The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2013, 12:27
bartek89TS napisał(a):Wyświetl post
Czy zna ktoś jakieś dobre godne polecenia biuro podróży w Krakowie?Rozsądne ceny, dobre opinie i najlepiej sprawdzone.
chyba nie ma takiego biura, które specjalizuje się w każdej znanej destynacji.
Różne kierunki - różne formy podróżowania - różne biura.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Grabek10
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 13.03.2013, 21:52
Potrzebuje namiar, najlepiej stronę internetową na jakiś tani hotel w Gdańsku. Z góry dzięki za pomoc.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.03.2013, 20:12
Witam potrzebuje jakies namiary na noclegi nad Balatonem ,najlepiej od kogos kto był na wakacjach...nie interesuje mnie biuro podróży
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.03.2013, 00:09
jakieś biuro podróży które oferuje wycieczki na Krym.
Ale do SAKI ( a nie do Jałty bo tam plaże kamieniste ).

I nie podawajcie mi biura czajka, bo info na str. jest - ale do saki wyjazdów brak.

A jak wklepać wycieczki na Krym w google, to same przewodniki i prywatne zdjęcia są....
żadnych zorganizowanych nie mogę znaleźć.

Podziękował za pomoc
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.05.2013, 15:18
Tanie noclegi w Wiedniu. Poleci ktoś coś
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 06.05.2013, 17:52
ja zawsze jak potrzebuję znaleźć jakiś nocleg za granicą to szperam na dwóch serwisach:
1. Booking.com
2. HRS.pl
Rezerwując tam noclegi często udaje się dostać dodatkowo np. WI-FI za darmo czy śniadania.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.05.2013, 15:25
Ma ktoś namiary na jakiś tani nocleg we Wrocławiu? Na dzisiaj
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 14.06.2013, 15:12
muszę poruszyć temat

na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg.

chcielibyśmy wejść na Rysy czy też Giewont, ale właśnie nie wiem czy to dobry pomysł i czy się uda, dotychczas najwyżej byłem na Babiej Górze (1725), a w Tatrach chyba w rejonie Doliny Kościeliskiej, więc jako tako nie łaziłem jeszcze po wyższych górach tam. przy okazji, może macie coś do polecenia, co trzeba zobaczyć w Tatrach
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.06.2013, 16:09
Ogólnie w tym terminie to proponuje omijac polskie Tatry zajebiście szerokim lukiem No chyba ze kogoś kreci 3 miliony ludzi i stanie w kolejce na Giewont, mnie nie za bardzo
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.06.2013, 09:34
Jezeli w polskie góry to tylko wrzesień . I to w tygodniu nie weekend .
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 15.06.2013, 17:17
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie w tym terminie to proponuje omijac polskie Tatry zajebiście szerokim lukiem No chyba ze kogoś kreci 3 miliony ludzi i stanie w kolejce na Giewont, mnie nie za bardzo
powiedzmy, że w chwili obecnej nie mam wyboru teraz też tak tragicznie?

goly78 napisał(a):Wyświetl post
Jezeli w polskie góry to tylko wrzesień . I to w tygodniu nie weekend .
wrzesień ze względu na mniejszą ilość ludzi?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.06.2013, 17:43
Rok temu wyskoczyliśmy ze znajomymi na weekend do Zakopanego, bo akuratnie ojciec kumpla ma pensjonat, zwolnił mu sie apartament na weekend i za pól ceny nam puścił, wybraliśmy się na Giewont, to zawróciliśmy w połowie jak się zaczęly kolejki na szczyt tworzyć

Na Krupówkach to szpilki nie wciśniesz. A drogo jak w St. Tropez. Ogólnie w czasach gdy średnio za stówę lecisz sobie do Barcelony czy Mediolanu podróże w góry i podziwianie morza Januszy traci sens. A za taki dajmy na to weekend w Barcelonie zaplacisz mniej albo porównywalnie jak za weekend w Zakopanym. Serio
Ostatnio edytowane przez fialo : 15.06.2013 o godz. 17:47.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2013, 17:51
Jakie biuro podróży polecacie ? Czym ewentualnie kierować się w wyborze biura podróży ?
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2013, 18:15
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Jakie biuro podróży polecacie ? Czym ewentualnie kierować się w wyborze biura podróży ?
Witam,ekspertem nie jestem jednak proponuje (jeśli jest możliwość) dołożyć parę złotych do biur takich jak :

Tui,Neckermann,Rainbow,Itaka itp ...
Wiem że ceny troszkę większe ale ryzyko mniejsze niż u touroperatorów gdzie mają wszystkie biura podróży i żyją tylko i wyłącznie z prowizji...Nie jestem jakimś mega znawcą turystyki ale korzystałem parę razy z eximtours i wróciłem zadowolony
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.06.2013, 18:33
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
muszę poruszyć temat

na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg.

chcielibyśmy wejść na Rysy czy też Giewont, ale właśnie nie wiem czy to dobry pomysł i czy się uda, dotychczas najwyżej byłem na Babiej Górze (1725), a w Tatrach chyba w rejonie Doliny Kościeliskiej, więc jako tako nie łaziłem jeszcze po wyższych górach tam. przy okazji, może macie coś do polecenia, co trzeba zobaczyć w Tatrach
Teraz ( i pewnie w najbliższych tygodniach) na Rysy bez sprzętu (raki, czekan) i umiejętności posługiwania się nim, nie ma co iść.

Co do ilości osób na szlakach nie demonizowałbym, wyjdziesz równo ze świtem na szlak to będzie ok
Z takich w miarę łatwych i pięknych widokowo to polecam Czerwone Wierchy. Można przejść od Kuźnic do Kościeliskiej, lub w odwrotnym kierunku, całość wycieczki z przerwami zajmuje około 8 h. W Tatrach Wysokich polecam wybrać się na Szpiglasową Przełęcz i Szpiglasowy Wierch szlakiem z Doliny 5 Stawów Polskich. Są tam po drodze łańcuchy, ale ustawione w dosyć łatwym miejscu i na krótkim odcinku. Potem można zejść do Morskiego Oka i zrobić kółeczko do parkingu na Palenicy Białczańskiej.
Jeżeli będziecie zmęczeni dłuższymi wędrówkami, a pogoda będzie dopisywać, to gorąco polecam wybrać się na Rusinową Polanę (50 minut spacerkiem z parkingu na Palenicy), super widok na Tatry Wysokie
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Eternit : 15.06.2013 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 15.06.2013, 18:35
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
po pierwsze wypłacalnością
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2013, 19:00
Kilka razy byłem z Sun& Fun i byłem z tego biura zadowolony. A raz w Egipcie wręcz zachwycony jeśli chodzi o organizację pomocy medycznej.
Poza tym w zeszłym roku ładnie wybrnęli po bankructwie OLT Express.
Natomiast z tego co czytałem to niepewne są Wezyr i TUI i ja ich pod uwagę na pewno brać nie będę.
Przy okazji mogę polecić agencję turystyczną Atir z Krakowa z ulicy Długiej a zwłaszcza P. Joannę. Rewelacyjna kobieta która w wielu miejscach i hotelach była sama więc wie co może polecić a co odradzić.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.06.2013, 19:05
muszę poruszyć temat

Śnieg jest jeszcze na szlaku na Rysy - odpuść sobie ten cel. Giewont ok - jak wyjdziesz wcześnie rano (powiedzmy 6 - 7) to żadnych tłumów tam nie będzie. Na pierwszy raz polecam Kozi Wierch od Doliny 5 Stawów - szlak łatwy, bez śniegu, widoki eleganckie. Poza tym Szpiglasowy Wierch, Krzyżne od Hali Gąsienicowej (tylko tam może być jeszcze trochę śniegu).

Przed wyjściem sprawdź warunki pogodowe na stronie TPN - burze w czerwcu to norma.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2013, 19:41
gaudi10 napisał(a):Wyświetl post
Kilka razy byłem z Sun& Fun i byłem z tego biura zadowolony. A raz w Egipcie wręcz zachwycony jeśli chodzi o organizację pomocy medycznej.
Poza tym w zeszłym roku ładnie wybrnęli po bankructwie OLT Express.
Natomiast z tego co czytałem to niepewne są Wezyr i TUI i ja ich pod uwagę na pewno brać nie będę.
Przy okazji mogę polecić agencję turystyczną Atir z Krakowa z ulicy Długiej a zwłaszcza P. Joannę. Rewelacyjna kobieta która w wielu miejscach i hotelach była sama więc wie co może polecić a co odradzić.
Dzięki wielkie. Na pewno wezme Twoje wskazówki pod uwagę
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2013, 17:26
Postanowione - wakacje w Lloret de Mar. Jakieś praktyczne porady? Jak ceny alkoholu czy jakichś innych "rzeczy" od murzyna z różańcem? Jeść w lokalnych knajpach czy lepiej fast foody? Poza tym wycieczka do Barcelony we własnym zakresie na cały dzień. Co wypadałoby zobaczyć? Dzięki za porady z góry.
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.06.2013, 23:04
Byłem w Barcelonie teraz tydzień w połowie kwietnia i to co na pewno bym polecał zobaczyć to:
1. Stadion Barcelony - wejście 26 euro od osoby w tym zwiedzanie stadionu, muzemum, murawa, stanowiska komentatorskie itp.
2. Sławna La Rambla czyli główna ulica miasta
3. Park Guel - jak ja byłem to wejście jeszcze darmowe
4. Wzgórze Tibidao - najwyższy punkt w Barcelonie, przepiękna panorama - wyjazd kolejką na sam szczyt to chyba 8 euro od osoby
5. Casa Mia - budynek zaprojektowany przez Gaudiego z klatką schodową, która przewidywała jeżdżenie między piętrami konnym powozem
6. Kościół Sagrada Familia - niedokończony projekt Gaudiego
Po Barcelonie bardzo dobrze porusza się metrem. Polecam kupić bilet jednodniowy. Z jednego końca miasta na drugi jedziesz maks 15 minut. Przystanki doskonale oznaczone.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 17.06.2013, 01:54
fialo napisał(a):Wyświetl post
Rok temu wyskoczyliśmy ze znajomymi na weekend do Zakopanego, bo akuratnie ojciec kumpla ma pensjonat, zwolnił mu sie apartament na weekend i za pól ceny nam puścił, wybraliśmy się na Giewont, to zawróciliśmy w połowie jak się zaczęly kolejki na szczyt tworzyć

Na Krupówkach to szpilki nie wciśniesz. A drogo jak w St. Tropez. Ogólnie w czasach gdy średnio za stówę lecisz sobie do Barcelony czy Mediolanu podróże w góry i podziwianie morza Januszy traci sens. A za taki dajmy na to weekend w Barcelonie zaplacisz mniej albo porównywalnie jak za weekend w Zakopanym. Serio
a mi trafiła się fajna oferta na pensjonacik pod górami, więc chcę skorzystać i dlatego nie biorę pod uwagę innych miejsc jeśli chodzi o Krupówki i inne duperele, to mnie nie interesuje, jedyny cel to góry i fajne widoki.

dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Śnieg jest jeszcze na szlaku na Rysy - odpuść sobie ten cel. Giewont ok - jak wyjdziesz wcześnie rano (powiedzmy 6 - 7) to żadnych tłumów tam nie będzie. Na pierwszy raz polecam Kozi Wierch od Doliny 5 Stawów - szlak łatwy, bez śniegu, widoki eleganckie. Poza tym Szpiglasowy Wierch, Krzyżne od Hali Gąsienicowej (tylko tam może być jeszcze trochę śniegu).

Przed wyjściem sprawdź warunki pogodowe na stronie TPN - burze w czerwcu to norma.
jeszcze śnieg na Rysach? pewne to? wydawało mi się, że przełom czerwca/lipca, to już raczej brak śniegu nawet w tamtych rejonach, w końcu wszystkie te szlaki otwierają 15tego. zamierzamy wychodzić wcześnie rano, żeby i mieć więcej czasu i właśnie ominąć tłumy.

Eternit napisał(a):Wyświetl post
Teraz ( i pewnie w najbliższych tygodniach) na Rysy bez sprzętu (raki, czekan) i umiejętności posługiwania się nim, nie ma co iść.

Co do ilości osób na szlakach nie demonizowałbym, wyjdziesz równo ze świtem na szlak to będzie ok
Z takich w miarę łatwych i pięknych widokowo to polecam Czerwone Wierchy. Można przejść od Kuźnic do Kościeliskiej, lub w odwrotnym kierunku, całość wycieczki z przerwami zajmuje około 8 h. W Tatrach Wysokich polecam wybrać się na Szpiglasową Przełęcz i Szpiglasowy Wierch szlakiem z Doliny 5 Stawów Polskich. Są tam po drodze łańcuchy, ale ustawione w dosyć łatwym miejscu i na krótkim odcinku. Potem można zejść do Morskiego Oka i zrobić kółeczko do parkingu na Palenicy Białczańskiej.
Jeżeli będziecie zmęczeni dłuższymi wędrówkami, a pogoda będzie dopisywać, to gorąco polecam wybrać się na Rusinową Polanę (50 minut spacerkiem z parkingu na Palenicy), super widok na Tatry Wysokie
Pozdrawiam
na Rysach nawet teraz mogą być tak trudne warunki, że tylko ze sprzętem? jeśli tak faktycznie jest, to odpuszczę, bo ani nie mam, ani nie mam zamiaru z nim chodzić, więc ryzykować nie chcę. myślałem, że już teraz to raczej na spokojnie da radę wyjść normalnie.

dzięki wielkie panowie za podjęcie dyskusji i porady! liczę na więcej
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 17.06.2013, 06:47
@ Gucio
http://kamery.topr.pl/kamery.html#Morskie_Oko_Rysy

Zobacz na obraz z pierwszej kamery, wierzchołek jest czysty ale wcześniej jeszcze zalega i to całkiem sporo śniegu.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 17.06.2013, 10:53
Eternit napisał(a):Wyświetl post
@ Gucio
http://kamery.topr.pl/kamery.html#Morskie_Oko_Rysy

Zobacz na obraz z pierwszej kamery, wierzchołek jest czysty ale wcześniej jeszcze zalega i to całkiem sporo śniegu.
masz rację. jest szansa, że za tydzień tego nie będzie? bo wybieram się w następnym tygodniu.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2013, 11:13
Jeśli utrzymają się temperatury w okolicy 25 stopni to sporo zniknie. Ale na północnych stokach na pewno coś zostanie.
Weź pod uwagę, że to stosunkowo wysokie góry - może być i tak, ze za tydzień będzie śniegu więcej.

Pamiętam jak kilka lat temu w połowie sierpnia na Słowacji ekipę, która nocowała w tym samym domku, zaskoczyły potężne opady i burza. Wrócili wieczorem zmarznięci i przemoczeni - szczyty były bialutkie.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 17.06.2013, 11:15
masz rację. jest szansa, że za tydzień tego nie będzie? bo wybieram się w następnym tygodniu.
Szczerze powiedziawszy to wątpię, ale monitoruj kamerki na stronie TOPR-u, dodatkowo przed samym wyjazdem możesz do nich zadzwonić i podpytać jak się sprawy mają.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 17.06.2013, 11:33
ok, dzięki panowie.

przy okazji jeszcze spytam, znacie/możecie polecić jakiś tani nocleg jak najbliżej szlaków/gór? coś w stylu schroniska przy Morskim Oku, ewentualnie jeszcze taniej, a nieco dalej?
bo zastanawiam się, czy nie znaleźć jednego taniego noclegu gdzieś i przedłużyć pobyt z 3 do 4 dni
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 17.06.2013 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.06.2013, 11:52
LeszekABG napisał(a):Wyświetl post
Postanowione - wakacje w Lloret de Mar. Jakieś praktyczne porady? Jak ceny alkoholu czy jakichś innych "rzeczy" od murzyna z różańcem? Jeść w lokalnych knajpach czy lepiej fast foody? Poza tym wycieczka do Barcelony we własnym zakresie na cały dzień. Co wypadałoby zobaczyć? Dzięki za porady z góry.
Co prawda jeździłem w tamte okolice już ładnych parę lat temu, ale zapewne nie zmieniło się za wiele. Jeśli chodzi o alkohol to ceny bardzo przystępne w sklepach. U Turka nad Hollywood'em alkoholu do wyboru do koloru, a ceny niższe od polskich. Prawie każda podstawowa łycha w okolicach 10-15 euro, lokalnego alkoholu też pod dostatkiem. Ceny w knajpach bardzo różne. W niektórych drinki od 5 euro w górę, ale są też takie (bar w uliczce vis a vis Tropicsa), gdzie jasnowłose Słowaczki lały wszystko po 2-3 euro. Jeśli chodzi o jedzenie to hotelowa kuchnia, bary sałatkowe to raczej niski poziom, który mało kogo zadowala. Fastfoody typu KFC, czy Burger King są w kilku miejscach (m.in. przy plaży), albo pod samym Tropicsem (całodobowy, tzn. kanapki z automatu można brać całą dobę). Dobre frytki serwowano też jakieś 50 metrów za Tropicsem, a na wschodnim brzegu plaży był jeden z lepszych kebabów w kurorcie. Z restauracji jakie dobrze wspominam należy wspomnieć o meksykańskiej knajpie w wąskiej uliczce w połowie plaży, gdzieś bezpośrednio za sklepem FC Barcelony.

Nie byłem tam od paru ładnych lat jak mówię, za pierwszym razem wzięliśmy ze sobą coś koło 200 litrów alko co było ogromnym błędem, ale doświadczenie szybko nas nauczyło i nie popełnialiśmy już tak karygodnych błędów. Owych "rzeczy" szukaj między plażą, a Tropicsem u murzynów rodem z Harlemu, bądź u swojaków, a nawet Polaków bardziej w głębi miejscowości. Życie generalnie toczy się między plażą, Tropicsem, kasynami, a także kilkoma punktami w środku miejscowości. Ludzie chodzą spać 5-6, wstają ok. południa, a tak po 19-20 zaczyna się życie od nowa.

Te restauracje to dokładnie meksykańska Panxos i argentyńska El Gaucho.
http://pl.tripadvisor.com/Restaurant...Catalonia.html http://www.mexicapanxos.com/
wis.la/zddhc
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.06.2013 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
semb
Member

Od: 09.2004

Stary 17.06.2013, 21:12
Byłem tydzień temu na Rysach. Bez sprzętu nie ma co iść!
Najlepiej spać w schroniskach: budzisz się rano i już jesteś w górach, nie tracisz zbędnie czasu.
ONE LOVE...
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.06.2013, 21:47
ok, dzięki panowie.

przy okazji jeszcze spytam, znacie/możecie polecić jakiś tani nocleg jak najbliżej szlaków/gór? coś w stylu schroniska przy Morskim Oku, ewentualnie jeszcze taniej, a nieco dalej?
bo zastanawiam się, czy nie znaleźć jednego taniego noclegu gdzieś i przedłużyć pobyt z 3 do 4 dni
Chodzi Ci o schroniska górskie? Jeżeli tak, to z rezerwacją może być ciężko ze względu na rozpoczynający się sezon turystyczny (chociaż nie jest to niemożliwe, czasem trafi się okazja bo np. ktoś zrezygnuje). Każde schronisko trzyma też pulę miejsc, które można zaklepać osobiście po przyjściu (koło godziny 10 - 11, nie pamiętam dokładnie). Klimat schronisk w Tatrach w sezonie jest dość specyficzny - tłumy, mnóstwo ludzi śpiących na glebie, a jak chcesz się porządnie wyspać to zapomnij. Duże schroniska są przy Morskim Oku, w Dolinie 5 Stawów, Murowańcu na Hali Gąsienicowej i w Dolinie Chochołowskiej, bardziej kameralne są w Dolinie Roztoki, na Hali Kondratowej i na Hali Ornak.

Zazwyczaj w Tatrach działam z partyzanta czyli 1 dzień wyrypy i powrót, także konkretów odnośnie bazy noclegowej Zakopanego Ci nie podam. Z tego co korzystałem fajną miejscówką jest Camping Pod Krokwią - raczej tanio i rzut kamieniem do szlaków turystycznych biegnących od Kuźnic.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów