The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2010, 17:28
Pa. Brożek trafił 3, a powinien 6! xD
Małecki powinien 2, Boguski 3 oraz Kirm 1. W sumie powinno byc 10-0 i była by fantazja. Jest 3-0 i mimo że powinno byc trzykrotnie więcej to i tak jest genialnie. Najśmieszniejsze to, że gdybyśmy wyszli bez bramkarza to praktycznie niewiele by się wynik zmienił
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.05.2010, 17:30
Taki miły przyjemny mecz Cały czas miałem wrażenie, że Legia nie chce i nie zrobi nam żadnej krzywdy i tak też się stało. Tak swoją drogą, to sobie pomyślałem, że któryś z naszych dosypał im proszki nasenne do napoi

A tak na poważnie to ciężko jest oceniać grę, na podstawie tego meczu. Jedyne co cieszy to przełamanie Brożka, po przecież równie dobrze miał pełne prawo tych trzech sytuacji nie wykorzystać.

No i ta kolejka przyniosła nam jedną odpowiedź - szykują się niesamowicie ciekawe derby Krakowa. Rozgrywane w Krakowie, przy publiczności sąsiadów zza miedzy, oni o utrzymania my o mistrzostwo, w dodatku mamy coś do wyrównania po ostatnim razie..
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.05.2010, 17:30
Dobry mecz Wisły, ba! nawet bardzo dobry! Szkoda tylko, że duuuuuuży w tym udział miała Legia, a nie tylko kunszt naszych zawodników.
Co tu dużo gadać, wielka szkoda, że nie postrzelaliśmy jeszcze trochę, pasowało tylko ich dobić i cieszyć się z pogromu. Ale narzekać nie ma co. Wygraliśmy, hat-trick Pawła bardzo mnie cieszy. Może faktycznie nasi chcieli trochę oszczędzić Jano (jedyny piłkarz Legii, którego naprawdę lubię i jak najlepiej życzę), albo sie może nie chcieli wystrzelać przed 2ma następnym meczami... to tak pół żartem, pół serio
Dobrze by było gdyby pan Henio dawał więcej szans Mączyńskiemu. Może nawet i w meczu derbowym, gdzie nie zagra Diaz, a i nie wiadomo co tam z Issą będzie. Nie mam pretensji na pewno o wprowadzenie Kirma, jak ktoś tam napisał wyżej i nie rozumiem, jak ktoś może pisać, że Hristov byłby lepszy- to jest jeden z najgorszych transferów i pewnie dlatego nie wchodzi.

Do pracy komentatorów tez nie mam większych pretensji, pomijając oczywiście Kazia Węgrzyna... Kibice Legii- nie interesuje się ich sporami itd., ale uśmiechałam się podczas tego ich "ole" albo "jeszcze jeden" [pierwsza połowa] x). Zobaczymy jak się tam sprawa rozwinie, ale dzisiejsze warunki były na pewno korzystniejsze dla Wisły i o tym nie zapominajmy. Luzu nie ma, dalej muszą walczyć. I ne wiem jak wy, ale ja o mistrza dalej drżę.

PS. Bardzo proszę trenera o dodatkowy trening strzelecki dla Boguskiego i Małeckiego. I Diaza.

EDIT: [w rytm ichniego "gts-u]
Nasz TS Nasz TS Nasz TS! To Wisełka Mistrzem jest!
Ostatnio edytowane przez masterlag : 08.05.2010 o godz. 17:34.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.05.2010, 17:31
Jestem przekonany ze ten mecz byl najlatwiejszym meczem z tych trzech ostatnich ktora byly przed Wisla. Legia fatalna ,zero dopingu ,to musialo sie tak skonczyc ,3-0 na Łazienkowskiej
Co do pilkarzy to zagrali solidnie,brawo dla Brozka dla hattrick,Boguski jak mogl tego nei trafic , dobrze Sobol ,Alvarez ,Glowa i Marcelo, myslalem ze na ostatnie 10 minut wejdzie Hristov ,ale chyba u Kasperczaka ten pilkarz nie ma szans

Acha i Issa potrenowal pare tygodni z naszymi i juz gra jak pilkarz polskiej Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Pa. Brożek trafił 3, a powinien 6! xD
Małecki powinien 2, Boguski 3 oraz Kirm 1. W sumie powinno byc 10-0 i była by fantazja. Jest 3-0 i mimo że powinno byc trzykrotnie więcej to i tak jest genialnie. Najśmieszniejsze to, że gdybyśmy wyszli bez bramkarza to praktycznie niewiele by się wynik zmienił
xD Juszczyk to mógł spokojnie spać Słabszego rywala dla Wisły nie pamiętam,zero honoru i ambicji a przy tym chyba i umiejętności mają piłkarze Legii
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Super wynik i fajna gra - ciesze sie ze Wiselka nie broni kurczowo przewagi tylko stara sie strzelic kolejne bramki.
Co jak co ale dzieki Kasperczakowi wreszcie zaczeli oddawac duzo strzałow na bramke

Dziekuje i we wtorek czekam na powtorke
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.05.2010, 17:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ps i sory pozostałych za tego posta bo nic on nie wnosi ale jak nie mam w zwyczaju wyzywać to ten kolo działa mi na nerwy od dawna
Nie przepraszaj, buractwo powinno się piętnować.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.05.2010, 17:33
prober napisał(a):Wyświetl post
Nie przepraszaj, buractwo powinno się piętnować.
Chamstwo też.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.05.2010, 17:34
lucekj napisał(a):Wyświetl post
7) Czy nie mieliście wrażenia, że Legia odegrała rolę Wisły z 1993 roku?
z czym żeś się na łeb zamienił?

tego Węgrzyna też nie czaje, bo po 2 minutach wychwalał grę Wisły pod niebiosa

teraz ciężkie derby, aż się boję co pan Lenczyk wymyśli
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2010, 17:35
Nie rozumiem za bardzo komentarzy odnośnie kibiców Legii. Przecież wiadomo, że konflikt z zarządem jest od dawna i ja popieram ich działania. Bez przesady, wyprowadzanie ludzi za np. kurtki z napisem Koniec ITI to żenada ze strony właścicieli. Konflikt na Łazienkowskiej jest również na linii kibice-piłkarze. Gwiazdeczki pokazały, że nie umieją dojebać kibicom przez swoją dobrą grę, toteż postanowili dogryźć im w inny sposób - olewając spotkanie.

Gdy piłkarze Legii odpuścili i z ich strony nie było widać minimalnego zaangażowania zwłaszcza w obronie to Wiślacy z łatwością dochodzili do sytuacji bramkowych. Przy czym wiadomo, że w takich momentach wkrada się spore rozluźnienie i brak koncentracji - stąd wynik 0:3, a nie 0:7.

Cieszy jednak konsekwencja taktyczna. Naprawdę pod tym względem Biała Gwiazda mi dziś zaimponowała.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Dajcie spokój z tymi słabymi spekulacjami. Każdy wie, m.in że Boguski pozbawił siebie szansy strzelenia 2 bramek itp itd.....

Zamknąć temat.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Henry taki wyluzowany, że sobie na konferencji prasowej rozkosznie dłubał w nosie
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.05.2010, 17:37
A mnie ten kretyn rozwalał co komentował.
Już bardziej stronniczy mógł nie być.
Mowa oczywiście o transmisji w TVP2.
Odpowiedz cytując
krakfilm
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.05.2010, 17:39
Moze jeszcze za wczesnie, ale juz warto porownac Wisle Kasperczaka i Wisle Skorzy. Za Skorzy regularne manta od Legii i Lecha, a w tym sezonie jeszcze od Cracovii. Henry, majac pod soba zdeptany idiotyczna mysla szkoleniowa swojego poprzednika zespol, remisuje z Lechem i wygrywa z Legia. Czekamy na nastepny mecz. Widac progres i po dobrze przeprowadzonym wakacyjnym przygotowaniu bedzie jeszcze lepiej. Ale, jak juz pisalem, droga daleka i niektorych progow nie przeskoczymy z tym skladem.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.05.2010, 17:39
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
A mnie ten kretyn rozwalał co komentował.
Już bardziej stronniczy mógł nie być.
Mowa oczywiście o transmisji w TVP2.
Dokładnie ten komentator to ten sam co komentował mecze Lecha w Pucharach,cieć jeden wszystko tylko żeby naszych nie pochwalić czasem
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 08.05.2010 o godz. 17:46.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 08.05.2010, 17:40
Gratuluję zwycięstwa.
Lech się wkurzył.
Mistrzem Wisła.
Nowy sezon-nowe rozdanie kart bo talia Legii się rozsypała.
Nie życzę wam nigdy takiej atmosfery jaka panuje w Legii od kilku lat.
Pozdrawiam i życzę wam z całego serca zdobycia w tym sezonie Mistrzostwa Polski!
Brawo Kasperczak,takiego człowieka wam brakowało!
Cześć.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 08.05.2010, 17:41
Komentarz na TVP2 stronniczy, prowadzony pod Legię, a że Legia grała tragicznie to i komentarz był taki sam.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.05.2010, 17:43
Szkoda ze nie 0:5
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 08.05.2010, 17:45
Daj spokój TVP 2.

Człowieku,czego chcesz więcej?
3:0 i do domu.
Ciesz się zwycięstwem!
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 08.05.2010, 17:48
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
z czym żeś się na łeb zamienił?
nie wiem co odpisać, ale z racji tego, iż nie mam w zwyczaju odpuszczać, rzeknę: być może na chwilę na Twoją głowę? :]

Nigdy nie sądziłem, że wygramy tak łatwo, wręcz przeciwnie, sądziłem, że nie damy rady. Miłe zaskoczenie, nie zawiódł mnie aktywny i waleczny Małecki.

Kupiłem dzisiaj meczówkę i w neij oglądałem mecz, będę ją zakładał w każdym ważnym meczu :]

Kibice Legii tak sponiewierali psychicznie swoich grajków że szok, dzięki chłopaki, też wolałbym abyście byli mistrzem niż te Zegany z Wronek

warto zastanowić się nad tym co powiedział Szymkowiak, gdyż dokładnie 10 minut przed jego wypowiedzią powiedziałem to samo.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.05.2010, 17:49
Trochę dziwnie ogląda się mecz, w którym gra tylko jeden zespół. Należy się cieszyć jedynie z tego że tym zespołem okazała się Wisła. Poziom naszej Ekstraklasy jest żałosny....
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.05.2010, 17:53
Panowie, zwróćcie uwagę również na to, że graliśmy jak to kiedyś ktoś napisał na głównej TWSD w pechowych czerwonych, jednolitych kompletach na wyjeździe.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.05.2010, 17:54
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Gratuluję zwycięstwa.
Lech się wkurzył.
Mistrzem Wisła.
Nowy sezon-nowe rozdanie kart bo talia Legii się rozsypała.
Nie życzę wam nigdy takiej atmosfery jaka panuje w Legii od kilku lat.
Pozdrawiam i życzę wam z całego serca zdobycia w tym sezonie Mistrzostwa Polski!
Brawo Kasperczak,takiego człowieka wam brakowało!
Cześć.
O, kolejny miły warszawiak .Nie przejmować się porażką.Ten sezon to jakaś jedna wielka paranoja.Miejmy nadzieje, że poziom się podniesie wraz z otwarciem nowych stadionów.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 08.05.2010, 17:54
Przyznam że po Koronie wieszczyłem strate MP w tym sezonie. Dziś zwycięstwo - niemniej Legia chyba zagrała najsłabszy mecz od lat, z Cracovią tak łatwo nie będzie. A nie wykorzystane sytuacje przez Boguskiego pozostawiam bez komentarza...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2010, 17:55
Cytat:
Najlepszy piłkarz meczu (mój faworyt i osoba na którą liczyłem przed meczem) - MAŁECKI!!!
-Czy ty na rozumy się z pewną rzeczą nie pozamienialeś ?
Najlepszym był zdecydowanie Brożek. Małecki oprócz tej asysty to partolił strzał za strzałem, samolubnie. To nie był super mecz w jego wykonaniu, ale solidny
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.05.2010, 17:55
http://www.youtube.com/watch?v=4KS3MucGFt4
Brameczki
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.05.2010, 17:59
Amica sie ostro wkur.....juz 2 do 0 po 30min
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.05.2010, 17:59
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Amica sie ostro wkur.....juz 2 do 0 po 30min
Polonia o nic nie gra.. wyszli na boisko tylko dlatego bo tak nakazuja przepisy

bramki z meczu Legia 0-3 Wisla
http://www.youtube.com/watch?v=Qd1siDb3-3I
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2010, 18:02
Jak ta wygrana była ważna. Lech pewnie rozgromi Polonią Bytom, ale my patrzymy na siebie. Wygrana ze słabą Odrą Wodzisław, która walczy o utrzymanie i derby - tylko 2 zwycięstwa nas dzielą nas od 3 tytulu z rzędu.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.05.2010, 18:04
To co zagrała Legia to po prostu szok, w dodatku wydaje mi się, że przynajmniej w pierwszej połowie oni naprawdę się starali. A i tak ograliśmy ich na stojąco, ten mecz był jak sparing z trampkarzami. Patrząc na trzecią bramkę Brożka, na to jak Paweł grał w końcówce spotkania, jak podawał- mam wrażenie, że ten mecz mógł go nareszcie przełamać. To pierwszy pozytyw. Drugi pozytyw jest taki, że Wisła nareszcie znowu czerpała radość z gry, to było widać w końcówce. Trzeci pozytyw jest taki, że mamy trenera, który jest w stanie wpłynąć na piłkarzy. Po pierwszej bramce nie śpieszyło nam się do ataków, w przerwie Kasper krzyknął w szatni raz czy dwa, że 1-0 to żaden wynik i od razu po prerwie siedliśmy na Legię tak, że nie wiedziała co się dzieje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów