The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2024, 15:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Agresywny Chomik chociażby.
I nie rżnij głupa, napisałeś że Sukiennicki jest niegorszy od Carbo i bardziej dynamiczny No nie jest, nie na pozycji na której gra Hiszpan - niestety.
I zlałbym to gdyby nie cała ta antyhiszpańska wojenka.

@Witalis - Pomylić się może każdy, gorzej jeśli to nie jest pomyłka tylko nagonka spowodowana odbiciem wahadła na "młodych Polaków lepszych i tańszych niż Hiszpanie Kiko", co od jakiegoś czasu uprawia FraMat prowadząc razem z deklami takimi jak Ty wojenki z Markusem. Przyznam jednak że nie jestem na bieżąco, dawno mi się to znudziło.
Szczerze? (zerżnięte od Tuska), nie jestem po żadnej ze stron.
Jest mi doskonale obojętne czy będzie grał odpad z III ligi hiszpańskiej, który tu może okazac się bóstwem, czy młody Polak, czy stary Słowak.
Z Markusem prowadzę wojenkę, ale nie taką, o jakiej myślisz.
Po prostu wkurza mnie jego manipulowanie, do ktorego nigdy się nie przyzna chcąc uchodzić za nieomylnego papieża krakowskiej piłki.
Tak - napisałem, że Sukiennicki jest niegorszy niż Carbo.
Jeśli faktycznie zagrał wczoraj na pozycji Carbo (piszę, że nie wiem, bo nie oglądałem meczu) i zagrał słabo, to przypuszczam, że cała drużyna zagrała wczoraj słabo i nie sposób przesądzić o wartość Sukiennickiego na pozycji Carbo po jednym meczu rozgrywanym trzeciego dnia po wyczerrpującym meczu z Rapidem.
Obawiam się jednak, że nie przekonamy się szybko o jego wartości na pozycji Carbo, bo ten zaraz wraca.
Jeśli Sukiennicki zagra kilka słabych meczów, przyznam się do błędnej oceny.
Jeśli okaże się, że miałem rację powstrzymam się od pisania "a nie mówiłem?"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2024, 16:07
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Wilku, wilku, ale ja nie widziałem, żebyś mi odpisał. Lekcją dla mnie było raczej, że niby wilk, a spływa jak po kaczce.

Zasadniczo ja nie mam nic przeciwko zmianie poglądów, ale ty pierwszy jesteś do rozliczania tych, którzy chcieliby je zmienić. A tu np. w przeciągu kilku tygodni napisałeś, że tylko frajer uważa, że można zarobić na Goku i że można zarobić na Goku.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=28689
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=911
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=775
A zarobiliśmy na Goku, czy po prostu odzyskaliśmy część wkładu - biorąc pod uwagę kwotę wykupu, za podpisanie kontraktu i pobory Hiszpana? Ale oczywiście, pewnie byłem niekonsekwentny używając tego słowa. Chyba, nie wchodziłem w linki, bo ba pewno były kompromitujące.
Ale czy nam się to opłaci sportowo i finansowo - zobaczymy.

@FraMat - czyli założyłeś z dupy że Sukiennicki nie jest gorszy, meczu nie oglądałeś, zdanie podtrzymujesz. Szanuję konsekwencję.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2024 o godz. 16:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2024, 16:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A zarobiliśmy na Goku, czy po prostu odzyskaliśmy część wkładu - biorąc pod uwagę kwotę wykupu, za podpisanie kontraktu i pobory Hiszpana? Ale oczywiście, pewnie byłem niekonsekwentny używając tego słowa. Chyba, nie wchodziłem w linki, bo ba pewno były kompromitujące.

@FraMat - czyli założyłeś z dupy że Sukiennicki nie jest gorszy, meczu nie oglądałeś, zdanie podtrzymujesz. Szanuję konsekwencję.
Zrozum, kolego: w rozmowie przedmeczowej wskazałem swoje przypuszczenia, że Sukiennicki może nie być gorszy od Carbo na pozycji, na ktorej gra własnie Carbo.
Nigdzie nie napisałem, że wygryzie Hiszpana z jego pozycji. Że uczyni to po pierwszym meczu.
Czego nie rozumiesz?
Podejrzewam, że bawisz się wyszukiwanie we wpisach innych użytkowników czegoś, do czego mógłbyś się przyczepić i wykazać swoją wyższość.
Wiesz, że zabijasz w ten sposób wszelką rozmowę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2024, 17:14
Markus napisał(a):Wyświetl post
To, że przez dwa lata zdobył nieco więcej bramek nie czyni z niego lepszego napastnika od Rodado. Angel jest bardziej wszechstronny, lepszy technicznie, skuteczniejszy w defensywie, lepszy w grze jeden na jeden, wykonywaniu stałych fragmentów gry, w grze bez piłki - tak wyliczać można długo. I doprowadził zespół do zdobycia Pucharu Polski, o czym napastnik Arki może tylko pomarzyć.

Ja bym go w życiu na Czubaka nie wymienił. Tyle w temacie.
A na bramce też jest lepszy od Czubaka?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.07.2024, 17:45
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A na bramce też jest lepszy od Czubaka?
Raz wybił piłkę zmierzającą do bramki o ile pamiętam.
Pogrązasz się
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 29.07.2024, 18:22
WILK napisał(a):

Jeszcze raz, bo chyba nie nadążasz. Może dlatego nie wchodzisz w linki.

W ciągu kilku tygodni napisałeś, że tylko frajer uważa, że można zarobić na Goku oraz że można na nim zarobić. Jesteś/byłeś frajerem? A może po prostu plułeś jadem, jak zawsze, kiedy pisałeś coś o frajerach?

Masz ewidentnie problem z emocjami i wyżywasz się na ludziach w sieci. Proponuję te pokłady gniewu spożytkować w sieci na kiboli, wandali, przestępców, pedofilów, państwa prowadzące wojnę napastniczą i kogo tam jeszcze.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 29.07.2024, 18:24
A ten Goku to tylko jeden z wielu przykładów, kiedy zmieniałeś zdanie/sam sobie przeczyłeś. Czasem częściej, czasem rzadziej.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2024, 09:18
To jest temat o eliminacjach LE, nie o naszych piłkarzach.

Wracając do tematu - w Wiedniu pewnie trójkę przytulimy i tyle.

Oglądał ktoś może mecz Trnava-Sarajevo? Kto z nich był lepszy?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 30.07.2024, 09:21
Coś czuję radość że bedzie w czw
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.07.2024, 12:14
to co sie stanie po odpadnięciu z Trabzonem ?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2024, 12:16
im bardziej wątpicie, tym większe mamy szanse
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.07.2024, 12:22
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Coś czuję radość że bedzie w czw
goscie w 10 grali z nami w dziada. Aczkolwiek to Wisla..
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 30.07.2024, 12:54
Po czerwonej zmienili zupełnie ustawienie, i nie grali tak ofensywnie, widać że mają różne warianty i płynnie do nich przechodzą, no ale jak grają lepiej bez jednego, to może wyjdą w 10ciu ;D
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2024, 13:41
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
im bardziej wątpicie, tym większe mamy szanse
Tu nawet nie ma 5% szans, wystarczyło zobaczyć na poziom zespołu Rapidu. Jakby grali na więcej niż 40% możliwości to by nas rozjechali w Krakowie.

Niemniej fajna przygoda. Trzeba sobie ostrzyć żeby na Słowaków/Bośniaków. To będzie kluczowe starcie dla nas.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 30.07.2024, 14:57
Austria rok temu też zagrała na 40% w Warszawie mając mniej więcej podobną przewagę, a w Wiedniu zagrali chyba na 10% bo dali sobie władować 5 goli i odpadli ;D Nie wiem na ile % zagrali bo nie oglądam ich meczów, ale jak są tak dobrzy jak piszesz to mają potencjał mniej więcej Sevilli (nie mylić z ich miejscem w tabeli) ;D
Słowacy w porównaniu do Austriaków nie będą nas lekceważyć.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 30.07.2024 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2024, 15:43
Mecz w Wiedniu to będzie całkiem inny mecz niż ten w Krakowie, gdzie grali w 10tke.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2024, 16:06
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Austria rok temu też zagrała na 40% w Warszawie mając mniej więcej podobną przewagę, a w Wiedniu zagrali chyba na 10% bo dali sobie władować 5 goli i odpadli ;D Nie wiem na ile % zagrali bo nie oglądam ich meczów, ale jak są tak dobrzy jak piszesz to mają potencjał mniej więcej Sevilli (nie mylić z ich miejscem w tabeli) ;D
Słowacy w porównaniu do Austriaków nie będą nas lekceważyć.
Fajnie że porównujesz 4 drużynę ligi austriackiej do 8 i 1 ligowa Wiśle do 3 drużyny ekstraklasy.

Rapid w momencie meczu z Wisła był 2 tygodnie przed ligą. Dla nich był to sparing w okresie przygotowawczym. Dodatkowo kilka dni wcześniej mocno powalczyli z Milanem.

Okoliczności dla Wisły sprzyjały żeby ostatni mecz z nimi wygrać, ale dalej w Wiedniu nastawiam się raczej na jakieś gładkie 3-1 dla Austriaków.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 30.07.2024, 17:48
Porównuję bo w sezonie zasadniczym Rapid zdobył tyle samo punktów co Austria (lepszym bilansem wskoczył nad kreską) więc mają podobny potencjał.W lidze Austriackiej liczą się 2 kluby dalej jest przepaść walka o 3-8 miejsca i 9-12.W Polskiej lidze klub który ma walczyć o utrzymanie może walczyć o majstra, a 1 ligowy klub z 10 miejsca może wygrać PP eliminując ot takie porównanie ;D
Meczem Milanu bym się nie jarał, bo raz że zagrali praktycznie w rezerwach, to pewnie mieli podejście jak My do Dolcanu Ząbki, sparing to trening.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 30.07.2024 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 31.07.2024, 22:18
Jak cos to Trnawa
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.08.2024, 07:35
Oglądał ktoś i podzieli się opinią o nich?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.08.2024, 08:34
Austria tymczasem jesli dobrze zerknalem odpadla z pucharow z Ilves (co to za klub?)
Mozna? Mozna. Jestem pewny, ze po tym pierwszym meczu jeszcze bardziej nas zlekcewaza.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.08.2024, 13:32
Żeby wygrać musielibyśmy zagrać powyżej możliwości, niemal idealny mecz przy słabszej postawie Rapidu. Z taką obroną, zwłaszcza z Urygą/Biedrzyckim, z takimi skrzydłami...
No nic, cuda się zdarzają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 01.08.2024, 20:11
A może jednak było sprzedać Rodado i kupić 4 obrońców?

Rzeczy, które zwykle przechodzą bez konsekwencji w 1 lidze, w Wiedniu widać jak na dłoni. Czyli, że nasza obrona głownie człapie i patrzy, jak przeciwnik robi co chce. Przecież Rapid to już większe wyzwanie ma na treningu, bo grają przeciwko sobie. A tutaj jakby grali z trampkarzami.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2024, 20:14
Dzisiaj przepaść jakości i umiejętności. Zwoliński na razie gra o klasę gorzej niż Sobczak, choć ciężko o takie osiągnięcie, Sapała tragedia, ruchliwość Urygi jak zwykle poraża, boczni obrońcy koszmarnie, Angel też nie swój. Jedynie Carbo i Józek potrafią cokolwiek zagrać (choć też parę razy się nie popisali), ale dwóch zawodników meczu nie wygra, ani nie uchroni przed kompromitacją.

Zakupy naszego krajowego ligowego szrotu zamiast sensownych obcokrajowców poprawiły dziś grę drużyny jak cholera. To było oczywiście do przewidzenia, ale nie dla niektórych zaczadzonych chęcią przestawienia wajchy hejterów.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.08.2024 o godz. 20:17.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.08.2024, 20:20
Muszę powiedzieć, że odkąd pozamykali piłkarską mafię to nie widziałem takiego bronienia

Ja rozumiem, że jest różnica poziomów itd ale tu chłopaki poprostu stoją w miejscu zamiast bronić.

Conajmniej dziwne. Może Królewski obstawił u Buka w Hongkongu i to jest pomysł na kłopoty finansowe Wisły.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

XDDD

Żałosny klub, Żałosny właściciel, Żałosne wyniki.

Niech to już upadnie, szkoda naszych nerwów.

Btw. Rodado się w ładne gowno wpakował XDD
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Granie na 2 napastników to jest skrajny idiotyzm przy tym składzie
Tak samo jak liczenie, że z Uryga i Jarochem w obronie można gdzieś awansowac
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 01.08.2024, 20:23
Niestety nasze gwiazdy zostały wyjąsnione przez przeciętny klub w Europie Mikulec Sukiennicki jeszcze miesiać temu grali w 2 lidze i z nimi mamy niby podbić Europe w dodatku z wolnymi Jarochem i Urygą i chaotycznym Coleyem
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.08.2024, 20:23
Sorry, ale taka jest różnica umiejętności. Czego się spodziewaliście z taką obroną?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.08.2024, 20:24
Żeby tylko efekt tych pucharów nie był taki, że dostaną taki wpierdziel, że się nie odkręcą do końca jesieni.

Jakimś cudem dograć drugą połowę bez większych strat, z pokorą przyjąć różnicę klas i skupić się na lidze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów