla tam polegnie albo następna drużyna.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.11.2010, 18:31
7 kotow - Mamy jeszcze dwa wyjazdy : Polonia Bytom i Cracovia. Z Polonia ( u siebie ) gramy 26 lutego w pierwszej kolejce po przerwie.

PS: Golebiewski na 2:1. Daje im to nadzieje, bo nie sadze by GKS cos jeszcze strzelil. Oby taki wynik utrzymal sie do konca spotkania.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.11.2010 o godz. 18:34.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.11.2010, 18:38
No kur*wa już kolejny mecz w którym przegrywają zaczynają gonić no i doprowadzają do korzystnego wyniku.
Tak było w meczu ze Śląskiem, Ruchem, Lechem.
Jednak ich gra wygląda dość słabo.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.11.2010, 18:39
Titto napisał(a):Wyświetl post
No kur*wa już kolejny mecz w którym przegrywają zaczynają gonić no i doprowadzają do korzystnego wyniku.
Tak było w meczu ze Śląskiem, Ruchem, Lechem.
Jednak ich gra wygląda dość słabo.
?

chyba Lech gonił.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.11.2010, 18:39
To straszne co piszesz Lepiej juz ? Co my mamy komisje wywozic na taczkach ? Wyluzuj. Ja sie nie osmieszam, ja twierdze ze Komor nie powinien grac. Pisze to 340393 raz, ale widac nie kazdy umie czytac co inni pisza

Polonia ma bardzo fajnego bramkarza oraz Bruno w formie iscie miedzynarodowej
Jeszcze tego by brakowało, żebyś nam wmawiał, że decyzja komisji była słuszna Mnie nie interesuje Twoje prywatne zdanie na temat tego zawieszenia, bo dyskusja jest o tym czy ktoś promuje Legię. Dla mnie po tej decyzji nie ma tu już miejsca na dyskusję w tym temacie, bo teraz jest już to fakt. Ja już nie wiem co by się musiało stać, żeby w Warszawie uwierzyli, że mają plecy.

Z resztą ostatnio nasi goście z Warszawy strasznie się rozbestwili, jeden w paru postach wyżej insynuował, że Wisła za początków Cupiała była zamieszana w korupcję. Ciekawe, bo na razie ani razu nawet w plotkach nie pojawił się temat Wisły. Chyba jedyne co nas łączy z aferą korupcyjną to stwierdzenie młodego Dziurowicza, że nic nas z nią nie łączy bo byliśmy za silni.
Generalnie widać u Legionistów zmianę frontu: kiedyś było zapieranie się rękami i nogami, że nikt im nie pomaga, teraz już jest twierdzenie, że może coś jest na rzeczy ale Wisłe faworyzują conajmniej tak samo
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.11.2010 o godz. 18:42.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.11.2010, 18:45
Awe napisał(a):Wyświetl post

Chyba jedyne co nas łączy z aferą korupcyjną to stwierdzenie młodego Dziurowicza, że nic nas z nią nie łączy bo byliśmy za silni.

Jeden kupował zawdników inny mecze. Proste jak konstrukcja cepa. No ale w kraju pisarzy Ibisza i Cichopek może nie dla każdego to być oczywiste. Więc rozumiem bezpodstawne insynuacje innych. Sądzę,że jak ktoś kiedyś beknie za kłamstwa w internecie i paszkwile bez pokrycia to wypisywanie głupot z dnia na dzień się skończy. To,że ktoś się ....ił nie znaczy,że każdy to robił.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 21.11.2010, 18:45
I Polonia z nami bez Jodłowca. Zawsze to jakiś mały plusik.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.11.2010, 18:52
Ciekawa kolejka...wychodzi na to, że na 8 meczy 8 zwycięstw gospodarzy. Oby za tydzień było odwrotnie..
Wie ktoś gdzie można zobaczyć frekwencję z tej kolejki jak i innych?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.11.2010, 19:01
Ale ciasno się robi w tabeli. Każda kolejka może coś zmienić i to diametralnie. Mnie się to podoba.
Polonia dziś przegra to znów będzie zadyma made in Wojciechowski, pogrozi im i będą bardzej zmotywowani na mecz z nami. Dla spokoju rzecz jasna zagrają spięci jak nigdy. A my z wyjątkowo zmotywowanymi zespołami raczej grać nie potrafimy. Mierzejewski wygląda naprawdę dobrze i coś jestem niezbyt optymistycznie nastawiony wiedząc,że będzie miał naprzeciwko siebie Cikosa i wspierających go Chaveza i Bunoze. Jednka kolejkę trzeba uznać,ze udaną mimo wszystko.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów