|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Różne kierunki - różne formy podróżowania - różne biura. ![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Potrzebuje namiar, najlepiej stronę internetową na jakiś tani hotel w Gdańsku. Z góry dzięki za pomoc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Witam potrzebuje jakies namiary na noclegi nad Balatonem ,najlepiej od kogos kto był na wakacjach...nie interesuje mnie biuro podróży
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
jakieś biuro podróży które oferuje wycieczki na Krym.
Ale do SAKI ( a nie do Jałty bo tam plaże kamieniste ). I nie podawajcie mi biura czajka, bo info na str. jest - ale do saki wyjazdów brak. A jak wklepać wycieczki na Krym w google, to same przewodniki i prywatne zdjęcia są.... żadnych zorganizowanych nie mogę znaleźć. Podziękował za pomoc |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tanie noclegi w Wiedniu. Poleci ktoś coś
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
ja zawsze jak potrzebuję znaleźć jakiś nocleg za granicą to szperam na dwóch serwisach:
1. Booking.com 2. HRS.pl Rezerwując tam noclegi często udaje się dostać dodatkowo np. WI-FI za darmo czy śniadania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ma ktoś namiary na jakiś tani nocleg we Wrocławiu? Na dzisiaj
![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
muszę poruszyć temat
![]() na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg. chcielibyśmy wejść na Rysy czy też Giewont, ale właśnie nie wiem czy to dobry pomysł i czy się uda, dotychczas najwyżej byłem na Babiej Górze (1725), a w Tatrach chyba w rejonie Doliny Kościeliskiej, więc jako tako nie łaziłem jeszcze po wyższych górach tam. przy okazji, może macie coś do polecenia, co trzeba zobaczyć w Tatrach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ogólnie w tym terminie to proponuje omijac polskie Tatry zajebiście szerokim lukiem
No chyba ze kogoś kreci 3 miliony ludzi i stanie w kolejce na Giewont, mnie nie za bardzo ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jezeli w polskie góry to tylko wrzesień . I to w tygodniu nie weekend .
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
teraz też tak tragicznie?wrzesień ze względu na mniejszą ilość ludzi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Rok temu wyskoczyliśmy ze znajomymi na weekend do Zakopanego, bo akuratnie ojciec kumpla ma pensjonat, zwolnił mu sie apartament na weekend i za pól ceny nam puścił, wybraliśmy się na Giewont, to zawróciliśmy w połowie jak się zaczęly kolejki na szczyt tworzyć
Na Krupówkach to szpilki nie wciśniesz. A drogo jak w St. Tropez. Ogólnie w czasach gdy średnio za stówę lecisz sobie do Barcelony czy Mediolanu podróże w góry i podziwianie morza Januszy traci sens. A za taki dajmy na to weekend w Barcelonie zaplacisz mniej albo porównywalnie jak za weekend w Zakopanym. Serio ![]()
Ostatnio edytowane przez fialo : 15.06.2013 o godz. 17:47.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jakie biuro podróży polecacie ? Czym ewentualnie kierować się w wyborze biura podróży ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Tui,Neckermann,Rainbow,Itaka itp ... Wiem że ceny troszkę większe ale ryzyko mniejsze niż u touroperatorów gdzie mają wszystkie biura podróży i żyją tylko i wyłącznie z prowizji...Nie jestem jakimś mega znawcą turystyki ale korzystałem parę razy z eximtours i wróciłem zadowolony ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Co do ilości osób na szlakach nie demonizowałbym, wyjdziesz równo ze świtem na szlak to będzie ok ![]() Z takich w miarę łatwych i pięknych widokowo to polecam Czerwone Wierchy. Można przejść od Kuźnic do Kościeliskiej, lub w odwrotnym kierunku, całość wycieczki z przerwami zajmuje około 8 h. W Tatrach Wysokich polecam wybrać się na Szpiglasową Przełęcz i Szpiglasowy Wierch szlakiem z Doliny 5 Stawów Polskich. Są tam po drodze łańcuchy, ale ustawione w dosyć łatwym miejscu i na krótkim odcinku. Potem można zejść do Morskiego Oka i zrobić kółeczko do parkingu na Palenicy Białczańskiej. Jeżeli będziecie zmęczeni dłuższymi wędrówkami, a pogoda będzie dopisywać, to gorąco polecam wybrać się na Rusinową Polanę (50 minut spacerkiem z parkingu na Palenicy), super widok na Tatry Wysokie ![]() Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Eternit : 15.06.2013 o godz. 18:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po pierwsze wypłacalnością
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kilka razy byłem z Sun& Fun i byłem z tego biura zadowolony. A raz w Egipcie wręcz zachwycony jeśli chodzi o organizację pomocy medycznej.
Poza tym w zeszłym roku ładnie wybrnęli po bankructwie OLT Express. Natomiast z tego co czytałem to niepewne są Wezyr i TUI i ja ich pod uwagę na pewno brać nie będę. Przy okazji mogę polecić agencję turystyczną Atir z Krakowa z ulicy Długiej a zwłaszcza P. Joannę. Rewelacyjna kobieta która w wielu miejscach i hotelach była sama więc wie co może polecić a co odradzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Przed wyjściem sprawdź warunki pogodowe na stronie TPN - burze w czerwcu to norma. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Postanowione - wakacje w Lloret de Mar. Jakieś praktyczne porady? Jak ceny alkoholu czy jakichś innych "rzeczy" od murzyna z różańcem? Jeść w lokalnych knajpach czy lepiej fast foody? Poza tym wycieczka do Barcelony we własnym zakresie na cały dzień. Co wypadałoby zobaczyć? Dzięki za porady z góry.
![]()
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Byłem w Barcelonie teraz tydzień w połowie kwietnia i to co na pewno bym polecał zobaczyć to:
1. Stadion Barcelony - wejście 26 euro od osoby w tym zwiedzanie stadionu, muzemum, murawa, stanowiska komentatorskie itp. 2. Sławna La Rambla czyli główna ulica miasta 3. Park Guel - jak ja byłem to wejście jeszcze darmowe 4. Wzgórze Tibidao - najwyższy punkt w Barcelonie, przepiękna panorama - wyjazd kolejką na sam szczyt to chyba 8 euro od osoby 5. Casa Mia - budynek zaprojektowany przez Gaudiego z klatką schodową, która przewidywała jeżdżenie między piętrami konnym powozem 6. Kościół Sagrada Familia - niedokończony projekt Gaudiego Po Barcelonie bardzo dobrze porusza się metrem. Polecam kupić bilet jednodniowy. Z jednego końca miasta na drugi jedziesz maks 15 minut. Przystanki doskonale oznaczone. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
||
jeśli chodzi o Krupówki i inne duperele, to mnie nie interesuje, jedyny cel to góry i fajne widoki.
dzięki wielkie panowie za podjęcie dyskusji i porady! liczę na więcej ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ Gucio
http://kamery.topr.pl/kamery.html#Morskie_Oko_Rysy Zobacz na obraz z pierwszej kamery, wierzchołek jest czysty ale wcześniej jeszcze zalega i to całkiem sporo śniegu. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli utrzymają się temperatury w okolicy 25 stopni to sporo zniknie. Ale na północnych stokach na pewno coś zostanie.
Weź pod uwagę, że to stosunkowo wysokie góry - może być i tak, ze za tydzień będzie śniegu więcej. Pamiętam jak kilka lat temu w połowie sierpnia na Słowacji ekipę, która nocowała w tym samym domku, zaskoczyły potężne opady i burza. Wrócili wieczorem zmarznięci i przemoczeni - szczyty były bialutkie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
ok, dzięki panowie.
przy okazji jeszcze spytam, znacie/możecie polecić jakiś tani nocleg jak najbliżej szlaków/gór? coś w stylu schroniska przy Morskim Oku, ewentualnie jeszcze taniej, a nieco dalej? bo zastanawiam się, czy nie znaleźć jednego taniego noclegu gdzieś i przedłużyć pobyt z 3 do 4 dni ![]()
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 17.06.2013 o godz. 11:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Nie byłem tam od paru ładnych lat jak mówię, za pierwszym razem wzięliśmy ze sobą coś koło 200 litrów alko co było ogromnym błędem, ale doświadczenie szybko nas nauczyło i nie popełnialiśmy już tak karygodnych błędów. Owych "rzeczy" szukaj między plażą, a Tropicsem u murzynów rodem z Harlemu, bądź u swojaków, a nawet Polaków bardziej w głębi miejscowości. Życie generalnie toczy się między plażą, Tropicsem, kasynami, a także kilkoma punktami w środku miejscowości. Ludzie chodzą spać 5-6, wstają ok. południa, a tak po 19-20 zaczyna się życie od nowa. Te restauracje to dokładnie meksykańska Panxos i argentyńska El Gaucho. http://pl.tripadvisor.com/Restaurant...Catalonia.html http://www.mexicapanxos.com/ wis.la/zddhc
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.06.2013 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Byłem tydzień temu na Rysach. Bez sprzętu nie ma co iść!
Najlepiej spać w schroniskach: budzisz się rano i już jesteś w górach, nie tracisz zbędnie czasu. ![]()
ONE LOVE...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Zazwyczaj w Tatrach działam z partyzanta czyli 1 dzień wyrypy i powrót, także konkretów odnośnie bazy noclegowej Zakopanego Ci nie podam. Z tego co korzystałem fajną miejscówką jest Camping Pod Krokwią - raczej tanio i rzut kamieniem do szlaków turystycznych biegnących od Kuźnic. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|